2008

2008-ARKIV

powered by Surfing Waves

136 nyheter

 

  01.01.2008 - #1:

En herlig jul for The Hatters

Luton Town tok 10 av 12 poeng denne julen, etter at Yeovil ble slått 1-0 på Kenilworth Road første dagen i 2008. Optimismen er tilbake!

 

Calvin Andrew ordnet tre fortjente poeng på sin scoring etter 48 minutter.


Luton Town har dermed vunnet seks av sine ni siste kamper, og har bare ett tap på de siste 12 kampene.


6 811 tilskuere så kampen på Kenilworth Road.


Dessverre var dette siste kampen Jaroslaw Fojut fikk spille for The Hatters. Fotballforbundet har bestemt at han ikke får fortsette i klubben. Han har dannet et godt stopperpar med Chris Coyne. Bare fem mål har klubben sluppet inn siste 12 kampene!


Kommende lørdag får Luton Town besøk av Liverpool i 3. runde i FA Cupen.

 

  01.01.2008 - #2:

Formannens Røst: Selvsagt kan Luton Town slå Liverpool i FA Cupen

Året er 1987, og Luton Town slår Liverpool 3-0 på Kenilworth Road i tredje omkamp i 3. runde i FA Cupen. To måneder tidligere hadde The Hatters slått Liverpool 4-1 i serien. Lørdag møtes klubbene igjen på Kenilworth Road. Kan Luton Town gjenskape historien?

 

Det er bare to år siden vi rev oss i håret av å ikke ha eliminert Liverpool ut av FA Cupen i 3. runde. Luton Town ledet 3-1, og hadde store sjanser til å øke ledelsen ut i 2. omgang, men scouserne snudde kampen siste halvtimen.


En historisk sjelden seier for Liverpool på Kenilworth Road, stadion de fryktet de 10 årene The Hatters var i Premier League, i en tid da Liverpool dominerte i England.


Selv ikke de fire siste sesongene The Hatters var i høyeste divisjon, og hvor laget stort sett alltid lå i bunnen, klarte Liverpool å vinne på Kenilworth Road. Siste seier for Luton Town mot de rødkledde kom i februar 1991, da The Hatters vant 1-0.


Det er mange år og mye penger siden det. Liverpool har vunnet Champions League. Luton Town har vært innom nivå 4 i det engelske ligasystemet.


Luton Town ligger per dags dato an til å rykke ned til nivå 4 i det engelske ligasystemet denne sesongen. Liverpool kan igjen vinne Champions League denne sesongen.


Mens Liverpool alltid har- og alltid vil kjøpe seg til suksess, har Luton Town solgt spillere for over 100 millioner norske kroner siste to årene. Nå i januar må flere spillere forlate klubben for å hente en nødvendig kapital på 10 millioner norske kroner.


Det kan se håpløst ut på papiret, men her er 10 grunner til at Luton Town eliminerer Liverpool ut av FA Cupen:


1. Luton Town er sterke på Kenilworth Road. I serien er 8 av 11 kamper vunnet, og The Hatters har bare ett tap.


2. Ingen av Premier League-motstanderne har slått The Hatters i cupen etter ordinær tid denne sesongen. Sunderland ble slått 3-0, mens Everton klarte 0-0.


3. Luton Town er i god form. Seks av de siste ni kampene er vunnet, og laget har bare tapt en av siste 12 kamper.


4. Luton Town har holdt nullen i syv av de siste 12 kampene.


5. The Hatters har bare sluppet inn fem mål de 12 siste kampene. I ingen av kampene har laget sluppet inn mer enn ett mål.


6. Tabellen lyver om The Hatters styrke. Uten de 10 minuspoengene ville Luton Town i høyeste grad vært med i opprykkskampen.


7. Liverpool stiller ikke med sitt beste lag.


8. 1986: Luton Town - Liverpool 4-1 i ligaen.


9. 1987: Luton Town - Liverpool 3-0 i FA Cupen.


10: 1991: Luton Town - Liverpool 1-0 i ligaen.


Selvsagt kan historien gjenskapes! Selvsagt kan The Hatters slå Liverpool! Vi er Luton Town! Bring the scousers on! Come on you Hatters!

 

  06.01.2008 - #3:

Administratorene håper på uavgjort

Brendan Guilfoyle, som er administrator for Luton Town, håper på uavgjort og omkamp for å hente inn mer penger. - Spillere vil bli solgt når TV-kameraene slås av i kveld, sier han.

 

Eneste som kan stoppe spillersalg er nye eiere raskt som kan spytte penger i klubben, men akkurat nå ser ikke det ut til å skje.


Trolig forsvinner to eller flere spillere nøkkelspillere allerede kommende uke for å finansiere driften av klubben.


David Edwards, David Bell, Matthew Spring og Chris Coyne er de som trolig kan drive inn mest penger, men også Dean Brill og Darren Currie blir luktet på av andre klubber, i tillegg til utleide Dean Morgan.


Luton Town trenger rundt £1 million for å holde det gående til sommeren.


Liverpool-kampen har allerede gitt gode inntekter til klubben, selv om Guilford hadde håpet på mer.

 

  06.01.2008 - #4:

Luton Town - Liverpool 1-1

The Hatters hadde det meste av banespillet, men kampen endte uavgjort, og dermed møtes klubbene på Anfield tirsdag 15. januar i omkamp.

 

John Arne Riise scoret selvmål og utlignet dermed for Luton Town tre minutter etter at Liverpool hadde tatt ledelsen etter en gavepakke av Town-forsvaret.


Luton Town spilte god fotball, og hadde overtaket i banespillet. Begge lag hadde store sjanser til å score flere mål, men det endte til slutt med omkamp.


Som betyr flere penger i klubbkassa, og ikke minst enda en sjanse til å sende de røde hodestups ut av FA cupen.

 

  07.01.2008 - #5:

Omkampen TV-sendes

SkySports bekreftet i dag at kanalen sender Liverpool - Luton direkte fra Anfield tirsdag 15. januar.

 

Det betyr ytterligere 150 000 i Luton-kassa, i tillegg til 45 prosent av billettinntektene fra Anfield-oppgjøret.


FA-cupomkampen har avspark kl. 21.00 norsk tid tirsdag i neste uke.


Hvilken norsk TV-kanal kampen skal sendes på, er ikke kunngjort ennå.

 

  10.01.2008 - #6:

Administratorene selger unna spillere

Assistenttrener Sam Ellis er i harnisk etter at administratorene og dens agenter har solgt unna spillere til det han kaller spottpris.

 

Chris Coyne og David Edwards ble i dag solgt for til sammen i overkant av £1 million.


- Vi føler de har gått for langt, og at de ikke har tillatt auksjon på spillerne. De har blitt solgt på første bud, og langt i underkant av hva vi kunne fått.


Vi håpet de i alle fall hadde ventet til etter Liverpool-kampen med å selge. David Edwards spurte Wolverhampton om de kunne holde avtalen på is til etter Liverpool-kampen, men administratorene satte foten ned for det, sier Ellis.


 

  10.01.2008 - #7:

Ahmet Brkovic til Millwall

Høytlønte Ahmet Brkovic har gått gratis til Millwall. Lewis Emanuel har blitt lånt til Lincoln, og Ed Asafu-Adjaye gikk på lån til amatørklubben Salisbury.

 

Brkovic har vært utlånt til Millwall en lang periode allerede grunnet sin høye lønn, og det var derfor ikke overraskende at avtalen ble gjort permanent.


Kroaten spilte over 220 kamper for Luton Town, og gjorde mange spektakulære mål.

 

  10.01.2008 - #8:

Chris Coyne og David Edwards solgt for £1 million

Luton-kaptein Chris Coyne ble i dag solgt til Colchester United for £350 000, mens klubben stortalent og walisiske landslagsspiller David Edwards gikk til Wolverhampton for £675 000.

 

Det har som nevnt vært ventet at flere spillere ville bli solgt. Men etter at Luton Town klarte omkamp mot Liverpool, hadde alle håpet administratorene ville ventet med å selge.


Den drømmen ble knust i dag, og det sportslige apparater mener at spillerne gikk til spottpris.


Plymouth Argyle har i tillegg vist interesse for Drew Talbot og Calvin Andrew, mens Dean Brill har fanget interessen til Hull City.

 

  11.01.2008 - #9:

Blackwell og resten av trenerteamet trekker seg

Kevin Blackwell trekker seg etter eget initiativ som manager etter Bournemouth-kampen om en måned. - Vi har ikke fått det vi var lovet, sier manageren.

 

- Vi signerte i fjor med lovnader om ambisjoner, investeringer og nytt stadion.


Vi fant fort ut at sannheten var en annen, og at lovnadene ikke var verdt noe. Vi måtte selge spillere i stedet for å kjøpe. Klubben har kommet under etterforskning for brudd på lover. Klubben har gått i administrasjon, og mistet ti poeng. Vi trener spillere som hverken vet om de blir i klubben videre, eller om de får lønn.


Dette går ikke lenger, og hele trenerteamet trekker seg, sier Blackwell i en uttalelse.

 

  12.01.2008 - #10:

Første tap på 12 hjemmekamper i ligaen

Paul Furlong skåret på sitt første spark på ballen, men ligaleder Swansea ble for sterke for et nykomponert Luton Town på Kenilworth Road.

 

Med nøkkelspillerne Chris Coyne og David Edwards solgt, Jaroslaw Fojut tilbake i Bolton, samt Matthew Spring ute med karantene, var ikke optimismen den store foran møtet med Swansea.


Chris Perry overtok kapteinsbindet, og spilte midtstopper sammen med Keith Keane.


Sistnevnte scoret selvmål etter bare fem minutter, og gav The Hatters den verst mulige starten.


Don Hutchinson kom inn på laget sammen med Paul Robinson, og de utgjorde en nykomponert sentral midtbane. Richard Jackson fikk også starte kampen.


Dean Morgan satt på benken etter sitt låneopphold i Southend, og Lewis Emanuel, som ble rapportert utlånt til Lincoln, satt også på benken.


Swansea økte til tomålsledelse etter 64 minutter, før toppscorer Paul Furlong ga Luton Town nytt håp med sin redusering et kvarter før slutt.


Waliserne økte imidlertid på tampen av kampen, og helte dermed mer salt i et etterhvert stort Luton Town-sår.

 

  16.01.2008 - #11:

Blackwell sparket

Luton Town FCs administratorer har sparket manager Kevin Blackwell og hans trenerteam i dag.

 

I går ble Luton ydmyket med 0-5 på Anfield, i omkampen i 3. runde i FA-cupen.


I dag kom meldingen om at Blackwells team, som har sagt opp sine stillinger fra 9. februar, sparkes med umiddelbar virkning.


Nederlaget i Liverpool var forventet, så de ca. 6000 tilreisende Luton-supporterne på tribunen festet gjennom hele kampen. Gjennom aksepten av Luton Town FC 2002 Ltds oppkjøpsbud, er stemningen mer positiv blant supporterne.

 

  17.01.2008 - #12:

Mick Harford ny Luton-manager

Mick Harford ble onsdag ansatt som midlertidig manager i Luton Town FC. Midlertid ut sesongen.

 

Det har hersket et komplett kaos i Luton Town FC de siste ukene, midt oppi FA-cupduellen med Liverpool.


Eiere har forsvunnet, klubben er under administrasjon, spillere er blitt solgt og nye eiere er på vei inn.


Før helgen kunngjorde Kevin Blackwell og hans trenerteam at det trekker seg i februar. Onsdag ble teamet sparket ut av Kenilworth Road. Få timer senere ble tidligere Hatter Mick Harford presentert som ny manager, med Warren Neill som assistent.


Klubben ser ut til å overleve. Nå starter kampen for tilværelsen i League One. Det er tre poeng opp til trygg plass. Lørdag spiller The Hatters borte mot Leyton Orient, som ligger rett under playoffplassene.

 

  03.02.2008 - #13:

Nytt tap borte mot Hartlepool

Fortsatt nest sist

 

Nedturen fortsetter for Luton, og kamprapportene forteller om et sjanseløst Hatters i kampen oppe i nord.


Resultatmessig var vi allikevel med, og lå under 0-1 halvspilt, men med 3 mål i sekken i løpet av en 12-minutters periode av 2 omg tok fra oss alle håp om poeng.

Laget sliter med bare en midtstopper, og dette påvirker hele laget med stor usikkerhet.


Nå står nedrykkskollega Bournemouth for tur hjemme på Kenilworth Road neste helg. Et lag som i likhet med Luton har slitt i år, men de har fått et lite løft i det siste, senest med en sterk hjemmeseier i går mot Nottingham.


Begrepet 6-poengskamp passer godt nå, så la oss håpe Luton nå klarer å snu den negative trenden, og skaffe seg kontakt med lagene rett over streken.


Undertegnede setter seg på flyet fredag, og jeg satser på at min gode statistikk med live-kamper fortsetter :)

 

  04.02.2008 - #14:

Hva må til for å unngå nedrykk?

LTSCS tar en matematisk titt på hvordan det ligger an

 

For å sette Luton`s situasjon litt i perspektiv, har vi tatt en titt på de "harde fakta"


Luton Town har nå spilt 29 kamper, og står med 24 poeng i protokollen, noe som utgjør 0,82p i hver kamp.

Tar vi med de 10 poengene Luton har fått i straff, har vi så langt hentet 1,17p i hver kamp.


Ser vi da på hva som trengs for å holde seg oppe, er 50p en normal grense (varierer selvsagt litt fra år til år) å ta utgangspunkt i.

Dette betyr at på de gjenstående 17 kampene, må The Mighty Hatters hente 26p, noe som utgjør 1,53p i snitt, eller rettere sagt, vinne annenhver kamp!


M.a.o. ser det ut som om vi står foran en meget vanskelig oppgave, men med 3p til helgen, kan vi allerede da legge oss foran skjemaet til den magiske grensen på 50p.


Stå samlet bak laget i motgangen. Dette skal vi klare!!!!!!

 

  06.02.2008 - #15:

Et kongerike for en midtstopper!

Behovet er skrikende

 

Selv om troppen til Luton fortsatt er stor, sliter vi altså med midtstoppere.

Med klubben satt under administrasjon, ble utlånsavtalen med publikumsyndling Fojut avsluttet. samt at vi måtte selge vår kaptein Coyne.

Vi sitter da igjen med Perry som eneste rene stopper, og så langt har Keane, Hutchinson og Goodall fått prøve seg ved siden av vår nye kaptein, men desverre alle uten å overbevise. Selv mener jeg at Jackson burde fått prøve seg der, men det virker ikke som om han er Harford`s favoritt.


Med deadline på låneavtaler av spillere 27 mars, er det allikevel et håp om at LTFC2020`s overtakelse av klubben kan være klar innen den tid, og at vi igjen muligens kunne fått hentet inn en spiller som Fojut ut sesongen.

Samtidig går klubben og venter på en uttalelse fra FA om evt flere poeng i minus. Skulle det bli en realitet, er det bedre å innse nedrykket, og spare disse pengene til neste sesong.

Vi er selvsagt også avhengige av at vi frem til en evt overtakelse, klarer å plukke såpass med peng at vi har kontakt med lagene over streken.


Kort oppsumert må håpet bli som følger:


* Plukke noen 3 poengere i nær fremtid for å holde liv i håpet


* LTFC2020 inngår endelig avtale med administrator Brendan Guilfoyle innen 2-3 uker


* Uttalelse fra Fa om at vi ikke blir ilagt flere minuspoeng


Skulle disse 3 drømmene bli oppfylt, tror jeg The Mighty Hatters blir å finne i samme divisjon neste sesong, og kampen tilbake mot heder og ære kan begynne..... :)


Come On U Hatters!

 

  15.02.2008 - #16:

Blackwell overtar Sheffield United

Vår gamletrener er ettertraktet

 

Bryan Robson fikk i går kveld sparken som trener for The Blades, og Kevin Blackwell ble like etter presentert som ny trener for Sheffield-klubben.


Etter to tunge opphold i Leeds og Luton, ønsker vi i LTSCS han lykke til, og håper han unngår en ny administrasjon.......

 

  15.02.2008 - #17:

Perry tilbake mot Leyton Orient

Mulig at også Keane rekker kampen

 

Med lite forsvarere, er det gledelig at Perry er friskemeldt til helgens kamp.

Keith Keane, som ble skadet lørdag mot Bournemouth, kan muligens også rekke kampen.


Undertegnede var tilstede og så nevnte kamp, og det var en heller trist forestilling.

Det som derimot gledet, var innhoppet til 17 år gamle George Beaven.

Fra noen nervøse åpningsminutter, forvandlet unggutten seg til en spiller som det oste kjærlighet til klubben han spiller for. Kampen endte også at han ble kåret til MoM, og jeg kommer aldri til å glemme ansiktet til unge George når han 10min etter kampslutt forlot matta.

Stolthet kjære Luton-fans. Stolthet!

 

  16.02.2008 - #18:

Ny dato for bortekampen mot Gillingham

Ingen aprilsnarr...

 

Kampen mot Gillingham ble som kjent avlyst grunnet tåke.

Ny dato for kampen er satt til tirsdag 1 april, med kampstart 20.45

 

  17.02.2008 - #19:

Tap hjemme mot Leyton Orient

Allikevel bedring å se

 

Tunge tider, men man får ta med seg det positive fra kampen, nemlig at forsvaret vårt (med god hjelp fra defensive Robinson på midten) plutselig sto frem som vår beste lag-del.

Nå skal det sies at Sol Davis var direkte involvert i baklengsmålet, men totalt var det et stort løft fra tidligere.


Robinson fikk forøvrig sitt 10(!) gule for sesongen, og må nå stå over våre to neste kamper.


The Hatters ligger fortsatt på 22 plass, og det er 9p opp til trygg plass.


Lørdag venter bortekamp mot den suverene ligalederen Swansea


 

  20.02.2008 - #20:

Kontraktsituasjon i Luton Town

Hvem blir, og hvem forsvinner?

 

Nettstedet Vital football Luton Town har tatt en titt på kontraktene til dagens stall, og det er nok ingen tvil om at her vil det bli store forandringer neste sesong.


Følgende spillere har kontrakt som går ut etter endt sesong:


Richard Langley

Lewis Emanuel

Stephen O'Leary

Paul Furlong

Paul Peschisolido

Don Hutchison

Ed Asafu-Adjaye

Keith Keane


Kontrakt ut sesongen -09:


Marlon Beresford

Zak Barrett

Dean Brill

Sol Davis

Sam Parkin

Steve Robinson

Matthew Spring

Dean Morgan

Paul Underwood

Alan Goodall

Darren Currie

Chris Perry

Richard Jackson

Paul McVeigh

Calvin Andrew


Kontrakt ut sesongen -10:


David Bell

Drew Talbot


I tillegg har vi ungdommene George Beaven og Ryan Charles, men de er pr. i dag ikke på profesjonell kontrakt.


 

  13.03.2008 - #21:

Positivitet tross nytt tap

Nærmer vi oss Harford`s første seier?

 

Tirsdag gikk Luton på et nytt tap, men etter å ha ligget under 0-2 til pause, var det et helt nytt lag som kom på banen i 2 omgang.

Et fantastisk mål av Bell fra 25 meter kunne ikke hindre tapet, men det viktigste å ta med seg fra kampen, er spillet og innsatsen laget viste, så kanskje vi kan begynne å håpe at Mick Harford snart får sin første og velfortjente seier med The Hatters.


Lørdag er det ny hjemmekamp mot play-off kanditat Oldham, så vi krysser fingrene.


Luton ligger fortsatt nest sist, men selv etter vår meget dårlige periode, er det "bare" 12 poeng opp til sikker plass.


P.S. Undertegnede har vært på ferie, så jeg beklager dårlig oppdatering i det siste.

 

  15.03.2008 - #22:

Endelig 3 poeng!

Signalene fra tirsdagens 2 omgang stemte

 

I sin 13 kamp med ansvaret, kunne Mick Harford i ettermiddag endelig juble over 3 innkasserte poeng.

Luton fortsatte sin positive opplevelse fra 2 omgang mot Carlisle tidligere i uken, og kjørte over play-off jagende Oldham fra start.

Scoringene (som alle ble satt inn i 1 omgang) kom ved hjemmedebutant Ryan Charles, Matthew Spring og Lewis Emanuel.


Det er fortsatt 12 poeng opp til sikker plass, men uansett var dette en meget viktig seier med tanke på fremtiden for The Hatters

 

  17.03.2008 - #23:

Tidenes opphenting?

Luton møter nå lagene på 18, 19 og 20 plass

 

Med Cheltenham (H), Millwall (B) og Crewe (H) i de kommende kampene, møter altså Luton de tre lagene som ligger plassert rett over streken.


Med storspillet Luton nå har levert de 3 siste omgangene, er det selvsagt lov å drømme om 9p på disse kampene, og Luton kan igjen få kontakt med lagene over streken.

Vi Luton-fans har jo opplevd noen magiske øyeblikk tidligere........ :)


Skulle derimot den drømmen briste, er det som nå skjer uansett veldig viktig om vi ser litt fremover.

Mick Harford (som skal trene oss lenge) har fått vist at han er kapabel til å få laget til å spille ball, og selvtillitt er som kjent en av de viktigste nøklene til suksess.


La oss krysse fingrene for en sterk sesong-avslutning for The Hatters.

 

  02.04.2008 - #24:

Spikeren i kista

Kampen mot Gillingham var siste halmstrå

 

Med flere kamper på rad mot de andre lagene i bunnstriden, og 2-2-0 på de 4 siste, var det tent et lite håp i Luton-leiren før bortemøtet mot nedrykkstruede Gillingham.

Parkin ga oss også ledelsen, og på dette stadiet var vi "bare" 8p unna nedrykk. Desverre kom Gillingham tilbake og snudde kampen etter 2 mål av Jackson, det siste i det 87 min.

Det er fortsatt matematisk mulig at Luton kan holde seg, men nå må selv den mest optimistiske fansen innrømme at løpet er kjørt.


Vi får heller ta med oss den positive trenden som har vært, og det er betryggende å se at Harford har klart å løfte laget tilbake, noe som lover godt med tanke på sesongen 08-09


Ryktene svirrer fortsatt om at Luton vil lide samme skjebne som Leeds, og at vi må starte neste sesong med minus 15 poeng, men dette er altså ikke avgjort enda.


På spillerfronten er Morgan, Bell og Perry utleid resten av sesongen, noe som hjelper stort på lønnskostnadene våre.

Dette har igjen ført til spilletid for ung-gutta, og en spiller som Asafu-Adjaye har startet begge kampene etter han ble hentet hjem fra sin utlånsperiode.


Vi får se fremover folkens, og heller være sjeleglade for at Luton Town fortsatt eksisterer. Med sitt navn 2020 på de nye eierne, er det bare 12 år til vi skal være tilbake og sloss mot de store igjen.... :)


Hatters forever!

 

  16.06.2008 - #25:

Ligaåpning hjemme mot Port Vale

Luton starter 2008/09-sesongen på Kenilworth Road.

 

Her er Lutons kampprogram, hentet fra BBC:


Saturday, 12 July 2008

Friendly Match

Boreham Wood v Luton,


--------------------------------------------------------------------------------


Monday, 14 July 2008

Friendly Match

Hitchin v Luton,


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 19 July 2008

Friendly Match

Bedford Town v Luton,


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 22 July 2008

Friendly Match

Luton v Leicester,


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 26 July 2008

Friendly Match

Luton v Northampton,


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 29 July 2008

Friendly Match

Colchester OFF Luton,

Luton v Colchester,


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 02 August 2008

Friendly Match

Luton v Brighton,


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 09 August 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Port Vale, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 12 August 2008

Carling Cup

Luton v Plymouth, R1, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 16 August 2008

Coca-Cola Football League Two

Gillingham v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 23 August 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Notts County, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 30 August 2008

Coca-Cola Football League Two

Exeter v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 06 September 2008

Coca-Cola Football League Two

Macclesfield v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 13 September 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Aldershot, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 20 September 2008

Coca-Cola Football League Two

Rotherham v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 27 September 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Chester, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 04 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Bradford v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 11 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Darlington, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 18 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Accrington Stanley, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 21 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Grimsby v Luton, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 25 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Bury v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 28 October 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Bournemouth, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 01 November 2008

Coca-Cola Football League Two

Shrewsbury v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 15 November 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Dag & Red, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 22 November 2008

Coca-Cola Football League Two

Rochdale v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 25 November 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Brentford, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 06 December 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Barnet, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 13 December 2008

Coca-Cola Football League Two

Wycombe v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 20 December 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Morecambe, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Friday, 26 December 2008

Coca-Cola Football League Two

Chesterfield v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Sunday, 28 December 2008

Coca-Cola Football League Two

Luton v Lincoln City, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 03 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Chester v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 10 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Rotherham, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 17 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Darlington v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 24 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Bradford, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 27 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Bournemouth v Luton, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 31 January 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Bury, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 03 February 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Grimsby, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 07 February 2009

Coca-Cola Football League Two

Accrington Stanley v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 14 February 2009

Coca-Cola Football League Two

Dag & Red v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 21 February 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Shrewsbury, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 28 February 2009

Coca-Cola Football League Two

Port Vale v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 03 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Gillingham, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 07 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Exeter, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Tuesday, 10 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Notts County v Luton, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 14 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Aldershot v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 21 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Macclesfield, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 28 March 2009

Coca-Cola Football League Two

Morecambe v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 04 April 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Wycombe, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 11 April 2009

Coca-Cola Football League Two

Lincoln City v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Monday, 13 April 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Chesterfield, 19:45


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 18 April 2009

Coca-Cola Football League Two

Barnet v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 25 April 2009

Coca-Cola Football League Two

Luton v Rochdale, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


Saturday, 02 May 2009

Coca-Cola Football League Two

Brentford v Luton, 15:00


--------------------------------------------------------------------------------


 

  10.07.2008 - #26:

30 minuspoeng!!!

