Lørdag kl. 16:00 skandinavisk tid blåser dommeren i gang oppgjøret mellom Wolverhampton Wanderers og Luton Town på Molineux.
The Hatters må gjøre det de kan mot Wanderers på Molineux Stadium, for å forsøke å igjen vinne en fotballkamp etter å ha tapt to kamper på rad med de stygge sifrene 1-5. The Hatters må innse at de har «et poeng mindre» som følge av dårlig målforskjell, i forhold til lagene foran seg på tabellen når de nå tar fatt på de fire siste kampene av årets sesong.
Byen Wolverhampton
Byen Wolverhampton ligger i den engelske regionen Vest – Midlands, omtrent 25 km nordvest for Birmingham. Det bor ca 264 000 innbyggere I byen, og man kan spore byaktivitet helt tilbake til år 985. Byen ble først kjent som en markedsby, hvor ullhandelen sto sterkt. I tillegg, under den industrielle revolusjon, opplevde byen enorm vekst grunnet sine rike forekomster av kull og jern. Området rundt byen ble kjent som The Black Country på grunn av forurensningen som kull og stålindustrien forårsaket. Byen har også et flerkulturelt preg, da byen opplevde innvandring fra Irland og Wales primært, men også fra Karibia, Sørøst- Asia, Afrika og Øst-Europa.
Wolverhampton Wanderers FC
Wolverhampton Wanderers Football Club ble stiftet i 1877. Klubben ble grunnlagt under navnet St. Lukes i 1877 av John Baynton og John Brodie, etter at en utvalgt gruppe elever hadde utmerket seg ved skolen St Lukes. To år senere slo klubben seg sammen med en lokal cricket og fotballklubb, The Wanderers, og grunnla klubben Wolverhampton Wanderers. Klubben ble en av 12 klubber som startet The Football League i 1888, og Wolverhampton avsluttet den første sesongen på tredjeplass i serien, mens de tapte FA-cup finalen 0-3 for Preston North End.
Wolverhamptons Wanderers historie
Wolves spilte sammenhengende i toppdivisjonen fra 1888 til 1906, da de rykket ned til nivå to. I denne perioden vant klubben sitt første «major trophy», da de vant FA-cupen i 1893 hvor de slo Everton 1-0.
I 1908 vant de FA-cupen for andre gang, selv om Wolverhampton spilte på nivå to. Denne gang var det Newcastle som sto på motsatt side, i en kamp som endte 3-1 til Wolverhampton.
Etter å ha kjempet i mange år for å komme tilbake til øverste nivå, skjedde det motsatte, da det i 1923 endte med nedrykk til nivå tre. Dette ble en kortvarig visitt da de klarte å vinne divisjonen på første forsøk og rykke opp igjen til nivå to. Klubben ble værende på nivå to frem til 1932, hvor Wolverhampton endelig vant serien på nivå to og rykket opp til den øverste divisjonen igjen.
Frem mot andre verdenskrig etablerte klubben seg som en av toppklubbene i serien, men ble aldri bedre enn nummer to. Da fotballen startet opp igjen etter andre verdenskrig, var Wolves blant topplagene, men igjen ble det bare nesten, og Wolves ble nummer to eller tre ved flere anledninger.
Med den tidligere Wolverhampton spilleren, Stan Cullis som manager, startet den mest fremgangsrike perioden i klubbens historie, og 1950-tallet ble det beste tiåret for Wolves siden klubben ble grunnlagt. I sitt første år med Cullis som trener, i 1949, ble klubben nummer seks i serien og Cullis vant den første pokalen for Wolves på 41 år da de slo Leicester 3-1 i FA-cupfinalen. Året etter ble Wolves nok en gang nummer to i serien, denne gang på dårligere målforskjell enn seriemesterne Portsmouth.
Etter er par år med noe svakere ligaplasseringer i 1950/51 og 1951/52, gikk det bedre for Wolverhampton. I 1954 kunne endelig Wolverhampton krones som seriemestere på øverste nivå for første gang, noe laget også klarte å gjenta i 1958 og 1959.
