2009

2009-ARKIV

powered by Surfing Waves

164 nyheter

 

  01.01.2009 - #1:

15 av 23 kamper må vinnes?

Siden League 2 økte nedrykkslag fra en til to i 2002/03-sesongen, har den laveste poengsummen for å stå i divisjonen vært 44 poeng. For å komme dit må Luton Town vinne 15 av de resterende 23 kampene. Men det finnes håp!

 

For aldri har tre lag startet League 2 med minuspoeng. Og med Bournemouth på bare 7 poeng så langt, og Grimsby på 14 poeng, er det store sjanser for at en denne sesongen kan stå i League 2 med under 44 poeng.


Uansett må Luton Town plukke flere poeng i andre halvdel av sesongen enn de 29 de tok i første halvdel for å ha et håp om å stå i divisjonen.


Men for å være sikker må nok 15 av de siste 23 kampene vinnes, og det, det er en tøff oppgave!


Her er poengsummen klubbene har stått med i League 2 siden 2002/03-sesongen:


Chester City 47

Macclesfield Town 48

Stockport County 52

Rushden & Diamonds 44

Scunthorpe United 49

Carlisle United 49

 

  02.01.2009 - #2:

Chester - Luton Town: Siste dag med minuspoeng?

Med poeng mot Chester kan Luton Town børste av seg de siste minuspoengene, og ta opp jakten på lagene foran. Med syv kamper på rad uten tap, er selvtilliten i spillergruppen massiv akkurat nå.

 

- Mentalt ville det vært fantastisk å komme seg på plusspoeng. Jeg er sikker på at lagene rundt oss vil se seg nervøst bakover om det skjer mot Chester. Gutta er fulle i selvtillit, og nå føler jeg at jeg har tilnærmet dobbeldekning på hver posisjon, sier manager Mick Harford.


Lagene spilte 1-1 da de møttes i slutten av september på Kenilworth Road. Dette blir første kamp for Luton Town i Chester siden 1977, og dermed blir dette første kamp for The Hatters på lille Deva Stadium. Mark Wright er tilbake som manager for tredje gang for Chester, men den tidligere Liverpool-spilleren har ikke hatt noen umiddelbar suksess etter at han overtok skuta i november. Ryan Lowe er toppscorer med 12 mål for klubben som også sliter tungt økonomisk.


Ian Henderson er med i troppen som reiste til Chester, og får trolig sin debut for The Hatters. Kevin Gallen har fått utvidet låneperioden i Luton Town med 10 dager. Asa Hall er syk som mot Lincoln, mens George Pilkington og Kevin Nicholls ennå er skadet. Nicholls er trolig tilbake i første kamp i JPT-cupen mot Brighton, mens Pilkington er trolig ikke klar før i slutten av måneden.


Er dette siste dag i historien med minuspoeng for Luton Town? Det ville vært fantastisk deilig!

 

  03.01.2009 - #3:

Dagens kamp mot Chester er avlyst!

Baneinspeksjonen i dag morges, viste med en gang at kulden setter en stopper for ettermiddagens kamp.

 

Luton får bare ta med seg det positive i dette, og det er at de kan komme vekk fra minuspoengene hjemme foran sitt eget publikum, når Rotherham kommer på besøk neste helg!

 

  06.01.2009 - #4:

Chester-kampen går 13. januar

Kampen mot Chester, som ble avlyst sist helg, er satt opp på nytt tirsdag 13. januar. Dermed blir det et knalltøft kampprogram resten av januar.

 

Luton Town må spille midtukekamper i de tre siste tirsdagene i januar. The Hatters får dermed syv kamper på 21 dager i årets første måned. Første kamp er lørdag mot Rotherham på Kenilworth Road.

 

  08.01.2009 - #5:

Spennende transfervindu

Ian Henderson har som kjent ankommet Luton Town fra Northampton, mens to spillere har forlatt Kenilworth Road så langt i transfervinduet. Ennå vil mye skje, og Tottenham er en av klubbene som står klar til å hjelpe The Hatters med spillere.

 

Norwich, Leicester og Middlesbrough har bidratt med spillerhjelp til Luton Town denne sesongen, og Tottenham kan være neste klubb som ønsker å gi en hjelpende hånd til The Hatters.


Tottenham-manager Harry Redknapp er den siste av managere som har tilbudt Mick Harford å leie spillere. Spurs har en rekke unggutter som kan være aktuelle for utlån, og derfor er det godt mulig at en eller to spillere fra White Hart Lane kommer til Luton Town før transfervinduet stenger. Da må imidlertid The Hatters først gjøre en utlånsplass ledig. En mulighet som vi vet klubben kikker på, er å få omgjort lånet av Kevin Gallen til en permanent overgang fra MK Dons.


Mye kommer an på hvordan det går med Sam Parkin og Dean Morgan, som begge er på utlån i Leyton Orient. Ingen av dem har vært noen suksess på Brisbane Road, og det er derfor store sjanser for at en eller begge vil bli returnert til Luton Town. Begge spillerne har en månedslønn på over 200 000 norske kroner, og vil dermed hindre at klubben kan gjøre andre sprell på transfermarkedet om de returnerer. Det er derfor grunn til å tro at The Hatters vil se etter muligheten til å låne dem til andre klubber dersom The O`s ikke forlenger låneavtalen, før de eventuelt blir hentet tilbake til Kenilworth Road.


Conrad Logan har vært en ubetinget suksess i Luton Town-buret så langt i sesongen, og er en av spillerne klubben håper å leie videre. Dersom Leicester sier nei, er det derimot ingen katastrofe, ettersom The Hatters har League 2 sin beste reservekeeper i Dean Brill.


Mye vil fortsatt skje på Kenilworth Road i overgangsvinduet. Hvem blir nestemann inn?

 

  09.01.2009 - #6:

Avlyst igjen!

Morgendagens kamp mot Rotherham er allerede avlyst grunnet kulde.

 

Allerede kl. 14.00 i dag ble avgjørelsen tatt, da værmeldingen for imorgen ikke ga tegn til bedring.


Neste kamp for Luton Town, blir nå borte mot økonomisk hardt rammede Chester på tirsdag.

 

  10.01.2009 - #7:

Matthew Spring solgt til Charlton

På grunn av sin høye lønn ble Matthew Spring lånt ut fra Luton Town til Sheffield United hele sesongen. Nå er imidlertid lånekontrakten terminert, og Matthew Spring er solgt til Charlton for £40 000.

 

Spring spilte 13 kamper (ett mål) for Sheffield United denne sesongen, og blir en forsterkning for Charlton, som kjemper for å holde seg i Championship.


Overgangssummen er holdt hemmelig, men etter hva LTSCS forstår ligger den på rundt £40 000 for spilleren som hadde kontrakt med Luton Town frem til sommeren.


Spring startet karrieren i Luton Town, og spilte til sammen 308 kamper (36 mål) for The Hatters over to perioder. Han har også korte opphold bak seg i Leeds, Watford og altså på lån i Sheffield United.


Luton Town er godt fornøyd med overgangen, som ga noen hardtrengte pundsedler til Kenilworth Road.

 

  12.01.2009 - #8:

Medlem nr. 100 er på plass, Dan "Thunderbird"!

Bassisten i Backstreet Girls er Luton Town fan på sin hals, og det var hans gode venn, Ole Henrik Skram-Lund, som kom opp med denne flotte julegaven!

 

LTSCS begynte i 2004 med medlemsnummer, og den magiske grensen på 100 registrerte ble nådd i julen.

Ole Henrik Skram-Lund fant oss på nettet, og en bedre julegave til sin venn kunne han vel ikke gitt?


Dan Thunderbird spiller i det meget fotballinterresserte bandet Backstreet Girls, og ryktene vil ha det til at bandet aldri holder konserter som krasjer med store fotballbegivenheter!


Vi i LTSCS ønsker Dan velkommen som medlem, og det er vel ingen tvil lenger om hvem som skal spille på LTSCS`s julebord i 2009....... :)


Bandets hjemmeside finner du her: http://www.backstreetgirls.net/

 

  13.01.2009 - #9:

Lånet av Conrad Logan forlenget

Conrad Logan har vært god i Luton Town-buret denne sesongen, og nå er utlånsavtalen med Leicester utvidet med en måned.

 

Logan har spilt 24 kamper for The Hatters så langt denne sesongen, og blir nå i alle fall på Kenilworth Road frem til 8. februar.

 

  13.01.2009 - #10:

Klart for Chester og årets første kamp

Etter to avlyste kamper på rad, er det klart for årets første kamp når Luton Town gjester Deva Stadium og Chester i kveld. Med poeng mot Chester kan Luton Town børste av seg de siste minuspoengene, og ta opp jakten på lagene foran. Med syv kamper på rad uten tap, er selvtilliten på topp før kveldens kamp.

 

Kulden har satt sitt preg på England i det nye året, og Luton Town har ikke fått trent på gress de 10 siste dagene.


Likevel er selvtilliten i spillergruppen god, og med seks grader i Chester akkurat nå, er det endelig duket for kamp igjen.


Heller ikke Chester har vært i aksjon i det nye året.


Lagene spilte 1-1 da de møttes i slutten av september på Kenilworth Road. Dette blir første kamp for Luton Town i Chester siden 1977, og dermed blir dette første kamp for The Hatters på lille Deva Stadium. Mark Wright er tilbake som manager for tredje gang for Chester, men den tidligere Liverpool-spilleren har ikke hatt noen umiddelbar suksess etter at han overtok skuta i november. Ryan Lowe er toppscorer med 12 mål for klubben som også sliter tungt økonomisk.


Ian Henderson får trolig endelig sin debut for The Hatters, mens George Pilkington og Kevin Nicholls ennå er skadet. Nicholls er trolig tilbake om en uke, mens Pilkington er trolig ikke klar før i slutten av måneden. 

  14.01.2009 - #11:

Endelig i 0 poeng etter å ha kastet bort seieren

Endelig har Luton Town kvittet seg med 30 minuspoeng, selv om ett poeng mot Chester var skuffende etter å ha ledet med to mål. Nå er det strake veien til Grimsby som ligger 14 poeng foran The Hatters.

 

Chris Martin ga Luton Town ledelsen etter 22 minutter, og Lewis Emanuel økte til tomålsledelse til Luton Town etter 27 minutter. Emanuel, som mot slutten av omgangen måtte ut med en alvorlig skade. Såpass alvorlig at dommeren måtte legge til hele ni minutter, men da hadde allerede Chester redusert på straffe.


Bare seks minutter inn i 2. omgang utlignet hjemmelaget til 2-2, som skulle vise seg å bli sluttresultatet.


Et skuffende resultat for Luton Town med tanke på at laget ledet med to mål, men klubben har nå åtte kamper på rad uten tap, og tiden med minuspoeng er endelig forbi for godt!


1652 tilskuere så kampen i Chester, inkludert 360 tilreisende fans fra Luton.


Laget:


21. Conrad Logan


20. Michael Spillane


5. Ian Roper


25. George Beavan


11. Lewis Emanuel (45)


7. Ian Henderson


16. Rossi Jarvis


4. Keith Keane


24. Tom Craddock


32. Kevin Gallen


18. Chris Martin


Benken:


1. Dean Brill (GK)


2. Claude Gnakpa


33. Jake Howells (45)


28. Paul McVeigh


14. Asa Hall

 

  14.01.2009 - #12:

Laveste tilskuertall i en ligakamp siden 1932

Gårsdagens kamp mot Chester ble sett av bare 1652 tilskuere i Chester. Luton Town har ikke spilt foran så få tilskuere i en ligakamp på 77 år!

 

30. januar 1932 bivånet bare 1473 tilskuere ligakampen mellom Thames og Luton Town i 3. divisjon South. Med litt færre tilsreisende fra Luton i går (360 fans i bortesvingen), kunne det tilskuertallet blitt slått.


Hjemme har ikke Luton Town opplevd tilskuertall under 5000 fans i en ligakamp siden 2000/2001-sesongen.


Etter krigen har forøvrig The Hatters dratt under 4000 tilskuere til Kenilworth Road i en ligakamp bare fire ganger, alle i 1964/65-sesongen. Den sesongen så bare 2874 tilskuere ligakampen mot Mansfield på Kenilworth Road 17. oktober 1964, det laveste etter krigen.

 

  30.01.2009 - #13:

Nyheter i Transfervinduet.

2 inn, og 3 ut i transfer vinduet.

 

Tom Craddock har signert en 2,5 års kontrakt for klubben, overgangsprisen sies å være £80000. Den formsterke spissen har vist at han kan være en nyttig forsterkning for The Hatters etter en god periode på lån hos oss.


Stopperparet George Beavan og Harry Hogarth har begge dratt til Grays Atheltic på en måneds lån.


LTSCS's sponsede spiller Drew Talbot har dratt til Chesterfield på lån ut sesongen.


Samtidig så har den erfarne stopperen Mark Bower kommet på lån og er tilgjengelig framtil Port Vale kampen.

 

  30.01.2009 - #14:

Tom Craddock er LTSCS' nye sponsede spiller

Etter at Drew Talbot dro fra klubben så fikk LTSCS tilbud om å overta Tom Craddocks bortetrøye i stedet!

 

Tom Craddock, som nylig kom til klubben fra Middlesborough, er sett på som framtiden for Luton Town og kan kalles et lite varp for LTSCS.


Craddock er 22 år gammel, og har spilt fire kamper for Middlesborough samt også vært på lån i Hartlepool og Wrexham.

 

  31.01.2009 - #15:

Mick Harford: Vi trenger 12 seirer!

Mick gjør et realistiskt anslag av hvor mange seirer Luton trenger for å holde seg oppe.

 

Det er klart at Luton er i en vanskelig situasjon nå og det blir bare forsterket av manageren Mick Harford som sier at vi trenger 12 seirer for å unngå nedrykk. Det er 12 seirer på de 19 siste.


Mick sa dette i intervjuet før kampen mot Bury.


Før kampen mot Bury har også Luton Town Ian Roper og Chris Martin ute pga suspensjon, mens Keith Keane, Kevin Pilkington, og Ryan Charles ennå er ute med skade. Kevin Nicholls og Sam Parkin starter mot Bury, samt at Tom Craddock fikk grønt lys av FA og antas og starte mot Bury.


Mick frykter spissene til Bury, Andy Morrell og Andy Bishop, og planlegger taktisk for å hindre dem i å score på Kenilworth Road.