Luton ser ut til å måtte starte sesongen med 30 minuspoeng...

 

Les mer på hjemmesiden til BBC:http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/luton_town/7500435.stm

 

  01.08.2008 - #27:

Spring til Sheffield United!

Vår eminente og sentrale midtbane spiller Matthew Spring, har gått på lån til Sheffield United. Spring har signert en et årig utlånsavtale.

 

Med andre ord, er det nok et hull som må fylles etter at Luton har solgt det som nærmest selges kan.


Derimot er det lys i tunnelen, ettersom Luton Town igår kom ut av administrasjons spøkelset.


Mick Harford har uttalt at det en ny spiss står øverst på ønskelisten. I tillegg har han uttalt at flere som har vært på prøvespill den siste tiden, vil de nærmeste dagene bli tilbudt kontrakter.


Utover det vil Harford forsøke å låne flere spillere. Det knytter seg også stor spenning rundt Kevin Nicholls om han signerer på en utlånsavtale for the Hatters.

 

  01.08.2008 - #28:

Goodall til Chesterfield!

Kun timer etter at Matthew Spring har byttet klubb, kommer nyheten om at Alan Goodall også forlater Luton Town.

 

Goodall ble signert av Kevin Blackwell til Luton Town for et år siden, men går nå på free transfer til "The Spireites". Goodall har signert en to års kontrakt.

 

  02.08.2008 - #29:

Nicholls til Luton!!

Mick Harfords første signering for Luton Town, ble ingen ringere enn Kevin Nicholls!

 

Kevin Nicholls har signert en tre års kontrakt for "The Hatters".


Om Nicholls hadde helte og kult status fra før Kenilworth Road, kan man ikke si annet enn at statusen blant "Hatters" fansen vil nå nye høyder.


I tillegg vil enda fem nye signeringer bli annonsert på mandag.


Les Lutonfc.com skriver om Nicholls.

 

  06.08.2008 - #30:

Meld deg inn i LTSCS!

Det koster bare 100 kroner, og alle betalende medlemmer er med i trekningen av draktene til de to Luton-spillerne vi sponser denne sesongen!

 

Overfør kr 100,- til kontonummer 2135 30 34429 i dag, så er du LTSCS-medlem!


Styret i LTSCS har vedtatt å sponse to spillere i 2008/09-sesongen. Etter sesongslutt får vi spillernes trøyer med autografer, og disse trekkes ut blant alle betalende LTSCS-medlemmer.


Med spiller-sponsoratene følger også invitasjon til middag etter sesongslutt, og møte med spillere og managere. Hvor mange det er plass til på denne tilstelningen er foreløpig uvisst for LTSCS, men vi trekker også ut samtlige plasser blant sesongens betalende LTSCS-medlemmer!


Vi kommer nærmere tilbake til hvordan trekningene skal foregå, men den vil skje slik at alle kan følge med.


Luton Town FC trenger all mulig økonomisk hjelp i disse tøffe tider, så gjør det du kan for å bidra! LTSCS tømmer klubbkassen for å sponse de to spillerne. Ditt første bidrag er å betale medlemskontingent.


Dernest oppfordrer vi til kjøp av sesongens nye drakt, og/eller andre supportereffekter som bidrar til penger i LTFC-kassen!


Allerede under helgens ligaåpning arrangeres sesongens første LTSCS-fellestur. Sju norske supportere er på plass på Kenilworth når klatringen fra minus 30 poeng starter. Det blir flere fellesturer utover i sesongen, så gjør deg klar!


Har du planer om å reise over på egen hånd? Da kan du poste et innlegg i diskusjonsforumet, så får du helt sikkert selskap i Luton!


Come on You Hatters!!!

 

  06.08.2008 - #31:

Rotherham med 17 minuspoeng

Også Rotherham må starte med minus på tabellen.

 

Det ble idag bestemt at Rotherham også skal starte med minuspoeng. 17 minuspoeng.


Det er ennå ikke bestemt hva som skjer med Bournemouth. Nesten samtlige klubber i League Two sliter tungt økonomisk, og mange kan havne i administrasjon i løpet av sesongen.


Så Luton Town er ikke alene om å ha store utfordringer...


Up You Hatters!!!

 

  07.08.2008 - #32:

Luton låner to Norwich-spillere

Mick Harford har sikret seg to unge Norwich-spillere på lån for hele sesongen.

 

19-åringene Chris Martin og Mick Spillane spiller i Luton-drakt i 2008/09-sesongen.


Martin er spiss, mens Spillane er midtbane-/forsvarsspiller.


Det ryktes for øvrig at tidligere Luton-helt Tony Thorpe kan være på vei tilbake til Kenilworth.

 

  07.08.2008 - #33:

Bournemouth også med -17 poeng!

Også Bournemouth må starte med minus 17 poeng.

 

Bournemouth følger samme skjebne som Rotherham, og må starte sesongen med minus 17 poeng.


Man skulle tro at mange frydet seg over det er tre klubber som starter sesongen med minus poeng. Skjønt flere klubber og deres supportere, synes det hele er en skandale at disse klubbene straffes. Spesielt ettersom klubbene blir straffet som følge av at gamle eiere/styre har rotet det til økonomisk.

 

  08.08.2008 - #34:

8 nye spillere signert for Luton Town

Endelig har klubben kunnet fortelle hvilke spillere som har blitt signert. 8 spillere så langt, og flere kan komme!

 

De 8 spillerne er:

Kevin Nicholls 29, midtbane, Kaptein, signert fra Preston North End.


Claude Gnakpa 25, Back, Bosman spiller fra Peterborough United.


George Pilkington 26, midtstopper , signert fra Port Vale.


Asa Hall 21, midtbane, fra Birmingham City.


Rossi Jarvis 20, midtbane, fra Norwich City.


Ian Roper 31, stopper , fra Wallsall


Chris Martin 19, spiss, en sesongs lån fra Norwich City


Tristan Plummer 18, spiss på lån fra Bristol City

 

  11.08.2008 - #35:

Fortsatt minus 30...

Luton spilte forrykende i førsteomgangen mot Port Vale, men ble likevel lurt av gjestene.

 

Stemningen var stor på Kenilworth, med så mange som 7200 tilskuere på det intime stadionet. Luton, med seks debutanter, dominerte banespillet stort, men klarte ikke å konkurrere i antall scoringer.


Gjestene tok ledensen, Sam Parkin utliknet, men Port Vale gikk til pause med 2-1-scoringen 15 sekunder før den tillagte tiden var utløpt.


Etter pause jevnet det seg ut spillemessig. Dean Brill tabbet seg kraftig ut da Vale lagde 3-1. Ogt dermed stpr Luton fortsatt med minus 30 - ensom forlatt på bunnen av tabellen...

 

  12.08.2008 - #36:

Videre i ligacupen

Luton vant 2-0 mot Championship-klubben Plymouth i 1. runde i ligacupen i kveld.

 

Rossi Jarvis sendte hjemmelaget i føringen på Kenilworth i det 15. spilleminuttet. 76 minutter var spilt da Tristan Plummer (på lån fra Bristol City) fastsatte resultatet til 2-0 i Lutons favør. På stillingen 1-0 til Luton, fikk Plymouth en scoring annullert. Gjestene forsto lite av dommerens avgjørelse.


2682 tilskuere var på plass på Kenilworth. 2. runde trekkes onsdag.

 

  14.08.2008 - #37:

Luton trakk Reading

Det blir bortekamp i 2. runde i ligacupen.

 

Luton fikk Reading i gårsdagens trekning. Kampen spilles på Madejski Stadium tirsdag 26. august. Avspark er kl. 21.00 norsk tid.


Reading vant 2-1 borte mot Dagenham & Redbridge i 1. runde. Luton slo Plymouth 2-0 hjemme.

 

  18.08.2008 - #38:

Lutons tre første poeng!

Luton tok sine tre første poeng i helgen, etter at de slo Gillingham 1-0 på bortebane.

 

5339 tilskuere på KRBS Priestfield Stadium fikk med seg at Sam Parkin allerede etter tre minutter headet inn seiersmålet.


Luton har nå -27 poeng.


Luton stilte forøvrig med følgende mannskap:

Brill, Gnakpa, Davis, Keane (Watson 58), Pilkington, Nicholls, Hall, Spillane, Jarvis, Parkin, Martin (Plummer 90+)


Ubenyttede reserver: Roper, Jackson, McVeigh

 

  20.08.2008 - #39:

LTSCS Sponser Ian Roper og Drew Talbot!

Luton Town Supporters Club Scandinavia kan med glede annonsere at vi sponser Ian Ropers hjemmeskjorte og Drew Talbots borteskjorte for sesongen 2008/2009

 

Etter å ha vært i kontakt med klubben idag fikk LTSCS endelig bekreftelse på at vi skal sponse Ian Roper og Drew Talbot for sesongen 2008/2009.


Du kan være med i trekningen om en signert skjorte av de to spillerne om du kjøper medlemskap i LTSCS for sesongen 2008/2009.Liten presentasjon av de to spillerne:


Drew Talbot ble signert av Mike Newell til Luton Town i januar 2007 fra Sheffield Wednesday som en forsterkning i angrepsrekka til Luton. Hans hjemmedebut mot nettopp Sheffield Wendesday ble en stor suksess der han assisterte en scoring og satte ett da Luton slo hans gamle klubb.


Opprinnelig fra Barnsleys talentfabrikk, har Talbots karriere så langt vært plaget med skader men har hatt en rekke gode prestasjoner for Luton, spesielt vil alle huske hans fantastiske opptreden mot Liverpool i Januar 2008 da klubben sto på randen av å forsvinne, og Talbots kvaliteter ble prisgitt av alle fotballfans som så kampen. Hans iver og glød smittet over på resten av Luton laget og Luton greide uavgjort mot giganten Liverpool og en bortekamp mot Liverpool som hele 7000 Luton fans dro for å se.


Drew har trøye nummer 19.Ian Roper har nylig blitt signert av Luton Town etter å ha blitt frigitt fra sin tidligere klubb Walsall.


Ian har vært i Walsall i fantastiske 13 sesonger og vist en lojalitet mot sin klubb som få andre kan vise til i den nyere tid av pengegriske spillere, dessverre så har han hatt en litt svak sesongoppkjøring med blant annet en brukken fot, som gjør at han ikke er helt i 100% kamp form ennå. En gang vært kåret til Årets spiller i Walsall og en gang vært kåret til årets unge spiller har han 325 kamper for West Midlands klubben.


Ian spiller med trøye nummer 5.

 

  21.08.2008 - #40:

Logan på Lån til Luton!

Luton Town har lånt den 22 årige keeperen Conrad Logan fra Leicester City.

 

Logan har signert en utlånsavtale som binder ham til klubben frem til 10.januar 2009.


Logan ble betraktet som tredje valget blant keeperne på The Walkers stadium, og hadde et sterkt ønske om å få spille første lags fotball.


Ifjor var Logan lånt ut til Stockport County, hvor han blant annet var med å beseire Rochdale i Play off finalen for FL2.


Vi ønsker Logan hjertelig velkommen til klubben, og lykke til med kampen om keeperplassen mot Brill.

 

  21.08.2008 - #41:

Jackson forlater Luton Town! + noen rykter...

Richard Jackson har gått med på å avbryte sin kontrakt med Luton Town.

 

Jackson er en forsvarsspiller som kunne brukes i alle posisjoner i den bakre fireren.


Jackson ble signert foran 2007/08 sesongen av Kevin Blackwell.


Han følger nå spillere som Steve Robinson, Marlon Beresford og Zac Barett, som alle har gått med på å avbryte sine kontrakter.


Utover dette, sier ryktene at Mick Harford er interessert i å hente tilbake den polske spilleren Jaroslaw Fojut. I fjorårssesongen ble Fojut lånt ut til Luton Town fra Bolton Wanderes.


Et annet rykte som går, er at Leyton Orient skal være interessert i Lutons Dean Morgan.


The O's Manager Martin Ling, har bekreftet at han har kikket på Morgan, men vil ikke kommentere dette ytterligere.


Mick Harford har også sagt at han selger Dean Brill, om betingelsene og prisen er god nok. Brill vil antageligvis ikke bli solgt for en billig penge...


OG, til slutt og endelig, de nye draktene er på vei og vil bli vist frem om noen dager... LØP OG KJØP!!!

 

  01.09.2008 - #42:

Noen kamprapporter!

På tide å oppdatere noen kamprapporter.

 

Den 23.08.08, besøkte 6085 (381 fra Notts County) tilskuere Kenilworth Road, for å bivåne Luton Town mot Notts County.


Luton stilte med følgende mannskap:

Brill, Gnakpa, Davis, Pilkington, Nicholls, Parkin, Emanuel, Hall (Watson 71), Jarvis (Plummer 65), Martin


Ubenyttede reserver: Keane, Roper, Logan


Kampen endte 1-1. Martin scoret Lutons mål i det 49 minutt. Forrester utlignet for County på straffe i det 53 minutt.


Tirsdag 26.08.08,tok Luton turen til Madejski Stadium for å spille i League cupen andre runde.


Luton stilte med følgende mannskap:

Logan, Keane, Gnakpa, Davis (Jarvis 46), Pilkington, Nicholls, Martin (Hall 82), Plummer, Emanuel, Watson, Parkin (Charles 63)


Ubenyttede reserver: Brill, Roper, Asafu-Adjaye, Spillane.


det eneste lyspunktet i denne kampen, var Ryan Charles redusering i det 79 minutt.


Luton tapte kampen hele 5-1.

 

  01.09.2008 - #43:

Exeter City - Luton Town

Exeter City tok imot Luton Town på St. James Park lørdag 30.08.08. 5328 tilskuere bivånet kampen. Hele 745 av disse kom fra Luton.

 

Luton stilte med følgende lag:

Brill, Gnakpa, Davis, Keane, Pilkington, Nicholls, Parkin, Emanuel, Jarvis, Martin (Charles 80), Spillane


Ubenyttede reserver: Roper, Hall, Watson, Logan.


Avgjørelsen falt i det 47. minutt. Kaptein Kevin Nicholls fikk anledning til å slå et av sine mange giftige frispark. Sam Parkin lot seg ikke be to ganger, og headet ballen i mål.


Sam Parkin står nå med tre nettkjenninger på fire kamper.


Luton står nå med - 23 poeng.

 

  06.09.2008 - #44:

Luton tap mot Macclesfield

Luton gikk idag på et skuffende 2-1 tap mot Macclesfield.

 

2349 tilskuere møtte opp på Moss rose og så at Macclefield fortjent vant 2-1 over "The Hatters". Et skuffende tap, ettersom Macclefield hverken hadde tatt poeng, eller scoret på sine første kamper.


Luton stilte med følegende lag:

Brill, Gnakpa (Hall 61), Davis (Charles 46), Keane, Pilkington, Parkin, Emanuel, Jarvis (Plummer 72), Watson, Martin, Spillane


Ubenyttede reserver: Roper, Logan.


Macclesfield tok ledelsen etter tolv minutter ved Simon Yeo. James Jennings la på til 2-0 etter 60 minutter. Luton reduserte tre minutter på overtid i andre omgang. Ryan Charles satte ballen i mål på et frispark.

 

  12.09.2008 - #45:

Ny spiller inn på lån

Mark Pugh fra Shrewsbury blir i en måned

 

Den 21 årige venstrevingen signerte i dag morges avtalen, og er spilleklar til helgens hjemmemøte mot Aldershot.

Pugh har slitt med å få spilletid i høst, men markerte seg senest med 2 mål i Shrewsbury`s siste reservelagskamp.

 

  14.09.2008 - #46:

3-1 mot Aldershot

Luton avgjorde med to sene scoringer på Kenilworth i går.

 

The Hatters tok ledensen ved Michael Spillane i det 17. spilleminuttet. Aldershot utliknet i det 51 minuttet.


Kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling, men Asa Hall og Chris Martin sikret tre Luton-poeng med hver sin scoring i sluttminuttene.


Dermed er det 14 poeng opp til sikker plass (Rotherham), og Luton står med minus 20 på tabellen. Det er bare seks poeng opp til Bournemouth på plassen over Luton. Lørdag 20. september spiller Luton borte mot Rotherham!


6462 tilskuere så kampen på Kenilworth.

 

  19.09.2008 - #47:

Harford henter enda en spiller på lån

Handlekraft av sjefen etter skaden til Pilkington

 

En av våre beste spillere så langt i år, George Pilkington, er ute med skade i ca 1 mnd.

I den forbindelse har Luton hentet inn den 19-årige midtstopperen Harry Worley fra Leicester.

Avtalen gjelder første omgang for 1 mnd

 

  27.10.2008 - #48:

David Evans er død

Luton Town sin styreformann i glansdagene, David Evans, døde tidligere denne uken.

 

Evans satt i styret i 14 år, og var styreformann i fem år, i en tid da Luton Town spilte tre cupfinaler på Wembley og tok sin beste ligaplassering i historien.

 

  27.10.2008 - #49:

Godt tilskuersnitt

Luton Town har i snitt trukket 6 080 tilskuere på de seks første ligakampene på Kenilworth Road så langt i sesongen. Det er tredje høyest av klubbene i League 2.

 

7 149 tilskuere var til stede under ligaåpningen mot Port Vale, og det er det høyeste så langt i sesongen.


Færrest så kampen mot Accrington Stanley, da 5 492 tilskuere løsnet billett. Det skal dog nevnes at Accrington Stanley bare tok med seg 80 bortesupportere i den kampen, som er det klart laveste i en ligakamp for Luton Town i moderne tid.


Suverent høyest tilskuersnitt i League 2 er Bradford City med 13 022 i snitt, og Port Vale har også trukket flere fans enn Luton Town.


Accrington Stanley trekker færrest, med bare 1 775 i snitt.

 

  27.10.2008 - #50:

Bury - Luton Town 1-2

Tom Craddock og Ian Roper nettet for Luton Town i første omgang mot Bury, og det holdt til tre poeng i en vanskelig bortekamp.

 

En meget bra 1. omgang av The Hatters, mens hjemmelaget var mer med på notene i 2. omgang da Andy Bishop reduserte på straffe etter 53 minutter.


Likevel holdt det ut til en fortjent seier, og Luton Town er nå på -14 poeng.


3 052 tilskuere var til stede på Gigg Lane, inkludert 408 fra Luton.


Laget: Logan, Gnakpa, Roper, Spillane, Davis (McVeigh 46), Jarvis (Andrews 86), Hall, Keane, Howells, Martin, Craddock (Worley 90).

Ubenyttede innbyttere: Brill, Patrick.

 

  27.10.2008 - #51:

Altrincham i 1. runde i FA Cupen

Luton Town har fått hjemmekamp i 1. runde i FA Cupen, og motstander blir middelhavsfarer Altrincham fra divisjonen under.

 

Altrincham vant i dag 2-1 på bortebane over bittelille Newcastle Blue Star i 4. kvalifiseringsrunde i FA Cupen, og ble dermed belønnet med en tur til Kenilworth Road.


Altrincham slet lenge med amatørklubben fra nivå 8, men kom tilbake etter å ha ligget under, foran bare 305 tilskuere. Som var den klart laveste tilskuermengden i 4. kvalifiseringsrunde, men tilskuerrekord for Newcastle Blue Star.


Altrincham ligger på 13. plass i Blue Square Premier (nivå 5), som er divisjonen under Luton Town, og divisjonen hvor The Hatters fort spiller neste sesong.

 

  28.10.2008 - #52:

Bunnoppgjør i dag og skadesituasjonen

De to eneste lagene fortsatt med minuspoeng møtes i dag når AFC Bournemouth gjester Kenilworth Road til "sekspoengskamp".

 

AFC Bournemouth startet sammen med Rotherham med -17 poeng. Sistnevnte lag har hatt en glimrende start på sesongen og har åtte plusspoeng, mens dagens gjester fra sørkysten ennå står med minuspoeng, -4. Luton Town har tatt fire poeng mer enn AFC Bournemouth, men ligger 10 poeng bak med -14 poeng, og bør vinne i kveld for å holde håpet i live om fornyet plass i League 2.


The Hatters har fortsatt en del skadeproblem, med nøkkelspillere som Kevin Nicholls, George Pilkington, Lewis Emanuel og Kevin Watson ute. Den nyeste på skadelisten er unggutten Ed Asafu-Adjaye, som etter et brudd i ankelen må stå over de neste seks ukene.

 

  28.10.2008 - #53:

28 spillere i aksjon

Mick Harford har benyttet 28 spillere så langt denne sesongen. Her finner du full oversikt med en del kommentarer:

 

Øverst troner Chris Martin med 16 kamper, og han er den eneste spilleren som har spilt alle The Hatters 16 liga- og cupkamper fra start denne sesongen. Den 20-årige spissen, som er på utlån fra Norwich City, har også scoret tre mål for klubben.


Rossi Jarvis, som kom på free transfer fra Norwich City før sesongen, er den eneste sammen med Chris Martin som har spilt alle kampene denne sesongen, men har en som innbytter.


Claude Gnapka har spilt alle kampene i år utenom en i ligaen. Franskmannen, som også hadde tilbud fra Sheffield Wednesday og Aberdeen før sesongen, har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt på Kenilworth Road.


Asa Hall har spilt 15 kamper for Luton Town denne sesongen. 21-åringen, som kom til Kenilworth Road fra Birmingham City, er også klubbens toppscorer med fire mål så langt i sesongen.


Michael Spillane, som har hatt en god sesonginnledning i Luton Town, følger deretter med 14 kamper i serie- og cup. 19-åringen, som også spiller fast på Irland U-21, er på lån fra Norwich City hele denne sesongen.


Utenom de fem nevnte ovenfor, er Keith Keane den eneste i klubben med tosifret antall ligakamper før kampen mot AFC Bournemouth. Mister 100%, som er et ekte Luton Town-produkt, står med 13 kamper i liga og cup.


Deretter følger:


Sol Davis 11, Lewis Emanuel 10, Sam Parkin 10, Conrad Logan 9, Ryan Charles 9 (åtte som innbytter), George Pilkington 8, Tristan Plummer 8 (syv som innbytter), Dean Brill 7, Harry Worley 7, Kevin Watson 7 (fem som innbytter), Kevin Nicholls 6, Jake Howells 6, Paul McVeigh 5 (alle som innbytter), Ian Roper 4, Ed Asafu-Adjaye 4, Marc Pugh 4, Garreth O`Connor 3, Tom Craddock 3, Wayne Andrews 2 (begge som innbytter), Scott Sinclair 1 (innbytter), Jordan Patrick 1 (innbytter), Josh Klein-Davies 1 (innbytter).

 

  28.10.2008 - #54:

Snø stoppet kampen mot AFC Bournemouth

Det er sjelden snø i Luton, så at snø skulle stoppe en kamp i oktober mot AFC Bournemouth kom som en overraskelse. Men åtte minutter ut i 1. omgang måtte den blåses av i kveld.

 

Dermed ble det ingenting av "sekspoengskampen" i bunnen av tabellen. Kampen blir flyttet til senere.


Neste kamp er borte mot Shrewsbury kommende lørdag. En skikkelig tøffing!

 

  29.10.2008 - #55:

FA Youth Cup for juniorlaget

Fem spillere som holder junioralder har draktnummer for førstelaget, med Jordan Patrick sin historiske førstelagsdebut som denne sesongens story, men i serien sliter juniorlaget til The Hatters. Mandag er det FA Youth Cup.

 

Tidligere Luton Town-spiller Alan Neilson har resultatmessig ikke hatt suksess med juniorlaget så langt i sesongen. Etter seier i første seriekamp mot Brentford, har det nå blitt fire tap på rad i serien, med til dels stygge siffer mot Wycombe, Rushden & Diamonds, Peterborough og Barnet. Ikke akkurat kjent for å ha gode juniorlag noen av dem.


Likevel har Luton Town noen juniorspillere som har potensial til å bli gode fotballspillere. Jordan Patrick, som debuterte mot Grimsby for en uke siden, ble historisk ved å være den yngste Luton Town-spilleren noensinne å spille førstelagskamp. Han var 16 år og 11 dager da han debuterte for Luton Town.


George Beavan, som debuterte i ligasammenheng for Luton Town forrige sesong, holder også junioralder. Han er imidlertid i førstelagsstallen permanent, og har nettopp returnert fra et låneopphold i Blue Square Premier-klubben Salisbury City.


Scott Sinclair har allerede fått sin debut for Luton Town, da 17-åringen kom innpå i The Johnstone's Paint Trophy-cupen mot Brentford.