Klubben vant FA-cupfinlen igjen i 1960, da de slo Blacburn 3-1, i tillegg til å vinne den påfølgende Charity shield finalen.
På femtitallet spilte Wolves også i de berømte vennskapskampene «The Floodlight Friendlies», mot lag som Valencia, Spartak Moskva, Dynamo Moskva, Honved og Real Madrid. Disse kontinentale topplagene kom alle til Molineux og ble slått foran store tilskuertall i et par magiske år for klubben. Ut fra disse kampene ble konseptet for de europeiske cupene utviklet.
Utover 1960-tallet gikk det dårligere med Wolves, og i september 1964 fikk Cullis sparken etter at klubben aldri kom seg ut av nedrykksstriden og rykket ned til nivå to for første gang siden 1931. Det tok imidlertid bare to sesonger før klubben var tilbake i den øverste divisjonen.
1970-tallet brakte mer suksess til Wolverhampton, da klubben kom på fjerdeplass i serien i 1970/71-sesongen og med det kvalifiserte seg for den nylig opprettede UEFA-cupen. På første forsøk spilte de seg frem til finalen, men tapte finalen mot Tottenham 1-2. To år senere, i 1974, slo de Manchester City 2-1 i Ligacupen og vant denne cupen for første gang i klubbens historie.
I 1976 rykket Wolves ned til nivå to, men rykket rett opp igjen, ettersom Wolves ble seriemestere.
80-tallet startet bra med at Wolves i 1980 slo regjerende European Champions (nå Champions league) Nottingham Forest i ligacupfinalen. Men 80-tallet skulle vise seg å bli tøft for Wolves. Wolves rykket ned fra øverste nivå i 1982, men kom tilbake året etter for så å rykke ned igjen. Og nå ble det veldig utfordrende, da Wolves klarte å rykke ned tre år på rad og skulle spille på fjerde nivå for første gang i klubbens historie.
Nedrykkene førte til store endringer i klubben. Blant annet kom det inn nye eiere, i tillegg til at Graham Turner ble ansatt som klubbens nye manager i oktober 1986. Nytt eierskap og ny manager førte til at Wolves gjennomførte et «back to back» opprykk i sesongene 1987/88 og 1988/89, slik at Wolves spilte på nest øverste nivå igjen i sesongen 1989/90.
En stor del av æren for at Wolves igjen spilte på nest øverste nivå, skal legenden Steve Bull ha. Graham Turner kjøpte Bull fra erkerivalene West Bromwich, og Bull lagde mer enn 50 mål i begge disse opprykkssesongene og ble som første spiller gjennom tidene tatt ut til å spille på det engelske landslaget mens han spilte på nivå tre. Bull er den dag i dag en av de aller mest verdsatte spillerne i Wolves gjennom tidene, og han lagde 306 mål for klubben før han la opp i sesongen 1998/99.
Wolves stabiliserte seg på nivå to, og ble spillende på det nest øverste nivået helt frem til 2003. Til tross for flere play-off, var det først i 2002/03 sesongen at Wolves lyktes med å rykke opp til Premier League via play-off, ettersom de slo Sheffield United 3-0 i play-off finalen. Endelig skulle Wolves spille på det øverste nivået for første gang siden 1984, og i Premier League for første gang i klubbens historie.
Det ble med den ene sesongen, ettersom Wolves ble sist i Premier League og rykket ned til Championship igjen. Wolves måtte tilbringe fem sesonger i Championship, hvor de blant annet i 2006/07 sesongen ansatte Mick McCarthy som klubbens nye manager. I 2008/09 sesongen ledet McCarthy Wolves til ligatittel i Championship, og Wolves var igjen klare for spill på øverste nivå i det engelske ligasystemet. Denne gangen ble det tre sesonger i Premier League, før de rykket ned igjen i 2011/12 sesongen. Det må også nevnes at Mick McCarthy fikk sparken midt i nedrykkssesongen.