Sist de to lagene møttes på Kenilworth Road så tapte Luton 2-1, dette var i 2001 da Joe Kinnear var trener for klubben, mens da lagene møttes tidligere i sesongen på Burys Gigg Lane vant Luton 2-1 etter mål av Ian Roper og Tom Craddock, det er verdt å ta med seg at dette var både Tom Craddocks og Ian Ropers første mål for Luton.


Så gjenstår det bare å håpe at Tom Craddock scorer i dag også i hans første kamp som fast spiller for Luton Town.


Dagens dommer er Fred Graham.

 

  02.02.2009 - #16:

Ny keeper på lån

Luton Town har gjort avtale med Derby om å leie 24 år gamle Lewis Price i en måned

 

Lite tillitt fra Harford til talentet Brill, så ny keeper er altså hentet inn.

Price har ikke startet for Derby denne sesongen, men var på utlån i 3 kamper til MK Dons, hvor han gjorde sine saker bra.


* Dean Morgan har blitt enig med Leyton Orient om å forlenge låneavtalen ut sesongen, noe som er et stort pluss for Luton`s økonomi.


* Til slutt minner vi om at tirsdagens kamp mot Grimsby er avlyst grunnet mye snøfall i Luton

 

  11.02.2009 - #17:

Er du ikke med på Managerleague?

Da er det kanskje på tide å registrere deg nå, og teste dine ferdigheter som manager...

 

Luton Town Supporters' Club of Scandinavia har som en av de britiske supporterklubbene i Norge et samarbeid med Managerleague.


Managerleague er et online fotball-managerspill hvor du er manager for ditt eget virtuelle lag. Alle spillere og lag er virtuelle, slik at det er dine valg som manager som bestemmer hvordan laget ditt gjør det.


Du kjemper mot flere enn 37 000 andre fra hele verden. Dette er ikke et betting-produkt, men et ferdighetsspill hvor du kjemper om heder og ære, og ikke minst Champions League-pokalen som deles ut en gang i måneden.


Spillet er norskutviklet og kan spilles gratis. Ved å registrere deg på http://luton.managerleague.com/ kan du være med på å skaffe oss som supporterklubb sårt tiltrengte inntekter.


Våre inntekter er basert på hvor mange spillere vi får med i Managerleague, og ikke minst hvor mye omsetning disse genererer.


Det er veldig moro å spille Managerleague, og det er du som selv bestemmer hvor mye tid du ønsker å bruke på dette!

 

  18.02.2009 - #18:

Luton til Wembley!

Luton sikret finaleplass i Johnstone's Paint Trophy ved å slå Brighton 4-3 på straffer i returoppgjøret i finalen i region sør tirsdag kveld.

 

Første møte i Brighton endte 0-0 for fire uker siden, og Luton tok grep om returen fra start. I det andre spilleminuttet sendte Tom Craddock The Hatters i føringen, etter flere store misser i gjestenes forsvar.


Men Brighton kom tilbake og utliknet ved Nicky Forster etter 19 minutters spill.


Gjestenes Dave Livermore fikk rødt kort minuttet før pause, og etter sidebytte dominerte Luton fullstendig. Vertene raidet opp angrep etter angrep, mens Brighton åpenbart forsøkte å holde unna til bingo-avgjørelse i form av straffesparkkonkurranse. Og klarte det.


Men Luton tok det siste stikket. Begge lagene nettet sine tre første forsøk fra krittmerket. Så vendte turen over i hjemmelagets favør. Luton-keeper Lewis Price reddet gjestenes to siste straffer. Luton-fansen invaderte gressmatten i begeistrelse. Nå blir det mobilisering fram mot finalen på Wembley søndag 5. april!


Ca. 70 000 tilskuere er ventet til Englands nasjonalarena, og det snakkes om 30 000 fra Luton i sesongens store høydepunkt.


Finalemotstander blir Scunthorpe, som vant 1-0 borte mot Rotherham i returen etter å ha seiret 2-0 hjemme i januar.

 

  18.02.2009 - #19:

Reaksjoner etter JPT-suksessen

Vi har samlet en rekke videoer og intervjuer etter at Luton Town er klare for finale på Wembley.

 

Bruk følgende linker for å se og høre:


http://www.itvlocal.com/anglia/sport/?player=ANG_Sport_15&void=285810http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/teams/l/luton_town/7897289.stmhttp://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/7884073.stmhttp://www.itvlocal.com/anglia/sport/?player=ANG_Sport_15&void=285787http://www.itvlocal.com/anglia/sport/?player=ANG_Sport_15&void=285812

 

  18.02.2009 - #20:

40 000 Luton Town-fans på Wembley?

Ryktene vil ha det til at Luton Town vil få tildelt over 30 000 billetter til finalen på Wembley, og de blir trolig solgt. De mest optimistiske tror at hele 40 000 Hatters-fans vil være innom stadionmurene på nasjonalarenaen 5 april!

 

Scunthorpe på sin side har fått tildelt 20 245 billetter, og trolig vil klubben slite med å få solgt alle. Man regner med at Scunthorpe vil klare å ta med rundt 15 000 fans til Wembley.


Ingen tvil om at Luton Town vil dominere fullstendig på Wembley, som har en kapasitet på 90 000 tilskuere. Trolig vil tilskuerantallet bli rundt 60 000 tilskuere.


Rundt 15 LTSCS-medlemmer har signalisert at de skal til Wembley!

 

  19.02.2009 - #21:

LTSCS ordner kampbilletter til JPT-finalen på Wembley!

Rundt 15 LTSCS-medlemmer har signalisert at de trolig blir ringside på Wembley. LTSCS kan nå meddele at vi ordner kampbilletter til alle som ønsker. Slik bestiller du kampbilletter via oss:

 

Sett inn 400 kroner til kontonummer 2135.30.34429 innen 5. mars (merk datoen)!


Deretter sender du en mail om at du har betalt inn penger til kampbillett til: laroenne@online.no


De ulike priskategoriene til JPT-finalen er 20 pund, 30 pund, 40 pund og 50 pund. Vi tar sikte på å bestille kampbilletter til 40 pund, som gir oss meget gode plasser. Bestiller vi billigere kampbilletter, vil dere få refundert de ekstra pengene dere har betalt inn.


Bestillingen av kampbillettene er bindende. De som eventuelt bestiller kampbilletter og ikke reiser til Wembley, vil ikke få refundert pengene!

 

  21.02.2009 - #22:

3-1 mot Shrewsbury

Luton fulgte opp midtukens cupsuksess med seier mot topplaget Shrewsbury i dag.

 

Tom Craddock ga Luton ledelsen etter et kvarters spill, men Shrewsbury utliknet kort tid etter.


Sam Parkin sørget imidlertid for pauseledelse til vertene, med sin scoring ti minutter før hvilen.


Poengens ble sikret da Asa Hall scoret 3-1-målet etter 72 minutters spill.


Dette er Lutons første ligaseier siden 28. desember i fjor. 5661 tilskuere var på Kenilworth Stadium i dag.


Tirsdag reiser Mick Harfords mannskap til Accrington for å kjempe om nye ligapoeng. 16 kamper gjenstår.

 

  25.02.2009 - #23:

Bare ett Luton-poeng

Luton spilte 0-0 borte mot Accrington Stanley tirsdag kveld, foran 1033 tilskuere.

 

Tilskuertallet er det laveste Luton har spilt for i ligasammenheng siden krigen! 247 av tilskuerne var Luton-supportere.


Grimsby tapte, så Luton er nå 17 poeng unna trygg plass med én kamp mindre spilt. Lørdag spiller Luton borte mot Port Vale.

 

  28.02.2009 - #24:

Et lite håp er tent

Luton vant 3-1 borte mot Port Vale og tente et lite håp om å redde ligastatusen...

 

Vertene tok ledelsen på Vale Park, men Luton kom tilbake med scoringer av Asa Hall (43.), Kevin Gallen (52.) og Chris Martin (63.).


Før tirsdagens hjemmemøte med Gillingham ligger Luton 12 poeng bak Bournemouth på plassen over, og 14 poeng bak Grimsby på den første trygge plassen. Luton har spilt én kamp mindre enn de nevnte klubbene.


Dagens seier var Lutons fjerde på fremmed gress denne sesongen. Port Vale tapte sin tiende hjemmekamp - flest av alle i League Two.


Luton har 14 ligakamper igjen å spille.

 

  02.03.2009 - #25:

Viktig info vedr Wembley

Strenge sikkerhetsregler på Wembley krever en del opplysninger

 

LTSCS kan med glede meddele at LTFC har garantert oss biletter til finalen.

I den forbindelse er det dog noen kriterier som må oppfylles:


Alle som kjøper bill gjennom oss, må sende en mail til undertegnede med følgende info til knuwa@yahoo.no


Navn:

Adresse:

Fødselsnr:

E-post:


Det holder altså ikke med kun en av dere, om flere reiser sammen, men all info på alle reisende.


Minner samtidig om at pengene for billett må være inne på konto innen torsdag (5 mars) for dem vi skal ordne for.

Påmelding etter dette, blir ikke behandlet av LTSCS, og man må da selv ordne bill i England.


Følg forøvrig med i diskusjonsforumet for løpende oppdateringer om hvem vi har mottatt info og penger fra.

Mye jobb med dette, så vær vennlig å ta tak i det du evt mangler så fort som mulig.


COME ON U WEMBLEY-HATTERS!!!!!

 

  03.03.2009 - #26:

Siste mulighet for fellesbestilling til Wembley!

Billettene bestilles fredag morgen, og du må ha meldt din interresse innen onsdag kveld

 

Som tidligere nevnt, bestiller LTSCS felles for våre medlemmer.

Fristen er dog på vei til å gå ut, og onsdag kveld er siste mulighet for å melde seg på.

Tør du virkelig å la denne sjansen gå i fra deg?


Kontakt Knut-Walther på knuwa@yahoo.no eller mobil 41510015 om du vil oppleve Luton Town sammen med 60.000 på Wembley!!

 

  05.03.2009 - #27:

- Stadionet skal være for felleskapet

Gary Sweet kommenterer ryktene rundt nytt stadion.

 

Kontroll av inntektsstrømmer fra alle foreslåtte nye stadionplaner er et must for The Hatters, ifølge administrerende direktør Gary Sweet.


Han ønsket velkommen nyheten om planlegging å bygge 5500 nye hus på et område rundt Caddington og Slip End, kjent som Bush Wood Green. Det er der det planlegges å kunne innlemme et 20 000-seters felleskapsstadion samt andre fritidsfasiliteter.


Sweet sier: - Luton Town Football Club skal være eid av felleskapet når alt kommer til alt.


- Det samme prinsippet gjelder med tanke på at stadion og bane må beskyttes for å kunne brukes av fotballklubben og samfunnet.


- Fra vårt synspunkt ville vi ønske velkommen alle planer hvor noe slikt er tilfelle, men vi må beskytte inntektsstrømmen til klubben.


- Jeg tror det er et element av kontroll og eierskap til inntektsstrømmen vedrørende stadionet i seg selv, som er hva vi har nå på Kenilworth Road, selv om vi ikke har eierskapet.


Sweet lovet også at klubben vil fokusere mer på sin egen mulighetsstudie, og hevder klubben er i en sterk posisjon når det gjelder potensielle områder for et nytt stadion.

 

  05.03.2009 - #28:

4000 biletter solgt til nå!

Om du velger å ta turen til Wembley den 5 april, blir du definitivt ikke den eneste.

 

4000 billetter solgt så langt


Nesten 4000 billetter er solgt på bare to dager for Luton Town's tur til Wembley i finalen av Johnstone's Paint Trophy.


Den store dagen mot League One's Scunthorpe på 5 april, noe som kan være verdt en halv million punds til Hatters,

viser seg å være en stor trekke for Town tilhenger og administrerende direktør Gary Sweet er overbevist de vil nå sitt mål om å ta 30.000 fans.


Han sa: "Responsen er det vi forventet. Vi er veldig trygg på 30.000 å ha sett hvordan den kommer så langt.


"De billettene vi har solgt inkluderer ikke en rekke henvendelser vi har hatt fra skoler og klubber som vi tar forbehold fra."


Men han avvist ethvert forslag dagen kan oppveie kostnadene ved nedrykking.


Han legger til: "Det blir ikke på langt nær så mye som det vi ville miste ved et eventuelt nedrykk.


"Vi ville ha vekslet fem ligaseiere vinner mot Johnstone's Paint Trophy finalen. Det er ingen tvil om hva som er prioritet for oss."


Den største bussorganiseringen noensinne


Den største noensinne buss og coach drift i Bedfordshires historie kunne skje når Luton Town reise til Wembley for Johnstone's Paint Trophy finalen på den 5 april.


Over 100 organiserte busser og coacher - før det tas hensyn til de som kommer fra lokale skoler og klubber - er satt til transport av Lutons reiser hær av supportere for finalen mot Scunthorpe.


Luton Town Football Club, Bobbers Travel Club, og Town on Tour har slått seg ilag og fans vil kunne reise til finalen for så lite som £ 10.


Busser vil ha mål å komme til Wembley for 1:15 avsparket ca klokken 11 på formiddagen, og billetter kan bestilles på www.lutontown.co.uk.


Bilparkering vil også være tilgjengelig fra tre ulike steder i Luton, noe som sikrer raske og sikre avganger.


Luton Borough Council, IBC og Vauxhall har alle bidratt i å tilby parkering ved tre steder i byen.


Den tidligere busstasjonen blir brukt som et sentralt utgangspunkt, der anleggene også vil være tilgjengelig for rullestolbrukere.


Det vil også bli avganger fra Ampthill, Aylesbury, Bedford, Bletchley, Cranfield, Dunstable, Flamstead, Flitwick, Houghton Regis, Leighton Buzzard, Marston Moretaine, Milton Keynes, Stevenage og Westoning.

 

  05.03.2009 - #29:

Gallen lærer spillerne å holde seg i form!

Gallen spiser seg til fitness, og lærer unge aspirerende talenter i Luton til også å bli flinke på kjøkkenet.

 

Veteranspissen Kevin Gallen har lært videre hans store mengder med erfaring til klubbens ungdommer - fra sitt eget kjøkken.


Pastamesteren har vært inviterer klubbens ungdommer i hans hjem i St Albans mandag kvelder for italiensk kokekunst timer.