Mark Farthing har vært bra på juniorlaget midtbane, og har blitt utdelt nummer i A-troppen.


I tillegg har juniorkeeper Aaron Fletcher blitt tildelt draktnummer, og er i dag klubbens tredjekeeper i mangel på noe annet.


Mandag er det FA Youth Cup-kamp mot Millwall, og mulig vil alle fire spillerne aksle juniordrakten i det som er juniorlagets viktigste kamp så langt i sesongen.

 

  29.10.2008 - #56:

Nytt om Nicholls, Craddock og Beaven

Nicholls straks skadefri, Craddock er ønsket lenger i klubben og Beaven har returnert fra utlån.

 

Kaptein og legende Kevin Nicholls er tilbake på treningsfeltet etter skaden han fikk i slutten av august. Han rekker trolig ikke neste kamp mot Shrewsbury, men i FA Cup-kampen mot Altrincham helgen etter er han klar til kamp.


Tom Craddock har vært en hit i de tre kampene han har spilt for Luton Town. Spissen, som er på en måneds utlån fra Middlesbrough, har scoret tre mål så langt, og Mick Harford har nå kontaktet Premier League-klubben i håp om å få forlenge låneoppholdet. 22-åringen er et stykke fra førstelaget i Middlesbrough, og har bare fire kamper i Premier League fra tidligere sesonger, derav tre som innbytter.


George Beaman, unggutten som debuterte var en del i aksjon for Luton Town i fjor, har akkurat returnert fra et låneopphold i Blue Square Premier-klubben Salisbury City (divisjonen under The Hatters). Selv om han spilte fast for Salisbury, ønsket han ikke å være der lenger. Nå vil han være på Kenilworth Road for å prøve å kjempe seg til en førstelagsplass.

 

  30.10.2008 - #57:

Drøye 4 norske kroner for å se Luton Town-kamp

The Hatters kjører en kampanje for å øke rekrutteringen av nye fans. Mot Altrincham i FA Cupen vil en barnebillett koste 40 pence, drøye 4 norske kroner.

 

Luton Town kjørte en liknende kampanje mot Bournemouth i midtuken, og man ser at dette trekker horder av unge fans til kampene. Mot Bournemouth var knappe 7000 tilskuere innom portene, på en dag hvor klubben trolig normalt sett ville dratt 5000-5500 fans.


Ettersom Bournemouth-kampen ble avlyst, kjører man samme kampanje mot Altrincham i FA Cupen. Normalt sett en kamp som trolig vil dra like over 4000 fans, men med barnebilletter til 4 kroner kan man håpe på over 6000 tilskuere.

 

  01.11.2008 - #58:

Farthing kan få sin debut

18-åringen Mark Farthing er med i troppen som dro til Shrewsbury, og er enda en unggutt som kan få sin debut for Luton Town.

 

Farthing har vært bra på juniorlagets midtbane i år, og er med i troppen til kampen mot Shrewsbury. Det sier noe om at Farthing kan være noe for fremtiden, men akkurat nå sier det mest om The Hatters tynne stall og mange skader.


16-åringen Jordan Patrick er også med nordover, unggutten som ble klubbens yngste debuterende spiller i historien, da han kom innpå mot Grimsby.


- Vi reiser nordover med 16 mann. Det er alt vi har, men jeg stoler på de gjør en god jobb. Vi er helt inne på beinet nå når det gjelder hvor vi kan plukke spillere fra, sier manager Mick Harford.


De to juniorspillerne Scott Sinclair (som debuterte i The Johnstone's Paint Trophy-cupen for førstelaget) og keeper Aaron Fletcher (som er klubbens tredjekeeper) er ikke med denne gangen.


Men fjorårsjunior Jake Howells, 20, som fikk sin debut sist sesong, starter trolig sin femte kamp i ligaen denne sesongen mot Shrewsbury.


Ryan Charles er et annet tidligere juniorprodukt som nå er i førstelagstroppen. 19-åringen sliter med en skade, men har åtte kamper som innbytter i år, og står bokført med to mål. Spissen fikk syv kamper for førstelaget i fjor (ett mål), mens han ennå var junior.

 

  01.11.2008 - #59:

Trist dag i Shrewsbury

Luton Town gikk på sesongens største ligatap til nå, da Mick Harfords gutter reiste fra Shrewsbury med 0-3 i bagasjen.

 

The Hatters er avhengige av å komme inn i en lang og god periode for å kunne ha håp om å redde plassen i League 2. Så langt i sesongen har ikke man vært i nærheten av det.


På de 14 første ligakampene har Luton Town ennå ikke vunnet to ligakamper på rad, og lengste sekvensen uten tap er bare to kamper.


Luton Town har tre hjemmekamper i ligaen på de fire neste kampene, og bør plukke en del poeng fremover for å opprettholde håpet om fornyet kontrakt.


Før det er det imidlertid to viktige cupkamper.


Dagens kamp er det ikke mye å skrive hjem om. Shrewsbury vant skuddstatestikken på mål med 15-2, og det sier nok det meste.


Et skadepreget Luton Town-lag virket uinteressert, og bare en god Conrad Logan i borteburet hindret et større tap. Han er eneste spillere som får godkjent i dag.


6 188 tilskuere så kampen på nye flotte Prostar Stadium, inkludert imponerende 805 fra Luton.


Her er laget:


21. Conrad Logan


4. Keith Keane


5. Ian Roper


12. Harry Worley


2. Claude Gnakpa (86)


33. Jake Howells


16. Rossi Jarvis


20. Michael Spillane


28. Paul McVeigh


18. Chris Martin (61)


24. Tom Craddock


Innbyttere:


1. Dean Brill (GK)


23. Wayne Andrews (61)


25. George Beaman


29. Jordan Patrick (86)


30. Mark Farthing

 

  01.11.2008 - #60:

To viktige cupkamper kommende uke

Med nedrykk nærmere for hver kamp som går i ligaen, og en elendig kamp mot Shrewsbury å revansjere, går Luton Town inn i en viktig uke med to cupkamper.

 

Styreformann Nick Owen håper Luton Town kan returnere til Wembley denne sesongen, og ta hjem Johnstone's Paint Trophy-trofeet. I så fall må Walsall fra League 1 beseires på bortebane tirsdag.


Wolverhampton vant tilsvarende cup for 20 år siden da klubben lå i bunnen av 4. divisjon (nåværende League 2), og det var begynnelsen på de gode tider for den ærverdige klubben.


Samme år vant Luton Town ligacupen og kjempet i toppen av nåværende Premier League!


20 år senere er rollene byttet om, og Owen håper at Luton Town kan gå hele veien frem til finalen denne sesongen. Brentford ble slått i 1. runde på Kenilworth Road (på straffer foran 2 029 tilskuere), og nå skal altså The Hatters møte middelhavsfarer Walsall fra divisjonen over i den sørlige kvartfinalen. En tøff oppgave!


Lørdag virker ting enklere når Altrincham fra Blue Square Premier gjester Kenilworth Road. Med TV-kamper mot Liverpool i fjor og Blackburn året før i henholdsvis 3.- og 4. runde, hadde det vært flott med en tilsvarende cuprun denne sesongen. Altrincham bør være en overkommelig første hinder i så måte, men også det hinderet skal man over først!


En spennende uke blir det i alle fall!

 

  03.11.2008 - #61:

Tippeligaspiller på prøve i Luton Town

Dersom alt går i orden, reiser en tippeligaspiller fra en av de største klubbene i Norge på prøvespill til Luton Town i begynnelsen av desember.

 

Luton Town har takker ja til å hente den tidligere juniorlandslagsspilleren på prøve, og nå er det bare opp til spilleren selv om han reiser over eller ikke.


20-åringen er Bosman-spiller etter sesongen, og flere klubber i Norge har vist interesse for ham. Slik det ser ut nå reiser han imidlertid på prøvespill til Luton Town så fort hans norske klubb tar ferie.


Det er undertegnede som har tipset Luton Town, og er kontakten mellom The Hatters og spilleren.

 

  04.11.2008 - #62:

Ute av FA Youth Cup

Det ble exit i første forsøk i denne sesongens FA Youth Cup for Luton Town. Selv med fire spillere fra førstelagstroppen ble The Hatters for svake mot Millwall.

 

Jordan Patrick, Scott Sinclair, Mark Farthing og Aaron Fletcher har alle spilt eller sittet på benken på førstelaget til Luton Town denne sesongen. I går spilte alle fire for juniorlaget i FA Youth Cup, men det endte likevel med 0-2 for Luton Town på New Den.


Kampen var imidlertid jevnspilt, og alle fire nevnte spillere fikk skryt av Mick Harford, som hadde tatt turen til London for å se juniorlaget i aksjon.

 

  04.11.2008 - #63:

Luton Town er i regional semifinale!

The Hatters imponerte med 1-0 borte mot Walsall fra League 1 i kveld, et Walsall som stilte med sitt beste lag! Luton Town er dermed i semifinalen avdeling sør i Johnstone's Paint Trophy, og bare to hinder fra finalen på Wembley!

 

Luton Town var det førende laget i store deler av kampen i kveld, og tok en fortjent seier mot laget fra divisjonen over. Spesielt i 1. omgang var The Hatters klart best, mens det jevnet seg mer ut i 2. omgang.


Sterkt med tanke på at Walsall stilte med samme lag som banket Northampton 3-1 i ligaen sist lørdag.


Rossi Jarvis scoret målet til The Hatters i det 88. minutt!


Mick Harford stilte nesten samme lag som det som gikk på en blemme i Shrewsbury. Bare en endring var gjort, med George Beaven i stedet for Harry Worley.


Nå venter Colchester, Shrewsbury eller vinneren av Brighton-Swindon i semifinalen 15. desember (en eventuell regionsfinale går over to kamper 19. januar og 16. februar, mens en eventuell finale på Wembley går 5. april).


1 844 tilskuere så kampen på Bescot Stadium, inkludert 153 som hadde tatt veien fra Luton.


Laget:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


5. Ian Roper (53)


25. George Beavan


33. Jake Howells (46)


4. Keith Keane


16. Rossi Jarvis


20. Michael Spillane


28. Paul McVeigh


18. Chris Martin


24. Tom Craddock (90)Innbyttere:


1. Dean Brill (GK)


17. Kevin Watson (90)


12. Harry Worley (53)


7. Garreth O'Connor (46)


23. Wayne Andrews

 

  05.11.2008 - #64:

Fakta om Johnstone`s Paint Trophy

Luton Town-fans er inne i det som kan bli den tyngste sportslig sesongen i historien. Da sluker vi alt som er positivt, slik som regional semifinale i Johnstone`s Paint Trophy. Her er fakta om turneringen du aldri har brydd deg om før nå, og fort vil glemme om vi ryker ut:

 

* Turneringen har hatt ni forskjellige navn.


* Denne turneringen for lag på 3. og 4. nivå i det engelske ligasystemet startet i 1983/84-sesongen (en kort stund fra 2000-2006 fikk også de beste amatørlagene være med, men ikke nå lenger).


* Leicester deltok i turneringen for første gang denne sesongen. De røk ut i kvartfinalen.


* Lagene er delt inn i nord og sør. 16 lag får walkover i 1. runde, mens de 32 andre spiller 1. runde. Deretter følger kvartfinale regional, semifinale regional, finale regional (hjemme og borte) og til slutt finale på Wembley mellom vinner av sør og vinner av nord.


* Bristol City og Carlisle har vært i flest finaler, med fire opptredener på hver. Bristol City, Wigan og Port Vale har vunnet flest finaler, med sine to trofeer hver.


* Milton Keynes Dons vant i fjor, etter 2-0 i finalen over Grimsby foran 56 618 tilskuere på Wembley.


* Turneringen drar lite tilskuere til kampene. Bunnrekorden er bare 409 tilskuere i kampen Chester-Bury i 1990. Mange klubber har rekord i færrest antall tilskuere på en kamp i nettopp denne turneringen. Eksempelvis Nottingham Forest som satte negativ klubbrekord med bare 2 013 fans mot Brentford.


* Tilskuerrekord for en finale på Wembley er 80 841 i Wolverhampton-Burnley i 1988. Rekord for en kamp i innledende runder er 22 267 i kampen Stoke-Port Vale i 1993, mens Leeds trakk 20 128 mot Bradford i fjor.


* Luton Town har aldri tidligere kommet seg lenger enn til regional semifinale, slik klubben også er nå.


* Her er resultater fra alle tidligere finaler:


1983-84 - AFC Bournemouth 2 Hull City 1


1984-85 - Wigan Athletic 3 Brentford 1


1985-86 - Bristol City 3 Bolton Wanderers 0


1986-87 - Mansfield Town 1 Bristol City 1 (Mansfield Town vant 4-3 på straffer)


1987-88 - Wolverhampton Wanderers 2 Burnley 0


1988-89 - Bolton Wanderers 4 Torquay United 1


1989-90 - Tranmere Rovers 2 Bristol Rovers 1


1990-91 - Birmingham City 3 Tranmere Rovers 2


1991-92 - Stoke City 1 Stockport County 0


1992-93 - Port Vale 2 Stockport County 1


1993-94 - Swansea City 1 Huddersfield Town 1 (Swansea City vant 3-1 på straffer)


1994-95 - Birmingham City 1 Carlisle United 0 (på Golden Goal)


1995-96 - Rotherham United 2 Shrewsbury Town 1


1996-97 - Carlisle United 0 Colchester United 0 (Carlisle United vant 4-3 på straffer)


1997-98 - Grimsby Town 2 AFC Bournemouth 1 (på Golden Goal)


1998-99 - Wigan Athletic 1 Millwall 0


1999-00 - Stoke City 2 Bristol City 1


2000-01 - Port Vale 2 Brentford 1


2001-02 - Blackpool 4 Cambridge United 1


2002-03 - Bristol City 2 Carlisle United 0


2003-04 - Blackpool 2 Southend United 0


2004-05 - Wrexham 2 Southend United 0


2005-06 - Swansea City 2 Carlisle United 1


2006-07 - Doncaster Rovers 3 Bristol Rovers 2 (etter ekstraomganger)


2007-08 - Milton Keynes Dons 2 Grimsby Town 0

 

  06.11.2008 - #65:

Oversikt over bortesupport

Som alltid har Luton Town også bra følge av egne supportere på bortekamper. Her er oversikten over Towns bortesupport så langt i sesongen, samt besøkende supportere på Kenilworth Road.

 

Med bunnplassering i League 2, tar Luton Town med seg i snitt færre fans enn tidligere sesonger på bortekampene. Men likevel har The Hatters god support på bortebane også denne sesongen. I fjor var forøvrig 5 716 Luton Town-fans på Anfield mot Liverpool sesongbeste!


I bortekampen mot Reading i 2. runde i Ligacupen hadde Luton Town med seg 984 fans, som er rekord så langt i sesongen. I ligaen topper bortemøtet med Shrewsbury, da 805 Luton-fans hadde tatt turen.


Færrest antall tilskuere i ligaen så langt tok Luton Town med seg i midtukekampen mot Grimsby, da bare 212 Luton Town-fans var til stede på bortetribunen. I Johnstone's Paint Trophy-cupen ble naturlig nok dette slått, da 153 fans tok turen fra Luton. Begge tallene blir trolig bunnotering denne sesongen.


På Kenilworth Road har ennå ikke bortetribunen (som heter Oak Road) blitt halvfylt ennå så langt i sesongen (rommer 1 900 bortesupportere når den er full). Den har i tidligere sesonger alltid blitt fylt minst en gang (ofte flere ganger), selv sist gang i League 2, da Plymouth fylte Oak Road.


Nyopprykkede Aldershot har tatt med seg flest fans til Kenilworth Road denne sesongen, med 810 tilskuere. På neste plass følger Port Vale med 546 fans.


Færrest tok Accrington Stanley med seg, 80 fans. Det er faktisk brukbar bortesupport for laget som tar klart færrest fans med seg på bortekamper (bunnotering på 40) i ligasystemet, men Kenilworth Road sin bortetribune har aldri vært så glissent i noen offisiell kamp så vidt jeg vet. Nest færrest tok Darlington med seg så langt i sesongen, med 207.

 

  06.11.2008 - #66:

Se reportasje fra BBC om Luton Town

BBC har laget en reportasje om investering i klubber på laveste liganivå, og valgte å reise til Kenilworth Road. Her finner du linken til reportasjen:

 

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/football_focus/7690785.stm

 

  06.11.2008 - #67:

Kan Luton Town redde plassen i League 2?

Uten minuspoengene hadde ikke Luton Town vært bedre enn en 15. plass i League 2. Samme mannskap må ta poeng som en opprykkskandidat resten av sesongen for å holde plassen i ligasystemet.

 

16 poeng på 14 ligakamper er poenghøsten så langt for Luton Town, og dermed er man nede i -14 poeng. Med samme poengfangst i snitt per kamp resten av sesongen, kommer The Hatters til å ende på 22 poeng. I fjor rykket Mansfield Town ned med 42 poeng.


For to sesonger siden var det enda tøffere, da Boston rykket ned med 46 poeng. Mens Oxford rykket ned med 49 poeng for tre år siden.


Luton Town må derfor i verste fall opp på 50 poeng for å holde plassen denne sesongen. Med to poeng i snitt i resten av de 32 ligakampene, ender Luton Town på akkurat 50 poeng. Det vil si at Mick Harfords gutter må ta like mange poeng som en ligavinner resten av sesongen. Det er ikke særlig realistisk når man legger prestasjonene så langt i sesongen til grunn.


Så hvor ligger den mest realistiske sjansen?


Bournemouth startet sesongen med -17 poeng, og har hatt en enda dårligere poengfangst enn Luton Town, og ender opp med 29 poeng om de fortsetter i samme spor som til nå.


Mike Newell og hans Grimsby har ennå ikke vunnet på 14 kamper, og står bare med seks poeng. De ser ut som en dumpekandidat så langt, og kan fort slite med å ta særlig mer enn 40 poeng.


Morecambe, Barnet, Chester og Macclesfield har all tatt under ett poeng per kamp til nå, og minst ett av dem kan fort havne under 45 poeng.


Dermed kan i beste fall drøye 40 poeng være grensen for å stå i divisjonen. Men fortsatt vil det si at gutta fra Kenilworth Road, som har prestert som en dårlig middelhavsfarer så langt i sesongen, nå må opp på samme nivå som en opprykkskandidat.


Og det må starte allerede i neste ligakamp, mot Dagenham & Redbridge!

 

  07.11.2008 - #68:

Nick Owen viser deg rundt på Kenilworth Road

Styreformannen tar deg i denne reportasjen med rundt omkring på Kenilworth Road. Se blant annet garderobene, tribunene og Ligacup-trofeet. Bruk denne linken:

 

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1126121770?bctid=1805534628

 

  07.11.2008 - #69:

Roger Wash ute med enda en bok

Luton Town-historiker Roger Wash er ute med nok en bok, som bør være flott lektyre på sengen i vinterkulden for alle som har fulgt klubben en stund.

 

Wash har nemlig funnet ut hva hver enkelt spiller som har spilt for klubben etter krigen gjorde etter fotballkarrieren var over, og skrevet bok om dette.


Et godt julegavetips til alle med sympatier i retning Kenilworth Road. Boken koster drøye 100 norske kroner, og selges fra klubbsjappen.

 

  07.11.2008 - #70:

Siste før Altrincham: Nicholls og Yamfam i troppen

Vår kaptein Kevin Nicholls er endelig skadefri, mens 16-årige Jean-Phillipe Yamfam kan skrive Luton Town-historie i FA Cupens 1. runde lørdag.

 

Nicholls har vært sårt savnet siden han ble skadet i slutten av september, men nå er kapteinen endelig tilbake. Som en av divisjonens beste spillere, om ikke den beste, er Nicholls nøkkelen om Luton Town endelig skal få sesongen på skinnene.


Jordan Patrick skrev historie da han debuterte for Luton Town mot Grimsby bare dager etter at han fylte 16 år. Nå kan enda en junior få sjansen, og kommer han innpå mot Altrincham blir han enda yngre debutant enn hva Patrick var. Jean-Phillipe Yamfam har nettopp fylt 16 år, og var innbytter da juniorlaget tapte i FA Youth Cup mot Millwall. Men Yamfam imponerte Mick Harford så mye da han kom innpå, at han nå er tatt med i troppen mot Blue Square Premier-laget.

 

  07.11.2008 - #71:

Den lange veien til FA Cup i Luton

Seks kamper og mange lag har kjempet for å få oppleve FA Cup i Luton denne sesongen. Det startet 16. august med Ellesmere Rangers-Dudley Sports. Her er historien om alle kampene, cupbombene og lagene som har vært i aksjon på akkurat den stien som fører til Kenilworth Road.

 

16. august (Ekstra kvalifiseringsrunde): Ellesmere Rangers fra nivå 10 i England tar imot divisjonskollega Dudley Sports i det som kalles Ekstra kvalifiseringsrunde. Blåtrøyene fra Ellesmere gjennomfører en praktkamp, og vinner 4-0. Danny Barton scorer et nydelig mål, som ennå regnes som det beste så langt i sesongen i klubben. Ellesmere Rangers, som i skrivende ligger mye lavere på tabellen enn Dudley Sports, går med det til Kvalifiseringsrunden i FA Cupen.


30. august (Kvalifiseringsrunde): Ellesmere Rangers smeller en tidlig FA Cup-bombe da de slår ut gamle ærverdige Bromsgrove Rovers fra nivå 8. Bromsgrove Rovers, som i 1993 nesten rykket opp i ligasystemet og nådde 3. runde i FA Cupen i 1994, har slitt tungt siste årene. Men å ryke ut mot Ellesmere Rovers er under klubbens verdighet, og manager Rod Brown blir sparket. Kampen ender 2-1 foran 179 tilskuere i Ellesmere.


13. september (1. kvalifiseringsrunde): Ellesmere Rangers sitt FA Cup-eventyr ryker mot et lag fra høyere i ligasystemet. Etter 2-2 på bortebane mot Cradley Town fra nivå 9 foran 77 tilskuere, taper Ellesmere 1-3 på hjemmebane fire dager senere foran rekordhøye 274 tilskuere i den lille landsbyen.


27. september (2. kvalifiseringsrunde): I denne runden kommer de nest største klubbene på amatørnivå inn, de i Conference North og South (nivå 6). Hucknall Town er en slik klubb, og når de i tillegg spiller hjemme, er Cradley Town fra tre divisjoner under sjanseløse. Hucknall Town vinner 3-0 foran 230 tilskuere på Watnall Road.


12. oktober (3. kvalifiseringsrunde): En av de største skrellene i FA Cupen så langt, og et imponerende resultat da lille Newcastle Blue Star fra nivå 8 vinner hele 4-0 hjemme mot Hucknall Town. Mark Brayson scorer hattrick i løpet av den første timen foran rekordhøye 290 tilskuere i Newcastle. Newcastle Blue Star hadde kommet inn i 1. kvalifiseringsrunde, og vunnet 2-0 mot Shildon FC og 4-1 mot North Ferriby United i de to tidligere rundene. Seieren over Hucknall Town er den mest imponerende i klubbens historie.


26. oktober (4. kvalifiseringsrunde): I denne kvalifiseringsrunden kommer de store amatørlagene inn, de som holder til i Blue Square Premier. Amatørklubber er dog et drøyt ord å bruke, siden samtligere klubber er helprofesjonelle. Newcastle Blue Star blir trukket mot Altrincham fra nettopp denne divisjonen (nivå 5, divisjonen under League 2), og laget fra tre divisjoner lenger nede tar ledelsen sekunder ut i kampen. Altrincham kommer imidlertid tilbake, og vinner 2-1. Newcastle Blue Star setter ny publikumsrekord, med 305 tilskuere, det lavest tilskuertallet i 4. kvalifiseringsrunde.


For Altrincham er gevinsten en tur til Kenilworth Road for å møte Luton Town!


PS! Det lavest rangerte laget som ennå er med i FA Cupen er Leiston. De spiller til daglig på nivå 9. Lørdag i 1. runde møter de Fleetwood fra Conference North (nivå 6).


PSS! Det på papiret mest dramatiske oppgjøret i 1. runde finner sted i Mansfield, der hjemmelaget tar imot erkerival Chesterfield.
Her er kampene:


 

  08.11.2008 - #72:

Hjemme mot Colchester i Johnstone`s Paint Trophy

Luton Town har fått hjemmekamp i semifinale i JPT-cupen mot League 1-laget Colchester United.

 

Kampen blir trolig spilt 15. desember.


Colchester har møtt hverdagen etter nedrykket fra Championship League. Nå ligger de på 18. plass i League 1, og røk lørdag ut av FA Cupen hjemme mot Leyton Orient i 1. runde. The U`s har imidlertid vært langt bedre borte denne sesongen, enn på sitt nye stadion, som heter Weston Homes Community Stadium og rommer drøye 10 000 tilskuere.


Hele trekningen av de regionale semifinalene:


Nord:


Scunthorpe v Tranmere


Rotherham v Darlington


Sør:


Luton v Colchester


Shrewsbury v Brighton/ Swindon

 

  08.11.2008 - #73:

FA-cupen: Skuffende, men fortsatt med etter 0-0

På en lørdag med flere overraskelser i FA-cupen, overlevde Luton Town. Men likevel skuffende med 0-0 mot hjemme mot middelhavsfarer Altrincham fra Blue Square Premier, og dermed omkamp. The Hatters sliter offensivt, og har bare scoret ett mål på siste drøye fem timer i kamp.