De fleste husker at Ståle Solbakken ble ansatt som klubbens manager foran 2012/13 sesongen, en sesong som skulle bli veldig vanskelig for både Wolves og Solbakken. De fleste av oss husker at Solbakken fikk sparken etter at Wolves ble slått ut av Luton i FA-cupen. Sparkingen av Solbakken reddet ikke Wolves fra enda et nedrykk, da Wolves endte på 23. plass i Championship, og rykket ned til League One. Wolves vant derimot påfølgende sesong i League One, og rykket rett opp igjen til Championship.
Deretter ble det fire sesonger i Championship, før Portugiseren Nuno Espirito Santo ble ansatt foran 2017/18 sesongen. Santo og Wolves vant Championship og rykket opp til Premier League. Wolves og Santo imponerte stort, og ble nummer syv i 2018/19 sesongen, som også er klubbens beste Premier League plassering, en plassering de tangerte sesongen etter, men med to poeng mer. Nuno Esperito Santo forlot Wolves etter å ha avslutttet 2020/21 sesongen på en 13. plass, for å bli manager i Tottenham Hotspur.
Portugiseren Bruno Lage tok over og førte Wolves til en 10. plass i 2021/22 sesongen. Lage fikk sparken den 2. oktober 2022, hvor Wolves da lå på 18. plass. Spanjolen Julen Lopetegui tok over, og avsluttet i våres på 13.plass. Rett før ligastart var det også slutt for Lopetegui, da han sa opp managerjobben da han mente han hadde et altfor lite overgangsbudsjett. Han ble erstattet av Gary O´Neil, som altså leder Wolverhampton idag.
Molineux Stadium:
«Wolves», som er kallenavnet til Wolverhampton Wanderers, spiller hjemmekampene sine på Molineux Stadium. Stadionet, som ble åpnet i 1889, har i dag en kapasitet på 28 525 tilskuere. Den første offisielle fotballkampen som ble spilt på Molineux Stadium, ble spilt den 2. september i 1889 mot Aston Villa, en kamp som Wolverhampton vant 1–0. Tilskuerrekorden på Molineux er på 61 315 og ble satt i FA-cupens femte runde mellom Wolverhampton og Liverpool i 1939, en kamp som Wolves vant 4-1. I klubbens storhetstid på 1950-tallet, hadde man stort sett alltid over 50 000 tilskuere på kampene, som da for det meste var ståplasser.
Rivalisering
Wolverhamptons største rivaler går for å være West Bromwich Albion. Ikke så rart, ettersom det kun er 14 km mellom klubbene. Dette derbyet kalles forøvrig «The Black Country Derby», og er et av de lengstlevende derbyene på «balløya» med over 150 møter mellom klubbene. Et tredje lag inngår også i dette derbyet, nemlig Walsall. Walsall har som regel spilt på lavere nivå enn Wolverhampton og West Bromwich, slik at det kun har vært noen titalls derbys som har innbefattet Walsall.
Wolverhampton rivaliserer også med klubbene Birmingham, Coventry, Aston Villa og Stoke.
H2H
The Hatters og Wolves har møtt hverandre 33 ganger, hvor Wolves har vunnet 14 ganger, mens The Hatters har vunnet 13 ganger. 6 Ganger har det endt likt mellom Luton Town og Wolves.
Sist lagene møttes var den 23. september i høst på Kenilworth Road, hvor kampen endte 1-1. Wolverhampton tok ledelsen i det 50. minutt, før Carlton Morris sørget for at Luton Town sikret sitt første Premier League poeng ved å utligne til 1-1 på straffe i det 65. minutt.
De fleste husker møtet mellom Luton Town og Wolverhampton før det, da lagene møttes i tredjerundekamp i FA-cupen januar 2013. Alex Lawless scoret kampens eneste mål som ble spilt på Kenilworth Road, og som også førte til at Ståle Solbakken fikk sparken som manager i Wolverhampton.
Totalt har Wolves besøkt «The Kenny» 18 ganger, hvor det syv ganger har endt med både hjemmeseier og borteseier, mens det fire ganger har endt likt. I ligaen har Wolverhampton nå besøkt Kenilworth Road syv ganger på rad uten å tape. Tre ganger har det endt med seier, mens det fire ganger har endt uavgjort. Vi må helt tilbake til 17.september 1983 for å finne siste hjemmeseier til The Hatters over Wolves, hvor resultattavlene til slutt viste 4-0 seier til hjemmelaget. Lutons mål ble scoret av Paul Walsh, Brian Stein, David Moss og Brian Horton.