Gallen, 33, sa: "Det hele begynte som litt av en vits.


"En av de unge guttene, som skal forbli navnløs, nevnte at han hatet matlaging og knapt visste hvordan han skulle bruke en brødrister.


"Jeg ble litt paff av dette og sa jeg ville vise ham hvordan du koker noen velsmakende pasta retter.


"Han var tvilende i begynnelsen, men jeg har vridd armen på han og noen av de andre gutta sa at de var interessert i å være med på det de også.


"Et par uker siden viste min kone og jeg dem hvordan å lage kjøttboller med spaghetti.


De så ut til å nyte det, og de sa de ville lære mer slik at vi lagde Lasagne følgende uke og det har blitt litt av en mandagstradisjon "


Gallen tilføyde: "Guttene vet alt om kosthold og ernæring i disse dager, men det er en forskjell mellom å vite hva du bør spise og faktisk det å kunne lage det.


"Noen ganger bare trenger du noen til å vise deg.


"Det er åpenbare helsemessige fordeler.


"Hvis du spiser godt, du ser etter kroppen din bedre og kan spille fotball lenger."


Så gjenstår det å se om Gallens kokkekunster fører til et bedre trent Luton lag!

 

  05.03.2009 - #30:

22 fra LTSCS reiser til Wembley

Billettene er booket i Luton-svingen

 

5 april vil følgende oppleve finalen i Johnstone Paint Trophy blandt den harde kjerne av "Luton-addicted".


Thomas Holmgren

Per Olof Holmgren

Ronny Holmgren

Christer Johansson

Øyvind Nyhagen

Knut-Walther Baldersheim

Ola Hambro

Per Axel Pettersen

Randi Kristin Pettersen

Espen Ganes

Robert Svendsen

Sverre Ruud

Thomas Møller

Aleksander Rønning

Jarle Stepanenko

Lars Petter Rønnestad

Stig Martin Fasting

Richard Bergstrøm

Geir Ove Esp

Hans Erling Høiseth

Neill Hanks

John Cushing


Vi har fått kjempeservice fra klubben, da det i utgangspunktet bare var sesongbillett-innehavere som fikk bestille før 15 mars.

Grunnet booking av fly/hotell, fikk medlemmene av LTSCS samme rettigheter som de forannevnte.


En stor takk til klubben, spesielt til Gary Sweet og hans hjelper, Melissa.


Da er det bare å glede seg til palmesøndag, og hvorfor ikke ta en rundtur på Wembley mens du venter.....:)

 

  06.03.2009 - #31:

Luton Town låner Spurs-keeper

Luton Town låner 20 år gamle David Button.

 

Den 20 år gamle keeperen kommer til The Hatters inntil 5 april fra White Hart Lane og vil gi Mick Harford mer alternativer blant keeperene etter Lewis Price's låne avtale fra Derby County tok slutt.


Button har allerede spilt mot Luton allerede denne sesongen, i uavgjortkampen mellom Bournemouth og Luton på Dean Court i januar.


Den Stevenage-fødte skuddstopper har også brukt fire måneder på lån til Grays Athletic og spilte 15 kamper på Recreation Ground.


Han vil gå rett inn i Hatters' lag som møter Exeter City på lørdag, så fremt man får godkjenning fra Football League.


Button vil ha trøye nr 35.

 

  07.03.2009 - #32:

Wembley-tilbud

Spillselskapet Centrebet er allerede ute med odds på finalen i Johnstone's Paint Trophy, og tilbyr alle Luton-supportere et kjempetilbud.

 

Den tradisjonsrike australske bookmakeren kommer med følgende tilbud:


- For å feire Lutons tur til Wembley har Centrebet valgt å gi alle norske Luton-fans en liten ekstra påskjønnelse. Spill på finalekampen og taper du spillet ditt får du pengene tilbake i form av et gratisspill! Det spiller ingen rolle om du spiller på HUB eller noen av de andre spillformene, ei heller om du tror på seier til ditt eget lag.


Her er vilkårene og betingelsene for tilbudet fra Centrebet:


* Sett et spill på Johnstone's Paint Trophy-finalen. Hvis du taper får du innsatsen tilbake i form av et gratisspill! Alle spillformer er akseptert.

* Minimumsinnsats på spillet er 50 kroner, og den maksimale bonusen er 200 kroner. Du kan spille for mer enn 200 kroner, men du vil ikke få høyere bonus av den grunn.

* Hvis du taper på spillet - send en e-post til norge@centrebet.com hvor du skriver "LUTON + din Kunde-ID" i emnefeltet.

* Innen 48 timer vil du få et gratisspill (freebet) satt inn på din spillekonto. Dette gratisspillet kan du bruke til hva du ønsker.

* Gratisspillet må brukes innen 1. mai 2009.

* Gratisspillets verdi blir trukket fra på eventuell premie.

* Centrebets vanlige vilkår og betingelser gjelder.

* Denne kampanjen er kun for norske kunder som spiller i norske kroner.


Centrebet er faktisk den eneste bookmakeren i verden som i øyeblikket tilbyr odds på finalekampen mellom Scunthorpe og Luton. Gjeldende HUB-odds er:

Scunthorpe - Luton 1,83 - 3,35 - 3,90


PS! Dersom du er ny kunde hos Centrebet, får du en velkomstbonus på 100 % av ditt første innskudd, opptil kr 1000,-!

 

  08.03.2009 - #33:

Effekter til Wembley

"Big Dave", en av stamkundene på Bricklayers Arms, har sendt over tilbud på et par effekter laget spesielt for finalen.

 

Fås i størrelsene Small, Medium, Large og X-Large.

£12 for t-skjortene og £18 for jakkene.


Send en mail til knuwa@yahoo.no om du ønsker å forhåndsbestille.

 

  09.03.2009 - #34:

Enda et Hatters Horror Show

Våre venner i England har ofte synspunkter på hvordan Luton gjør det på banen. Her er en artikkel fra en Luton-supporter.

 

Luton Town sliter med å overleve i Football League. Etter å ha vært straffet med 30 poeng for administrativt rot der det dessverre er fansen samt laget som bærer konsekvensene. Her er en supporters syn på lørdagens 1-2 hjemmetap mot Exeter City - og ubehaget bak det!


Det er den samme gamle historien for oss Hatters "fans nå: enda en kamp som vi kontrollerte der vi laget dobbelt så mange skudd, men slapp inn dobbelt så mange mål.


Fra mitt synspunkt, jeg trodde ikke Exeter var et bedre lag i dag.


Men én ting jeg kan si, og jeg hater å kritisere dommere, men dommer Carl Boyeson ga noen merkelige avgjørelser. Ved en hendelse blir Keith Keane truffet av en albue, som dommeren ignorerte, mens et øyeblikk senere streifet Sam Parkins hånd en forsvarer og Exeter får et gratis frispark.


The FA ønsker at vi fans og spillere skal respektere dommere mer, og det med rette, men hvordan kan de kreve respekt når dommerne gjør feil som dette?


Det var andre situasjoner når det syntes at dommeren lar spillet flyte ved at småe regelbrudd, men så kom andre situasjoner når det syntes han ville tillate ingen kontakt. Jeg beklager å si det, men en stor reform plan er det som er nødvendig dømming ved å trene opp dommerne ordentlig (ikke for å nevne Mr Kettle selvfølgelig) slik at de kan få den respekten de så lenge har drømt om.


Men tilbake til fotballen. Jeg er redd det var ingen forskjell fra hva vi har sett nylig: Luton syntes å nøle med å skyte til tross for at mange spisser på banen. Nesten alle våre angrep virket tregere og endte opp i et bomskudd eller en klarering, og når vi kom i nærheten av boksen, virket det som ingen ville skyte for frykten for å bomme.


Harford sier hver uke at "vi trenger å vise mer foran motstanderens mpl, må vi begynne å vinne osv. .." Men som en fan jeg er lei av å høre det nå. Når skal hans ide om å "begynne" tre i kraft?


Vi har bare tapt fire av våre siste 20 kamper, som er formkurven til et play-off team. Men å vinne? Å nei, ikke mulig! Vi har spilt flere uavgjorte kamper nå enn vi har vunnet eller tapt, og for et lag ved bunnen av tabellen, er det bare ikke godt nok.


Det er et økende krav om at Harford skal trekke seg, da han synes å være taktisk inkompetent, og igjen, beklager om jeg klager, men han ser ut til å være inkompetent. Tillat meg å forklare.


Først, hva skjedde med enkel 4-4-2-stil fotball? Harford synes å ha forlatt den utifra sine overlevelsesplaner.


Deretter, når du taper 2-1, med 5 minutter igjen av kampen, hvorfor ønsker du da ta av to spisser, en som var den beste spilleren, for 2 forsvarere?


Dette er akkurat hva som skjedde i dag når man-of-the match Kevin Gallen og Chris Martin på venstrekanten for å bli erstattet av Michael Spillane og Jake Howells i 84de minutt.


Hva i alle dager var det han tenkte på? Hva i alle dager var det som streifet tankene til Mick Harford da? Hvorfor i all verden vil du erstatte spisser med forsvarere når du ligger under 2-1?


Hver uke hører du det samme gamle fra Mick, men det er et punkt når du, som supporter, lurer på hvorfor du bryr deg med å komme hver lørdag til Kenilworth Road.


Det siste poenget jeg vil komme med, og jeg tror at mange fans vil være enige med meg her, er hvorfor spiller vi dårligere etter pausen? Det virker som om vi spiller som Harford tok spillerne til en begravelse..


Før pausen spilte vi kjempebra, det virket som om vi skulle få utligningen, jeg spiste en pai i pausen, og forventet en utligning når vi kom ut etter pausen. Kom det? Selvfølgelig ikke.


Istedet for å komme ut med alle våpen ladd kom vi ut uten ammunisjon. Det så ut som at det var lite trolig at vi ville score, og på en måte føltes det som om vi ikke ville vinne, og at vi manglet kreativitet foran deres mål.


Sam Parkin hadde nok engang en kamp hvor det virket som om han ikke brydde seg med hvordan han spilte, og jeg forstår ikke hvorfor vi bryr oss med å ha han i lagoppstillingen.


For å være ærlig, jeg vil heller bruke Dean Brill der framme fordi kanskje ville han faktisk prøve og ville trolig vinne ballen et par ganger også. Parkin er uten tvil vår største og sterkeste spiller, men vinner aldri ballen, og når han gjør han mister den likevel.


Nok om trenere, dommere og spillere. For å oppsummere: I dag virket det som om vi nok en gang hadde null kreativitet i angrep, på tross av at vi hadde fler skudd på mål. Broen til sikkerhet virker med ett lengre.

 

  11.03.2009 - #35:

Tre poeng i Nottingham

Luton vant 2-0 borte mot Notts County tirsdag kveld. 2886 tilskuere (407 fra Luton) var på plass.

 

Chris Martin og Tom Craddock (straffe) scoret målene for The Hatters, som nå er oppe på 13 poeng.


Grimsby vant også, og ligger 13 poeng foran Luton. Kriserammede Chester tapte hjemme mot Rotherham og står med 27 poeng, med to kamper mer spilt enn Luton. Bournemouth har 28 poeng.


Håpet lever for The Hatters, men det er bare 11 kamper igjen...

 

  11.03.2009 - #36:

Endelig har klubben fått en ny webshop

Den lange ventetiden er over, endelig har klubben fått en ny webshop.

 

Klubben har jobbet lenge med å få en webshop opp og gå, og i dag klokken 18 norsk tid åpnet den nye webshopen. Så langt er det ikke lagt ut så mange artikler lagt ut for salg, men dette blir langsomt fyllt på de neste dagene, blant annet supporterutstyr for Wembley.

 

  12.03.2009 - #37:

Tidligere manager Newell krever £ 300.000

Tidligere manager Newell gjør sitt krav om £ 300.000 offisielt. Advokaten leverte de offisielle papirene om kravet til klubben 4 februar.

 

Den kontroversielle ex Luton manageren Mike Newell har offisielt levert et krav på kr 300.000 mot Hatters.


Newell, nå manager for nedrykkingsrivalen Grimsby Town, har tidligere uttalt at han ikke ville føre en sak mot Luton og heller jage de som var ansvarlige på den tiden han var manager.


Men nå har altså papirene fra Newell kommet og rettet mot klubben. £ 300.000 fra spillersalg i løpet av hans regjeringstid - en ekstra fordel av sin kontrakt på det tidspunktet som sa at han hadde rett til 10 prosent av eventuell fortjeneste av spillersalg - kom til klubben på onsdag 4 februar, dagen etter at Luton skulle spille mot Grimsby i ligaen.


Det spekuleres nå om at Newell ville levere kravet etter at Grimsby hadde spilt mot Luton for å unngå bråk på Kenilworth Road, så nå kan det bli spennende å se hva slags mottakelse Newell får når Grimsby kommer til Kenilworth Road for å spille den utsatte kampen på tirsdag 17 mars.

 

  17.03.2009 - #38:

Viktig Luton-seier

Luton vant 2-1 hjemme mot Grimsby i kveld!

 

5830 tilskuere på Kenilworth Stadium så Luton sende Mike Newells Grimsby poengløse hjem etter å ha vendt 0-1 til 2-1.


Asa Hall avgjorde få minutter før slutt.


Ryan Bennett nikket Grimsby i ledelsen tre minutter før pause, men The Hatters utliknet like etter ved Mark Bower.


Takket være Halls sene seiersmål, er det fortsatt et bittelite håp om å redde ligastatusen.


Avstanden opp til Grimsby er 11 poeng. Luton har spilt én kamp mindre enn The Mariners. Ett poeng over Grimsby ligger Chester, også med én kamp mer spilt enn Luton.


Luton har til gode å vinne to kamper på rad denne sesongen. Lørdag kommer Macclesfield til Kenilworth.

 

  19.03.2009 - #39:

LTSCS setter sitt preg på klubben

I forbindelse med Lutons tur til Wembley, har klubben blitt inspirert av oss "overseas", og det blir lansert et en vikinghatt i hvitt og oransj inspirert av vår logo!

 

Luton Town har bikket 30.000 solgte billetter, og Wembley skal "males" i Luton-farger.

Klubbshoppen gir også ut gratis flagg til alle som handler for over £20.