 

Luton Town er fryktelig ustabile. Enn elendig opptreden forrige helg, ble fulgt opp av årsbeste i midtuken, men i dag var The Hatters nok en gang dårlige.


Selv om resultatet og gjennomføringen av kampen var dårlig, var imidlertid tilskuertallet på håpløse 3 200 (inkludert 359 fra Altrincham) det mest skuffende. Stemningen var i tillegg elendig, og det vitner om at ting ikke er som det skal være på Kenilworth Road.


Det eneste positive i dag var at både Kevin Nicholls og Drew Talbot var tilbake fra skade. Nicholls startet sågar, og ble byttet ut i pausen. Talbot kom inn i 2. omgang.


The Hatters hadde ballen mest, og produserte lite og ingenting farlig foran gjestenes mål. Altrincham var fullt med på notene, og hadde to store sjanser i tillegg til et annulert mål.


Ingen tvil om at omkampen blir tøff, og Luton Town må vise seg fra en helt annen side om det skal bli 2. runde i FA Cupen på oss denne sesongen. Trekningen av 2. runde er forøvrig søndag 14:45, direkte på ITV for de som har det.


PS! Curzon Ashton fra nivå 8 sto for lørdagens største bombe, da de slo ut Exeter som ligger på 4. plass i League 2. Resultatet ble 3-2.


PPS! Det lavest rangerte laget i FA Cupens 1. runde, Leiston fra nivå 9, klarte omkamp etter 0-0 på hjemmebane mot Fleetwood (nivå 6).


PPS! Andre overraskelser var Blyth Spartans fra Blue Square North (nivå 6) som slo ut Shrewsbury fra League 2. Histon fra Blue Square Premier (nivå 5) som slo ut Swindon fra League 1. Droylsten fra Blue Square North (nivå 6) som klarte uavgjort borte mot serieleder i League 2, Darlington.


Laget:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


4. Keith Keane


20. Michael Spillane


25. George Beavan


8. Kevin Nicholls (46)


16. Rossi Jarvis


28. Paul McVeigh (78)


33. Jake Howells


18. Chris Martin


23. Wayne Andrews (63)


Benken:


1. Dean Brill (GK)


3. Sol Davis


7. Garreth O'Connor (63)


12. Harry Worley


17. Kevin Watson (46)


19. Drew Talbot (78) 

  09.11.2008 - #74:

Blue Square Premier: et mareritt for tidligere ligaklubber

6. februar 1988 gikk Luton Town-Oxford på skandinavisk tv som tippekamp fra nåværende Premier League. En legendarisk kamp som endte 7-4 til The Hatters. Neste sesong kan klubbene møtes på nivå 5 i Blue Square Premier! Divisjonen det er meget vanskelig å komme seg ut av.

 

Oxford United spilte flere sesonger i nåværende Premier League, og kvalifiserte seg sågar for europacupspill i 1986 etter seieren på Wembley i Milk Cup, men kunne ikke delta da engelske klubber var bannlyst.


20 år senere, i 2006, rykket klubben ned til Blue Square Premier på nivå 5. Til tross for at klubben har gode spillere på dette nivået, en ny 12 500 all-seater stadion, og drar 4000-6000 tilskuere på hver kamp, kommer de seg ikke tilbake til ligasystemet. I stedet kjenner de i skrivende stund mer på lukten av Blue Square South (nivå 6) enn League 2, ettersom de ligger helt nede på 15. plass. Neste sesong havner trolig Luton Town nettopp i denne divisjonen. Skremmende!


Cambridge United, som var nære å rykke opp fra nåværende Championship i 1992 med radarparet Dion Dublin og Steve Claridge på topp, strever like mye. I 2005 havnet de i Blue Square Premier, og har ennå ikke vært i nærheten av opprykk.


York City og Rushden & Diamonds er i samme båt. Andre nylig ligalag som nå er i Blue Square Premier er Kidderminster, Wrexham, Mansfield og Torquay.


Enda verre gikk det med Scarborough og Halifax. Etter nedrykk fra ligasystemet gikk begge klubbene konkurs. Nå spiller Scarborough på nivå 10 og Halifax på nivå 8.


Maidstone, Newport, Barrow, Bradford Park Avenue og Southport er alle klubber som aldri har klart å reise seg etter å ha havnet utenfor ligasystemet. Alle fem klubbene spiller i amatørligasystemet.


Bare fire klubber har røket ut av ligasystemet, og klart å rykke opp igjen fra Blue Square Premier sesongen etterpå: Carlisle rykket ned i 2004, og rett opp igjen i 2005. Darlington rykket ned i 1989, og kom tilbake i 1990. Shrewsbury rykket ned i 2003, og rett opp i 2004. Lincoln rykket ned i 1986, og opp igjen i 1987.


Colchester United brukte to sesonger på å komme tilbake, Exeter fem sesonger, Chester fire sesonger, Barnet fire sesonger, Hereford ni sesonger, Aldershot 16 sesonger, mens det for Accrington Stanley tok 44 år fra de ble skjøvet ut av ligasystemet til de kom tilbake i 2006.


Doncaster er det laget som akkurat nå er høyest i ligasystemet etter å ha rykket ned til Blue Square Premier og tilbake til League 2. Doncaster var i amatørligaen fra 1998 til 2003, og spiller nå i Championship. Colchester var i samme situasjon i fjor.


Noen lag har også gått fra å være klubber utenfor ligasystemet, til å bli ligaklubber, og aldri rykket ned til amatørligaen. Mest kjent er Wigan, som ble stiftet i 1932 og spilte i amatørligaen til 1978, da de ble valgt inn i ligaen. Nå er de i Premier League!


Scunthorpe, Dagenham & Redbridge, Wycombe, Morecambe, Cheltenham og Yeovil er andre klubber som i mange tiår var amatørligaklubber, men som ikke har sett seg tilbake etter at de tok veien opp i ligasystemet.


En vakker vårdag i 1992 da Luton Town måtte ta den tunge veien ned fra nåværende Premier League etter 10 sammenhengene år i toppdivisjonen, tenke jeg at "det kom til å gå en eller maks to sesonger før The Hatters er tilbake i det gode selskap". Det er snart 17 år siden, og her er vi sist på nivå 4! Om Luton Town ikke skulle redde plassen denne sesongen, kommer jeg ikke til å berolige meg med de samme tankene som i 1992; "vi er straks tilbake". Jeg har lært at med Luton Town kan veien tilbake være lang og tøff. Selv tilbake til League 2! La oss be....

 

  09.11.2008 - #75:

FA Cup-trekning: borte mot Telford eller Southend

Klarer Luton Town å passere bortehinderet mot Altrincham, venter et lag fra enten Blue Square North eller League 1 i 2. runde i FA Cupen. Enten en meget overkommelig- eller en meget tøff vei til videre avansement for The Hatters.

 

Southend utlignet ett minutt på overtid borte mot Telford, og reddet dermed omkamp på hjemmebane mot laget fra nivå 6. Det bør normalt sett ende med seier for Southend, og dermed omtrent det vanskeligste laget Luton Town kunne trekkes mot i 2. runde. Southend kjemper i toppen av League 1, og er sterke 5-2-1 hjemme på Roots Hall så langt i sesongen.


Om Telford skulle skrelle i omkampen mot Southend, blir det høyst overkommelig motstand for Luton Town, og stor sjanse til å kunne klare å komme til 3. runde. Telford ligger i toppen av Blue Square North, og er 5-2-0 hjemme så langt i sesongen.


Men først er det altså omkamp borte mot Altrincham tirsdag 18. november. En tøff oppgave i seg selv!


2. runde spilles helgen 29. og 30. oktober.

 

  10.11.2008 - #76:

Bournemouth-kampen med ny dato

Den avbrutte kampen mot Bournemouth skal spilles på nytt tirsdag 2. desember, mens JPT-semifinalen går tirsdag 16. desember. Begge kampene starter kl. 20:45 norsk tid.

 

Reservelaget sine kamper på begge desse datoene har dermed også blitt flyttet. Det gjelder kampene mot Peterborough og Southend, som begge har blitt flyttet til april.

 

  12.11.2008 - #77:

Harford arrangerte internkamp mandag

Luton Town hadde en interkamp mandag mellom U16-laget og U18-laget, der Kevin Nicholls, Drew Talbot, Sol Davis, Kevin Watson, Asa Hall og Garreth O`Connor var med.

 

Kampen ble arrangert for å gi de nevnte spillerne kamptrening etter at alle har hatt kortere eller lengre skadeavbrekk.


Fire førstelagsspillere er fortsatt ikke i trening: Lewis Emanuel og George Pilkington er forhåpentligvis skadefri før jul, mens Ryan Charles og Ed Asafu-Adjaye ikke er på banen igjen før etter årsskiftet.

 

  12.11.2008 - #78:

Tom Craddock i enda en måned

Luton Town har fått utvidet lånet av Tom Craddock fra Middlesbrough enda en måned. Spissen har blitt en hit den måneden har har vært på Kenilworth Road, etter tre mål og godt spill.

 

Craddock, med bare fem kamper for Middlesbrough på tre sesonger, har skapt interesse rundt seg selv fra klubber høyere i ligasystemet etter godt spill for Luton Town. Likevel klarte The Hatters å lokke både Craddock og Middlesbrough å utvide lånet med en måned. Uten tvil et massivt boost for både fansen og Luton Town å få det til! Med seks ligakamper kommende måneden, i tillegg til FA Cup og JPT-cup, går klubben inn i en avgjørende måned. Med Drew Talbot tilbake og Tom Craddock på utvidet lån, vil Chris Martin få spisspartnere og utfordrere som holder mål. Avgjørende for et Luton Town som har slitt med måltørke siste kampene.


Luton Town ønsket å få til et lengre lån enn en måned for 22-åringen, men det ville ikke Middlesbrough. Craddock blir nå på Kenilworth Road frem til Morecambe-kampen 20. desember.

 

  15.11.2008 - #79:

Kevin Gallen på lån

Den rutinerte spissen Kevin Gallen har ankommet Kenilworth Road på lån. MK Dons-spilleren, som har banket inn over 110 mål i karrieren, blir i Luton Town frem til nyttår. Mick Harford måtte ut på lånemarkedet igjen ettersom innlånte Tom Craddock skadet seg torsdag.

 

33-åringen er mest kjent for sin tid i Queens Park Rangers hvor han var toppscorer en rekke sesonger, og står med 90 mål på 366 kamper over to perioder i klubben. Han har også scoret mål for Huddersfield, Barnsley og Plymouth.


Gallen gikk fra QPR til MK Dons i fjorårssesongen, og scoret åtte mål på 24 kamper, i en sesong da klubben rykket opp til League 1. Denne sesongen har han slitt med å få spilletid under nye MK Dons-manager Roberto Di Matteo. Bare en gang har han startet, og i tillegg har han fem innhopp og ett mål.

 

  15.11.2008 - #80:

Luton Town - Dagenham and Redbridge 2-1

Scoringer av Sol Davis og Paul McVeigh ga The Hatters en fortjent seier mot gjestene fra øst-London. Luton Town er likevel ennå 20 poeng bak ståplass i League 2, men spiller laget som i dag, bør en ny kontrakt i divisjonen være innen rekkevidde!

 

Chris Martin var kampens store spiller med to assist og godt spill. Først slo han innlegget som Sol Davis banket i mål fra kort hold. Deretter var han nest sist på ballen da Paul McVeigh endelig scoret sitt første mål i sin 37. kamp i Luton-trøya.


Begge målene kom i 1. omgang, og mellom målene scoret Dagenham and Redbridge på corner.


Dette var bare The Hatters andre ligaseier på syv forsøk hjemme denne sesongen, og her ligger nøkkelen til suksess fremover, nemlig å gjøre Kenilworth Road til et fort.


Ting ser imidlertid lysere ut nå enn på lenge, etter at flere nøkkelspillere er tilbake fra skade. I dag spilte Luton Town periodevis som et topplag, og det er ingen tvil om at Mick Harford har et mannskap som bør ha en realistisk mulighet til å ta igjen hele forspranget frem til ståplass.


Dessverre vann Grimsby for første gang på 16 ligakamper, så forspranget til fornyet kontrakt er like langt som etter sist kamp. En tredel inn i sesongen er 10 poeng tatt inn, og det er 20 poeng opp til ståplass.


I tillegg til Martin, må også Michael Spillane, 17-åringen Jake Howells og Paul McVeigh få et ekstra pluss i dag. Kevin Gallen kom godt fra debuten.


Men som sagt, en solid gjennomført kamp av Luton Town, som fort kunne vunnet mer. I tillegg tapte Wa*f*rd enda en gang, og ligger dermed fortsatt under streken i Championship.....!


5 402 tilskuere hadde tatt veien til Kenilworth Road i dag, inkludert to norske Luton Town-fans, mens 268 Daggers-fans hadde tatt den korte turen fra øst-London.


I midtuken venter Altrincham borte i FA Cupen for Luton Town, før Rochdale skal besøkes (og beseires) neste helg!


Laget i dag:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


3. Sol Davis (76)


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


4. Keith Keane


8. Kevin Nicholls (84)


28. Paul McVeigh


33. Jake Howells


18. Chris Martin


32. Kevin GallenInnbyttere:


1. Dean Brill (GK)


12. Harry Worley


14. Asa Hall (84)


16. Rossi Jarvis (76)


19. Drew Talbot

 

  16.11.2008 - #81:

To fra Luton Town i Fabio Capello sin England-tropp

To av de 23 spillerne som er uttatt i troppen til Fabio Capello som møter Tyskland er tidligere Luton Town-spillere, Curtis Davies og Matthew Upson. The Hatters har fostret en rekke landslagsspillere for England, noen også med caps for moderlandet som Luton Town-spillere.

 

Manchester United har ingen spillere med i troppen mot Tyskland som har gått gjennom sitt juniorsystem, og det har heller ikke Arsenal. Liverpool har med en spiller, Gerrard, mens Luton Town har med to tidligere spillere fra sitt juniorsystem! Samme som forøvrig Chelsea, mens West Ham har med flest som er avlet i deres juniorsystem, med fire.


Upson kom til Luton Town som 14-åring, og ble solgt til Arsenal i mai 1997 for £2 million etter bare en seniorkamp. Han gikk senere til Birmingham, før han har nå endt opp i West Ham. 29-åringen har også vært innom Nottingham Forest, Crystal Palace og Reading på lån. Han har 11 A-kamper for England fra før.


Davies kom til Kenilworth Road som 15-åring, etter å ha blitt frigitt fra Wimbledon. Hans opphold på juniorlaget til Luton Town ble kort, og han debuterte for A-laget i 2003. I august 2005 ble han solgt til West Bromwich for £3 million. Han gikk så til Aston Villa, hvor han spiller nå. 23-åringen er med i A-troppen til England for første gang.


Begge var juniorspillere under legendariske John Moore i Luton Town.


Curtis Davies og Matthew Upson er to av et kobbel tidligere Luton Town-spillere som har spilt på det engelske landslaget. Flere spillere har også representert England sitt A-lag mens de har vært Luton Town-spillere: Paul Walsh spilte alle sine fem landskamper for England som klubbspiller i Luton Town, Ricky Hill fikk tre caps, Syd Owen tre kamper, keeper Ray Baynham tre kamper, Mick Harford to kamper, Joe Payne en kamp og Brian Stein en kamp som Luton Town-spiller. Har jeg glemt noen da?


De som har godt minne, husker kanskje at Paul Walsh og Brian Stein dannet spissparet til England i 1. omgang i den kampen Stein var med. Et stolt øyeblikk for Luton Town!


Når vi først er inne på landskamper, så husker de som har barnelærdommen i orden at Mal Donaghy har flest landskamper uansett landslag som Luton Town-spiller, med 58 for Nord Irland.


England sin tropp mot Tyskland:


Carson, Hart, James, Bridge, Davies, Johnson, Terry, Lescott, Mancienne, Richards, Upson, Barry, Carrick, Downing, Lampard, Gerrard, Wright-Phillips, A Young, Agbonlahor, Bent, Crouch, Defoe, Walcott.

 

  17.11.2008 - #82:

Newell vil ha £300 000 med Luton Town

Mike Newell hadde en klausul i sin kontrakt med Luton Town at han skulle ha 10% av alle spillersalg da han var manager i klubben, og ønsker nå over 3 million norske kroner.

 

Det var Newell som avslørte økonomisk juks innenfor fotballen i 2006 i forbindelse med overganger, som senere har medført til sammen 50 minuspoeng for Luton Town.


Luton Town-direktør Gary Sweet sier: - Vi håper å få til en avtale med Newell som er tjenlig for alle parter.


Mike Newell er nå manager i Grimsby.

 

  18.11.2008 - #83:

Gallen og Craddock ikke med mot Altrincham

Kevin Gallen og Tom Craddock er ikke disponible for Luton Town i denne sesongens FA Cup. Trolig blir Paul McVeigh partner til Chris Martin på topp i kveldens viktige 1. rundekamp.

 

Tom Craddock har ikke fått lov av Middlesbrough å spille i FA Cupen for The Hatters. Kevin Gallen kom innpå for MK Dons i 1. runde mot Bradford, og kan derfor ikke spille for Luton Town i turneringen.


Trolig blir derfor McVeigh og Martin kveldens spisspar for Luton Town. McVeigh ser endelig ut til å finne formen, etter å ha slitt helt siden han kom til Kenilworth Road. Mot Dagenham & Redbridge scoret endelig spilleren med 20 landskamper for Nord Irland for Luton Town.


Ellers går MK Dons-manager Roberto Di Matteo langt i å antyde at Kevin Gallen er ferdig i klubben. Dermed burde døren være åpen for en Luton Town-overgang for 33-åringen dersom han lykkes i sitt låneopphold på Kenilworth Road. Han skal i første omgang være i Luton Town frem til nyttår.


Forøvrig går det bedre og bedre for skadde George Pilkington og Lewis Emanuel, og begge kommer til å returnere i løpet av få uker.

 

  19.11.2008 - #84:

FA Cupen: Luton Town slo ut Altrincham på straffer

Luton Town måtte virkelig slite for avansement i FA Cupen i omkampen mot Altrincham. Etter 210 målløse minutter mellom lagene, vant Luton Town på straffesparkkonkurranse. Conrad Logan ble dagens helt etter å ha reddet ett straffespark i 2. omgang, og to i straffesparkkonkurransen!

 

Kampen var jevnspilt uten noe direkte overtak til noen av lagene, og sjansene var få. Det mest dramatiske skjedde etter 67 minutter, da Sol Davis ble utvist for å ha reddet med hånden det som ville ha blitt mål for hjemmelaget. Conrad Logan reddet straffen.


Til tross for at Luton Town måtte spille resten av 2. omgang og ekstraomgangene med 10 mann, holdt Mick Harfords gutter nullen frem til straffesparkkonkurransen.


Martin, Hall, Gnapka og McVeigh scoret, Jarvis bommet, men Logan reddet to Altrincham-straffer. Dermed er Luton Town videre, og får en vanskelig 2. rundekamp borte mot Southend fra League 1 lørdag 29. november. I tillegg kan £20 000 settes på bankkontoen som premiepenger for seieren i 1. runde.


2 397 tilskuere bivånet kampen, det doble av hva Altrincham vanligvis drar i ligaen hjemme. 189 av dem hadde tatt den lange turen fra Luton denne kalde kvelden i november.


Laget:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


33. Jake Howells (61)


4. Keith Keane


7. Garreth O'Connor (70)


8. Kevin Nicholls (101)


14. Asa Hall


18. Chris Martin


28. Paul McVeighInnbyttere:


1. Dean Brill (GK)


23. Wayne Andrews


19. Drew Talbot (101)


12. Harry Worley


3. Sol Davis (61)


40. Scott Sinclair


16. Rossi Jarvis (70) 

  19.11.2008 - #85:

Luton Town med avansement i åtte cupturneringer på rad!

I mange sesonger var The Hatters et fryktet cuplag, med to finaler på Wembley i Ligacupen, finale i Milk Cup og semifinaler i FA Cupen. Etter noen svarte cupår, er endelig Luton Town tilbake som et godt cuplag. De tre siste sesongene har klubben gått videre i alle cupturneringer!

 

Vi må helt tilbake til lørdag 7. januar 2006 for å finne sist gang Luton Town røk ut i første hinder i en cupturnering. Da ble det 3-5 mot Liverpool i en rysare av en kamp, hvor The Hatters ledet 3-1 før Liverpool snudde foran 10 170 tilskuere på Kenilworth Road i FA Cupens 3. runde.


Etter det har det blitt avansement i åtte turneringer på rad, og det i tre sesonger som alle kan ende med nedrykk!


Sesongen 2006/07: Everton blir for sterke i 3. runde i Ligacupen. Etter å ha slått ut Bristol Rovers og Brentford i tidligere runder, blir det 0-4 for Everton på Goodison Park foran 27 149 tilskuere.


Queens Park Rangers blir slått i omkamp i 3. runde i FA Cupen, før det blir 0-4 for Blackburn runden etterpå.


I ligaen ble det nedrykk fra Championship League!


Sesongen 2007/08: Enda et lite Ligacupeventyr da Luton Town går til 4. runde. Sunderland fra Premier League blir knust 3-0 i 2. runde på Kenilworth Road, etter at Dagenham & Redbridge var blitt slått i første hinder av The Hatters. I 3. runde blir Charlton slått i ekstraomgangene, før Everton for andre år på rad stopper Luton Town. I ekstraomgangene scorer gjestene kampens eneste mål foran et nesten fullsatt Kenilworth Road.


I JPT-cupen blir det også avensement mot Northampton, før Gillingham blir for sterke i neste runde.


Liverpool blir et for tøft hinder i FA Cupens 3. runde. Etter 1-1 etter selvmål av John Arne Riise på et fullsatt Kenilworth Road, blir det 0-5 i omkampen foran 41 146 tilskuere på Anfield. Brentford hadde blitt slått ut i omkamp i 1. runde, mens Nottingham Forest måtte gi tapt i 2. runde.


I ligaen ble det nedrykk fra League 1.


2008/09-sesongen: Inneværende sesong ble det seier i 1. runde i Ligacupen mot Plymouth fra Championship League, før sist sesongs Premier League-klubb Reading ble for sterke på Madejski Stadium.


I JPT-cupen er Luton Town i regional semifinale, og skal møte Colchester fra League 1 på Kenilworth Road. Brentford ble sendt ut av cupen på straffer i 1. runde, mens Luton Town tok en sterk seier borte mot Walsall i regional kvartfinale. Vi kjenner lukten av Wembley!


I FA Cupen ble det seier over Altrincham fra Blue Square Premier i 1. runde, men det måtte omkamp og straffesparkkonkurranse til. Nå blir det Southend fra League 1 på bortebane i 2. runde.


I ligaen...............får vi se!

 

  19.11.2008 - #86:

Rochdale, signaturklubben til League 2

Luton Town reiser til Rochdale lørdag, der de skal møte klubben som har holdt til i League 2 sammenhengende siden 1974! Ikke rart at League 2 ofte kalles "the Rochdale division".

 

34 år sammenhengende i laveste proffliga i England er en prestasjon, men trolig få som misunner. I England går ofte League 2 bare for "the Rochdale division". Lørdag gjester Luton Town flotte Spotland, som har fått flott overhaling siste årene, og nå kan huse 10 249 tilskuere.


Men det er sjelden mer enn knapt en tredel fullt på Spotland, med et snitt på 3 023 tilskuere denne sesongen. Selv ikke mot nærmeste rival Bury var det mer enn drøyt halvfullt tidligere i sesongen, 5 492 tilskuere. Skulle imidlertid en av Manchester-naboene komme på besøk i en cup, blir det selvsagt fullt hus. Rochdale ligger like utenfor Manchester, og har knapt 100 000 innbyggere.


Rochdale har et bra lag denne sesongen, og har startet sesongen godt. Klubben ligger på 4. plass, likt poengmessig med Shrewsbury på direkte opprykk. Kanskje blir det denne sesongen Rochdale kommer seg ut av "the Rochdale division"?


La oss i alle fall håpe at Luton Town kan bremse opprykkshåpet til hjemmefansen lørdag.

 

  20.11.2008 - #87:

Se 10 minutter med høydepunkter fra Ligacupfinalen 1988

Selv om det har gått 20 år, er det like moro å se Brian Stein score vinnermålet på overtid mot Arsenal på Wembley, og Steve Foster heve Ligacup-trofeet for Luton Town. Se høydepunkt her:

 

På nettet ligger mye mål og høydepunkter fra Luton Town-kamper opp gjennom årene. Det flotteste er imidlertid det 10 minutter lange klippet fra da The Hatters opplevde klubbens største øyeblikk til nå i historien.