The Hatters har besøkt Molineux 15 ganger, hvor det har endt med hjemmeseier ved syv anledninger. Seks ganger har det endt med borteseier, mens det to ganger har endt likt. Vi må tilbake til 5. november i 1994 for å finne sist The Hatters vant på bortebane over Wolverhampton, hvor The Hatters vant 2-3 i en League Division One kamp (nivå to). Dwight Marshall, David Preece og Kerry Dixon scoret målene for Luton Town, som også var sist The Hatters slo Wolverhampton i ligaspill. The Hatters har besøkt Wolverhampton tre ganger etter dette, hvor det endte målløst i 1995, mens det endte med hjemmeseier både i januar 2006 og august 2006.
Wolves form
På onsdag møtte Wolverhampton Bournemouth hjemme på Molineux Stadium, hvor kampen endte med 1-0 seier til Bournemouth.
Den 30. mars tapte Wolverhampton 0-2 for Aston Villa på Villa Park, før det i neste runde ble poengdeling da det ble 1-1 for Burnley på Turf Moor. Den 6. april ble det 1-2 tap for West Ham hjemme i Wolverhampton, før det ble 2-2 i kampen mot Nottingham Forest på City Gorund for to uker siden. Forrige lørdag tapte Wolverhampton 0-2 for Arsenal på Molineux, hvilket gjør at «ulvene» nå har spilt seks ligakamper på rad uten å vinne.
Siste seier i ligaen kom den 9. mars hvor Wolverhampton vant 2-1 over Fulham hjemme på Molineux. I mellom seieren over Fulham og tapet mot Aston Villa, spilte Wolverhampton kvart finale i FA-cupen mot Championship-laget Coventry på Molienux Stadium, som Coventry vant 3-2 på høydramatisk vis. Wolverhampton tok ledelsen 2-1 i det 89. spilleminutt, mens Coventry utlignet til 2-2 syv minutter på overtid. Avgjørelsen falt ti minutter på overtid, da Coventry satte inn det avgjørende målet.
Hjemmeformen til Wolverhampton er også noe variabel, da de nå har spilt tre hjemmekamper på rad uten å ta et eneste poeng, mens hjemmekampene før det endte begge med seiere.
Det gjør at Wolves med sine 43 poeng ligger på 12. plass før lørdagens kamp. Wolverhampton har scoret 46 ligamål denne sesongen, som er et mindre enn The Hatters.
Lutons form
Brentford påførte dessverre Luton Town sesongens styggeste hjemmetap, når de forrige lørdag knuste The Hatters 5-1 på The Kenny. Det betyr at Luton Town kun har en seier på de siste tolv kampene. Ni kamper har endt med tap, mens det har blitt uavgjort mot Crystal Palace og Nottingham Forest. For tre uker siden ble det endelig seier, da Luton Town fikk besøk av Bournemouth. Kampen endte med at The Hatters vant 2-1 på Kenilworth Road.
Siste borteseier kom mot Sheffield United på boxing day hvor The Hatters vant 3-2. Etter det har The Hatters spilt åtte bortekamper, hvor de har tapt mot Liverpool, Bournemouth, Tottenham, Arsenal og Manchester City, mens det har blitt uavgjort mot Burnley, Newcastle og Crystal Palace. U-U-T-U-T-T-T-T.
Det gjør at The Hatters ligger på 18. plass med sine 25 poeng. Det er et poeng opp til Nottingham Forest på 17. plass, mens det er hele syv poeng opp til Everton som ligger på 16. plass, som slo Liverpool 2-0 på onsdag. Med seieren over The Hatters, sikret nok Brentford plassen i Premier League, da det er ti poeng opp til Brentford på 15. plass. Det er to poeng ned til Burnley på 19. plass, mens det er 10 poeng ned til Sheffield United som ligger sist å årets Premier League.