PS! Billettene våre er ankommet undertegnede, og er trygt innelåst i en safe!:)


Hjelmen er nå tilgjengelig på webshopen til Luton Town

 

  25.03.2009 - #40:

Luton setter Wembley-rekord

Ingen klubb har solgt så mange billetter til en kamp på nye Wembley som Luton!

 

I skrivende stund har Luton Town FC solgt 38 000 billetter til Johnstone's Paint Trophy-finalen mot Scunthorpe søndag 5. april.


Og fortsett er det stor etterspørsel etter billetter fra Luton-supportere over hele verden!


Scunthorpe har til sammenlikning kun solgt ca. 12 000 billetter.


Dermed ligger det an til å bli 40 000 ledige plasser på nasjonalarenaen, fordi Luton får ikke flere billetter. Wembley, FA og The Football League vil nemlig ikke tillatte dette, på grunn av utfordringer knyttet til plassering av supporterne.


Scunthorpe sier at de gjerne vil at Luton skal fylle opp flere plasser. Det betyr nemlig flere penger i klubbkassen til begge lag.


Luton jobber med saken, og er blitt lovet bortimot 1000 ekstrabilletter, men her skal det visstnok være stopp - såfremt ikke arrangørene endrer standpunkt.


Luton står for øvrig med to strake ligaseirer etter 1-0-triumfen hjemme mot Macclesfield sist lørdag. Det er første gang dette har skjedd inneværende sesong! Men det er fortsatt langt fram til trygg plass, og bare åtte kamper gjenstår.


Lørdag spiller Luton borte mot Morecambe.

 

  28.03.2009 - #41:

Tre på rad!

Luton vant 2-1 borte mot Morecambe i dag, og sikret sin tredje strake seier!

 

The Hatters ventet til det var ni kamper igjen av ligasesongen med å notere seg for den første seieren etterfulgt av en annen. I dag ble det tre på rad!


Moracambe tok ledelsen etter 20 minutterrs spill, men Chris Martin (43.) og Kevin Gallen (59.) scoret og sikret tre meget viktige poeng.


Luton står dermed med 22 poeng på 39 kamper. Chester har 30 poeng på 40 kamper, mens Grimsby og Bournemouth står med 33 og 34 poeng - begge med 40 spilte kamper.


Chester spilte uavgjort i dag, mens Grimsby vant igjen. Tirsdag MÅ Luton vinne hjemme mot Rotherham for å holde liv i håpet...

 

  30.03.2009 - #42:

Info for de reisende til Wembley

6 dager til årets happening!!!

 

Loyal Luton har gått ut med anbefaling om møtested før kamp, og LTSCS henger seg på!

Puben The Green Man (Dagmar Avenue, Wembley, Greater London HA9 8DF) vil åpne tidlig, og dette blir treffsted nr. 1 for Hatters fan. Etter kartet å dømme, ligger dette 5-600m fra Wembley Stadium.

For å se på kartet hvor dette ligger, sjekk linken i bunn av artikkelen. Gaten Dagmar Avenue finner du rett til venstre for Wembley.

LTSCS vil også ha med seg et stort norsk flagg, og om det er mulig, henger vi det opp der vi er på The Green Man.


Loyal Luton har også gått ut med anbefalinger om at supporterne tenker oransje som hovedfarge, så ta med deg det du har av "stasj" hjemme!


Billettene LTSCS fikk tak i, kostet £30, altså £10 mindre enn hva dere har betalt inn. Styret har besluttet at det ikke blir tilbakebetalt de £10, men at vi tar med LTSCS` t-skjorter, sånn at alle får dette og billett.


Billetter for de som bor i Luton:

Undertegnede blir på Bricklayers Arms hele lørdagen, og tar med billetter dit.


Billetter for de som bor i London:

Se info over vedr møtested. Jeg er der senest fra kl.10.00, og blir der frem til 12.00. Kampstart er som kjent 13.15


Skulle ingen av disse passe deg, vær vennlig å ta kontakt på 41 51 00 15.

Også fint pm dere kan gi meg en tilbakemelding på mail knuwa@yahoo.no om at alt er ok, og evt hvor dere kommer til å hente billettene.


COME ON U HATTERS!!!!!


Fikk ikke til link, så bare kopier denne teksten og lim inn i adressefeltet ditt. Zoom inn, og du finner Dagmar Avenue like til venstre for Wembley


http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=no&q=&vps=1&jsv=151e&sll=51.508101,-0.126171&sspn=0.050323,0.109863&g=kart+over+london&ie=UTF8&geocode=

FRmfEgMdGnD7_w&split=0

 

  08.04.2009 - #43:

Bildereportasje fra Wembley

Alle har for lengst fått med seg Lutons herlige cuptriumf i Johnstone's Paint Trophy sist helg. Sjekk denne bildereportasjen!

 

Bildene i galleriet via linken nedenfor er tatt av Jarle Stepanenko, Neill Hanks og Thomas Møller.


 

  13.04.2009 - #44:

Luton Town FC rykker ned

Etter 0-0 hjemme mot Chesterfield så må Luton Town for første gang på 89 år spille i non league.

 

Luton måtte vinne, og både Grimsby og Chester tape idag for at vi skulle ha en sjanse for å holde oss oppe, men dessverre ville ikke sjebnen det slik og Luton Town har rykket ned. Mick Harford var raskt ute med å si at det var ikke spillerne som har skyld i at klubben rykker ned, men de som har styrt klubben tidligere, samt at spillerne rykker ned som vinnere, etter å ha vunnet mot Scunthorpe på Wembley.


Nå er det bare for oss fansen å belage oss på non league (Blue Square Premier) neste sesong, og nye trofeer som vi kan plassere i premieskapet.

 

  28.05.2009 - #45:

Foreløpige bekreftede overganger

Så langt 2 spillere inn, og 5 ut.

 

Den første bekreftede spilleren er Andy Burgess (27) som kommer fra Rushden & Diamonds på free transfer. Burgess som er født i Bedford, bare en kort reise unna Luton er ihuga Luton Town supporter, og familien hans har rundt 70 sesongbilletter på Kenilworth Road.


Startet karrieren med Rushden & Diamonds i 1999, og har spilt en rekke kamper for klubben, tilbragte en sesong hos våre Blue Square Premier rivaler i Oxford United, men kom tilbake til Rushden & Diamonds i 2007. Han var med å vinne Conference tittelen i 2001, og division 2 i 2003. I august 2007 fikk han årets spiller prisen i Rushden & Diamonds.


Andrew John Blakemore Burgess som er hans fulle navn er en midtbanespiller som beskrives av Harford som en aktiv vingspiller.


Burgess har også 6 kamper for England C samt to målDen andre bekreftede spilleren er Adam Newton (28), som kommer fra Brentford Town på free transfer. Burgess startet sin karriere på ungdomslaget til West Ham United, hvor han var medlem av FA Youth Cup laget i 1999, han scoret i den andre finalen mot Coventry City, og West Ham vant 9-0 sammenlagt. Fikk sin første professjonelle kontrakt med West Ham i 1998, men kom aldri inn i laget. Ble lånt ut til Portsmouth i 99, før han kom tilbake til West Ham og debuterte i Premier League mot Coventry. Etterpå så ble han lånt ut til Notts County og Leyton Orient. Newton ble frigitt av West Ham og signerte for Peterborough United hvor han ble hele 6 sesonger med over 200 kamper for klubben, han forlot klubben til fordel for Brentford sist sesong, og var med på laget som vant Division 2 forrige sesong. Hans eneste mål han fikk for klubben var mot Luton i fjorårets siste kamp. Han var utnevnt som kaptein for Brentford, men mista kapteinsbåndet grunnet skade. Ble frigitt av Brentford etter sesongen


Adam Lee Newton er en etablert høyre back og høyre midtbanespiller som har 2 landskamper for St.Kitts and Nevis, men også en U-21 landslagskamp for England.De 5 frigitte spillerne er Sol Davis, Dean Morgan, Sam Parkin, Paul McVeigh og Dean Brill. Dette betyr at klubben foreløbig står uten keeper.


Vi tar også med at Kevin Gallen har signert en ny ettårskontrakt for klubben.


 

  02.06.2009 - #46:

Trekning av sponsede trøyer

LTSCS har sponset 2 trøyer i sesongen 08/09, og nå har vi fått tilsendt signerte trøyer fra Roper og Craddock

 

Alle betalende medlemmer er blitt tildelt et lodd/nummer (se foran navnet ditt, glem medlemsnummeret ditt bakerst). De som har betalt xtra, har blitt tildelt lodd/nr i henhold til innbetaling.

Trekningen blir foretatt på følgende måte:


Norsk Tipping`s Extratrekning tirsdag 9 juni danner grunnlaget.

Første tallet som blir trukket ut, vinner signert hjemmedrakt fra Ian Roper.

Andre tallet som blir trukket ut, vinner signert bortedrakt fra Tom Craddock


OBS OBS OBS: For å få fordeling, kan samme person IKKE vinne begge trøyene. Eksempelvis om tallene 31 & 32 blir trukket ut først, så vil tredje tall telle for bortedrakten, og Tommie får hjemmedrakten.


Pr i dag er det blitt tildelt 68 lodd/nummer, så med 75 tall i Norsk Tippings Extratrekning, er det fortsatt 7 ledige lodd. Disse kan fortsatt kjøpes (100,-kr pr lodd), med frist for penger på konto mandag 8 juni.

Kontakt undertegnede på knuwa@yahoo.no eller mobil 41 51 00 15 om du ønsker flere lodd.


1 Baldersheim, Knut-Walther 4

2 Baldersheim, Liv 16

3 Bergstrøm, Richard 72

4 Breisnes, Rolf 17

5 Bruaset, Tom 12

6, 7, 8 Ganes, Anders (+200) 52

9, 10, 11 Ganes, Espen (+200) 45

12 Grønlie, Johan Fredrik 71

13, 14, 15, 16, 17 Grøstad, Jarle 53

18 Halldorf, Erik 75

19 Hanks, Neill 87

20, 21 Hauge, Inge (+100) 77

22 Heggestad, Nils Tore 44

23, 24 Hoem, Rune (+100) 56

25 Holmgren, Thomas 85

26 Hovrud, Emil 24

27 Jahre, Kristian Byermoen 47

28 Johansen, Bård 80

29 Johansson, Frode Guttorm 67

30 Kjeljebakken, Hans Olav 9

31, 32 Lundqvist, Thommie (+100) 13

33 Møller, Thomas Michael 2

34, 35 Mårtensson, Kent (+100) 20

36, 37 Nielsen, John Yngvar (+100) 58

38 Nyhagen, Øyvind 29

39 Nyheim, Alexander 8

40 Pettersen, Per Axel 19

41 Ruud, Bjarne 33

42 Ruud, Sverre 23

43 Rønnestad, Leah 81

44 Rønnestad, Lars Petter 1

45 Rønnestad, Tobias 82

46 Rønnestad, Torill 83

47 Rønning, Alexander 49

48, 49, 50, 51, 52 Solli, Reidar (+400) 15

53 Svendsen, Gøran Flisram 21

54 Sætre, Ingar 79

55 Sørensen, Allan B 86

56 Thomsen, Daniel 51

57 Thunderbird, Dan (100)

58, 59, 60, 61, 62 Toresen, Jørn (+400) 3

63 Toresen, Lars Jørgen 84

64 Trillhus, Ole 5

65 Uberg, Finn Terje (39)

66, 67 Valvatna, Joar Ness (+100) 22


I tillegg går lodd nr 68 til Rolf Breisnes, som vant konkurransen vi avholdt tidligere i sesongen.Lykke til!!


Knut-Walther

 

  03.06.2009 - #47:

Luton - Manchester United!

Manchester United har takket ja til preseason-kamp mot Luton på Kenilworth Stadium 28. juli.

 

Det er Manchester Uniteds norske hjemmeside (www.united.no) som melder dette i kveld.


Premier League-mesteren kommer neppe med sitt sterkeste mannskap, men Manchester United er Manchester United!


Her kommer Luton Town FC til å tjene gode penger.

 

  07.06.2009 - #48:

Liam Hatch signerer for Luton Town

Spissen Liam Hatch signerer et års låneopphold på Kenilworth Road

 

Liam Hatch (27) ble klar for Luton Town på fredag 5 juni. Han er klar for en ett års låneavtale, med en opsjon på kjøp etter sesongen er over.


Født i Hertfordshire Hatch startes sin karriere som deltidsproff i Gravesend & Northfleet i 2001 (som nå heter Ebbsfleet United). Før dette spilte han i amatørklubben Herne Bay Etter 2 sesonger der flyttet han seg til Barnet for £23000 og var med på å vinne opprykk til divisjon 2 med klubben. Han fikk 5 sesonger med Barnet før Paul Fairclough puttet han på transferlista og han ble solgt til Peterborough United i 2007 for £150000. Her opplevde han nok et opprykk med Peterborough, denne gangen opp til division 1. Dessverre ble det mindre spillertid for Hatch i division 2, og han ble leid ut til Darlington. I Darlington satte han 9 mål på 26 kamper for den kriserammede klubben, blant annet to mot Luton da vi tapte 5-1 for Darlington.Hatch sier seg veldig fornøyd med å ha signert for Hatters, og Mick Harford selv er veldig fornøyd med signeringen. Han har fulgt Hatch i en tid, og føler at han vil komplettere spissrekka til Luton som nå har Ryan Charles, Kevin Gallen og Tom Craddock.

 

  09.06.2009 - #49:

Trekning i kveld kl. 22.20

Blir en av trøyene dine??

 

I trekningen av våre sponsede trøyer, er det altså i kveld det skal avgjøres.

I tidligere artikkel er loddnummerne til de enkelte delt ut, og det er de to første tallene som vil bli tellende.

Det ble ett salg av nytt lodd, så om tall fra 70 og oppover kommer, vil neste tall bli gjeldende.


Lykke til!!

 

  10.06.2009 - #50:

Liv Baldersheim & Jarle Grøstad vant trøyene!

Rekkefølgen ble 2, 71, 17

 

Det var en lykkelig Jarle Grøstad, ringside i Rotterdam for kveldens landskamp, som mottok telefon i dag om å ha vunnet en av trøyene.


Liv Baldersheim så trekningen i hjemmet, og satte kveldsmaten i halsen når hennes tall dukket opp på skjermen :)


På vegne av LTSCS gratulerer vi vinnerne!!