Gjenopplev denne solrike dagen, 25. april 1988, da Luton Town slo Arsenal 3-2 på Wembley foran 95 732 tilskuere. Opptaket finner du på denne adressen:


http://www.youtube.com/watch?v=OBzrhjaZnTEKampfakta:


Luton Town (1) 3 (B Stein 2, D Wilson) -

Arsenal (0) 2 (M Hayes, A Smith)


Luton T: Dibble - Breacker, Robert Johnson, Ricky Hill, Foster, Donaghy, Danny Wilson, Black, Brian Stein, Harford (Mark Stein), Preece (Grimes).


Arsenal: Lukic - Winterburn, Sansom, Michael Thomas, Caesar, Tony Adams, Rocastle, Davis, Alan Smith, Groves (Martin Hayes), Kevin Richardson.

 

  20.11.2008 - #88:

Se kompromissløse Sol Davis i aksjon

Etter syv sesonger og 208 kamper i tre divisjoner for Luton Town, har Sol Davis bra status på Kenilworth Road. Utvist nok en gang i sist kamp mot Altrincham, og på langt nær første gang det. Her kan du se saftige klipp med flere røde kort fra klubbens mest kompromissløse spiller.

 

Davis, som kanskje best huskes av fotballfans generelt for spilleren som fikk slag etter en kamp for Luton Town i 2006, har ofte vært ute i hardt vær. Noen friske tacklinger, albuer og mål av The Hatters svar på The Terminator i tre ulike klipp her. Enjoy!


http://www.youtube.com/watch?v=_rjw033k9EQ&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=_Udk_0aQDYs&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=AjZ1u_NuOjo&feature=related


Og så måtte jeg bare legge ved desse tre fantastiske brassemålene av Ahmet Brkovic fra tiden i Luton Town. Legg dere og sov Brasil!


http://www.youtube.com/watch?v=0bAEvAAh9Ak&feature=related 

  21.11.2008 - #89:

Fulltidskontrakt for seks unggutter

Matthew Upson scoret for England i midtuken mot Tyskland, med Curtis Davies på benken. Sammen med Kevin Foley, Irland, er dette tre landslagsspillere som har gått gradene i Luton Town-systemet siste årene. Nå har seks unggutter signert kontrakter på fulltid fra juli 2009.

 

Leon Barnett, Matthew Taylor og Emmerson Boyce er andre nåværende Premier League-spillere som har lært sine fotballkunstner på Kenilworth Road.


Håpet er at en eller flere av de som nå får fulltidskontrakt med Luton Town skal gå i fotsporene og bli like gode som de nevnte spillerne ovenfor.


Jordan Patrick, 16, er en av de seks spillerne som nå er tilbudt å komme på fulltid fra juli 2009. Han har allerede spilt to kamper for Luton Town, og ble den yngste debutanten i klubbens historie da han kom inn mot Grimsby for en drøy måned siden.


De andre er: Christian Tavernier (midtbane, 16 år), Fabio Bufano (forsvar, 16 år), Matthew Harriot (midtbane, 16 år), Newman Carney (forsvar, 14 år) og Ryan Da Silva (midtbane, 15 år)


Av dagens Luton Town-spillere som har gått gradene i klubben kan vi nevne Keith Keane, Jake Howells, Dean Brill, George Beavan, Ryan Charles og Ed Asafu-Adjaye.

 

  21.11.2008 - #90:

Tom Craddock ute mot Rochdale

Luton Town må klare seg uten Tom Craddock når de lørdag spiller en vanskelig bortekamp mot Rochdale. Han har reist til rehabiliteringssenteret på Lilleshall, og blir der en uke. Sol Davis må også stå over lørdagens ligakamp, etter å ha blitt utvist mot Altrincham. Flere nyheter her:

 

Craddock ble skadet i forrige uke, men håper å kanskje være tilbake i løpet av neste uke, eller senest om to uker.


Trolig vil Kevin Gallen og Chris Martin danne spissparet til The Hatters mot Rochdale. Gallen vil erstatte Garreth O`Connor i troppen.


I tillegg fikk Sol Davis direkte rødt kort mot Altrincham, og må stå over en kamp.


Luton Town reiste tidlig fredag morgen nordover for andre gang på fire dager. På fredag ettermiddag har Mick Harford en lett økt med gutta på treningsfeltet til Bury.


- Flere av spillerne var ikke i seng før fem om natten etter kampen mot Altrincham. Vi velger å reise tidlig til Rochdale for å få reisen ut av kroppen, sier manager Mick Harford.


George Pilkington er forøvrig straks på treningsfeltet igjen etter sin bruddskade i foten. Den 27-årige midtstopperen er ventet å være kampklar i løpet av desember.


Luton Town gikk glipp av £37 000 da Altrincham og The Hatters ikke ble enige om tidspunkt for kampen om den ble flyttet til torsdag. Det hadde seg nemlig slik at kampen kunne blitt sendt på TV om klubbene ble enige om et kamptidspunkt torsdag, men det ble de altså ikke. Luton Town fikk imidlertid sine £20 000 for å ha gått videre fra 1. runde i FA Cupen.
 

  23.11.2008 - #91:

Rochdale - Luton Town 2-0

The Hatters var nest best i alt i bortemøtet med Rochdale, og reiste dermed hjem fra Deepdale uten poengfangst. Akkurat nå er det 20 poeng opp til ståplass i League 2 for Luton Town.

 

Ikke noe positivt å skrive hjem om i denne kampen for Luton Town, selv om et par enkeltspillere som eksempelvis Michael Spillane gjorde en god figur.


The Hatters savnet spillere som Kevin Nicholls, Jake Howells, Sol Davis og Tom Craddock.


Rochdale scoret allerede etter 3 minutter på et tvilsomt frispark som ble headet inn i nærmeste hjørne. Luton Town hadde ballen mest i 1. omgang, men produserte ingenting innenfor 16-meteren.


Største sjansen til Luton Town kom etter 79 minutter, da innbytter Drew Talbot sin heading fra to meter ble reddet på streken.


Da ledet allerede Rochdale 2-0. Andre målet til hjemmelaget kom på et billig straffespark, og dommeren var sett med Luton-øyne dårlig i dag. Bortelaget fikk også hele fem gule kort.


En fortjent seier til Rochdale som nå ligger på opprykksplass, mens The Hatters har 20 poeng opp til sikker plass.


2 901 tilskuere så kampen på et vinterlig Deepdale, inkludert 450 fans fra Luton som laget en god stemning til tross for en svart dag.


Tirsdag er Brentford gjester på Kenilworth Road.


Laget mot Rochdale:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


4. Keith Keane


28. Paul McVeigh (79)


16. Rossi Jarvis


14. Asa Hall


7. Garreth O'Connor (60)


18. Chris Martin


32. Kevin GallenBenken:


1. Dean Brill (GK)


25. George Beaman


12. Harry Worley (79)


19. Drew Talbot (60)


30. Mark Farthing
 

  24.11.2008 - #92:

Amatørfotball i og rundt Luton

Visste du at det finnes to klubber utenom Luton Town i seriesystemet i England som holder til i Luton? Amatørfotball er stort i England, og det er verdt å få med seg kamper når du er i Luton. Her er en guide i seriepyramiden i England, og hvilke klubber som finnes i Luton og i umiddelbar nærhet av byen. Luton Town kan bli en del av den definerte amatørligaen neste sesong!

 

(Denne reportasjen ble først publisert på LTSCS-nettsider 07.01.07, men er nå oppdatert).


Ekstra aktuelt nå som Luton Town selv kan bli en del av den definerte amatørfotballen om det blir nedrykk fra League 2 denne sesongen!


Fotballens hjemland er ikke bare store klubber og store ligaer. Her finnes også et uttall av seriøse småklubber. Også i området i og rundt Luton er det mange fotballklubber, og sjansene for å få med seg en kamp er store. Så neste gang du reiser over kan det være vel verdt å se en amatørkamp også.


Amatørfotball, eller non-league som det kalles, er stort i England. Noen følger også engelske amatørklubber fra Norge, og flere lag har også supporterklubber. Men alle de er forholdsvis store klubber i non-league.


Seriepyramiden i England er lett å gå seg vill i om man ikke holder tungen rett i munnen. Det er 7 500 klubber tilknyttet The English Football League System, og alle disse klubbene spiller primært sine kamper på lørdager. Alle disse klubbene tilhører seriepyramiden med opprykk og nedrykk. (I tillegg finnes det Sunday League-football, som ikke tilhører seriesystemet, og ikke er medlem av The English Football League System).


Slik ser pyramiden ut:


De fire proffligaene Premier League (nivå 1), Championship League (nivå 2), League 1 (nivå 3) og League 2 (nivå 4) er kjent for de fleste. Alle klubbene er heltidsprofesjonelle.


Non-league systemet starter med den høyeste amatørligaen, som kalles Blue Square Premier (nivå 5). Å kalle det en amatørliga er selvsagt helt feil, ettersom alle klubbene med et par unntak er proffklubber hvor spillerne har fotball som levebrød. Flere tidligere ligaklubber spiller i Blue Square Premier. Oxford United er den mest kjente, og eneste klubb i historien av dem som har vært i nåværende Premier League (Luton Town kan fort bli den neste....) Oxford trakk 11 000 tilskuere i Blue Square Premier på Boxing Day for et par sesonger siden, og snitter 4 432 tilskuere på sine hjemmekamper denne sesongen! Ellers finner vi tidligere ligaklubber som York, Mansfield, Wrexham, Torquay, Cambridge og Rushden & Diamonds. Sistnevnte ligger ikke så langt fra Luton, men ikke i nærmiljøet som vi konsenterer oss om. I området rundt Luton finnes en klubb i Blue Square Premier, nemlig Stevenage Borough.


Stevenage er en by med 79 000 innbyggere som ligger bare 20 minutters kjøretur fra Luton, og byen huser Stevenage Borough. Klubben spiller på flotte Broadhall Lane, som har en kapasitet på 7 100 tilskuere. Denne sesongen har de et snitt på 1 736 tilskuere på sine hjemmekamper. Laget ble stiftet så sent som i 1976, men raste oppover seriesystemet. Så langt har det endt i Blue Square Premier, hvor de har etablert seg. Stevenage Borough vant divisjonen i 1995-96, men ble da nektet opprykk ettersom de da ennå ikke har bygget ut Broadhall Lane. Senest for fire år siden tapte de playoff-finalen om opprykk til League 2. I 1998 nådde laget 4. runde i FA Cupen, og Newcastle trengte omkamp for å slå dem ut. Flere tidligere Luton Town-spillere har vært innom klubben.


Kanskje blir det lokalderby foran fulle stadioner mot Stevenage Borough neste sesong for oss med sympatier i retning Kenilworth Road?


I divisjonen under Blue Square Premier blir serien delt inn i regionale ligaer. Her finner vi Blue Square North og Blue Square South (nivå 6). De fleste klubbene her er semi-profesjonelle, som vil si at spillerne må ha arbeid ved siden av. Men mange av de beste spillerne tjener såpass at de har fotball som levebrød. Mest kjente klubben her akkurat nå er AFC Wimbledon, som har et snitt på 2 919 tilskuere denne sesongen, og har hatt en eventyrlig vandring oppover i ligasystemet siden klubben ble startet da Wimbledon ble flyttet til Milton Keynes og fikk navnet MK Dons. Alle klubbene blir drevet godt, og tilskuertall på 1 500-2 000 er vanlig. Lag i nærheten av Luton blir plassert i Conference South.


For øyeblikket er St Albans eneste lag fra lokalområdet til Luton som spiller i Blue Square South, etter at de rykket ned fra Blue Square Premier sist sesong. St Albans ligger 12 minutters togreise fra Luton. Byen har 82 000 innbyggere, og er en av de peneste i England. Her bor for det meste rikfolk. Mange av stjernespillerne i London-klubber som Arsenal og Chelsea bor i St Albans. Her var det også vanlig at landslagene bodde før de skulle møte England på Wembley. Byen huser St Albans City. Laget ble stiftet i 1908, og har stort sett alltid spilt på nivået de er nå. St Albans City spiller sine hjemmekamper på utslitte Clarence Park, hvor de i snitt har samlet over 1 000 tilskuere på sine hjemmekamper i sin første sesong i Blue Square South, men en divisjon lenger nede nå kommer regelmessig bare 474 fans til Clarence Park.


På neste nivå blir det engelske ligasystemet delt inn i tre regioner. Northern Football League (også kalt Unibond og dekker hele nord-England), Isthmian League (også kalt Ryman League og dekker sørøst-England) og Southern League (også kalt Dr. Martens og dekker sør-England, Midlands og deler av Wales). Øverste divisjon i hver av disse divisjonene blir kalt Premier League. Den publikumsmessig største klubben på dette nivået er FC United of Manchester, som har et snitt på 2 018 tilskuere på sine hjemmekamper denne sesongen. Tidligere ligaklubber som Boston United, Maidstone og Bradford Park Avenue spiller også på dette nivået i dag.


I Southern League sin Premier League (nivå 7) finner vi to lokale lag, nemlig Bedford Town og Hitchin Town.


Hitchin ligger 20 minutters kjøretur fra Luton, og byen har 30 000 innbyggere. Hitchin har hatt fotballklubb siden 1865, og byen hadde lag med i den første FA Cupen i 1871-72! Hitchin Town ble imidlertid ikke stiftet før i 1928. På 90-tallet kom klubben to ganger til 2. runde i FA Cupen, med 1. runde-seier over Bristol Rovers som det store høydepunktet. Laget spiller sine kamper på Top Field, og har et snitt på 377 tilskuere denne sesongen.Selv om Luton er største byen i Bedfordshire, så er det Bedford som er hovedstaden i fylket. Bedford ligger faktisk et godt stykke fra Luton, men det går bare 20 minutter å reise dit med direktetog. Byen har 82 000 innbyggere. Bedford er mest kjent for å ha et godt rugbylag, mens byens beste fotballag spiller i Conference South. Bedford Town heter klubben, og de kjemper for øyeblikket for å overleve i Conference South. Klubben ble stiftet i 1908, og har aldri vært høyere i ligasystemet enn nå. I 1955/56 nådde klubben sitt forløpige høydepunkt, da Bedford Town spilte uavgjort mot Arsenal på Highbury foran 55 000 tilskuere. Bedford Town har rykket opp fire divisjoner siste 15 årene. De spiller sine kamper på The New Eyrie, og trekker 550 tilskuere i snitt på en vanlig seriekamp i Blue Square South.


Selv om Luton er største byen i Bedfordshire, så er det Bedford som er hovedstaden i fylket. Bedford ligger faktisk et godt stykke fra Luton, men det går bare 20 minutter å reise dit med direktetog. Byen har 82 000 innbyggere. Bedford er mest kjent for å ha et godt rugbylag, mens byens beste fotballag spiller på nivå 7. Bedford Town heter klubben. Klubben ble stiftet i 1908, og var på sitt høyeste nivå i historien da de for et par sesonger siden nådde Blue Square South, men rykket så ned igjen. I 1955/56 nådde klubben sitt forløpige høydepunkt, da Bedford Town spilte uavgjort mot Arsenal på Highbury foran 55 000 tilskuere. Bedford Town har rykket opp fire divisjoner på 15 år da de nådde Blue Square South, og er dermed også rimelig høyt i ligasystemet også nå mot hva de ofte har vært. De spiller sine kamper på The New Eyrie, og trekker 377 tilskuere i snitt på nivå 7.


Southern League har to regionale divisjoner under seg, Division One Midlands og Division One South and West. Lagene fra Luton-området tilhører Division One Midlands (nivå 8). Den tidligere ligaklubben Halifax er den største og mest kjente klubben på dette nivået (til sammen seks regionsavdlinger på nivå 8 i England). Gutta drar i snitt 1 160 tilskuere til The Shay denne sesongen, og leder sin divisjon. FA Trophy Cup, den store turneringen for klubber i non-league, er bare åpen for alle klubber fra nivå 8 og opp til Blue Square Premier. I 2007 trakk finalen i FA Trophy Cup 53262 tilskuere til Wembley da Kidderminster slo Stevenage.


De to lokale klubbene i Division One Midlands er Dunstable Town og Barton Rovers.


Barton ligger bare en mil nord for Luton, og er en landsby med 5 000 innbyggere. Man må kjøre landeveien for å komme dit. Laget i byen er Barton Rovers. Klubben er en av de minste på dette nivået, og har bare 95 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper denne sesongen. Barton Rovers spilte finale i FA Vase Cup i 1978 på Wembley, som er klubbens største prestasjon siden den ble grunnlagt i 1898. Laget spiller sine kamper på Sharpenhoe Road, og lagets mest kjente spiller gjennom alle tider er Kevin Blackwell, som startet sin karriere i Barton Rovers.


Dunstable er en by med 33 000 innbyggere som nesten har vokst sammen med Luton. Det tar fem minutter med buss fra Luton til Dunstable, og du kan også spasere til byen. Dunstable Town ble stiftet i 1894, men har alltid kjempet langt nede i amatørligaene. Klubben satset mye penger på begynnelsen av 70-tallet, da de blant annet hentet en drikkfoldig George Best på slutten av sin karriere. Han spilte tre kamper for klubben, og Dunstable Town kom seg blant annet til 1. runde i FA Cupen før klubben fikk økonomiske problemer og måtte stoppe storsatsingen. Dunstable Town spiller sine kamper på slitte Creasey Park Stadium, som har en kapasitet på 3 500 tilskuere. Denne sesongen snitter laget 105 tilskuere på sine hjemmekamper. Klubben har en hard kjerne med fans som synger og lager liv på kampene, så stemningen er likevel god. Dunstable Town har som alle andre klubber på dette nivået også klubbsjappe og pub, og alle spillerne får noen pund for hver kamp de spiller.


På nivået under beveger vi oss inn i en enda mer regional del av seriesystemet. Den heter Spartan South Midlands Football League, som består av tre divisjoner. Den beste ligaen her heter Premier League (nivå 9). Nivå 9 er forøvrig det laveste livået hvor klubber kan kvalifisere seg til FA Cupen. I tillegg er dette det høyeste nivået hvor de klubber som er med i FA Vase Cup, den nest største cupturneringen i non-league, får spille på. FA Vase Cup-finalen i 2007 trakk 36232 tilskuere til finalen på Wembley, da Truro vant over Totton.


Det er ingen lag i eller like rundt Luton som akkurat nå spiller i Premier League i Spartan South Midlands Football League. Nærmest er Biggleswade Town og Biggleswade United, som ligger i byen Biggleswade med 15 000 innbyggere 40 minutters kjøretur fra Luton. Biggleswade Town er den største av klubbene, og den eneste klubben i ligaen som trekker tresifret antall tilskuere på sine hjemmekamper, 101 fans i snitt så langt i sesongen. Klubben har også utbedret sitt stadion foran denne sesongen, og har nå et stadion som matcher klubber på nivå 5.


I divisjonen under, som heter Division 1 (nivå 10), finner vi nesten bare lokale klubber, så vi tar for oss de to nærmest Luton. Vi snakker da om Brache Sparta og Harpenden Town.


Brache Sparta er den største klubben i selve Luton etter Luton Town, men er mest kjent som den klubben i hele det engelske ligasystemet som har færrest tilskuere på sine hjemmekamper! I fjor snittet de 7 tilskuere på hjemmebane! Klubben ble stiftet i 1960, men rykket ikke opp til Spartan South Midlands League-systemet før i 1975/76. De har spilt i alle tre divisjonene i Spartan South Midlands League, og har vært i Premier League flere ganger. Klubben har et visst russisk preg over seg både i navn og ledelse. Både vise-chairman og reservelagstreneren er russere. Laget spiller sine kamper bare noen hundre meter fra Kenilworth Road. Stadion heter Foxdell Recreation Ground, og fikk flomlys første i 1993. Til tross for å være kjent som klubben i England med færrest tilskuere, er publikumsrekorden på brukbare 320 tilskuere i en cupkamp mot Wisbech Town tilbake i 1997.


Byen Harpenden ligger 7 minutter med tog fra Luton, og har 35 000 innbyggere. Byen huser Harpenden Town. Klubben har aldri bemerket seg siden den ble stiftet i 1891. Høydepunktet er at klubben to ganger har nådd 2. runde i FA Vase Cup, noe som er elendig med tanke på hvor lenge klubben har spilt i det engelske ligasystemet. Harpenden Town spiller på et flott stadion som heter Rothemsted Park, som har overbygde tribuner som alle klubber på dette nivået. De store folkemassene kommer dog ikke å ser på. Så langt i år har klubben 22 tilskuere i snitt på sine hjemmekamper.


Største klubben i England på nivå 10 er forresten Scarborough, som var i ligasystemet for bare noen år siden. Nå spiller de på nivå 10 etter at klubben gikk konkurs, og har 500-600 tilskuere på sine hjemmekamper, og sågar norsk supporterklubb!


I divisjonen under, som heter League 2 (nivå 11), finner vi også to helt lokale klubber, nemlig FC 61 Luton og AFC Dunstable.


FC 61 Luton er den tredje beste klubben i selve Luton. Klubben har både ligalag, reservelag og tredjelag, slik alle andre klubber på dette nivået har. Klubben ble stiftet så sent som i 1972, og har nådd 2. runde i FA Vase Cup to ganger i historien som klubbens høydepunkt. FC 61 Luton drives godt. Klubben har en overbygd ståtribune, og har som alle andre klubber både chairman og et stort sportslig apparat. Klubbens program har blitt kåret til ligaens beste en rekke ganger, og er på 28 sider på hver kampdag. Jeg er så heldig å eie ett fra et par år tilbake, og der står imponerende mye info. Vil du være hovedsponsor på en kamp, koster det 100 pund. Da får du middag på klubbhuset og de flotteste sitteplassene på stadion. Ellers koster en vanlig ståbillett fem pund. Laget har en veldig liten kjerne fans som ser kampene. I snitt har de denne sesongen 19 tilskuere per kamp, med 11 som det minste (som også er færrest i divisjonen) og 35 tilskuere som årsbeste.


AFC Dunstable er den andre fotballklubben i Dunstable, og de holder også til i League 2. Klubben ble stiftet så sent som i 1981 som Old Dunstabelians. I 2004 skiftet klubben navn til AFC Dunstable, og klubben har de siste årene drevet en heistilværelse mellom League 1 og League 2. Laget trekker flest tilskuere i divisjonen, med et snitt på 52 så langt i sesongen.


Spartan South Midlands Football League sin League 2 er det siste nivået hvor det er automatisk opprykk og nedrykk mellom divisjonene.


Beveger vi oss ned til de fire laveste divisjonene i Bedfordshire (nivå 12, 13, 14 og 15) , så kommer vi så lokalt som til et ligasystem som heter Bedfordshire Football League. Klubben som vinner Premier League (nivå 12), kan søke om opprykk til Spartan South Midlands Football League sin League 2 (nivå 11). Fjorårets Premier League-vinner Caldecote FC, valgte å ikke søke om opprykk. Denne klubben har vært dominerende på dette nivået i mange sesonger. Det er ellers opprykk og nedrykk mellom divisjonene innad i Bedfordshire Football League på vanlig måte. Det stilles imidlertid ikke samme krav til stadionfasiliteter, styre og sportslig apparat fra nivå 12 og nedover, og det er grunnen til at ligavinneren må søke om å få rykke opp til nivå 11. Mange av klubbene på dette nivået spiller derfor sine kamper på parkanlegg, og har ikke eget stadion.


Mens det i Bedfordshire ikke er mulig å spille lavere enn på nivå 15, er nivå 21 det laveste nivå i England hvor man i teorien kan rykke helt opp til Premier League. I Bristol-området finner kan man finne en liga som holder til på nivå 21!

 

  24.11.2008 - #93:

Craddock, Martin og Nicholls ute mot Brentford

Tom Craddock og Chris Martin hadde trolig dannet spissparet mot Brentford, men begge mister tirsdagens kamp. Kevin Nicholls er skadet igjen, men flere spillere er tilbake i troppen. Ellers har Luton Town fått nei på en forespørsel om lån av en veteranspiss. Det, og flere nyheter her:

 

Martin må stå over Brentford-kampen grunnet suspensjon, mens Craddock og Nicholls er skadet. Begge er forhåpentligvis tilbake senest i løpet av neste uke.


Dermed er det trolig duket for Drew Talbot i startoppstillingen for første gang på nesten ni måneder, og han vil sannsynligvis danne spissparet sammen med innlånte Kevin Gallen.


Jake Howells er tilbake fra skade, og George Beaven er bra igjen etter å ha hatt bronkitt. Det er godt nytt! Howells har hatt en kanonsesong, og 17-åringen er uten tvil den mest attraktive spilleren på Kenilworth Road. Han takket nei til Portsmouth og Fulham i sommer, og spørsmålet er om han blir solgt i januar-vinduet når en Premier League-klubb legger £500 000+ på bordet for ham?!


Sol Davis er klar til kamp etter å ha vært suspendert mot Rochdale, mens Wayne Andrews er frisk igjen etter influensa.


Luton Town har fått nei fra Leicester på å få låne den 36 år gamle spissen Barry Hayles, og med midtstopper George Pilkington trolig kampklar mot Southend i FA Cupen lørdag, har Mick Harford sendt Harry Worley tilbake til Leicester etter sitt låneopphold på Kenilworth Road. Worley fikk åtte ligakamper for The Hatters, derav to som innbytter.