Skandinavere i Wolverhampton:
Nordmenn:
Håvard Flo var i Wolverhampton i perioden 1999 til 2001. Flo spilte 38 kamper for The Wolves hvor han også scoret ni mål. Gunnar Halle hadde et kort opphold i Wolverhampton i 2002, hvor han spilte fem kamper for «ulvene». Steffen Iversen hadde også en sesong i Wolverhampton i 2003/04 sesongen, hvor han spilte 16 kamper og scoret fire mål. Norsk – kongolesiske John Kitolano, som har en rekke ungdomslandskamper for Norge, var i Wolverhampton fra 2018 til 2021. Han fikk ingen kamper for The Wolves, men ble lånt ut til både Molde og Odd.
Svensker:
Joachim Bjørklund avsluttet sin fotballkarriere i Wolverhampton. Bjørklund var i Wolverhampton i 2004/05 sesongen, hvor han fikk tre kamper. Unggutten Tim Jakobsson ble hentet fra Frej i Sverige (nivå to), og var en del av ungdomsakademiet til Wolverhampton fra 2012 til 2014. Jakobsson mistrivdes i Wolverhampton og flyttet hjem for å studere.
Dansker:
Allan Nielsen ble lånt ut fra Tottenham Hotspur i 2000. Nielsen fikk syv kamper og scoret to mål når han var i Wolverhampton. Keeperen Andreas Søndergaard var i Wolverhampton i perioden 2021 til 2023. Søndergaard fikk ingen kamper for The Wolves, før han i sommer signerte for Swansea City. Høyrebacken Oscar Buur Rasmussen var i Wolverhampton fra 2017 til 2022. Buur fikk to kamper for The Wolves, hvor han også scoret et mål.
Friendley faces
Kevin Foley tilbrakte ungdomskarrieren i Luton Town, før han i 2002 også ble profesjonell i «moderklubben». Foley var mer eller mindre fast for The Hatters i perioden 2002 til 2007, hvor han spilte 151 kamper og scoret tre mål. Sommeren 2007 ble Foley solgt til Wolverhampton hvor han frem til 2015 fikk hele 213 kamper og scoret seks mål.
Ved siden av Foley er det en rekke andre spillere som har spilt for begge klubbene. I sommer signerte The Hatters venstrebacken Ryan Giles fra Wolverhampton, som var i Wolvers fra 2008 til 2023. Giles fikk ingen kamper for førstelaget til moderkluben, men ble lånt ut til en rekke klubber. Giles er nå lånt ut til Hull for resten av sesongen. Andre kjente Luton Town spillere som også har spilt for Wolverhampton er: Marlon Beresford, Carlos Edwards, David Edwards, Andy King, Michael McIndoe og Alan Steen.
Nice to know, need to know:
Wolverhampton skal være en av fem klubber som har blitt ligamester i alle de fire øverste divisjonene. Henholdsvis tre ganger ligamester på øverste nivå, fire ganger på nivå to, tre ganger på nivå tre, og en gang er Wolverhampton ligamester på nivå fire.
Luton Town er en av syv klubber som har blitt seriemestere på nivåene to, tre og fire, men som mangler det øverste nivået. The Hatters har vunnet nivå to en gang, nivå tre har The Hatters vunnet tre ganger, mens de har vunnet nivå fire en gang.
Den 29. november i 1969, sendte NRK historiens første tippekamp fra England. Wolverhampton – Sunderland var første tippekamp, men kampen kom ikke på lufta før det var spilt i over et kvarter på grunn av tekniske vanskeligheter. Noen få sekunder etter at bildene kom gjennom, scoret Hugh Curran tidenes første tippekamp-mål, som igjen gjorde at Wolverhampton vant 1-0.
Vingen Alan Steen debuterte for Wolverhampton som 16-åring i 1939. Steen scoret blant annet denne sesongen i en 3-0 seier mot Manchester United, og var den yngste målscoreren som noensinne hadde scoret mål for Wolverhampton. Steen vervet seg tidlig for RAF i andre verdenskrig, men ble skutt ned i 1943 og tatt til fange og tilbrakte resten av krigen som tysk krigsfange. Når den engelske ligaen kom i gang igjen i 1946, spilte Steen for The Hatters hvor han spilte ti kamper i 1946/47 sesongen. Steen døde den 26. august 2012 i en alder av 90 år, og er fortsatt den yngste målscoreren i Wolverhamptons historie.