 

  12.06.2009 - #51:

Sesongbillettene går unna!!

3400 solgt så langt

 

Fansen viser fantastisk support om dagen i vår kamp om å komme oss tilbake i det gode selskap.


3400 er allerede mer enn vi solgte totalt i fjor, og det er fortsatt 2 måneder til seriestart!

 

  17.06.2009 - #52:

Luton styrker stallen

Den 32 år gamle keeperen Mark Tyler er klar for The Hatters.

 

Tyler kommer på free transfer fra Peterborough. Tyler spilte 413 kamper for Peterbororugh fra 1994-2009.

Han har også vært utlånt til Yeovil (4 kamper), Hull, Watford og Bury (6 kamper).

Tyler har undertegnet en 2 års kontrakt på Kenilworth Road.

 

  03.07.2009 - #53:

Luton åpner borte mot Wimbledon

Blue Square-terminlisten for kommende sesong er kunngjort i dag.

 

Luton, som rykket ned fra League Two, starter borte mot nyopprykkede Wimbledon lørdag 8. august. Lutons første hjemmekamp i Blue Square Premier er mot Mansfield tirsdag 11. august.


Klikk på linken nedenfor, for å se hele terminlisten!

 

  28.07.2009 - #54:

Nye drakter, nytt emblem og nye sponsorer

Mye nytt foran kveldens treningskamp mot Manchester United!

 

Luton Town FC offentliggjorde klubbens nye emblem, som framstår i et mer moderne snitt enn før.


I tillegg er de nye hjemme- og bortedraktene offentliggjort. Easy Jet pryder forsiden av skjortene, mens NICEICs logo er plassert på baksiden av skjorten og shortsen.


Som sist sesong er det Carbrini som er draktleverandør for Luton Town FC.

 

  28.07.2009 - #55:

1-2 mot United-reservene

Ole Gunnar Solskjærs mannskap vant 2-1 foran 7480 tilskuere på Kenilworth Stadium i kveld.

 

Manchester United-reservene stormet i angrep og scoret to ganger i løpet av de ti første minuttene. Fabien Brandy og Tom Cleverley sikret 2-0-ledelse til gjestene foran det store publikummet i Luton.


Asa Hall reduserte til 1-2 etter 15 minutters spill, og selv om det var mange sjanser begge veier i resten av kampen, så vant United 2-1.


Det store publikumsframmøtet lover godt foran den kommende ligasesongen, der Luton er favoritt til å vinne Blue Square Premier og gjenvinne Football League-statusen!

 

  29.07.2009 - #56:

Ny dato for årsmøte i LTSCS

Det innkalles herves til årsmøte i LTSCS torsdag 13. august klokka 18:00. Årsmøtet avholder vi på LTSCS-chat.

 

Det er straks klart for en ny og spennende sesong, som forhåpentligvis vil by på mange hyggelige øyeblikk for oss skandinaviske Luton Town-fans.


Vi trenger en aktiv supporterklubb den kommende sesongen, og i den forbindelse kjører vi valg av nytt styre og ny formann.


Datoen er torsdag 13. august kl. 18:00.


Vi håper mange logger seg innpå LTSCS-chat den dagen, og at mange har ambisjoner om å ville bidra inn mot LTSCS gjennom styre og stell denne sesongen!

 

  13.08.2009 - #57:

Wimbledon - Luton 1-1

Luton spilte 1-1 og uavgjort i sin første kamp i Blue square premier.

 

Luton startet imidertid best, og tok ledelsen etter 14 minutter ved Tom Craddock på straffe. Luton beholdt ledelsen til det gjensto 10 minutter. Da fikk Wimbledon tildelt en tvilsom straffe, samtidig som at Blackett fikk et noe tvilsomt rødt kort. Main satte imidlertid straffen i mål.


Luton stilte følgende lag:

Tyler, Emanuel, Pilkington, Blackett, Reynolds, Burgess, Hall, Keane, Newton, Craddock, Gallen.


Innbyttere: Gore, Howells, Jarvis, Gnakpa, Basham.


Wimbledon stilte følgende lag:

Pullen, Garrard, Hussey, Gregory, Lorraine, Johnson, Hatton, Taylor, Kedwell, Duncan, Godfrey.


Innbyttere: Judge, Brown, Wellard, Main, Moore.

 

  13.08.2009 - #58:

Luton - Mansfield 4 -1

Det var knyttet stor spenning til kampen mot Mansfield, da Mansfield serieåpnet sterkt med 4-0 weier mot Crawlwey. Harfords menn presterte imidlertid sterkt, og vant 4-1 foran hjemmepublikummet.

 

Luton vant 4-1 foran 7295 tilskuere på Kennilworth Road. Et glimrende resultat foran et glimrende antall tilskuere.


Det hele startet imidlertid ikke så bra, da Mansfield tok ledelsen i det 18. minutt ved Garner. I det 39. minutt utlignet imidertid Pilkington for Luton. Samme mann skaffet Luton en 2-1 ledelse i det 66.minutt. Perry scoret et selvmål, slik at Luton ledet 3-1 etter 81 minutter. Fem minutter på overtid scoret Craddock sitt andre mål for sesongen og økte ledelsen til 4-1.


Dessverre fikk Reynolds rødt kort i det 82. minutt. Dette er det andre røde kortet på rad for Luton. I det 87 minutt fikk imidlertid Gardner hos Mansfield også rødt kort.


Luton vant sjanse statistikken 18-7 og hadde ballen 54% av tiden.


Luton ligger på andre plass etter at to kamper er spilt. Til helgen møter Luton Gateshead på Kennilwort Road.


Luton stilte følgende lag:

Tyler, Keane, Pilkington, Newton, Craddock, Burgess, Hall, Jarvis, Gallen, Reynolds, Murray.


Innbyttere: Gore, Howells, Gnakpa, Basham, Beavan.


Mansfield stilte følgende lag:

Marriott, Gardner, Jones, Garner, Briscoe, Somner, Duffy, Williams, Armstrong, Perry, Nix.


Innbyttere: Clare, Istead, Graham, Speight, Sandercombe.

 

  15.08.2009 - #59:

Snudde og vant på 40 sekunder

Luton slet mot Gateshead, men slapp unna med skrekken etter to kjappe scoringer i 1. omgang.

 

Luton har tre nedrykk på rad, Gateshead to strake opprykk. Gjestenes selvtillit ga uttelling etter bare fire minutters spill, da Michael Mackay sendte Gateshead i føringen på Kenilworth Stadium.


I det 21. spilleminuttet avgjorde Luton kampen med to scoringer. Den første signert Asa Hall på corner. 40 sekunder senere sikret Kevin Gallen seg det som skulle bli matchvinnerstatus.


Gateshead hang godt med spillemessig, men Luton holdt unna og klatret til topps på Blue Square Premier-tabellen.


6829 tilskuere var på plass på Kenilworth i dag, deriblant 48 gjestesupportere.

 

  15.08.2009 - #60:

Ny LTSCS-formann

Nils Tore Heggestad er valgt til ny formann i Luton Town Supporters' Club of Scandinavia.

 

Følgende styresammensetning ble valgt på torsdagens årsmøte:

Formann: Nils Tore Heggestad

Styremedlem: Lars-Petter Rønnestad

Styremedlem: Alexander Nyheim

Styremedlem: Ole Trillhus

Styremedlem: Thomas Møller


Sistnmevnte fortsetter som redaktør av luton.no, der samtlige styremedlemmer skal bidra med saker. Vi regner også med at Jørn Thoresen og Knut Walther Baldersheim bidrar med innhold fra tid til annen, og benytter anledningen til å takke Jørn for å ha lagt inn hele terminlisten som dekker sesongens Luton-kamper!


Vi gratulerer Nils med formannsvervet, og ser med spenning fram mot hvordan han kommer til føre LTSCS videre. Luton har fått en bra start på sesongen. Vi ønsker Nils en tilsvarende god start, og venter spent på hva han og styret byr på i form av fellesturer, medlemstilbud og annet. Det er fortsatt ikke helt avklart hvem som tar tak i det viktige vervet som kasserer. Dersom DU ønsker å bidra med å påta deg det, er det bare å kontakte Nils!

 

  18.08.2009 - #61:

Ny utfordring på bortebane

Luton vant 2-1 hjemme mot Gateshead uten å imponere sist lørdag. I kveld går Mick Harfords menn for sesongens første borteseier.

 

- Vi topper tabellen og ønsker å forbli der. Kveldens motstander Forest Green tror de kan slå oss, og det vil være en stor skalp for dem. De vil heve seg mot oss, men det er noe vi forventer og tar med i vårt taktiske opplegg, sier Harford.


Han kan glede seg over å få Alan White og Callum Reynolds tilbake fra suspensjon. Kvartetten Liam Hatch, Lewis Emanuel, Adam Newton og Ryan Charles er derimot ute med skader.


Kveldens møte blir tidenes første mellom de to klubbene. Mens Luton jakter sesongens første trepoenger borte, satser vertskapet på New Lawn på å ta sesongens første poeng.


Avspark foretas kl. 20:45 skandinavisk tid på New Lawn, som har en kapasitet på ca. 5000 tilskuere. Tilskuerrekorden i ligasammenheng er 3021, men da klubben hadde besøk av Derby i FA-cupens 3. runde kom 4836. Likevel er ikke Forest Green vant med publikumstall over 1000, men når Luton kommer vil det garantert bli en del flere.


Forest Green endte på 18. plass sist sesong, og har et ungt mannskap. Manager Dave Brown har ansvaret for laget på midlertidig basis etter at Jim Harvey fikk sparken rett før sesongstart. Årsaken er at klubben mener han har gjort et alvorlig brudd på kontrakten, noe Harvey selv benekter.

 

  18.08.2009 - #62:

Ned fra toppen, men tre nye poeng!

Luton kjempet hjem tre poeng fra bortemøtet med Forest Green, men måtte gi fra seg tabelltoppen til Oxford.

 

Luton-spillerne fikk nok et bevis på at motstanderne hever seg mot dem. Etter en målløs førsteomgang, fikk Tom Craddock sjansen i det 57. spilleminuttet. Han gjorde ingen feil og sendte Town i føringen.


Kvarteret etter ble Shane Blackett felt innenfor 16-meteren, og Craddock fikk en gyllen sjanse til å avgjøre fra krittmerket. Han traff imidlertid tverrliggeren, hvilket ga vertene blod på tann. Men Luton holdt ut og tok sin aller første borteseier på dette nivået.


1805 tilskuere hadde funnet veien til New Lawn, deriblant 869 Luton-supportere. Sistnevnte måtte gjennom en nervepirrende avslutning med fire tilleggsminutter, men kunne omsider puste lettet ut.


Oxford (+6), Luton (+5) og Altrincham (+5) fører an med ti poeng i toppen av Blue Square Premier. Mansfield og Crawley følger med ni poeng. Det blir en lang og tøff sesong, men Luton har startet bra og viste at laget er i stand til å vinne også på bortebane.


Lørdag får Luton besøk av kriserammede Chester, som har tapt sine to første kamper med til sammen seks mål og fortsatt står på minus 25 poeng.


PS! Luton inngikk i dag en avtale med Grays Athletic om lån av deres venstreback Freddie Murray. 27-åringen spilte førsteomgangen i kveldens kamp.

 

  20.08.2009 - #63:

Harford forlanger mer

Selv om Luton har vunnet tre kamper på rad etter å ha åpnet med 1-1 borte mot Winbledon, er ikke Luton-manager Mick Harford helt fornøyd.

 

Big Mick er fornøyd med poengfangsten, men ikke med spillet.


- Det viktigste er selvsagt å vinne, men vi spilte ikke bra mot Forest Green. Spesielt før pause var vi svake, sier han.


- Vi klarte ikke å holde ballen nede på gresset. Tirsdagens prestasjon var helt gjennomsnittlig, mener Harford.


Luton startet med en 3:5:2-formasjon, for så å endre til den faste 4:4:2-formasjonen etter pause.


- Vi vinner kamper selv om vi spiller dårlig, men jeg håper at vi i løpet av de kommende ukene kan forbedre oss. Også spillerne er misfornøyde, så vi er alle enige om at vi har mer å hente, forklarer Luton-manageren.

 

  21.08.2009 - #64:

Kriserammet motstander

Lørdag kommer Chester City til Kenilworth med 25 minuspoeng og tap i begge sine kamper så langt.

 

Luton og Chester rykket ned fra League Two sist sesong. Luton fordi laget ikke klarte å overvinne straffen på 30 minuspoeng - Chester fordi lagets sportslige nivå ikke holdt mål.


I dag befinner Chester seg i en langt verre situasjon enn den Luton var i for et år siden, selv om klubben er ilagt fem minuspoeng færre.


Chester fikk ikke spille sine to første terminfestede kamper, mot Grays Athletic og Gateshead, fordi klubben ikke fikk godkjent sitt FA-medlemsskap.


Etter å ha kommet seg ut av økonomisk administrasjon, har Chester tapt 2-4 hjemme mot Cambridge og 0-4 borte mot Oxford.


Denne uken sikret Chester seg spissen Lewis Alessandra på én måneds lån fra Oldham. 20-åringen scoret to ganger for Chester i sesongoppkjøringen, og klubben forventer seg mye av ham. Chester har også sikret seg den tidligere Everton-spissen Nick Chadwick.


Som Luton i fjor, har Chester håp om å berrge plassen denne sesongen.


- Jeg vet hva jeg gjør. Jeg har gjort det før, og kan vende dette, sier Chester-manager Mick Wadsworth.


- Vi skal klare dette, men det krever tålmodighet. Vi står foran en virkelig stor oppgave som alle må jobbe hardt for å gjennomføre, sier Wadsworth.


Luton klarte ikke å slå Chester i League Two sist sesong. Oppgjøret på Kenilworth endte 1-1, mens lagene spilte 1-1 på Deva Stadium.

 

  21.08.2009 - #65:

4300 solgte sesongbilletter

Luton Town FC har allerede solgt flere sesongbilletter enn i forrige sesong!

 

Mike Hooker i klubbens billettkontor opplyser at det pr. i går var solgt 4291 sesongbilletter på Kenilworth Stadium. Dette er en økning på nærmere 900 i forhold til 2008/09-sesongen.