 

  25.11.2008 - #94:

LTSCS på radio i kveld

Kanal 1 (FM 100,6) sender i kveld et intervju med LTSCS, der supporterklubben og Luton Town blir presentert. Programmet kan høres på denne siden ca kl. 21:15:

 

http://www.kanal-1.org/news.php?readmore=29


Vil du høre intervjuet, kan du trykke på rødfeltet "On Air" i venstre marg. Der er også mulighet å høre tidligere intervjuer med andre supporterklubber for engelske lag.

 

  25.11.2008 - #95:

Luton Town - Brentford 0-1

I tredje kamp på rad, og for femte gang på syv kamper gikk Luton Town målløse av banen da Brentford gjestet Kenilworth Road tirsdag kveld. Keith Keane ble utvist foran 5248 tilskuere, og avstanden til sikker plass økte til 21 poeng med 29 seriekamper igjen å spille.

 

Luton Town hadde to sjanser reddet på streken i 2. omgang, og det var det nærmeste The Hatters kom scoring i kveld.


Brentford tok ledelsen etter 28 minutter på en heading, og det var ingenting å si på at London-klubben tok med seg alle poengene fra Kenilworth Road. Brentford hadde også et par feite sjanser i 2. omgang hvor de kunne øket ledelsen.


Kaptein i Kevin Nicholls fravær, Keith Keane, ble utvist med noen få minutter igjen å spille. Best på et ordinært Luton Town var nok en gang 17-årige Jake Howells.


5248 tilskuere var til stede på Kenilworth Road, det laveste i ligaen så langt i sesongen, men de laget bra stemning tross enda en dyster dag på gressmatta. 527 hadde tatt turen fra Brentford.


Lørdag venter Southend fra League 1 i FA Cupen.Laget mot Brentford:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


3. Sol Davis (60)


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


4. Keith Keane


14. Asa Hall


28. Paul McVeigh


33. Jake Howells


19. Drew Talbot (72)


32. Kevin GallenBenken:


1. Dean Brill (GK)


7. Garreth O'Connor


16. Rossi Jarvis (72)


23. Wayne Andrews (60)


25. George Beavan

 

  26.11.2008 - #96:

Se Luton Town i FA Cup-finalen 1959

Med 2. runde kamp borte mot Southend i helgen i FA Cupen, er det tid for å mimre om da The Hatters spilte FA Cup-finale på Wembley foran over 100 000 tilskuere i sesongen 1958/59. Sist gang Luton Town møtte Southend i FA Cupen, i sesongen 1993/94, kom klubben seg til semifinalen. Et godt omen?! Semifinale ble det også i sesongene 1985/86 og 1987/88.

 

Du kan se høydepunkter fra FA Cup-finalen i 1959 ved å bruke denne adressen:


http://www.youtube.com/watch?v=emnx2jsD8P0&feature=related


Her får du se legender som Ronald Baynham, Billy Bingham, Bob Morton og ikke minst den største Luton Town-spiller i historien: Syd Owen, som var spillende manager og kaptein i 1959, og som det året ble kåret til "Årets Spiller" i England. Som den eneste Luton Town-spiller i historien.


På veien til Wembley satte også Luton Town publikumsrekord hjemme på Kenilworth Road, da 30 069 tilskuere kom for å se 6. runde kampen mot Blackpool 4. mars 1959.Kampfakta FA Cup-finalen 1959:


Dato: 2. mai 1959


Nottingham Forest 2 – 1 Luton Town


Wembley

Tilskuere: 100,000

Dommer: Jack Clough


Mål:

Nottingham Forest: Roy Dwight (10), Tommy Wilson (14)

Luton Town: Dave Pacey (66)
LUTON TOWN:


1 Ronald Baynham

2 Brendan McNally

3 Ken Hawkes

4 John Groves

5 Syd Owen (c)

6 Dave Pacey

7 Billy Bingham

8 Allan Brown

9 Bob Morton

10 George Cummins

11 Tony Gregory


Manager:

Syd OwenNOTTINGHAM FOREST:


1 Chick Thomson

2 Bill Whare

3 Joe McDonald

4 Jeff Whitefoot

5 Bobby McKinlay

6 Jack Burkitt (c)

7 Roy Dwight

8 Johnny Quigley

9 Tommy Wilson

10 Billy Gray

11 Stewart Imlach


Manager:

Billy Walker


 

  26.11.2008 - #97:

Laveste tilskuertall på over 5 år i ligaen

5248 fans mot Brentford var det lavest på Kenilworth Road på over 5 år i ligaen. Her finner du oversikt over gjennomsnittlig tilskuertall siste åtte årene, siden forrige opphold i League 2:

 

Vi må helt tilbake til 6. oktober 2003 for å finne sist gang Luton Town trakk så få fans til en ligakamp som i tirsdagens kamp mot Brentford. Da møtte 5 002 tilskuere opp for å se kampen mot Tranmere, som gikk på en mandag. Den sesongen havnet forøvrig Luton Town på 10. plass i League 1.


Så langt denne sesongen snitter Luton Town 5819 tilskuere på sine hjemmekamper, med Port Vale på åpningsdagens som det høyeste, da 7149 tilskuere var innom stadionportene.


Sist gang Luton Town spilte i League 2, da klubben rykket opp på første forsøk i 2001/02-sesongen, hadde The Hatters et snitt på 6835 tilskuere. Plymouth på Kenilworth Road var høyest med 9595 tilskuere, mens hjemmekampen mot Lincoln trakk færrest med 5066 fans.


Gjennomsnittlige tilskuertall siste åtte sesongene:


2001/02-sesongen: 6835 tilskuere (2. plass i League 2).

2002/03-sesongen: 6746 tilskuere (9.plass i League 1).

2003/04-sesongen: 6339 tilskuere (10.plass i League 1).

2004/05-sesongen: 7940 tilskuere (1.plass i League 1).

2005/06-sesongen: 9139 tilskuere (10.plass i Championship).

2006/07-sesongen: 8580 tilskuere (23.plass i Championship).

2007/08-sesongen: 6492 tilskuere (24. plass i League 1).

2008/09-sesongen: 5819 tilskuere etter ni ligakamper på sisteplass i League 2.

 

  27.11.2008 - #98:

Siste nytt fra Kenilworth Road

Mick Harford hadde oppvaskmøte med spillerne etter Brentford-kampen, Nicholls vil spille selv om han er skadet, Pilkington og Emanuel er trolig med mot Southend og norsk 20-åring reiser på prøvespill til Luton Town søndag. Dette, og flere nyheter kan du lese om her:

 

* Mick Harford og spillerne hadde et 45 minutter langt oppvaskmøte etter Brentford-kampen.


- Spillerne sier de fortsatt har troen på at vi skal snu dette. Vi er i en tøff situasjon, og har tapt åtte kamper allerede denne sesongen. Vi er nødt til å snu ligaformen mot Bournemouth, sier Harford.


Han fortsetter: - Jeg skal ikke skylde på utenforliggende faktorer, men det er klart vi har hatt en del skader. Klubben har vært på en nedadgående kurve i langt, langt tid, og det må stoppes nå. Det første jeg må gjøre er å spørre meg selv: Er treningene bra nok, og gjør vi det rette taktisk? Plukker jeg ut de beste spillerne, og har jeg hentet de rette spillerne til klubben?


* Kevin Nicholls har tatt tre sprøyter denne uken, og er beredt til å spille kamper for Luton Town fremover til tross for at han er skadet.


- Nico er Nico. Han er viktig i garderoben, og en som leder an i krigen. Han har tatt tre sprøyter denne uken, og forhåpentligvis er han smertefri før kampen mot Southend, sier manager Mick Harford.


* George Pilkington og Lewis Emanuel er skadefri etter langt tids skaderekonvalens, og trolig er begge med i troppen mot Southend lørdag.


- Ikke for å unnskylde resultatene siste tiden, men når Pilkington har spilt, har han vært lagets beste spiller. Derfor er det godt å ha han tilbake, sier Mick Harford.


* Søndag reiser en norsk 20-åring fra en av de største norske Tippeliga-klubbene på prøvespill til Luton Town. Mer om det og navn på spilleren får du mandag.


* Tom Craddock er ennå i Lilleshall for behandling, men er forhåpentligvis tilbake i spill for The Hatters i løpet av neste uke.

 

  27.11.2008 - #99:

To fikk sparken: Assistenttrener og fysisk treneren må gå

Luton Town har torsdag ettermiddag annonsert at assistenttrener Warren Neill har fått sparken i klubben, sammen med fysisk trener Joe Dunbar.

 

Juniortrener Alan Neilson skal hjelpe Mick Harford rundt førstelaget til nye folk er på plass.


Både Neill og Dunbar ble ansatt av administratorene da klubben var under administrasjon.


- Ettersom Luton Town er stabilisert finansielt har vi nå muligheten til å få inn dyktige folk i garderoben og på treningsfeltet, sier direktør Antony Brown i LTFC 2020.


Han legger til at både Neill og Dunbar har gjort en god jobb, men sier i samme åndedrag: - Vi har en god spillerstall og trenger å få dem friske. Alle tror det er mulig å komme seg ut av uføret vi er i, men da er det også viktig å holde en førsteellever frisk.


Dermed er det nok grunn til å tro at alt ikke har vært rundt laget. Så blir det spennende å se om en dyktig nok assistent blir hentet inn for å hjelpe Harford, eller kanskje enda bedre, at en ny manager kommer inn og Harford blir hans assistent? Det viktigste er å få ut potensialet i laget, for det har ikke blitt gjort til nå!

 

  28.11.2008 - #100:

Konkurranse i LTSCS!

En av de viktigste periodene i historien til Luton Town Football Club nærmer seg, og i den forbindelse arrangerer LTSCS en gratis konkurranse for våre medlemmer. Bli med!

 

Regler for konkurransen:


Tipp resultatet i følgende kamper, samt antall tilskuere i kampen hjemme mot Lincoln 28.12:


29.11.08 Southend - Luton Town (FA-Cup)

02.12.08 Luton Town - Bournemouth

06.12.08 Luton Town - Barnet

13.12.08 Wycombe - Luton Town

20.12.08 Luton Town - Morecambe

26.12.08 Chesterfield - Luton Town

28.12.08 Luton Town - Lincoln


Riktig resultat gir 2p, mens riktig "tippetegn" gir 1p.

Det gis ikke poeng for tilskuere i nevnte kamp, men denne blir brukt for å skille ved evt poenglikhet.


Evt utsatte kamper, må være spilt innen nyttår for å telle med.


1 premie: Pakke med 1 LTSCS Pin, 1 LTSCS t-skjorte, 1 LTSCS cap og 1 "lodd" i trekningen av trøyene til Roper og Talbot ved sesongslutt.

2 premie: 1 LTSCS pin

3 premie: 1 LTSCS t-skjorte

4 premie: 1 LTSCS cap


Tipset sendes på mail til undertegnede, knuwa@yahoo.no innen kl. 15.00 på lørdag 29.11.08. Man kan levere senere enn dette også, men da selvsagt uten mulighet til å hente poeng i den/de kampene som har startet. Tipset ditt kan også postes i egen tråd på diskusjonsforumet.

Konkurransen er kun åpen for betalende medlemmer sesongen 08/09.


(Har du ikke betalt kontigenten enda, kan dette gjøres ved å sette inn 100,- kr på konto 2135.30.34429)


Lykke til!!


Come on U Hatters!!


Knut-Walther

 

  28.11.2008 - #101:

Klart for 2. runde i FA Cupen

I fjor ble det uavgjort hjemme mot Liverpool, og tap på Anfield. Tre siste sesongene har Luton Town tapt mot Premier League-klubber i FA Cupen. Er det denne sesongen The Hatters vinner på Old Trafford mot Manchester United? Da må Luton Town smelle en liten bombe i Southend først!

 

For tre sesonger siden ble det 3-5 hjemme mot Liverpool. For to sesonger siden ble det 0-4 hjemme mot Blackburn, og i fjor ble Liverpool nok en gang for sterke. Først 1-1 hjemme på Kenilworth Road, før de røde vant 5-0 på Anfield foran 41446 tilskuere, derav 5715 fans fra Luton.


Altrincham fra Blue Square Premier ble en tøff nøtt for Mick Harford sine gutter i 1. runde. Etter 0-0 hjemme på Kenilworth Road, og 0-0 etter ekstraomganger i Altrincham, ble Conrad Logan den store helten i straffesparkkonkurransen.


I 2. runde venter Southend fra League 1. Southend hadde trøbbel mot Telford fra Blue Square North (nivå 6) i 1. runde. Southend utlignet på overtid på bortebane, men i omkampen vant laget 2-0 etter to mål i 2. omgang hjemme på Roots Hall.


I ligaen lå Southend nylig på playoff-plass i League 1, men fire kamper på rad i ligaen uten seier har ført dem ned på 10. plass for øyeblikket. Klubben har bare vunnet to av sine siste ni kamper i liga og cup, og har gode spillere som Lee Barnard, Dougie Freedman, Alex Revell, Paul Furlong og Damian Scannell ute med skader.


Luton Town mangler Keith Keane grunnet suspensjon, mens Tom Craddock og Wayne Andrews er ute med skader. Kevin Nicholls har tatt tre smertelindrende sprøyter denne uka, men blir heller ikke med mot Southend. Kevin Pilkington, Kevin Watson, George Beavan og Lewis Emanuel er alle tilbake fra skader.


Curzon Ashton er den største askeladden som er igjen i 2. runde i FA Cupen. Klubben fra nivå 8 slo ut Exeter fra League 2 i 1. runde, og spiller borte mot Kidderminster fra Blue Square Premier i 2. runde.


Eastwood Town er også en stor askeladd. Klubben fra nivå 7 fyller sitt stadion når Wycombe fra League 2 kommer på besøk lørdag.


Det er faktisk også hele fire lag igjen fra nivå 6. Alle av dem kommer fra Blue Square North, mens ingen lag fra Blue Square South kom seg til 2. runde. De fire er Blyth Spartans (borte mot Bournemouth), Droylsden (borte mot Chesterfield), Fleetwood (hjemme mot Hartlepool) og Alfreton (borte mot Scunthorpe).

 

  29.11.2008 - #102:

FA Cupen: Southend - Luton Town 3-1

Nok en dårlig dag på jobben for The Hatters! Etter 399 målløse minutter, over seks og en halv time, klarte endelig Luton Town å finne nettmaskene igjen da Michael Spillane utlignet mot Southend. To baklengsmål like etterpå sendte imidlertid The Hatters hodestups ut av FA Cupen.

 

Det tok Luton Town 20 minutter før laget fikk sin første avslutning på mål, og det var fortjent da hjemmelaget tok ledelsen ved innlånte West Ham-spiller Junior Stanislas etter 34 minutter. Southend fortsatte å være det førende laget også etter scoringen, men The Hatters lå likevel noe heldig under med bare ett mål til pause.


Luton Town truet svært sjelden målet til Southend også i 2. omgang, men ti minutter før slutt klarte Michael Spillane å heade inn en corner fra Paul McVeigh. Da så det ut til at gutta fra Bedfordshire kunne klare en heldig omkamp.


Men hvor lenge var Adam i Paradis? Bare fire minutter senere var 19-årige Stanislas igjen frempå og scoret. Og da The Hatters kastet alt fremover for en utligning på overtid, la Anthony Grant på til en fortjent 3-1 seier til Southend.


Positivt for Luton Town at Kevin Pilkington og Lewis Emanuel var tilbake. Tirsdag venter en enormt viktig bunnkamp mot Bournemouth på Kenilworth Road.


4111 tilskuere så kampen på Roots Hall, inkludert 502 fans fra Luton.


Laget:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


5. Ian Roper (51)


20. Michael Spillane


3. Sol Davis (71)


16. Rossi Jarvis (71)


17. Kevin Watson


14. Asa Hall


33. Jake Howells


28. Paul McVeigh


18. Chris MartinBenken:


1. Dean Brill (GK)


40. Scott Sinclair


11. Lewis Emanuel (71)


6. George Pilkington (51)


23. Wayne Andrews (71)


7. Garreth O'Connor


25. George Beavan

 

  29.11.2008 - #103:

Over halvparten av medlemmene med på LTSCS tippekonkurranse!

20 av 39 betalende medlemmer i Luton Town Supporters Club of Scandinavia er med i LTSCS tippekonkurranse. Det er imponerende! Hele 11 av dere klarte rett tegn i kampen mot Southend, og Finn Terje Uberg klarte sågar rett siffertips, og føk dermed i ledelsen etter første kamp.

 

Med seks kamper igjen er det ennå tidlig i leken, og alt kan skje. Eneste kampen som ikke finnes på programmet i desember, er den viktige regionale semifinalen i LDV-cupen 15. desember.

 

  30.11.2008 - #104:

39 betalende medlemmer i LTSCS

Så mangler vi en på 40 medlemmer, som er målet før årsskiftet! Rekorden fra 1994 med 108 betalende medlemmer i LTSCS er et stykke unna. Akkurat nå står supporterklubben med 39 betalende medlemmer i 2008/09-sesongen, fortsatt det laveste siden starten for 18 år siden.

 

Siden stiftelsen av LTSCS 25. februar 1991, har over 200 personer vært innom LTSCS som medlem. Rekorden i en sesong er fra 1994 med 108 betalende. Fra 1991 til 1998 var aldri medlemstallet under 60. Med 36 nummer av medlemsbladet "The Hatters Magazine" i denne perioden, deltakelse i Supportercupen, fellesturer, utleie av Luton Town-videoer og salg av supporterutstyr var aktiviteten stor, og det bidro til en god medlemsmasse.


Siste 10 årene har aktiviteten vært opp og ned, men LTSCS eksisterer fremdeles, snart 18 år etter supporterklubben ble til. Under finner du navnet på alle betalende medlemmer så langt i sesongen. Vi håper flere blir med etterhvert, slik at vi kan passere 40 medlemmer, som er lavest noterte medlemsmasse i en sesong til nå.


Du gjør følgende for å bli medlem:


100,- kr settes inn på kontonummer 2135.30.34429, samtidig som du sender en mail til knuwa@yahoo.no med navn, adresse og telefonnummer. Det blir ikke sendt ut medlemskort, men ved å betale, er man ved sesongslutt med i trekningen om signerte trøyer fra Ian Roper og Drew Talbot som LTSCS er personlig sponsor for. Takk for engasjementet for Luton Town FC, og Luton Town Supporters Club of Scandinavia!


Medlemmer i LTSCS sesongen 2008/09 (i parantes står sum som er betalt inn ekstra):


Oppdatert med medlemsnummer:


Baldersheim, Knut-Walther 4

Baldersheim, Liv 16

Breisnes, Rolf 17

Bruaset, Tom 12

Ganes, Anders (+200) 52

Ganes, Espen (+200) 45

Grønlie, Johan Fredrik 71

Grøstad, Jarle 53

Halldorf, Erik 75

Hauge, Inge (+100) 77

Heggestad, Nils Tore 44

Hoem, Rune (+100) 56

Hovrud, Emil 24

Jahre, Kristian Byermoen 47

Johansen, Bård 80

Johansson, Frode Guttorm 67

Kjeljebakken, Hans Olav 9

Lundqvist, Thommie (+100) 13

Møller, Thomas Michael 2

Mårtensson, Kent (+100) 20

Nielsen, John Yngvar (+100) 58

Nyhagen, Øyvind 29

Nyheim, Alexander 8

Pettersen, Per Axel 19

Ruud, Bjarne 33

Ruud, Sverre 23

Rønnestad, Leah 81

Rønnestad, Lars Petter 1

Rønnestad, Tobias 82

Rønnestad, Torill 83

Rønning, Alexander 49

Solli, Reidar (+400) 15

Svendsen, Gøran Flisram 21

Sætre, Ingar 79

Thomsen, Daniel 51

Toresen, Jørn (+400) 3

Toresen, Lars Jørgen 84

Trillhus, Ole 5

Uberg, Finn Terje


I tillegg sponser Jarle Grøstad gjennom sitt firma Sunquest Travel, LTSCS med 400,- kr for 3 året på rad!

 

  01.12.2008 - #105:

Brann-spiller på prøve i Luton Town

Nicolai Misje hadde i dag sin første økt på med The Hatters. 20-åringen skal i første omgang tilbringe fire dager på Kenilworth Road.

 

Nicolai Misje sin kontrakt med Brann går ut til nyttår, og en rekke norske klubber er interessert i den tidligere juniorlandslagsspilleren. Han synes imidlertid et eventyr i Luton Town er mer fristende, og har derfor reist på prøvespill til The Hatters.


Misje var på vei til en fantastisk karriere, og debuterte for A-laget til Brann i serien allerede som 17-åring, og spilte også to kamper i UEFA-cupen. Han var på den tiden også juniorlandslagsspiller for Norge. Like etterpå ble han rammet av ME (utmattelsessyndrom), og han var to år borte fra fotballen.


Misje ble erklært frisk før inneværende sesong, og Mons Ivar Mjelde tilbød unggutten ny ettårskontrakt, som går ut nå til nyttår.


Han spilte flere gode treningskamper for Brann mot internasjonal motstand før sesongen, og Mons Ivar Mjelde uttalte følgende: - Han er fotrapp og har på tester bevist at han er klubbens best trente spiller. Misje har overbevist stort på trening i Spania. Han er rask, løpssterk, god med ballen og har bra duellstyrke.


I en tung sesong for Brann valgte imidlertid Mjelde å satse på de eldre spillerne på klubbens på papiret sterke midtbane, og Misje fikk få muligheter. Siste A-kampen han spilte for Brann var i sommer, da han sammen med Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri og Erik Huseklepp dannet midtbanefireren til Brann fra start i treningskampen mot Aalesund.


Hødd, med LTSCS-formann Lars Petter Rønnestad som assistenttrener, ønsket å leie Misje fra Brann i sommer. Misje reiste imidlertid på utlån til Bryne, hvor han etter tre kamper i Adeccoligaen ble skadet.


Misje er uten tvil en spiller som har potensial til å bli blant Norges absolutt beste spillere, og i så fall kan han eventuelt bli en skikkelig lur signerering for Luton Town om Mick Harford blir imponert denne uken. Om det skjer, er en annen sak.....!

 

  01.12.2008 - #106:

Rapport fra Nicolai Misje

LTSCS pratet i kveld med Nicolai Misje, som er på prøvespill i Luton Town.

 

- Mick Harford pratet en time før dagens trening, om Bournemouth-kampen og hvor viktig uke dette er for klubben med to hjemmekamper på rad som må vinnes.


Selve treningen var av det rolige slaget, så det var vanskelig å få vise seg frem i dag. Vi kjørte mye pasningsøvelser. En av øvelsene var samme som vi bruker i Brann. Mens det som oftest går i hytt og pine i i denne pasningsøvelsen i Brann, var pasningskvaliteten imponerende i Luton Town.


Jeg sitter igjen med et inntrykk fra første treningen om at nivået er omtrent som i Brann. Den som imponerte meg mest var nr. 8 (Kevin Nicholls, red.anm.). Han var en veldig god spiller, og hadde både humor og hadde stor respekt i gruppa.


I morgen skal jeg trene med reservelaget, ettersom førstelaget spiller kamp. Om kvelden skal jeg se kampen mot Bournemouth.


Onsdag har førstelagsspillerne fri, så da også blir det å vise seg frem i reservelagstrening. Torsdag blir det førstelagstrening, og siste sjanse å vise seg frem.


Jeg trives bra etter første dag, og håper å få vise meg nok frem, til tross for at det ikke er det mest gunstige tidspunktet å få vise seg frem på grunnet midtukekampen, sier Nicolai Misje.

 

  02.12.2008 - #107:

Et regnestykke som skaper optimisme

Med seier i kveld, er faktisk Luton Town "right on track" til å kunne beholde plassen!

 

Vi har satt opp regnestykket med utgangspunkt i 3 poeng mot Bournemouth hjemme på Kenilworth Road i kveld.


Luton har da hentet 22 poeng på 18 kamper, noe som gir et snitt på 1,2222p. Fortsetter denne trenden vil Luton Town ende opp på 26,2222p inkl poengstraffen på 30.


Bournemouth (som da taper dagens kamp) har hentet 0,8888p i snitt, og ender sist i vår divisjon, med 23,8888p inkl poengstraffen på 17p.


Til slutt viser det seg at det skal være vår gamla manager, Mike Newell, som redder oss ut av krisen.

Grimsby har startet katastrofalt, og så langt har de hentet usle 0,5555p i snitt. Fortsetter denne trenden, ender de opp som nest siste lag, med 25,5555p.


M.a.o, håpet lever i beste velgående!!!!


Come on U Hatters!!

 

  03.12.2008 - #108:

Luton Town - Bournemouth 3-3

Etter bare 3-3 på Kenilworth Road mot bunnkollega Bournemouth, forsvinner håpet om fornyet kontrakt i League 2 enda mer med bare fem kamper igjen til halvspilt serie.

 

Kevin Nicholls, Kevin Gallen, Lewis Emanuel og Kevin Pilkington var alle med fra start igjen, men dessverre måtte kaptein Nicholls tas av banen etter bare 25 minutter grunnet skaden.


Luton Town fikk en flott start på kampen da Jason Pearce scoret selvmål for Bournemouth. Men rett fra avspark etter ledermålet til The Hatters utliknet bortelaget, som også ble pauseresultatet.