Toppscorerne og statistikk
Carlton Morris og Elijah Adebayo har scoret ni ligamål denne sesongen, mens Ross Barkley har scoret fem ligamål denne sesongen. Tahith Chong og Chiedozie Ogbene har scoret fire ligamål denne sesongen, mens Jakob Brown, Luke Berry og Gabriel Osho har scoret to ligamål så langt denne sesongen. Syv stykker har scoret et ligamål for The Hatters.
Alfie Doughty har syv assists i ligaen denne sesongen, mens Carlton Morris og Ross Barkley har fire assists. Reece Burke og Andros Townsend har tre assists, mens Issa Kabore og Albert Sambi Lokonga har to hver. Fem andre spillere har én assist hver.
The Hatters har scoret 24 av sine 46 ligamål i åpent spill, mens de har scoret 13 mål på dødballer (fjerde flest i Premier League, og likt med Manchester City, Liverpool og Wolverhampton). Carlton Morris har scoret fire ligamål på straffe, mens tre mål er kontret inn, samt at tre mål er scoret som selvmål.
46 av The Hatters 75 innslupne mål er sluppet inn i åpent spill. 16 mål er sluppet inn på dødball, mens seks mål er sluppet inn på kontring. The Hatters har også sluppet inn fire selvmål, mens tre mål er sluppet inn på straffe.
Luton Town er desidert farligst i løpet av andre omgang, hvor de har scoret 64 % av sine mål (30 mål). Aller farligst er The Hatters i løpet av kampens siste 15 minutter og overtid, hvor de har scoret 40 % av sine mål, som igjen tilsvarer smått imponerende 19 mål! 65 % av Luton Towns innslupne mål slippes inn i andre omgang (49 mål). The Hatters slipper inn flest mål mellom 61 til 75 minutters spill, hvor de har sluppet inn 27 % av sine mål (20 mål). 21 % av målene som The Hatters slipper inn, blir sluppet inn i løpet av kampens siste 15 minutter (16 mål).
I snitt scorer The Hatters 1,38 mål per kamp, mens gjennomsnittet i Premier League er på 1,63 per kamp. Luton Town slipper inn i snitt 2,21 mål per kamp, mens gjennomsnittet er på 1,63 per kamp. I 29 % av sesongens kamper har The Hatters scoret først, mens motstanderen har scoret først i 71 % av kampene.
For fire kamper siden møtte The Hatters Arsenal, hvor resultatet ble 0-2. Dette var den første kampen som The Hatters ikke scoret mål siden de tapte 0-1 for Manchester United den 11. november. Med andre ord, nederlagsdømte Luton Town scoret i atten kamper på rad før serieleder Arsenal stengte målet for The Hatters, og totalt har The Hatters scoret i 29 av 34 ligakamper så langt denne sesongen. Thomas Kaminski og co har kun klart clean sheet ved to anledninger denne sesongen, noe som skulle tilsvare 6 % av kampene. Snittet i Premier League ligger på 20%.
For Wolves er det Matheus Cunha som er klubbens toppscorer med 11 ligamål, mens Hwang Hee-Chan har scoret ti ligamål. Pedro Neto er klubbens servitør med ni målgivende pasninger, mens Pablo Sarabia har syv assists. Toppscorer Matheus Cunha har også seks assists.
23 av 46 mål for Wolverhampton er scoret i open play, mens 13 mål er scoret på dødball. Fire ganger har Wolves omsatt et straffespark i mål, mens de har kontret inn tre mål. Tre ganger har motstanderlaget satt ballen i eget mål.
On this date
Sist The Hatters spilte kamp den 27. april, var i 2019 hvor de møtte Burton Albion i en League One kamp på Pirelli Stadium. The Brewers vant 2-1, hvor James Collins scoret målet til Luton Town.