Pr. i går var det forhåndssolgt 821 billetter til lørdagens hjemmekamp mot Chester. Da Chester besøkte Luton i fjor, ble det solgt 5731 billetter. Det forventes flere i år.


Tilskuersnittet etter to kamper på Kenilworth er 7062. Sist sesongs snitt var 6019.


PS! Meld deg inn i Facebook-gruppen "Luton Town F.C - 8260 home fans to Kenilworth Road" for å følge utviklingen gjennom sesongen. Klubben har som mål å selge så nært opptil 8260 sesongbilletter som mulig. Følg linken nedenfor!

 

  21.08.2009 - #66:

Nicholls klar for sesongdebut

Luton-kaptein Kevin Nicholls er spilleklar til lørdagens hjemmemøte med Chester, etter å ha sonet fem kampers karantene.

 

- Kevin har jobbet hardt i hele sesongoppkjøringen, og nå er han klar til åkomme tilbake på laget, sier Luton-manager Mick Harford.


Harford skryter av Nico som en fantastisk kaptein og en fantastisk ambassadør for klubben.


Nicholls går trolig rett inn på laget, som tegner til å bli en tradisjonell 4:4:2-formasjon, etter at forsøket på å spille 3:5:2 mot Forest Green mislyktes i Harfords øyne.


- Forhåpentligvis kan vi levere en prestasjon som mot Mansfield og få et positivt resultat, sier Harford, som har sympati med Chester.


- De har 25 minuspoeng. Jeg vet jo hvordan det føles å starte slik. Taktisk sett kommer de til å gå for den første scoringen, for så å forsøke å holde på ledelsen. Scorer vi først, blir det ekstra hardt for Chester, som da må score to for å vinne. Slikt tærer på det mentale, sier Luton-bossen.


PS! Tidligere Luton-spiller Simon Davies er assistentmanager i Chester.

 

  22.08.2009 - #67:

Målløs skuffelse

Luton klarte ikke å score mot Chester i dagens 0-0-kamp på Kenilworth.

 

Luton var storfavoritt mot den kriserammede klubben som stilte med et ungt mannskap, men klarte aldri å ta tak i kampen. Lutons bestemann var faktisk keeper Mark Tyler.


Oxford vant og topper tabellen med sine 13 poeng. Mansfield vant også, og kløv forbi Luton, som innehar tredjeplassen med sine 11 poeng.


6563 tilskuere var på Kenilworth i dag.

 

  23.08.2009 - #68:

- Fansen fortjener bedre

Luton-manager Mick Harford beklager lørdagens dårlige opptreden overfor fansen.

 

- Jeg respekterer måten fansen buet oss ut på, fordi de fortjener bedre. Vi kom aldri i gang. Til tider var vi elendige, spesielt før pause, sier Harford.


For å være ærlig, så kunne Chester ha stukket av med seieren. De hadde noen sjanser og traff blant annet tverrliggeren, sier han.


Vi var rett og slett ikke gode nok i går, konkluderer Luton-manageren.

 

  24.08.2009 - #69:

Eastbourne-kampene byttes om

På oppfordring fra politiet i Sussex, har kampene mot Eastbourne blitt byttet om. Luton Town får dermed tre hjemmekamper på rad i julen.

 

Sussex-politiet kan ikke garantere for sikkerheten rundt kampen som skulle blitt spilt 28. desember, ettersom Luton Town trolig ville tatt med seg flere fans enn de fikk billetter til.


Dermed går kampen 28. desember på Kenilworth Road i stedet, mens Eastbourne spiller hjemme mot Luton Town 13. februar.


Luton Town spiller dermed tre hjemmekamper på rad i julen: 19. desember mot Forest Green, 26. desember mot Histon og altså 28. desember mot Eastbourne.

 

  26.08.2009 - #70:

2000 Luton-fans reiser til Kettering

Luton Town har onsdag solgt 1700 av de 2000 billettene de har fått tildelt av Kettering.

 

The Hatters er publikumslag nummer en i Blue Square Premier, såvel hjemme som borte.


Allerede i løpet av torsdag kommer alle de 2000 billettene Luton Town har fått av Kettering til å være utsolgt.


Kettering ligger bare en halvtimes togtur fra Luton, så dette er et skikkelig lokaloppgjør, og Luton Town kunne trolig solgt langt flere billetter enn de har fått.

 

  27.08.2009 - #71:

FA Youth Cup-trekningen foretatt

Luton Town sitt juniorlag møter Northampton Spencer i første kvalifiseringsrunde til FA Youth Cup.

 

The Hatters har nemlig en hel vei å gå før laget kommer til 1. runde i FA Youth Cup. Først må laget spille kvalifiseringsrunder, og Northampton Spencer ble altså motstander i første kvalifiseringsrunde.


Northampton Spencer er en liten klubb fra Northampton, og kampen spilles torsdag 10. september.

 

  28.08.2009 - #72:

York-kampen i fare

Lutons hjemmemøte med York City lørdag 19. september kan bli truet av en politisk demonstrasjon i Luton.

 

Bedfordshire Police har kontaktet begge klubbene samt Football Conference for å uttrykke sin bekymring, samt bedt om at kampen flyttes.


Demonstrasjonen vil kreve tilstedeværelse av flere hundre politifolk, og da er det ikke nok igjen til å garantere nødvendig sikkerhet på Kenilworth Stadium.


Klubbene er i dialog med ligaens overhode og vil kunngjøre en eventuell utsettelse om det blir tilfellet.

 

  28.08.2009 - #73:

Plymouth-spiss på lån

Luton Town har hentet George Donnelly på en måneds lån fra Plymouth. 21-åringen går rett inn på laget som møter Kettering lørdag.

 

Den tidligere Liverpool-junioren kom til Plymouth i mars, etter å ha scoret mye mål for den lille amatørklubben Skelmersdale United. Han spilte to kamper i Championship forrige sesong for Plymouth.


Så langt denne sesongen har Donnelly slitt benken, og et utlån var derfor kjærkomment for spissen.

 

  28.08.2009 - #74:

Keane og Newton tilbake mot Kettering

Luton Town sliter med skader, og har bare 16 A-spillere skadefri mot Kettering. Keath Keane og Adam Newton er imidlertid tilbake fra skader.

 

Begge mistet kampen mot Chester, da Luton Town bare klarte 0-0 hjemme på Kenilworth Road. The Hatters er ennå ubeseiret etter fem kamper i ligaen, og har kort vei opp til 1. plassen.


Å få Keith Keane og Adam Newton tilbake i det som betraktes som en vanskelig bortekamp mot et fysisk sterkt Kettering, er en bonus for Mick Harford.


The Hatters får i denne kampen et gjensyn med Ian Roper, som forlot klubben i sommer. 2000 tilreisende Luton-fans er ventet på Rockingham Road.

 

  29.08.2009 - #75:

Ny målløs skuffelse

Luton spilte 0-0 borte mot Kettering i dag og taper terreng til Blue Square Premier-leder Oxford, som vant igjen.

 

I førsteomgangen reddet keeper Mark Tyler Luton fra flere baklengsmål. Gjestene skjerpet seg noe etter pause på Rockingham Road, men klarte ikke å finne veien til nettmaskene.


Luton har 12 poeng, mens ledende Oxford er oppe i 16. Gjestesupporterne sørget for sesongens beste tilskuertall på Rockingham Road. Av de totalt 3266 kom 1838 fra Luton.


Tirsdag 1. september kommer Crawley på besøk til Luton.

 

  31.08.2009 - #76:

Intervju med Les Miller

LTSCS har intervjuet den ivrige Luton-supporteren Les Miller, som har fulgt klubben siden 60-tallet.

 

Les Miller, ihuga Luton-fan og statistiker, har latt seg intervjue av LTSCS.


- Heisann Les, aller først vil vi takke deg for at du tar deg tid til å svare på disse spørsmålene om Luton Town. Fortell litt om deg selv og din bakgrunn?


- Jeg er en 53 år gammel regnskapsfører med min egen lille praksis i Bedford, som for de av dere som ikke kjenner området, er omtrent 32 kilometer nord for Luton. Andre ting enn arbeid og LTFC, som tar opp mesteparten av tiden min er mine hobbyer som er maratonløper og å tilbringe tid med barnebarna mine, Oscar og Rosie.


- Selv om jeg ikke er "bygget for fart", har jeg har fullført 32 maratonløp inkludert 22 London Marathon (tre av dem iført full Luton drakt, som representant for klubben i Fotball Challenge - et arrangement, i London Marathon, som hver av klubbene var invitert til å utnevne en løperen iført klubbens drakter. I 1998 møtte jeg Rob Johnson i maratonet- han representerte Sheffield Wednesday, hvor han var fysio - vi snakket med hverandre fram til den første mile-markøren og jeg så han ikke ham igjen, men i ettertid oppdaget jeg at vi kom over målstreken med kun et halvt minutt i mellom oss.


- Mine barnebarn, Oscar, er nesten fire år gammel og ble Peter Holmes' kit-sponsor i løpet av noen timer etter han ble født. Han sponset Peters kit i to år og deretter Paul Peschisolido i ett år. Forrige sesong, Oscar og Rosie, Rosie som er fjorten måneder gammel, sponset Rossi Jarvis' skjorte. Min kone Sue (for de av dere som har lest Rob Hadgrafts Into The Abyss, får hun en omtale på side 133!) og jeg har, mellom oss, sponset mange spillere og ansatte i løpet av de siste femten årene, inkludert Mick Harford, John Moore, Ceri Hughes, Paul Hughes, Julian Watts, Stuart Douglas, Sam Parkin, Chris Willmott, Simon Davies, Mark Ovendale, Stephen O'Leary, Julian James pluss fysioterapautene Andy McDaid og Bruce Sewell.


- Hvordan ble du først involvert i Luton Town, hva var din første kampopplevelse, og på hvilken måte er du involvert i klubben idag?


- Før jeg begynte å se Luton, gikk jeg for å se mitt lokale lag, Bedford Town. Siden mine foreldre ikke hadde lappen, var det lettere å komme til Bedford enn Luton. Min første kamp var Bedford mot Wisbech. Jeg husker at jeg spurte faren min gjentatte ganger hvilke lag som hadde blå og hvilke lag som hadde røde drakter. Jeg er overrasket over at han tok meg med på flere fotballkamper. Jeg kan også hevde å ha vært på FA-cupkampen mellom Bedford og Arsenal i 1956 da min mor som da var gravid med meg dro på den kampen.


- Et par år senere begynte jeg å se Luton. Min bestefar pleide å ta meg og min far til kampene. Folk blir alltid overrasket over at jeg, som er kjent som en som er en som er glad i statistikk og kampfakta om Luton Town at jeg ikke kan huske hva som var min første Luton-kamp. Jeg vet bare at det var i første del av 1965/66-sesongen.


- Jeg har vært involvert i en rekke organisasjoner knyttet til klubben. Jeg var involvert i opprettelsen av Supporters of Luton Town FC 1983) (som kjempet mot den foreslåtte flyttingen til Milton Keynes. Med min bakgrunn fra regnskap ble jeg ansatt som kasserer i denne organisasjonen.


- Sue og jeg var grunnleggende medlemmer av FLAG (Fans of Luton Action Group) og vi var i komiteen, meg som kasserer igjen, gjennom dens eksistens. Det første offentlige møtet i FLAG fant sted samme dagen som London Marathon så. Så snart jeg var ferdig å løpe, satte jeg meg på toget og gikk til møtet, uten engang å reise hjem, fremdeles i min Luton-drakt og (LTFC) -joggedress!


- Jeg ble så involvert i opprettelsen av Trust In Luton og gjett hva jobben min er? Jepp, kasserer! Jeg er faktisk den eneste personen har vært i styret i TIL i de seks år TIL har eksistert.


- Som du vet, etter å ha reist med oss til Bournemouth sist sesong, Sue og jeg organiserer busser for Bobbers Travel Club, som har nesten 5500 medlemmer (medlemskap er livsmedlemskap så mange av dem har ikke reist med oss i år). Jeg var en av grunnleggerne for over 30 år siden. Jeg har vært styremedlem siden den gang , og vi tok over å organisere bussene (booking-busser, tar bestillinger fra medlemmer, etc.) for tre år siden, etter det triste dødsfallet til Paul Deason som hadde gjort det inntil da.


- Jeg har gått glipp av sju kamper siden desember 1976 - tre hjemme og fire borte - og har sett Luton spille i ulike land, inkludert Italia (to ganger), Bulgaria, Sverige og, selvfølgelig, Norge, hvor jeg først møtte deg.


- Hvis du noensinne skulle ha blitt eier av Luton Town Football Club, hva ville du gjort da?


- Det første jeg ønsker å gjøre ville være å sjekke at jeg ikke var faktisk våken og ikke drømte, og deretter prøve å finne ut hvor jeg hadde fått pengene fra for å gjøre det! Jeg antar at mye vil avhenge av hvilke midler som er tilgjengelig, men det viktigeste for å prøve å ta klubben fremover vil være et nytt stadion. Når det er sagt, var et nytt stadion for LTFC diskutert også før jeg begynte å støtte klubben 44 år siden!


- Hva er ditt LTFC-drømmelag?


- Mitt drømmelag pluss innbyttere ville være som følger:


1 Les Sealey – for en karakter! Målvakt er trolig den vanskeligste posisjonen til å velge en spiller i – svært jevnt mellom Les og Jake Findlay.


2 Kirk Stephens - Boxing Day 1979 - trenger jeg si mer


3 Steve Buckley - en tøff og taklende midtstopper. Valgt basert på hans Luton-karriere.


4 Mal Donaghy - en av de mest undervurderte spillerene noensinne – gjorde alltid en solid jobb uten å gjøre noe spektakulært.


5 Steve Foster - Jeg kan fortsatt se for meg ham holde pokalen høyt til værs på Wembley, og nå er han tilbake som en del av 2020.


6 Brian Horton - den siste delen i David Pleats puslespill å se oss vinne 2. divisjonstittelen i 1981/82.


7 Graham French - for en spiller! Han hadde så mye dyktighet at han kunne ha spilt på et mye høyere nivå. Scorer av det beste målet jeg noensinne har sett.


8 Ricky Hill - fantastiske ferdigheter - hvor mange landslagskamper han hadde fått om han hadde spilt for en "stor klubb"?