Seks minutter ut i 2. omgang tok Bournemouth ledelsen, men Kevin Gallen skapte balanse i regnskapet bare fem minutter senere på et frispark.


Med et kvarter igjen tok bortelaget igjen ledelsen, og Luton Town så ut til å gå på enda et hjemmetap. Men fem minutt før slutt ble Kevin Gallen felt innenfor sekstenmeteren, og Paul McVeigh var kald fra straffemerket.


Dermed ebbet kampen ut med ett poeng til hvert av de poengtrengende lagene, og Luton Town må nå vinne over ordinære Barnet lørdag om det ennå skal være realistisk håp om å redde plassen i League 2. Luton Town har bare vunnet to av ni kamper hjemme i ligaen, og The Hatters har fire kamper på rad uten seier.


6773 tilskuere så kampen på Kenilworth Road, inkludert 277 Bournemouth-fans i bortesvingen.Laget:


21. Conrad Logan


2. Claude Gnakpa


4. Keith Keane


6. George Pilkington


33. Jake Howells


8. Kevin Nicholls (25)


11. Lewis Emanuel (46)


17. Kevin Watson (54)


28. Paul McVeigh


18. Chris Martin


32. Kevin GallenBenken:


1. Dean Brill (GK)


14. Asa Hall (54)


16. Rossi Jarvis (25)


19. Drew Talbot (46)


25. George Beavan

 

  05.12.2008 - #109:

Forhåndsinfo om Barnet-kampen

Barnet gjester Kenilworth Road for første gang i historien i en ligakamp. Gjestene slipper inn flest mål i hele League 2, og Mick Harford og hans menn må vinne lørdag skal håpet om fornyet kontrakt være realistisk.

 

Tidligere Luton Town-produkt Rob Beckwith returnerer til Kenilworth Road som Barnet-keeper, og legendariske Mark Stein er fysio for Underhill-klubben. Barnet ligger på 20. plass, og er et lag The Hatters må slå. Ingen lag i League 2 slipper inn flere mål enn Barnet, men de har likevel tatt poeng i fem av ni bortekamper i ligaen.


Barnet jobber godt med et lite budsjett, og en presset manager Paul Fairclough er en kløpper til å hente amatørspillere som slår til i klubben. Sist 20-årige Albert Adomah, som flere Championship-klubber er interessert i. Ellers er Neal Bishop og John O`Flynn spillere å se opp for.


Kevin Nicholls skal gjennom en sen fitness-test for Luton Town, men spiller trolig ikke mot Barnet. Lewis Emanuel er også ute igjen med skade. Det samme er Ed Asafu-Adjaye, Kevin Watson, Tom Craddock og Ryan Charles.


Trolig spiller Mick Harford 4-3-3 mot Barnet med følgende fra start: Conrad Logan (keeper); Michael Spillane (høyreback), Ian Roper (midtstopper), Kevin Pilkington (midtstopper), Jake Howells (venstreback); Rossi Jarvis (høyre indreløper), Keith Keane (sentral midtbane), Paul McVeigh (venstre indreløper); Drew Talbot (spiss), Kevin Gallen (midtspiss), Chris Martin (spiss).


Claude Gnapka er totalt ute av form, og havner trolig på benken sammen med blant annet Sol Davis.

 

  07.12.2008 - #110:

Stillingen i konkurransen

Finn Terje Uberg har luke i teten etter 3 kamper.

 

En herlig 3-1 seier hjemme mot Barnet, ga full pott til Liv, Lars Petter og sent startende Rune H.


1p til Tom, Per Axel, Knut Walther, Tobias, Thomas, Nils Tore, Leah, Frode og Finn Terje, som stikker i fra i teten.


4 Finn Terje U

2 Rolf B

2 Espen G

2 Tom B

2 Per Axel P

2 Knut Walther B

2 Liv B

2 Lars Petter R

2 Rune H

1 Emil H

1 Torill R

1 Baard J

1 Anders G

1 Alexander R

1 Øyvind Totti N

1 Tobias R

1 Thomas M

1 Nils Tore H

1 Leah R

1 Frode J

0 Hans Olav K


Wycombe-Luton på lørdag er neste kamp

 

  07.12.2008 - #111:

Håpet lever: Luton Town - Barnet 3-1

Håpet om fornyet kontrakt i League 2 lever etter kampen mot Barnet. The Hatters tok tre poeng innpå Grimsby og Rotherham, og ligger nå 17 poeng bak ståplass.

 

Etter fire kamper på rad uten seier, ble det en velfortjent trepoenger mot gutta fra Nord-London.


Paul McVeigh strevde fælt lenge i Luton Town-drakten, men etter at 31-åringen først fikk nettsus for første gang på over 30 kamper for The Hatters, har det nå blitt tre scoringer på kort tid for spilleren med 20 landskamper for Nord Irland.


Mot Barnet ble det nettsus allerede etter 11 minutter av McVeigh, og før kvarteret var spilt hadde Chris Martin øket til 2-0.


Abu Agogo reduserte for gjestene fem minutt før pause, og samme mann ble utvist etter å ha fått sitt andre gule kort etter at dommeren hadde blåst av til pause!


Barnet hadde med tre tidligere Luton Town-spillere i Rob Beckwith, Cliff Akurang og Michael Leary, og i tillegg med Mark Stein som fysio.


I 2. omgang fastsatte Luton Town sluttresultatet til 3-1 ved et selvmål av Barnet, i en omgang der The Hatters ikke produserte all verden mot 10 mann.


5536 tilskuere så oppgjøret på Kenilworth Road, inkludert 511 som hadde tatt den 20 minutts lange turen fra Nord London.


Neste lørdag er det bortekamp mot ligaleder Wycombe, som gikk på sitt første ligatap denne sesongen i siste kamp.


Laget:


21. Conrad Logan


20. Michael Spillane


33. Jake Howells


5. Ian Roper


6. George Pilkington (81)


4. Keith Keane


16. Rossi Jarvis


28. Paul McVeigh


18. Chris Martin


19. Drew Talbot (90)


32. Kevin Gallen (90)Benken:


1. Dean Brill (GK)


2. Claude Gnakpa (90)


3. Sol Davis


14. Asa Hall (81)


23. Wayne Andrews (90)

 

  13.12.2008 - #112:

Wycombe borte er sesongens vanskeligste

Skulle man plukket ut en av de 46 ligakampene som på papiret ser vanskeligst ut denne sesongen, er det borte mot Wycombe. Luton Town sliter med skader på nøkkelspillere, mens Wycombe har imponert kraftig denne sesongen, og har ikke tapt på Adams Park siden februar.

 

Wycombe var ubeseiret i sine 18 første ligakamper, og er kjent for å ha et pottetett forsvar. 11 baklengsmål på 19 seriekamper sier alt om det, og Wycombe leder League 2 med seks poeng.


Nå har imidlertid laget to tap på sine tre siste kamper. Først et sjokknederlag i FA Cupen mot amatørlaget Eastwood, og så sesongens første ligatap sist helg mot Aldershot. Begge kampene på bortebane.


I mellomtiden slo de Macclesfield 4-0 på hjemmebane, og nettopp hjemme på flotte Adams Park har Wycombe vært bunn solide og er ubeseiret siden februar.


Luton Town vant mot Barnet sist, men har ennå ikke vunnet to kamper på rad denne sesongen. Borte mot Wycombe ser det vanskelig ut, men The Hatters har denne sesongen ofte hevet seg mot bedre lag.


Skadesituasjonen ser ikke bra ut. Flere nøkkelspillere er ute mot Wycombe. Tom Craddock ser ut til å være ute med kneskade resten av låneoppholdet. Kaptein Kevin Nicholls er fortsatt ute med strekk. George Pilkington er igjen skadet, denne gangen i kneet, og Drew Talbot sliter med ryggen.


Det er ventet storinnrykk av Luton Town-fans som tar den korte veien til Wycombe, og bortetribunen som tar 1800 tilskuere blir trolig bortimot full av fans fra Luton.

 

  13.12.2008 - #113:

Wycombe - Luton Town 0-0

1388 Luton-fans hadde tatt turen til Wycombe, og hjalp Mick Harfords menn til et sterkt poeng på Adams Park. Luton Town har nå tre kamper på rad uten tap, og er bare to seirer fra 0 poeng.

 

Dette var faktisk The Hatters tredje 0-0 kamp på de ni siste oppgjørene, og 6. gang på de siste 11 kampene hvor laget ikke har scoret.


Likevel er ett poeng borte mot serieleder Wycombe et sterkt resultat, og da spesielt med tanke på at nøkkelspillere som Kevin Nicholls, Kevin Pilkington, Drew Talbot og Tom Craddock mistet kampen grunnet skader.


The Hatters hadde med sesongens største bortesupport så langt, og de holdt et himla liv i striregnet på Adams Park.


Kampen var jevnspilt, og begge lag hadde muligheter til å avgjøre kampen. Wycombe var litt bedre enn Luton Town, men det er likevel ingenting å si på at ett poeng ble med hjem til Kenilworth Road.


5567 tilskuere så kampen i Wycombe, inkludert altså de imponerende 1388 i Luton-svingen.


Laget:


21. Conrad Logan


4. Keith Keane


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


33. Jake Howells


14. Asa Hall


28. Paul McVeigh


16. Rossi Jarvis


18. Chris Martin


23. Wayne Andrews (67)


32. Kevin GallenBenken:


1. Dean Brill (GK)


3. Sol Davis


2. Claude Gnakpa


7. Garreth O'Connor


25. George Beavan (67)

 

  13.12.2008 - #114:

Luton Town er to hinder fra Wembley

Tirsdag kommer Colchester til Kenilworth Road i regional semifinale i JPT-cupen. Luton Town er bare to hinder fra Wembley, og da passer det godt som oppladning å se om igjen da klubben vant Ligacupen for 20 år siden. 5. april 2009 kan Luton Town kanskje heve et nytt trofe på Wembley! Se 10 minutter med høydepunkt fra sist gang det skjedde her:

 

Selv om det har gått 20 år, er det like moro å se Brian Stein score vinnermålet på overtid mot Arsenal på Wembley, og Steve Foster heve Ligacup-trofeet for Luton Town.


På nettet ligger mye mål og høydepunkter fra Luton Town-kamper opp gjennom årene. Det flotteste er imidlertid det 10 minutter lange klippet fra da The Hatters opplevde klubbens største øyeblikk til nå i historien.


Gjenopplev denne solrike dagen, 25. april 1988, da Luton Town slo Arsenal 3-2 på Wembley foran 95 732 tilskuere. Opptaket finner du på denne adressen:


http://www.youtube.com/watch?v=OBzrhjaZnTEKampfakta:


Luton Town (1) 3 (B Stein 2, D Wilson) -

Arsenal (0) 2 (M Hayes, A Smith)


Luton T: Dibble - Breacker, Robert Johnson, Ricky Hill, Foster, Donaghy, Danny Wilson, Black, Brian Stein, Harford (Mark Stein), Preece (Grimes).


Arsenal: Lukic - Winterburn, Sansom, Michael Thomas, Caesar, Tony Adams, Rocastle, Davis, Alan Smith, Groves (Martin Hayes), Kevin Richardson.

 

  15.12.2008 - #115:

Klart for regional semifinale i Johnstone's Paint Trophy

Tirsdag kommer bortesterke Colchester fra League 1 på besøk til Kenilworth Road i regional semifinale i JPT-cupen. Luton Town er bare to hinder fra Wembley!

 

Colchester har ikke hatt suksess hjemme på sitt splitter nye stadion Weston Homes Community Stadium. Det ble åpnet til sesongstart, og har 10000 sitteplasser. Bare to ganger har laget vunnet i sin nye storstue, men på bortebane har imidlertid Colchester vunnet fem kamper. Sist helg ble det seier mot Leeds på Elland Road!


Colchester rykket ned fra Championship League i fjor, og ligger for øyeblikket bare på 16. plass i League 1. De har imidlertid vunnet tre av sine fire siste kamper, inkludert to strake borteseirer.


En spesiell kamp for tidligere Luton Town-kaptein Chris Coyne, som returnerer til Kenilworth Road iført Colchester-trøye. Toppscorer Mark Yeates er en mann å se opp for på et på papiret solid Colchester-lag.


Mick Harford kan stille omtrent samme lag som spilte uavgjort mot ligaleder Wycombe lørdag. Kevin Gallen får ikke spille i JPT-cupen, men Drew Talbot er tilbake fra skade. Det er også verdt å merke seg at Ed Asafu-Adjaye er tilbake i troppen etter skade. Kevin Nicholls, George Pilkington og Tom Craddock er fortsatt ute med skader.


Luton Town har tre kamper på rad uten tap, og er bare to hinder fra Wembley. Avensement til regional finale på bekostning av bortesterke Colchester ville vært en flott fjær i hatten for The Hatters, 20 år etter at klubben vant Ligacupen.

 

  17.12.2008 - #116:

Wembley-drømmen lever: Luton Town - Colchester 1-0

Luton Town er to kamper fra å komme til Wembley for første gang siden 1994. Claude Gnapka (bildet) scoret seiersmålet mot Colchester fra League 1, i en kamp hvor bortelaget brente flere store muligheter. The Hatters holdt imidlertid nullen, og nå venter Brighton fra League 1 i den regionale finalen i Johnstone's Paint Trophy-cupen.

 

Mick Harford hadde gjort tre endringer fra ligakampen mot Wycombe. Kevin Gallen får ikke spille i JPT-cupen, mens Chris Martin og Paul McVeigh ble hvilt og startet på benken. Ed Asafu-Adjaye var tilbake fra start etter lang tid ute med skade, Drew Talbot var tilbake fra skade og Claude Gnapka fikk starte igjen etter å ha varmet benken sist.


Det var også Gnapka som scoret kampens eneste mål etter en halv time, da franskmannen fyrte av et skudd fra kort distanse.


Colchester var det beste laget siste timen, og hadde en rekke store sjanser. To ganger traff de treverket, og de var også alene gjennom mot Conrad Logan. I tillegg hadde de flere skudd like over eller til siden for mål.


Luton Town forsvarte seg imidlertid iherdig, og spesielt Ian Roper stod frem med en kjempekamp.


2638 tilskuere så kampen på Kenilworth Road, inkludert 222 tilreisende fra Colchester.


19. januar spilles første regionale finalekamp mot Brighton fra League 1, og 16. februar spilles returkampen. Trolig blir begge kampene vist direkte på Sky Sports.


Vinneren møter vinneren av Rotherham-Scunthorpe 5. april på Wembley!


Laget mot Colchester:


21. Conrad Logan


15. Ed Asafu-Adjaye


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


33. Jake Howells


2. Claude Gnakpa


4. Keith Keane (26)


14. Asa Hall


16. Rossi Jarvis


19. Drew Talbot (75)


23. Wayne Andrews (87)Innbyttere:


1. Dean Brill (GK)


3. Sol Davis


18. Chris Martin (75)


25. George Beavan (26)


28. Paul McVeigh (87)
 

  17.12.2008 - #117:

Avslutter hjemme mot Brighton

Luton Town spiller returkampen mot Brighton på Kenilworth Road 16. februar. Første kamp spilles på Withdean Stadium 19. januar.

 

Dermed får The Hatters mulighet til å sikre seg finaleplassen på hjemmebane.


Skulle det bli sammenlagtseier mot Brighton, blir det finale på Wembley 5. april.

 

  17.12.2008 - #118:

Vi klarte det: LTSCS oppe i 40 medlemmer

Luton Town Supporters Club of Scandinavia har nådd målet om 40 betalende medlemmer før nyttår. Nå vil vi bli enda større!

 

LTSCS har nå 40 betalende medlemmer denne sesongen, og ennå har vi ikke kommet til jul.


Vi vet det er mange der ute som har vært medlemmer tidligere, og som ofte er innom LTSCS-sidene. Det hadde vært utrolig artig om dere ble betalende medlemmer igjen, og dermed hjelper til å holde hjulene i gang for LTSCS. I tillegg går alt overskudd til å sponse Luton Town, og som medlem av LTSCS vil du være med i trekningen av drakta til Drew Talbot eller Ian Roper, som supporterklubben sponser denne sesongen.


Totalt har over 200 ulike personer vært medlem av LTSCS siden supporterklubben ble startet 25. februar 1991. Høyeste medlemstall nådde vi i 1994, med 108 betalende medlemmer.


Selv om Luton Town sportslig aldri har vært dårligere enn nå, kan du vise din sympati for klubben med å bli medlem. Målet nå er 50 medlemmer til sesongslutt, noe som ville vært det høyeste på mange sesonger. Klarer vi det hadde det vært fantastisk! Men først: hvem blir betalende medlem nr. 41 sesongen 2008/2009?

 

  18.12.2008 - #119:

Notiser fra Kenilworth Road

Vi har samlet en del smånotiser av hva som rører seg rundt Luton Town av nyheter og rykter.

 

+ Kevin Nicholls har knapt vært skadefri denne sesongen. Det vil trolig gå to til tre uker før kapteinen er tilbake på bana.


+ George Pilkington skadet seg igjen med en gang etter at han var tilbake fra benbruddet. Denne gang er det kneet som plager han, og trolig er det seks til åtte uker til han er spilleklar.


+ Andre som er skadet er Lewis Emanuel, Kevin Watson, Tom Craddock og Ryan Charles. Ingen av dem er tilbake på banen før nyttår.


+ Lørdag er det Eric-dag når Morecambe kommer på besøk. Dette for å hedre legenden Eric Morecambe. Den kjente komikeren var født i Morecambe, men var en lidenskapelig Luton Town-supporter, og viste det uke ut og uke inn i sine sketsjer på TV. Morecambe og Luton Town møtes for første gang i historien lørdag.


+ Sam Parkin og Dean Morgan kan være på vei bort fra Leyton Orient, og det er ikke utenkelig at de returnerer til Kenilworth Road. Begge er utleid til London-klubben. Morgan til 7. januar og Parkin til 31. januar. Parkin har ennå ikke scoret etter at han gikk til O`s, og Morgan sliter benken. Det er imidlertid lite trolig at Luton Town ønsker dem tilbake, ettersom begge hever for mye i lønn. Det ryktes rundt Morgan at han kan være på vei til Yeovil.


+ Ryktene vil også ha det til at Drew Talbot kan være på vei til Notts County. 22-åringen. som i januar 2007 ble hentet for £250000 fra Sheffield Wednesday, har både høy lønn, er skadeforfulgt og har vært mye inn og ut av laget. Spissen sin drakt blir sponset av LTSCS denne sesongen.


+ Siste ryktet kommer fra vårt eget forum postet av Alexander Nyheim: Det ryktes rundt spissen Scott Rendell at han skal komme på permanent basis til Luton Town.


Scott Rendell som har puttet i bøtter og spann for Cambridge, ble veldig upopulær blant Cambridge fansen da han i fjor ba om å bli solgt til Peterborough (som er den rivaliserende klubben til Cambridge). Men han har fått lite spilletid hos Posh, og har vært på utlån til Yeovil og merkelig nok, sin egen gamle klubb Cambridge, der han satte 5 mål på 6 kamper. Han var også aktuell for Luton tidligere i sesongen og låneovergangen var mer eller mindre klar, men i 12 time kom Yeovil på banen og han gikk dit for å få spille i Division 1 istedet.

 

  18.12.2008 - #120:

LTSCS på radio

Kanal 1 hadde et intervju om LTSCS og Luton Town på radio for tre uker siden. Her kan du høre intervjuet på drøye 11 minutter:

 

http://www.kanal-1.org/news.php?readmore=29


For å høre intervjuet med LTSCS-formannen, klikker du deg inn på nettsiden ovenfor. Deretter scroller du deg nedover til du finner "Luton".

 

  19.12.2008 - #121:

Deilige desember: Ubeseiret før Morecambe

Etter tap i halvparten av de åtte kampene i november, har desember vært deilig for alle med sympatier i retning Kenilworth Road. Etter fire kamper er Luton Town ubeseiret i desember før hjemmemøtet mot Morecambe.

 

Morecambe på sin side tapte bare en av seks kamper i november, men har to tap på tre kamper så langt i desember. Laget har bare en seier på 10 bortekamper denne sesongen, og har bare scoret åtte mål på sine borteturer.


Luton Town har ikke sluppet inn mål på sine to siste kamper. Resten av forhåndsomtalen av kampen sakser vi fra Alexander Nyheim sitt innlegg på LTSCS-forumet:


- Eric Morecambe-day er erklært før kampen mot Morecambe.


Morecambe er et nytt bekjentskap for Luton Town, og lagene har aldri møtt hverandre før, hverken til treningskamper, cup eller liga. Morecombe kom opp i 2007 fra Blue Square Premier, og har erfarne Sammy McIlroy som trener.


The Shrimps som laget kalles har få kjente navn for fotballfans, men kan nevne Rene Howe som er lagets toppscorer. Han er på utlån fra Peterbourough. Jim Bentley er lagets kaptein, og klubben spiller sine hjemmekamper på Christie Park. Dette er ikke lenge dog, da klubben skal flytte til ny stadion 6000 all seater før 2009-2010 sesongen.


Luton kan glede seg over å ha en relativt frisk stall, men vi må nok belage oss på at kaptein Kevin Nicholls ikke starter som sliter med en skade, heller ikke Tom Craddock eller George Pilkington blir å starte.

 

  21.12.2008 - #122:

Skuffende: Luton Town - Morecambe 1-1

Morecambe kom til Kenilworth Road med målsetting om ett poeng, og det fikk de også med seg. Luton Town har fem kamper på rad uten tap, men dårlig hjemmestatistikk er i ferd med å begrave det lille halmstrået av håp om fornyet kontrakt i League 2.

 

Morecambe forsvarte seg dyperer enn noe annet lag som har gjestet Kenilworth Road denne sesongen, og The Hatters slet med å produsere sjanser mot gjestene på en sliten gressmatte.


Etter 51 minutter lyktes imidlertid innlånte Norwich-forsvarer Michael Spillane å sette ballen i mål på en corner. Fortjent etter spill og sjanser.


Morecambe reduserte imidlertid bare seks minutter senere på en av sine mange cornere.


Ian Roper var best på Luton Town for tredje kamp på rad.


Både Rotherham og Bournemouth vant sine kamper, og avstanden frem til sikker plass er nå på 18 poeng.


5664 tilskuere så kampen på Kenilworth Road, inkludert 124 fans fra Morecambe.


Laget:


21. Conrad Logan


4. Keith Keane (46)


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


33. Jake Howells


14. Asa Hall


16. Rossi Jarvis


28. Paul McVeigh


18. Chris Martin (79)


19. Drew Talbot (69)


32. Kevin Gallen


Benken:


1. Dean Brill (GK)


2. Claude Gnakpa (79)


15. Ed Asafu-Adjaye (46)


23. Wayne Andrews (69)


25. George Beavan 

  21.12.2008 - #123:

The Hatters Magazine - og tiden før 1991

Før internett kom, formidlet LTSCS Luton-nyheter til skandinaviske supportere på papir. 36 utgaver av «The Hatters Magazine» ble utgitt i perioden 1991 til 2001. Allerede i 1986 var det imidlertid en norsk Luton-klubb som ga ut én utgave av «The Hatter». Det ble med den ene...

 

(Denne reportasjen er skrevet av Thomas Møller, og ble første gang publisert på LTSCS-nettsiden 11.06.2005).


Vi må imidlertid enda lenger tilbake i tid for å finne de første nordiske trykksakene om Luton. Finske Juhani Leppänen ga ut 20 utgaver av et svenskspråklig medlemsblad for «Scandinavian Luton Town FC Supporters' Club», i perioden 1984 til 1986. Fra nummer 11 ble bladene publisert på finsk, og klubben skiftet navn til «Luton Town FC Supporters' Club in Finland».


FØRSTE NORSKE I 1986


I 1986 kom som nevnt det første og eneste medlemsbladet i regi av «Luton Town supporterklubb i Norge». Undertegnede var med i redaksjonen, som ble ledet av Svein Erik "Løten" Pedersen og Frode Johansson. De nøyde seg med 16-sidersutgaven.


LUTON, IPSWICH OG WATFORD - PÅ FINSK


Hva som skjedde med Finske Juhani Leppänen etter at han ga seg med sitt idealistiske arbeid med Luton-medlemsbladene fra 1984 til 1986, vites ikke. Det vi vet, er at han ble med i en allianse som kalte seg «WIL Unity» - en felles supporterklubb for Watford, Ipswich og Luton!

Den finske unionen må vel være det eneste eksempelet på samarbeid mellom Luton og Watford!

Bladene dukket opp jevnlig i undertegnedes postkasse fram til 1989.


"THE HATTERS MAGAZINE"


I 1991 entret Lars-Petter Rønnestad mediaverden. Helt på egen hånd ga den unge sunnmøringen (15 år) ut tidenes første «The Hatters Magazine» på 28 sider. Selveste Lars Elstrup hadde Lars-Petter fått til å fylle en side i bladet, som ble trykket på kopimaskin hos avisen Vestlandsnytt.