Sist The Hatters spilte å øverste nivå, var i 1985. The Hatters møtte West Ham på Upton Park, hvor kampen endte målløst. I 1957 møtte The Hatters Aston Villa på øverste nivå hvor The Hatters vant på Villa Park. Turnes to mål og Browns ene mål, sørget for 3-1 seier til Luton Town.
Nedrykkskampen
Når det gjenstår fire ligarunder av årets sesong, er det i teorien fortsatt syv lag som kjemper om nedrykksplassene til The Championship etter årets sesong. Derimot er Brentford og Crystal Palace mer eller mindre trygge og kan kun rykke ned i teorien.
Burnley vant en sterk 4-1 seier over Sheffield United forrige lørdag, og meldte seg for alvor på i kampen om å unngå nedrykk. Burnley er nå kun to poeng bak The Hatters, og tre poeng bak Nottingham Forest, mens Sheffield United er10 poeng bak Nottingham Forest, og kan i teorien fortsatt redde nedrykk.
Luton Town har to hjemmekamper og to bortekamper igjen denne sesongen, hvor bortekampen mot West ham (8.plass) i nest siste ligarunde er «på papiret» den mest utfordrende kampen for The Hatters i sesongavslutningen.
Everton har fire kamper igjen å spill, hvor to kamper skal spilles på Goodison Park, mens to kamper skal spilles på bortebane. Everton møter Brentford hjemme til helgen, før de møter The Hatters på Kenilworth Road den 3. mai. Everton avslutter sesongen mot Sheffield United hjemme og Arsenal borte.
Nottingham Forest har to kamper igjen foran eget publikum, og det er mot Manchester City og Chelsea. På bortebane skal de møte Sheffield United og Burnley, men må virkelig gjøre noe med borteformen, ettersom de kun har vunnet tre av sine 34 siste bortekamper (to bortekamper denne sesongen).
Burnley har også to bortekamper igjen, henholdsvis mot Manchester United på lørdag, og Tottenham Hotspur 11. mai. Burnley møter Newcastle hjemme den 4. mai, mens de avslutter mot Nottingham Forest hjemme på Turf Moor den 19.mai.
Oppsummert denne helgen, så møtes som kjent Luton Town og Wolverhampton på Kenilworth Road, mens Nottingham Forest møter Manchester City på City Ground. Everton møter Brentford på Goodison Park, mens Burnley møter Manchester United på Old Trafford.
Skadesituasjonen i Luton Town
På fredagens pressekonferanse måtte dessverre Rob Edwards meddele at Issa Kabore ville være ute for resten av sesongen.
Edwards kunne også meddele at Elijah Adebayo nærmer seg å bli kampklar, men han vil ikke bli klar til lørdagens kamp. Heller ikke Chiedozie Ogbene vil bli klar, selv om han trener på gress. Reece Burke ble byttet ut etter halv tid mot Brentford grunnet sykdom, men skal være klar til lørdagens kamp.
Skadelisten er dermed som følger: Chiedozie Ogbene, Issa Kabore, Elija Adabayo, Mads Andersen, Marvelous Nakamba, Tom Lockyer, Dan Potts, Jacob Brown, og Amari`I Bell. Marvelous Nakamba, Issa Kabore, Jacob Brown og Amari’i Bell er ute resten av sesongen.
Town tipset
Kun to stykker tippet på borteseier mellom The Hatters og Brentford, nemlig Halvard Grina og Thomas Nordgården Moen. Begge ble belønnet med tre poeng, hvor Grina avanserte til tredjeplass, mens Nordgården Moen avanserte opp til syvende plass.
Topp fem er dermed: 1. Tor Erik Hadland 85 poeng, 2. Andreas Stensland 82 poeng, 3. Halvard Grina 82 poeng, 4. Rune Fjørtoft 79 poeng, 5. Per Axel Pettersen 75 poeng.
Luton Town har blitt tildelt drøye 3000 billeter til lørdagens kamp, og kampen, som har kampstart kl 1600 skandinavisk tid, streamer du som vanlig via VAPLAY plattformen. Du kan også se den direkte på V sport PL 3. Kampen sendes også som radiostream på Hatters Player, hvor Simon Pitts kommenterer kampen.
COYH!!