9 Mick Harford - Alex Ferguson sa en gang at hvis han hadde signert Big Mick, så ville United har vunnet ligaen mye tidligere. Jeg er sikker på at hvis han hadde signert ham, så ville Mick også ha fått mange flere landslagskamper.


10 Brian Stein - vinnermålet i siste minutt i ligacupfinalen - for en måte å avslutte på når du forlater en klubb etter en lang og vellykket karriere etter å ha blitt plukket opp fra non-league-fotball.


11 David Moss - min største favoritt-spiller gjennom tidene. Mange spisser ville likt å hatt hans målteft og det om du trekker ifra alle straffene han tok.


Innbyttere: Findlay, Moore, Preece, Rioch og MacDonald.


- Hva er ditt inntrykk så langt denne sesongen? (Spørsmålet ble stilt før Kettering-kampen.)


Resultatene - tilfredsstillende, Forestillinger - må bli bedre!


Etter fem kamper, med tanke på at vi har hatt minst sju spillere (de fleste av dem har vært på benken hvis ikke i laget) har vært skadet før hver kamp er jeg rimelig fornøyd med å være blant topp tre bare noen få poeng bak Oxford, som jeg ser på som vår største konkurrent til tittelen. Vi har virkelig savnet Adam Newton, og basert på hva jeg så i pre-season-kampene som han spilte; Liam Hatch. Hvis Hatch skal være ute i et par måneder eller mer, tror jeg at vi trenger å få noen andre i å fylle denne rollen.


- Av våre nye spillere, hvilke har imponert så langt?


- Jeg mener at den beste av de nye signeringene så langt, uten tvil, har vært Mark Tyler. Han gir spillerne selvtillit som har vært fraværende de siste sesongene. Så klart vil han gjøre feil gjennom hele sesongen, noe alle keepere gjør, men jeg er sikker på at han vil vinne oss mange flere poeng enn han koster oss.


- Basert på sine prestasjoner i sesongoppladningen og før skaden hans, som jeg sa ovenfor, tror jeg at Newton kan bli meget innflytelsesrik. Newton og Burgess bør gi oss bredden til vårt spill som har vært savnet i flere år.


- Du er jo kjent som å være litt av en kjenner til Lutons spillere og statistikk gjennom tidene, hvilke skandinaviske spillere kan du huske som har spilt for Luton gjennom tidene?


- Skandinaviske spillere som jeg kan huske omfatter følgende:


Lars Elstrup (Danmark). Han kostet oss rekordsummen £850.000 da han signerte fra Odense, men han kom tilbake til Odense et par år senere under kontroversielle omstendigheter og solgt tilbake med et massivt tap. Etter hans tid i Luton ble han en del av en sekt kalt Wild Goose og endret sitt navn til Dorando. Han gjorde alle slags rare ting som blant annet å bli arrestert for uanstendig adfersel; gå naken i sin hjemby Odense! På banen så var vel høydepunktet av hans karriere å være en del av det danske laget som vant EM i 1992, til tross for at de ikke engang opprinnelig kvalifiserte seg til turneringen. De var bare brakt inn i turneringen på grunn av problemene i Jugoslavia som betydde at landslaget til Jugoslavia ikke fikk lov til å delta.


Vidar Riseth (Norge). ingen trodde da de så Riseth spille for Luton, at han ville ha en slik vellykket karriere. Han fikk over 50 landskamper for sitt land og spille i VM 1998 og 2000 EM. Han hadde kamper med Celtic, 1860 München og Rosenborg og gjorde mange opptredener i Champions League.


Johnny Vilstrup (Danmark). Da Terry Westley undertegnet Riseth og Vilstrup, fortalte han alle om at Vilstrup hadde den hardeste skuddet i dansk fotball. Mens jeg er ingen ekspert på dansk fotball, må jeg si at jeg tror at Vilstrup beviste at Westley tok feil og verken Vilstrup eller Westley varte særlig lenge på Kenilworth Road!


Kent Karlsen (Norge). Hadde en kort periode med Hatters, gjør sin debut mot Bury i november 2000. Selv om Karlsen kun spilte et halvt dusin kamper for Hatters opptrådte han under tre forskjellige managere - Hill, Fuccillo og Kinnear. Han oppnådde også den tvilsomme æren av å spille for tre klubber i 2000, som alle rykket ned!


Den siste, som for de som så han spille kan være lett å glemme, nemlig Björn Runström (Sverige). Han scoret to mål for oss - ikke mye mer jeg kan si om ham, er jeg redd for, annet enn at du bør klippe håret Bjørn!


- En diskusjon som har vært gående lenge blant fansen har vært hva som er den beste draktfargen til klubben. Hva er din mening?


- Jeg er er en veldig tradisjonell fan så jeg foretrekker svart og hvitt, men pengene bestemmer og hvis Easyjet er villig til å gjøre det verdt for oss økonomisk, å bruke oransje, så gjør vi det!


- Hvordan ser du på Mick Harford som manager?


- Jeg har alltid vært en stor fan av Mick men dette er sesongen han må bevise at han er mannen for jobben. Overalt hvor han har vært manager så har han hatt alle oddsene imot seg. Her i Luton har det vært poengtrekk, FA og andre som har blandet seg inn. Mange fans stiller spørsmål ved ting som managerne gjør, men vi vet ikke alltid årsakene bak Micks beslutninger. Et godt eksempel er da han tok Lewis Emanuel av på åpningsdagen av sesongen mot Wimbledon. Han fikk mye kjeft for dette, både under kampen av tilskuerne og på Luton Outlaws' diskusjonsforum i etterkant men det viste seg at Lewis hadde en lyskeskade.


- Jeg kan fortsatt huske å ha hørt kommentarer som "Mick har mistet teken" på Wembley tilbake i april da han satte inn Claude Gnakpa for å erstatte Tom Craddock. Noen få minutter senere, så det ikke ut som noe dårlig taktiskt trekk.


- Mick vil alltid være en Luton-legende som spiller - som manager har juryen fortsatt ikke gjort opp sin mening. Jeg bare håper at av hensyn til klubben, fansen og Mick selv, at han kan bevise for sine kritikere at de tar feil.


- Hva synes du er et realistisk mål innen Luton Town i 2015?


- Jeg vil si at et realistisk mål for 2015 er enten League Championship eller øverste halvdel av League One. Jeg bare håper at, uansett hvor vi er, vi har fått vårt etterlengtede stadion og vi er på vei i riktig retning.


- Til slutt vil jeg benytte anledningen til å takke deg og andre LTSCS medlemmer for støtten som dere gir til klubben!


Vi sier takk til Les som stilte opp på dette webintervjuet!

 

  01.09.2009 - #77:

Luton Town mot Crawley Town

LTSCS har sett litt nærmere på Lutons neste motstander, samt kommer med oppdateringer fra stallen til Luton før kampen i kveld.

 

Luton har ingen nye skadeproblemer å bekymre seg for før oppgjøret hjemme mot Crawley Town.

Asa Hall forventes å være tilbake etter å ha stått over kampen mot Kettering, og Andy Burgess som måtte av banen mot Kettering forventes å være tilbake imot Crawley.


Ellers så rapporteres det at det er stille på Kenilworth Road siste dagen før transfervinduet lukkes.


Litt om vår neste motstander

Crawley Town ble stiftet i 1896 og har spilt på lavere nivå hele tiden. Deres største suksess kan spores tilbake til 1992 da de kom til tredje runde i FA-cupen og spilte mot Brighton & Hove Albion framfor knappe 19000 tilskuere borte på Brightons Goldstone Ground.


Økonomisk rot

Klubben ble kjøpt opp av SA Group i 2005 og da startet problemene for West Essex klubben, mye av de samme problemene som Luton har opplevd. SA Group gjorde klubben profesjonell på heltid.

I 2006 ble spillerne og de ansatte nødt til å ta et lønnskutt på 50 prosent og hele klubben ble lagt ut for salg. Klubben gikk inn i administrasjon samme året. Det ble senere avslørt at Chas Majeed som var klubbens eier hadde en konkursfortid og ble bannet fra å ha lederverv i klubben. Chaz og hans bror Azwar Majeed hevdet at klubben skyldte 1,1 millioner pund. 400.000 til myndighetene og 700.000 til Majeed brødrene selv. Etter mye fram og tilbake ble tilslutt klubben brakt ut av administrasjon etter å faktisk ha vært oppløst i fire dager. Et siste bud fra Majeed brødrene til kreditorene ble godtatt og SA Group tok over klubben igjen, men skattemyndighetene erklærte SA Group konkurs, og Azwar Majeed ble fengslet for skattesvindel og forsvant ut av klubben.

I mai 2007 ble klubben idømt en seks poengs straff for å ikke ha kunnet bevise at all gjeld hadde blitt betalt, og det er uklart den dag i dag hvor mye klubben skylder de forskjellige kreditorene.


Litt om starten på årets sesong og stallen

På den sportslige siden i årets sesong har Crawley Town startet ganske spesielt. De startet sesongen med å tape 0-4 mot en av favorittene i ligaen, Mansfield, for så å vinne de tre neste mot Forest Green, Wrexham og Cambridge. Alle lag som har vært tippet å være i toppen av divisjonen, for så å tape 1-4 hjemme mot Gateshead og spille uavgjort mot Grays Athletic.

Klubbens toppscorer så langt i sesongen er Jamie Cook med tre mål, spissen har en fortid i en rekke nonleague-klubber, blant annet Oxford, Rushden & Diamonds og og Stevenage. For Oxford fikk spilleren 77 kamper før klubben rykket ned til Conference. Han har vist en stor appetitt for mål i Crawley og har nettet 29 mål på 72 kamper for klubben.

Adam Quinn er klubbens lagkaptein og kom fra Halifax Town i 2008. Jefferson Louis er også et navn å legge merke til da spissen var storscorer for Wrexham siste sesong med 15 mål.


Stadion

Crawley spiller sine hjemmekamper på 12 år gamle Broadfield Stadium som er et sportsanlegg eid av Crawley Borough Council. Stadionet har en tilskuerkapasitet på knappe 5000.

 

  01.09.2009 - #78:

Seier mot Crawley

Luton tok sin første seier etter to målløse oppgjør. 3-0 og nok en gang to scoringer fra midstopperen George Pilkington!

 

Luton overbeviste mot et tafatt Crawley Town og hadde det meste av spill og sjanser før pausen.


George Pilkington sto for omgangens eneste mål i det 36. spilleminuttet. I andre omgang satte George Pilkington sitt andre for kvelden. I det 62. minuttet, på en corner fra Kevin Nicholls.


På det tidspunktet var George Pilkington klubbens toppscorer med fire mål. Det syntes kanskje Tom Craddock var litt flaut, og etter 64 minutter scoret han på et innlegg fra Claude Gnakpa fra høyrekanten. Dermed har duoen fire scoringer hver.


Etter det ebbet kampen ut og Luton er tilbake på 3. plass i Blue Square Premier. Etter Oxfords poengdeling i går, er det bare to poeng ned til Luton.KAMPFAKTA

Blue Square Premier, tirsdag 1. september 2009:

Luton Town - Crawley Town 3-0 (1-0)

Kenilworth Road - 6389 tilskuere.

Scoringer: 1-0 (36.) v/George Pilkington, 2-0(62.) v/Pilkington 3-0 (65.) v/Tom Craddock

Gule kort: Chris Carruthers (74.) Crawley.

Røde kort: Ingen

Dommer: R. Whitton

Målsjanser: 13-9

Avslutninger på mål: 6-1

Cornere: 6-0

Ballbesittelse: 54 %-46 %

Luton: Mark Tyler - Freddie Murray (Shane Blackett, 77. ) , George Pilkington, Alan White, Claude Gnakpa - Adam Newton (Asa Hall, 77.), Kevin Nicholls, Keith Keane, Rossi Jarvis - Tom Craddock og Kevin Gallen (George Donnelly, 80.)

Ubenyttede reserver: Shane Gore og Steve Basham

 

  02.09.2009 - #79:

Pilkington måndens spiller

Midtstopperen kåret til den beste spilleren i Blue Square Premier i august.

 

Lutons forsvarskjempe George Pilkington har imponert veldig i starten av sesongen. Sammen med resten av forsvaret og en god Tyler i mål, har Pilkington & Co. holdt nullen i tre kamper på rad og sluppet inn kun tre mål så langt i sesongen. Han har også scoret to mål i august.


Pilkington feiret like godt utmerkelsen med to nye scoringer mot Crawley i går, og fikk en flott start på september også.

 

  04.09.2009 - #80:

Før kampen: Luton - Salisbury

LTSCS har sett nærmere på lørdagens motstander Salisbury City.

 

Nyheter om laget før kampen mot Salisbury


Luton er fortsatt uten Liam Hatch og Lewis Emmanuel, mens Asa Hall trolig er klar for kamp igjen. Men det antas at Mick Harford vil stille med det samme laget som slo Crawley 3-0 hjemme.


Presentasjon av klubben


Salisbury er nok en ny motstander som The Hatters aldri har møtt verken i liga eller cup.

Salisbury ble stiftet i 1947, og har vært i non-league-systemet siden. Klubben rykket opp til Blue Square Premier i 2007.


Sist sesong ble for The Whites en svært vanskelig tilværelse. Sportslig var laget mye plaget med skader, og klubben led av pengemangel. Klubben spurte fansen om de kunne bidra med 100 000 pund. Fansen greide bare å oppdrive en tredel av dette beløpet. Dermed måtte hele spillerstallen legges ut for salg. Klubben sendte ut de fleste førstelagsspillerne på lån for å overleve økonomisk.


I årets sesong startet klubben godt og hadde samlet opp 10 poeng på de første sju kampene. Så skjedde det uungåelige. Med 200 000 pund i gjeld gikk Salisbury inn i administrasjon torsdag 3. september. Dette medførte en automatisk poengstraff på ti poeng, og klubben står nå på null poeng etter den lovende starten.


Luton forbindelse


Rob Sinclair som er en av Lutons mange talenter gikk til Salisbury City etter å ha blitt frigjort fra sin kontrakt med Luton. Sinclair som spilte i Luton i ti år etter å ha blitt plukket opp av Luton som åtteåring, har etablert seg som en av Salisburys mest sentrale spillere.


Stadion


Salisbury møter Luton på Raymond McEnhill Stadium som har en kapasitet på 5000 tilskuere. Klubben flyttet dit i 1997.

