Sekundær skuffelse

Town-manageren proklamerte at målet var å vinne Championship. Akkurat nå er League One er en nærmere destinasjon.

Du er høyst sannsynlig skuffet over utfallet av de ni første ligakampene til Town. Vi har bare vunnet to av dem og ligger på plassen over nedrykksstreken. Med åtte poeng.

Vi var i himmelen etter fire opprykk på ti sesonger.

Avstanden opp til den nærmeste playoffplassen er 8 poeng. Avstanden ned til den nærmeste nedrykksplassen er 1 poeng. Det er 11 poeng opp til tabelltoppen. 3 poeng til jumboplassen…

Forfriskende førsesong | Luton Town-fakta 2024/25 |

Mitt håp foran sesongstart var å delta i kampen om en playoffplass (Topp 6).

Vi sikter mot så mye mer enn øyeblikket. Som supporter av den kanskje mest veldrevne fotballklubben i England, har vi alle god grunn til å smile selv i en vanskelig sportslig periode.

Jeg håper foran hver kamp, er ikke historieløs og jeg fryder meg over klubbens bærekraftige utvikling med en fantastisk framtid. Skuffelsen over resultatene i de første kampene er sekundær.

(Sekundær = den andre i rekken, avledet, senere eller underordnet/Store norske leksikon)

Les videre…

Perspektiv

2010: Conference Premier
2014: League Two
2018: League One
2019: Championship
2023: Premier League

Vi var i himmelen etter fire opprykk på ti sesonger. Presterte og sjarmerte i selveste Premier League. Kom til kort og var blant oddsfavorittene foran inneværende sesongs EFL Championship.

Lite synes å fungere på banen. Selv om vi har dominert ballbesittelsen i 5 av 9 kamper, viser statistikken av Luton Town-laget kun har hatt flere avslutninger på mål enn motstanderen i 3 av 9 kamper.

Sportslig sett er det dunkelt, med profiler som ikke presterer og et lag som svikter kollektivt. Manageren i en ny og utfordrende situasjon.

Etter Wembley-triumfen mot Coventry City i mai 2023, har Luton Town bare vunnet 8 av 47 kamper…

Matematisk bare en anelse verre enn da han i 22/23-sesongen ble sparket som Watford-manager etter bare 10 kamper; 26. september 2022. Med tre seirer og 10. plass på Championship-tabellen.

Da han ble ansatt som Nathan Jones’ etterfølger i Luton Town, 17. november 2022, lå Luton Town på 10. plass på Championship-tabellen.

Rob Edwards ledet laget til playoff, playoffinale og Premier League-deltakelse.

Etter Wembley-triumfen mot Coventry City i mai 2023, har Luton Town bare vunnet 8 av 47 kamper.

Vi som har vært i et kjærlighetsforhold til Bedfordshire-klubben i en mannsalder vet at det går opp og ned. Og verdsetter det faktum at vi har en klubb å elske.

Episke kamper

Nå er det landskamppause. Det gir manager Edwards tid til å evaluere og planlegge sammen med sine sportslige kolleger. Foran hjemmemøtene med Watford og Sunderland.

Nye skader kan oppstå, men håpet er at flere av de som har vært ute den siste tiden benytter anledningen til å riste av seg skavankene. Og at alle som er friske nok til å få tillit i de kommende kampene klarer å prestere etter pausen.

EPISK: Det kan virke som en evighet siden vi banket rivalen i 2022, men i møtene med Watford nullstilles alt. De kampene lever sitt eget liv. (Foto: Luton Town FC).

Nei! Vi er mye bedre enn Watford! Rob Edwards skal ikke lide samme skjebne som han gjorde der!

Spilleoppholdet etter den lite motiverende sesongstarten gir også rom for negative røster. Noen har sågar antydet at manageren bør skiftes ut.

Nei! Vi er mye bedre enn Watford! Rob Edwards skal ikke lide samme skjebne som han gjorde der!

Robert Owen Edwards ledet Luton Town-laget til klubbens episke seirer mot Watford og Sunderland i 2022/23-sesongen. Det skal han også gjøre på Kenilworth Road Stadium lørdag 19. og onsdag 23. oktober 2024!

I sommer ble Luton Town FC og Rob Edwards enige om å kontraktfeste ansettelsesforholdet til 2028. Selv om det skulle bli nedrykk kan jeg ikke forestille meg at klubben bryter den avtalen. Dette skal vi stå i sammen.

EPISK: Supporterne heiet laget fram til Wembley det banket Sunderland i playoffsemifinalereturen i 2022. Motivasjon til kommende oppgjør! (Foto: Luton Town FC).

2-0-triumfene i april og mai 2022 mot våre kommende ligamotstandere går inn i klubbens moderne historie som de mest stemingsfulle, ekstatiske og episke hjemmekampene. Da beskrivelsen om at 10 000 hjemmefans utgjør lyden av 50 000 ble virkeliggjort.

Uten garanti for gjentakelser, men vi forblir ikke Luton Town uten at alle trekker i samme retning. Ved å støtte opp om alle ansatte, spillere og managerteamet.

Vi sikter mot så mye mer enn øyeblikket. Som supporter av den kanskje mest veldrevne fotballklubben i England, har vi alle god grunn til å smile selv i en vanskelig sportslig periode.

Framtiden

Luton Town FC nådde Championship tidligere enn planlagt. Premier League likeså. Nedrykket fra yppersteligaen er ett steg tilbake. Det som kommer blir minst to steg framover.

| Stadionprogresjon |

Jeg startet mitt Town-supporterskap med ligacuptriumf mot Arsenal på Wembley i 1988. Ble bortskjemt med gjentatte seirer mot dagens storklubber som Arsenal, Aston Villa, Liverpool og Manchester City – i toppdivisjonen. Det var hverdagskost.

Før vi så å si gikk bankerott. Luton Town FC var praktisk talt konkurs i 2018, da konstellasjonen av livslange supportere i form av Luton Town 2020 Ltd. overtok eierskapet etter tre nedrykk på rappen.

Framtiden byr på et nytt og fantastisk fotballstadion i hjertet av byen. Med plass til 25 000 tilskuere!

Uken etter ble Gary Sweet & Co. idømt 30 minuspoeng foran sesongstart, og brukte fem sesonger på å løfte klubbens lag ut av Conference Premier opp til EFL League Two.

Nok om det. Framtiden byr på et nytt og fantastisk fotballstadion i hjertet av byen. Med plass til 25 000 tilskuere.

I en tid med sportslige utfordringer viskes disse glatt ut med den lysende framtiden.

Designet til det kommende stadionet på Power Court-tomten er prisbelønt langt utover Storbritannias grenser. Unikt.

I en tid med sportslige utfordringer viskes disse glatt ut med den lysende framtiden.

Selv om vi skulle tapt mot både Watford og Sunderland; tenk framover og opplev glede med følgende illustrasjoner av Luton Town Football Clubs framtidige hjemmebane!

Come On You Hatters (COYH)!!!

Hvor nyttig er dette innholdet?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering!

Gjennomsnittsvurdering 5 / 5. Antall vurderinger: 3

Ingen vurderinger ennå. Bli den første som vurderer dette innholdet!