Fra nr. 2 ble undertegnede med i redaksjonen. Etter hvert økte ambisjonene, og teknologien brakte bladet opp på et mer profesjonelt nivå. Toppen ble faktisk nådd allerede i 1992, da vi satte rekord for et medlemsblad i Supporterunionen - 100 sider! Det hittil siste THM ble utgitt i 2001. Nr. 36 hadde samme sideantall som det første bladet. Til sammen ga LTSCS ut ca. 1300 sider, fordelt på 36 utgaver av The Hatters Magazine.

 

  23.12.2008 - #124:

Bricklayers Arms - vår stampub i Luton

Som skandinavisk Luton-supporter, vil du alltid føle deg hjemme på Bricklayers Arms. Hyggelige folk, hyggelig atmosfære og aldri tomt for godt drikke!

 

(Denne reportasjen er skrevet av Thomas Møller, og ble første gang publisert på LTSCS-nettsiden 10.08.2005).


Det er to obligatoriske steder for enhver besøkende i Luton - Kenilworth Road og Bricklayers Arms. Det snart 100 år gamle stadionet finner du ved å spørre deg fram. For å komme til "Brickies", går du over broen fra sentrum til jernbanestasjonen. Bricklayers Arms ligger på høyre side i High Town Road.


Puben har eksistert siden 1834, og har sjel. I november 1985 kjøpte Alison Taylor Bricklayers Arms. Hun er såkalt "landlady" - ansvarlig for skjenkebevillingen. Alison og hennes mann driver "Brickies" sammen. Sørg for å hilse på Alison & Co. når du er på Bricklayers!


Puben er åpen fra kl. 12 til 23 hver dag, og egner seg ypperlig for frokost-/lunsjinntak mellom kl. 12 og 14. Skulle du bli sulten senere på dagen, finnes mange gode serveringssteder og fastfood-barer i samme gate. Maten er god og rimelig på Bricklayers. Prisen for rimeligste pint øl er pr. i dag £2,35.


Bricklayers Arms har mange forskjellige øltyper, fra fat og på flaske. Av sprit og mineralvann får du også akkurat det du vil ha. Dersom du kjøper en pint med "Golden Hatter", støtter du for øvrig Luton Town FC med noen pence.


På kampdager er puben kun åpen for "regulars", men alle LTSCS-medlemmer regnes som stamgjester, så det er ikke noe problem. Hvis du vil ha sitteplass på kampdager, bør du være tidlig ute, for det fylles fort opp i lokalene som har plass til ca. 100 personer.


Bricklayers Arms er en offisiell Sky Sports pub. Det betyr live TV-kamper når Luton ikke spiller, og høydepunkter etter Luton-kampene. Det er nemlig obligatorisk å vende tilbake til puben etter kamp!


Bricklayers er en såkalt Friendly Pub. Sørg for å representere LTSCS på en respektabel måte, og du vil garantert være velkommen tilbake neste gang. Vi har aldri opplevd bråk eller ubehageligheter der. På kampdager patruljerer politiet området, og de eventulle bortesupporterne som slipper inn er alltid vennligsinnet.


God tur!

 

  23.12.2008 - #125:

11 av 51 kamper vunnet under Mick Harford

Styret i Luton 2020 gikk denne uken ut å ga full tillit til manager Mick Harford, til tross for at han har en hårreisende statistikk som Luton Town-manager.

 

Mick Harford tok over Luton Town 16. januar 2008. Siden da har The Hatters spilt 51 kamper i serie og cup, og bare 11 av dem er vunnet. Fasiten viser 11 seire, 14 uavgjort og 26 tap. Hele 51% av kampene er med andre ord tapt under Harford.


Mick Harford har vært manager i tre klubber tidligere, to av dem bare midlertidig, og statistikken der er heller ikke bra.


I Nottingham Forest var Harford sjef i seks kamper, med fasiten 2-1-3.


I Rotherham ble han ansatt som manager, men fikk sparken etter 30 kamper. Fasiten viste 5-9-16.


Fem kamper fikk han også for Queens Park Rangers som midlertidig manager, med fasiten 2-2-1.


I de tre nevnte klubbene var fasiten 9-12-20. Inkluderer man også kampene som manager for Luton Town har Mick Harford tapt 46 av 92 kamper, altså 50% av kampene i de tre klubbene.


 

  23.12.2008 - #126:

Craddocks lån fornyet

Tom Craddock som har vært på lån hos klubben siden oktober har fått fornyet sitt lån med nok en måned.

 

Craddock (22) som har satt inn 3 mål på 5 kamper for klubben, ble skadet like etter at hans andre måned på lån hos The Hatters ble bekreftet. Nå har han endelig blitt klar for klubben for en tredje måned. Craddock har den siste måneden trent seg opp på Lilleshall.

 

  23.12.2008 - #127:

Et intervju med Gary Sweet

LTSCS's webkorrespondent Alexander Nyheim har intervjuet Gary Sweet, her er første del av intervjuet.

 

Etter en rekke eposter fram og tilbake så fikk jeg intervjuet Gary Sweet, nå, som julegave til LTSCS kommer første del av intervjuet.


Mesteparten av fansen i skandinavia started å bli kjent med klubben via tv og radio på 70 og 80 tallet. Hva er ditt største minne fra Luton Town som du har sett på tv?


For å være ærlig, jeg har vært veldig heldig og ikke sett Luton på tv så mye. Jeg absolutt hater fotball på TV og vil alltid foretrekke å se kamper på stadion, spesielt på en stadion som Kenilworth Road som er så intim at du nesten føler deg som en del av kampen.

Men, når det er sagt, en anledning kommer jeg på. Jeg var på ferie i Tyrkia i slutten av august. Det var vår første sesong i Championship i 2005/2006 da vi hadde en så fantastisk start på sesongen. Jeg var på ferie i Tyrkia og tvang en tyrkisk venn av meg til å kjøre 50 kilometer i intens varme til en liten kystby som heter Kalkan, hvor vi hadde blitt garantert av en lokal innfødt at ”brorens” bar hadde Sky, og skulle vise kampen. Så etter endel bomturer til feile barer så fant vi endelig den rette baren like før avspark, og i min iver annonserte jeg meg som Hatters fan, og fant raskt ut at det var tre andre i baren som også ikke bare var Luton fans men som jeg kjente fra da jeg var yngre. Brko og Nicho satte målene for oss slik at vi fikk tre bortepoeng den kampen og vi var blant de 6 beste.


Siden vi bor så langt borte fra klubben så får jo ikke vi dra så mye på kamper og får heller ikke så mye info om klubben gjennom norske nyhetskanaler. Vår viktigeste måte å få informasjon på er internett, og da spesielt Luton Towns egen hjemmeside. Vår oppfatning er at hjemmesiden har til tider vært svært lite aktiv, og svært lite nytt har kommet ut på den. Er det planer om å forbedre/utvide den nåværende hjemmesiden? Med tanke på både oppdatert informasjon og nyhetssaker fra klubben?


Den offisielle hjemmesiden er absolutt en av områdene av klubben som vi ønsker å endre.

Men siden vi tok over klubben har det vært endel svært viktige saker vi har måttet gripe tak i som er ekstremt viktig, spesielt med tanke på å stabilisere vår finansielle posisjon.


Det andre problemet vi har med dette er at klubben er ikke egentlig så mye styrt av klubben. Vi setter kun opp nyhetsaker og bilder. Resten altså design, struktur og reklame er styrt av FLI (Football League Interactive) som vi har ingen kontroll over. Uheldigvis så er det pålagt av FL at vi vi signerte denne kontrakten noe som er pålagt av oss av FL slik at de styrer hele denne delen av vår hjemmeside. Noen klubber slik som Dagenham & Redbridge har egen hjemmeside men dette er pga at de har vært utenfor FL enten via Premier League eller Blue Square Premier. Alle klubber som kommer inn i FL får et par år på seg på å skifte til deres side.


Helt til slutt vil jeg også si at vi må være veldig sensitiv på hva slags informasjon som blir offentliggjort på denne måten. Feks skader, alle fans vil jo gjerne vite om og bli informert om slike ting, men det vil også andre klubber gjøre, slik at vi prøver å unngå at de får informasjon som gir dem nyttige tips før vi spiller mot dem, det samme gjelder i forhold til å offentligjøre mulige transferinteresser.


Men likevel, det er masse ting vi vil gjerne gjøre på dette området, ikke bare den offisielle siden, men også mye som er internett relater og vi har amibisiøse planer. Men dette tar tid, da det ikke var så mye igjen fra våre forgjengere, ikke noe CRM system (customer relation management system) eller database, ei heller et IT system fra det 21 århundre!.Vi har dessverre registrert at internett butikken er nede, så vi kan dessverre ikke handle via nettsiden. Har dere noe tidspunkt for når dette blir ferdigstilt?


Ja, beklager at webshop’en er nede, det var store problemer med denne. Primært var det en kontrakt som var veldig dyr, noe som resulterte i at vi hadde en webshop som gikk med tap, så vi bestemte oss for å ikke opprettholde denne avtalen. Vi har bistand fra JD Sports med å sette opp en ny klubbshop, som forhåpentligvis skal være oppe like over jul.


I mellomtiden dersom du vil handle via klubben ring Andy eller Terry på +441582411622 eller send dem en epost på Clubshop@lutontown.co.uk og de tar gjerne kontakt med deg for å diskutere dine behov eller hva dere er ute etter.Klubben har vært gjennom mange vanskelige situasjoner, hva slags steg gjør dere for å unngå at dette skjer igjen, og er klubben gjeldsfri nå?


Godt og viktig spørsmål, og dette spørsmålet har mange svar. Det er ikke en enkel måte å svare på eller fikse vår nåværende situasjon. Luton 2020 har alltid sagt av vår aller viktigeste prioritet har vært å sikre finansiell stabilitet, før noe annet slik at vi kan bygge på et sterkt fundament. Det er enkelt å si at våre kostnader må være lavere enn våre utgifter, men grunnet alle kontraktene som vi var pålagt å påta oss det første året ville det vært umulig å gjøre noe annet enn å kjøre klubben med et stort tap. Heldigvis så har våre investeringer dekket dette. Så det å kutte kostnader og øke omsetning er sentralt i vår plan. På en langsiktig plan er det flere punkter vi har pålagt oss selv gjennom overtakelsespapirene i forhold til bedriftsstrukturen.

- Filosofien bak det nåværenede styret er at vi er bare forvalterne av klubben, gjennom mine 37 år som fan har vi hatt 14 eiere, men jeg har vært konstant, det har også mange av dere vært. Klubben vil eksistere lenge etter at 2020 har opphørt, så vi har et moralskt ansvar å beskytte klubbens på lang sikt.

- Ingen aksjeeier har lov å ha mer en 24% av aksjene i klubben. Det sikrer at ingen enkelt individ vil ha noen mulighet til å styre klubben i ei retning som han vil uten at andre er med å ta avgjørelsene, dette sikrer at ingen vedtak blir gjort som strider i mot hjørnestenene i bedriften.

- Vi har ingen lån, fra dette perspektivet er vi en av de rikeste klubbene i engelsk fotball. Om alle banker og finansinstutisjoner kalte inn sine lån ville vi være en av de veldig få som ville overleve. Vi er takknemlige over å ha funnet en fantastisk gruppe med investorer som alle kommer fra Luton området, som alle er Hatters fans og som har investert penger som sikkerhet uten noen forpliktelser. Det kommer kanskje en situasjon i fremtiden der vi kan ta opp et lån, men det vil vi bare gjøre dersom det er på våre premisser og fordelaktig for oss.

- Vi har gitt 1% av aksjene til Trust in Luton som har opsjon på å kjøpe 9% mer. Dette sikrer at Trust in Luton kan se våre finansielle papirer og være med på generalforsamlingen i bedriften.

Når vi ser framover så er vi veldig intressert i at klubben utvikler et godt forhold til alle sine fans over hele verden. Til syvende og sist så feilet tidligere eiere grunnet at de ikke hadde dette ønsket, og ikke ville se at kommunikasjon var så viktig for klubben som det er i alle bedrifter. Vi sa klart ifra til fansen da vi tok over at vi ble å trenge 3 måneder på å få oversikt over hele situasjonen, samt 2 år på å fullføre en komplett restrukturering av Luton Town Fc før vi kan gå i full dialog med fansen.

Vår intensjon er å gi ut en rapport etter at vi har fullført 3 månder i styresetet. Denne rapporten vil dog også si at vår initielle periode med forretningsomstrukturering ikke er ferdig, og at mer tid og tålmodighet trengs av supportergruppene for å gi oss tid til å fokusere på disse sakene. Dog dette har blitt sagt, så har vi gjort alt som er i vår makt for å holde alle informert om vår situasjon, og vil fortsette å øke denne fokusen.


For å utdype litt på siste spørsmål, hvorfor tror du så mange klubber i england sliter med økonomiske problemer som ligner på de som Luton har hatt, er det lønnsnivået i Premier League som dreper spillet?


Den globale finanskrisen som vi ser vil påvirke alle forretninger også fotballklubber, og det er ikke bare i England. Akkurat som i banksektoren så må de store utgiftene til lønninger og bonuses bli sett på, og må settes i sammeheng med den reelle inntektstrømmen som klubbene har. Spiller lønninger må reduseres av hver enese klubb nå som finanskrisen slår inn over klubbene.

Feilhåndteringen av denne kostnadsposten er den største trusselen til alle fotballklubber, inkludert vår, og og den klubben som greiere å håndtere dette raskest mulig, vil ha et konkurransefortrinn ovenfor de andre klubbene. Når vi tok over så har vi greid å redusere lønnsutgiftene med utrolige 70%, fra over 5millioner pund i året, til 1,6millioner pund. Enda flere reduksjoner vil komme, men dette betyr ikke nødvendigvis at kvaliteten på fotballen vil bli påvirket. På tross av mange skader denne sesongen så føler vi at vi konkurrerer bra med de andre klubbene. Vi har en sterk stall og vi spiller likt med de fleste i ligaen. Vi føler at spillerne har den gutsen og den innsatsen som forventes av klubbens spillere. Mick Harford har skapt samholdning i klubben på den korte tiden han har hatt med den nye stallen. Dette lover bra for fremtiden både for neste sesong og framover.


 

  23.12.2008 - #128:

God Jul!

LTSCS ønsker alle sine medlemmer og andre Luton Town-fans en riktig God Jul.

 

God Jul!

 

  25.12.2008 - #129:

Chesterfield på Boxing Day

Luton Town er ubeseiret på fem kamper i desember, og besøker et Chesterfield som sliter formmessig på selveste Boxing Day. The Hatters har bare tapt en kamp på Boxing Day siden årtusenskiftet, og er 4-3-1 i kampene 2. juledag siden da.

 

Sist gang Luton Town vant på Boxing Day, sesongen 2004/05, var det også borte mot Chesterfield. Da scoret Enoch Showunmi kampens eneste mål like før slutt foran 7158 tilskuere, i en sesong der Luton Town som vi husker vant League 1, på plassen foran Hull! Tre og en halvsesong senere er Hull nummer 6 i ligasystemet, Luton Town nummer 92...


For de mange tilreisende fans fra Luton blir det gjensyn Darren Currie og Alan Goodall, som begge spilte for Luton Town senest forrige sesong. Currie starter trolig for Chesterfield, mens Goodall soner karantene.


Karantene soner også Jack Lester, Chesterfields beste spiller, som har scoret 38 mål på 57 kamper for klubben etter overgangen fra nabo Nottingham Forest. Kaptein Robert Page er usikker, men pass på spissen Jamie Ward, som har scoret 15 mål allerede denne sesongen.


Chesterfield tapte i tirsdag i 2. runde i FA Cupen mot Droylsden fra Blue Square North (nivå 6), og laget har slitt siste tiden. De har ikke vunnet på sine fire siste hjemmekamper, og har bare en seier på sine siste åtte kamper. Chesterfield ligger for øyeblikket på 13. plass, og har plukket flere poeng borte enn hjemme til nå i sesongen.


For Luton Town-manager Mick Harford er trolig Tom Craddock tilbake fra skade, og også Lewis Emanuel er med i troppen som reiser nordover. Dermed er bare kaptein Kevin Nicholls, George Pilkington og Ryan Charles skadet.


Dette blir forøvrig siste gang Luton Town gjester Saltergate, ettersom Chesterfield flytter inn på et nytt 10600-kapasitet stadion i januar.


 

  26.12.2008 - #130:

Utligning på overtid: Chesterfield - Luton Town 2-2

Ian Roper utlignet for Luton Town seks minutter på overtid, etter at dommeren i utgangspunktet hadde lagt til fire minutter. Dermed et verdifullt poeng for The Hatters, som har seks kamper på rad uten tap.

 

805 Luton-fans hadde tatt turen til Chesterfield, og fikk se Roper stange inn 2-2 langt på overtid.


Luton Town hadde et lite overtak i 1. omgang, men i siste minutt scoret Chesterfield-toppscorer Jamie Ward på et skudd.


11 minutter ut i 2. omgang utlignet Tom Craddock etter pasning fra Asa Hall.


Chesterfield gikk på ny opp i ledelsen med bare åtte minutter igjen å spille ved Scott Boden.


I et siste desperat forsøk på utligning kjørte Mick Harford innpå Chris Martin og Drew Talbot, og The Hatters avsluttet dermed kampen med fem angripere på banen.


Det lønte seg, med midtstopper Roper som dagens helt da han headet inn corneren seks minutter på overtid.


4242 tilskuere så kampen på Saltergate.


Luton Town ligger 18 poeng bak Grimsby, og må slå Lincoln på Kenilworth Road om to dager for å fortsatt ha et realistisk håp om å overleve i League 2.
Laget mot Chesterfield:


21. Conrad Logan


4. Keith Keane


5. Ian Roper


20. Michael Spillane (46)


33. Jake Howells


24. Tom Craddock


14. Asa Hall


16. Rossi Jarvis (85)


11. Lewis Emanuel (85)


28. Paul McVeigh


32. Kevin Gallen


Benken:


1. Dean Brill (GK)


2. Claude Gnakpa (46)


19. Drew Talbot (85)


18. Chris Martin (85)


25. George Beavan

 

  27.12.2008 - #131:

Ian Henderson på vei til Luton Town?

Med et transfervindu som åpner om noen dager, er både spillere på vei bort og andre på vei inn dørene på Kenilworth Road. Ian Henderson er en av spillerne som linkes til The Hatters.

 

Henderson har fått terminert sin toårskontrakt med Northampton, og det ryktes at Kenilworth Road blir det nye hjemmet til 23-åringen.


Han er et Norwich-produkt, og spilte 74 kamper for Norwich i Championship og Premier League. I 2007 ble han frigitt av Norwich. Rotherham (19 kamper) og Northampton (33 kamper) har vært hans tilholdssted siden da.


Ellers kan både Dean Morgan og Sam Parkin være på vei tilbake fra lånene til Leyton Orient, selv om trolig Luton Town ikke ønsker dette da de har høye lønninger. Matthew Spring på sin side, blir helt sikkert værende på utlån også videre i Sheffield United.


Mick Harford sier at spillere både vil dra fra Kenilworth Road, mens andre vil komme til klubben i transfervinduet.


 

  28.12.2008 - #132:

Kan gå gjennom desember uten tap

Med poeng søndag hjemme mot Lincoln, vil Luton Town være ubeseiret på sine syv kamper i desember. Likevel, bare seier er godt nok mot Lincoln, som har tatt poeng i tre kamper på rad.

 

Lincoln er ett av mange lag i League 2 som ikke akkurat er kjent for å spille attraktiv fotball. Langball-laget ligger på 12. plass, og har fire seire på bortebane denne sesongen. Formen er god, med to seire og en uavgjort de siste tre kampene, med en målforskjell på 6-1.


Luton Town stiller trolig med samme tropp som mot Chesterfield, og må forbedre sin dårlige hjemmestatestikk for å holde håpet om fornyet League 2-kontrakt i live.

 

  28.12.2008 - #133:

-1 poeng etter halvspilt serie: Luton Town - Lincoln 3-2

Chris Martin og Ian Roper scoret målene som ga tre poeng mot Lincoln, og med tap for både Grimsby og Bournemouth, er det nå "bare" 15 poeng til trygg grunn etter halvspilt serie i League 2.

 

Chris Martin sendte The Hatters i føringen etter 31 minutter, og bare to minutter senere doblet samme mann ledelsen.


Lincoln utlignet bare fem minutter etterpå, og det ble stillingen til pause.


Ian Roper fortsetter sitt gode spill for Luton Town, og har også blitt en målscorer. Mot Lincoln økte han ledelsen til 3-1 fem minutter ut i 2. omgang, hans andre mål på to kamper. Nok en gang kom hans mål via hodet, og nok en gang ble den LTSCS-sponsede spilleren kåret til kampens beste spiller.


Lincoln utlignet på overtid, men til tross for fem tillagte minutter, holdt Luton Town unna og fikk med seg tre livsviktige poeng i kampen om å stå i League 2.


Med tap for både Bournemouth og Grimsby, ble dette en strålende dag for The Hatters. Med denne seieren gikk Luton Town gjennom desember uten tap på syv kamper!


6643 tilskuere så kampen på Kenilworth Road, inkludert 352 fans fra Lincoln.


Neste lørdag venter Chester på Deva Stadium.Laget mot Lincoln:


21. Conrad Logan


4. Keith Keane


5. Ian Roper


20. Michael Spillane


25. George Beavan


11. Lewis Emanuel


16. Rossi Jarvis


19. Drew Talbot (75)


18. Chris Martin (90)


24. Tom Craddock


32. Kevin Gallen


Benken:


1. Dean Brill (GK)


2. Claude Gnakpa (90)


3. Sol Davis


28. Paul McVeigh


33. Jake Howells (75)

 

  28.12.2008 - #134:

En spiller signert, og to spillere må forlate Kenilworth Road

Som vi antydet i går, ble Ian Henderson i dag signert av Luton Town. I tillegg har klubben kvittet seg med Garreth O`Connor og Kevin Watson.

 

O`Connor kom til Luton Town fra Burnley i sommer, hvor han ikke hadde startet en kamp siste to sesongene. Han hadde kontrakt med The Hatters frem til nyttår, og den vil ikke bli fornyet. 30-åringen fikk bare fire kamper for Luton Town. Midtbanespilleren er mest kjent fra tiden i Bournemouth, klubben han har spilt 204 kamper for tidligere i karrieren.


Watson hadde også bare kontrakt frem til 31. desember, og den blir heller ikke forlenget. Etter fire sesonger og 150 kamper for Colchester, ble han ingen suksess på Kenilworth Road. 33-åringen endte på bare åtte kamper, derav fire som innbytter siden han signerte kontrakt i sommer.


Henderson er altså Luton Town-spiller fra 1. januar.

23-åringen fikk terminert sin toårskontrakt med Northampton nylig, og Mick Harford var raskt frempå å sikret seg underskriften hans.


Han er et Norwich-produkt, og spilte 78 kamper for Norwich (seks mål) i Championship og Premier League, før han i 2007 ble frigitt av Norwich. Rotherham (19 kamper) og Northampton (33 kamper) har vært hans tilholdssted siden da.


Harford har hatt Henderson i kikkerten i fem år, da han var assistent til Joe Kinnear.


Men nå er altså Kenilworth Road Henderson sitt nye hjem frem til sommeren..

 

  29.12.2008 - #135:

Rolf Breisnes stakk av med seieren i konkurransen!

I en meget jevn konkurranse, måtte tipset på tilskuere brukes for å skille topp 4!

 

Luton Town har avsluttet året på beste måte, og håpet lever fortsatt etter 7 kamper på rad uten tap!


I december har konkurransen pågått, og det ble meget jevnt til slutt.

Finn Terje ledet hele veien, men Rolf kom ajour etter seieren hjemme mot Lincoln. Når Rolf i tillegg hadde 6666 i tipset på tilskuerantallet, knep han seieren med sine 4 poeng.


Vi gratulerer med seieren, og premien kommer i posten en av de nærmeste dagene.


Finn Terje hentet 2 plassen, og LTSCS Pin er underveis.

Vår formann, Lars Petter, kom velfortjent på pallen og får en LTSCS t-skjorte.

Liv hentet siste premien på 4 plass, og en eksklusiv LTSCS cap er på vei!


Takk til alle for bidraget, og det er jo ikke tvil om at denne konkurransen har hjulpet på formen til vårt kjære Hatters!


4 Rolf B (6666)

4 Finn Terje U (6866)

4 Lars Petter R (7046)

4 Liv B (6193)


3 Rune H

3 Per Axel P

3 Tom B

3 Knut Walther B

3 Emil H

3 Nils Tore H

3 Frode J


2 Espen G

2 Torill R

2 Baard J

2 Anders G

2 Alexander R

2 Øyvind Totti N

2 Tobias R

2 Thomas M

2 Leah R


1 Hans Olav K


 

  31.12.2008 - #136:

Godt Nytt År!

LTSCS ønsker sine medlemmer og andre Luton Town-fans et Godt Nytt År. Måtte 2009 gi The Hatters JPT-trofeet, ståplass i League 2 og en motsatt tabellplassering når vi runder av om ett år.

 

Godt Nytt År!

 


Se alle Luton Town-kampene via iFollow!

Klikk på logoen for å bestille abonnement!
Samtlige ligakamper*

live i full HD for £110!

Med unntak av alle TV-kamper.