 

  05.09.2009 - #81:

Salisbury - Luton 1-1

Luton slet seg til uavgjort borte mot Salisbury City i dag.

 

Luton slet i lørdagens kamp mot Salisbury, og slet med å få omsatt sjanser til mål.


Det startet friskt for Luton da Kevin Gallen satte for Luton på kloss hold etter et innlegg fra Newton. Laget som var det samme som slo Crawley 3-0 hjemme presset Salisbury en del, men slapp senere i omgangen Salisbury tilbake inn i kampen. Salisbury utnyttet dette og Matthew Tubbs utlignet for hjemmelaget.


I andre omgang var det svært lite sjanser til begge lag, og kampen ebbet ut til 1-0. Dessverre ble både Gnakpa og White tatt av banen for Luton med skader.


Ellers i Blue Square Premier så vant tirsdagens motstander Oxford 2-0 og Cambridge United hele 7-0 hjemme mot Forest Green Rovers.KAMPFAKTA

Blue Square Premier, lørdag 5. september 2009:

Salisbury City- Luton Town 1-1 (1-1)

Raymond McEnhill Stadium 2044 tilskuere (907 fra Luton).

Scoringer: 1-0 (26.) v/Kevin Gallen, 1-1 (42.) v/Matthew Tubbs

Gule kort: Stuart Anderson (54.) og Sean Clohessy (77.)

Salisbury, Fred Murray (73.) Luton

Røde kort: Ingen

Dommer: G. Jerden

Målsjanser: 7-4

Avslutninger på mål: 5-1

Cornere: 2-4

Ballbesittelse: 43%- 57%

Luton: Mark Tyler - Freddie Murray, George Pilkington, Alan White (Shane Blackett, 67.), Claude Gnakpa (Asa Hall, 58.) - Adam Newton, Kevin Nicholls, Keith Keane, Rossi Jarvis - Tom Craddock (Steve Basham, 84.) og Kevin Gallen

Ubenyttede reserver: Shane Gore og George Donnelly

 

  07.09.2009 - #82:

Før kampen mot Oxford

Tirsdag er det duket for Lutons tøffeste utfordring hittil i sesongen: Bortekamp mot Oxford på The Kassam Stadium.

 

De fleste har sett frem til denne kampen, da Oxford er en av favorittene sammen med Luton til å vinne Blue Square Premier.


Luton og Oxford pleier å spille gode og spennende kamper mot hverandre. Hvem glemmer ikke da Luton slo Oxford i semifinalen i ligacupen i 1988? Etter 1-1 i det første møtet i Oxford seiret Luton 2-0 i returoppgjøret på hjemmebane. Som alle vet, vant Luton cupen ved å slå Arsenal i finalen. Samme sesong ble den legendariske kampen mellom Luton og Oxford spilt, da Luton vant 7-4 på Kenilworth.


Luton har vunnet sju av de siste 17 kampene borte mot Oxford. Oxford har vunnet fem.


Oxford United har startet sesongen godt, og er ligaleder med sine seks seirer og 20 poeng. Luton ligger fire poeng bak på 3. plass.


Det råder usikkerhet om Mick Harford kan mønstre Alan White, Claude Gnapka, Liam Hatch og Lewis Emanuel til denne viktige kampen. Det er ikke ventet at Oxford kommer til å gjøre noen særlige forandringer fra laget som vant 2-0 mot Ebbsfleet på lørdag. Med andre ord, kan det se ut som at Oxford mønstrer noe av det beste de kan stille mot Luton.


Mick Harford anser denne kampen som en av sesongens viktigste. Selv om Oxford har investert mye i spillerforsterkninger før denne sesongen og fått en god start, drar Harford og spillerne til The Kassam Stadium med ett mål for øyet; å ta med seg alle poengene hjem. Kampen starter kl. 20.45 skandinavisk tid.

 

  08.09.2009 - #83:

Luton-duo på landslaget

Callum Reynolds og Rossi Jarvis er tatt ut i troppen til Englands C-landslag som skal møte Ungarn.

 

England C er landslaget for spillere utenfor The Football League. Troppen utgjøres stort sett av spillere under 23 år, og laget spiller flere kamper hver sesong.


Bortemøtet med Ungarn tirsdag 15. september er en treningskamp. Senere i høst skal England C påbegynne kvalifiseringen til International Challenge Trophy.


England C tapte finalen i årets International Challenge Trophy med 0-1 mot Belgia på Kassam Stadium i Oxford 19. mai.


Det var uten Luton-spillere i troppen. Det ferskeste uttaket byr på 12 nye navn, deriblant altså to Luton-spillere.


 

  08.09.2009 - #84:

Hør kampen på nettradio

Kveldens storoppgjør i Oxford overføres direkte på BBC Three Counties Radio.

 

Dersom du ønsker å føle litt av atmosfæren fra Kassam Stadium i kveld, kan du høre kampen direkte på nettradio.


Via linken nedenfor kan du velge mellom lydoverføring og live-oppdatering i tekstform. Du kan også velge å høre kampen kommentert av BBC Oxfords utsendte, hvis det er å foretrekke.


Dersom TV-kanalen Setanta ikke hadde gått konkurs, ville kveldens storoppgjør ha vært selskreven som TV-kamp. Men ingen andre TV-selskaper har til å overtatt Setantas rettigheter til å sende Blue Square Premier-kamper.

 

  09.09.2009 - #85:

Lutons første tap

Luton tapte 0-2 borte mot Oxford i tirsdagens toppkamp i Blue Square Premier.

 

Vertene på Kassam Stadium avgjorde kampen i løpet av det første kvarteret gjennom av scoringer signert James Constable og Jamie Cook.


Før Oxford tok ledelsen, reddet Luton-keeper Mark Tyler straffesparket fra Constable i det femte spilleminuttet...


Luton-laget kjempet så godt det kunne, og hadde flere sjanser, men klarte aldri å finne veien til nettmaskene.


Da Luton-kaptein Kevin Nicholls ble utvist i det 56. spilleminuttet, var poenghåpet i realiteten ute.


Luton-manager Mick Harford er veldig skuffet over nederlaget i toppkampen, som gir Oxford sju poengs forsprang på Luton etter ni spilte kamper.


10 613 tilskuere så kampen i Oxford. 2331 var Luton-supportere. I følge rapportene var det flere Luton-supportere som ikke fikk slippe inn på stadionet.


Lørdag er det nye poengsjanser når Luton får besøk av Barrow på Kenilworth Stadium.KAMPFAKTA

Blue Square Premier, tirsdag 8. september 2009:

Oxford- Luton 2-0 (2-0)

Kassam Stadium 10 613 tilskuere (2331 fra Luton).

Scoringer: 1-0 (6.) v/James Constable og 2-0 (16.) v/Jamie Cook

Gule kort: Damian Batt og Jamie Cook, Oxford. Rossi Jarvis og George Pilkington, Luton.

Rødt kort: Kevin Nicholls, Luton (56.)

Dommer: Brendan Malone (Wiltshire).

Målsjanser: 6-12

Avslutninger på mål: 6-6

Cornere: 9-4

Ballbesittelse: 60 %-40 %

Luton: Mark Tyler - Keith Keane, George Pilkington, Alan White, Shane Blackett (Fred Murray, 46.), Rossi Jarvis, Kevin Nicholls, Asa Hall, Adam Newton, Kevin Gallen og Tom Craddock (George Donnelly, 73.).

Ubenyttede reserver: Shane Gore, Steve Basham og Jake Howells.

 

  09.09.2009 - #86:

Harford skuffet over tapet

Mick Harford var veldig skuffet etter å ha sett sitt Luton Town tape 0-2 for Oxford United tirsdag kveld.

 

Harford var veldig fornøyd med at Luton dominerte kampen og produserte overlegent flere sjanser enn Oxford. Men til tross for sjansene, var Harford veldig skuffet over at ikke Luton klarte å få ballen i mål.


Det var det første kvarteret som ødela for Luton, og Harford var ikke nådig i sin kritikk om hvordan de to første målene ble suppet inn. Ifølg Harford var det to forsvarstabber som førte til at Oxford ledet 2-0 etter allerede 16 minutter, som også ble sluttresutatet.


Harford var imidlertid full av lovord om hvordan Luton hadde fremstått etter disse 16 første famøse minuttene. Som Harford så optimistisk uttalte, kunne han vanskelig se for seg hvordan Luton kunne havne bak Oxford på tabellen etter endt sesong. Spesielt etter å ha sett Luton dominere kampen sett under ett.

 

  11.09.2009 - #87:

Før kampen: Luton - Barrow

Lørdag gjester Barrow Luton Town og Kenilworth Road. Her følger en liten presentasjon av klubben som kalles The Bluebirds.

 

Etter sesongens første tap på onsdag, er det på tide å kapre tre nye poeng mot Barrow.


Sist Luton møtte Barrow var så langt tilbake som 1969/70 sesongen. Luton og Barrow har tilsammen hatt åtte møter hvor Luton har vunnet fem, Barrow to mens ett har endt uavgjort.


Barrow har Holker Street som hjemmebane. Ifjor hadde "The Bluebirds" et gjennomsnitt på ca. 1600 tilskuere på Holker Street. Barrow rykket opp til Blue Square Premier etter 2007/2008. "The Bluebirds" startet fjorårssesongen godt, men avsluttet rett over nedrykksstreken på 20. plass.


Barrow blir ledet av Darren Sheridan og den gamle Luton-kjenningen Dave Bayliss. Bayliss akslet Hatters-trøya 41 ganger mellom 2001 og 2005.


Barrow ligger idag på 17. plass med ni poeng på sine første ni kamper. Resultatene for Barrow i siste seks kampene er tap - tap - seier - uavgjort - tap - uavgjort. Siste tap endte med 1-6-tap mot Rushden & Diamonds, mens forrige kamp spilte Barrow 0-0 mot York. Begge kampene ble spilt på Holker Street.


For Luton er fortsatt Liam Hatch, Ryan Charles, Lewis Emanuel og Andy Burgess fortsatt skadet. Charles og Hatch er nesten kampklare, men vil neppe bli risikert mot Barrow. I tillegg er kaptein Kevin Nicholls suspendert etter at han fikk rødt kort i kampen mot Oxford. Derimot ser det ut som at Claude Gnapka er klar til kamp etter skade.

 

  11.09.2009 - #88:

Luton videre i FA Youth Cup

Luton-juniorene vant 6-0 mot Northampton Spencer torsdag kveld. Kampen ble spilt foran 300 tilskuere på Kenilworth Road.

 

Allerede etter ni minutter startet Martin Pricketts gutter scoringsballet. Lutons kaptein, Sam Barker, satte inn det første målet.


Etter 28 minutter doblet Adam Watkins Lutons ledelse, mens samme Watkins satte inn sitt andre og Lutons tredje i det 32. spilleminuttet. 3-0 var også pauseresultatet.


Åtte minutter ut i andre omgang scoret Sam Barker Lutons fjerde mål, slik at stillingen var 4-0.


I det 73. spilleminuttet var det innbytter Ryan Dasilva sin tur å sette inn sitt første mål for kvelden. Luton økte dermed til 5-0. To minutter senere satte Dasilva inn sitt andre mål for kvelden, og Lutons sjette og siste.

 

  12.09.2009 - #89:

Luton - Barrow 1-0

Takket være Adam Newtons scoring i det 21. spilleminuttet, sikret Luton seg tre velfortjente poeng etter å ha slått Barrow på Kenilworth Road i ettermiddag.

 

6264 tilskuere møtte opp på Kenilworth Road i ettermiddag, og fikk se at Luton dominerte stort mot gjestene fra Barrow.


Adam Newtons scoring for The Hatters i det 21. minuttet ble den eneste på Kenilworth Road i ettermiddag. Det hadde ikke vært noe å si på om seieren hadde vært større. Men en kombinasjon av dårlige avslutninger og en god Deasy i Barrow sitt mål, gjorde at seieren ikke ble større.


Liam Hatch fikk sin debut for The Hatters, da han kom inn og erstattet Claude Gnapka i det 76. min.


Lutons tre pong idag, førte Luton tilbake på 2.plass i ligaen, da både Kettering og Mansfield tapte sine kamper i ettermiddag. Oxford vant drimot 1-0 borte mot Wrexham, og leder ligaen foran Luton med syv poeng.


KAMPFAKTA

Blue square premier, lørdag 12. september 2009:

Luton - Barrow 1-0 (1-0)

Kenilworth Road 6264 tilskuere. 144 fra Barrow.

Scoringer: 1-0 (21.) Adam Newton

Gule kort: Luton 3 og Barrow 1

Dommer: W. Barratt

Målsjanser: 14-4

Avslutninger på mål: 8-3

Cornere: 8-5

Ballbesittelse: 59 %-41 %

Luton: Tyler, Gnakpa (Hatch 76.), White, Pilkington, Murray, Newton, Keane, Hall, Jarvis, Craddock, Gallen.


Ubenyttede innbyttere: Gore, Blackett, Howells, Basham.

 

  16.09.2009 - #90:

Gore-kontrakt forlenget

Luton har forlenget kontrakten med keeper Shane Gore i ytterligere en måned.

 

Gore ble frigitt av Blue Square South-klubben Maidenhead United i sommer, og kom til Kenilworth på prøvespill.


Luton-maneger Mick Harford kjenner 27-åringen fra sin tid som trener i Wimbledon.


Gore tegnet opprinnelig en måneds lang kontrakt 7. august, men har ennå ikke figurert på førstelaget. Nå har nah en måned til på seg til å forsøke å danke ut førstekeeper Mark Tyler.

 

  16.09.2009 - #91:

Reservelaget tapte

Lutons reservelag tapte 0-4 borte mot Colchester.

 

Kampen ble spilt på Weston Homes Community Stadium.


Vertene scoret to mål i hver omgang. Luton hadde også sine sjanser, men det unge mannskapet kom til kort mot rutinerte Colchester-spillere.

 

  16.09.2009 - #92:

Ny dato for York-kampen

Lutons hjemmemøte med York er flyttet fra lørdag 19. september til tirsdag 20. oktober.

 

Kommende lørdags kamp er utsatt som følge av råd fra politiet, som mangler ressurser til sikkerhet fordi en stor demonstrasjon er planlagt i Luton samme dag.


Oppgjøret er nå flyttet til tirsdag 20. oktober, med avspark kl. 20.45 skandinavisk tid.


Dermed blir det spillefri for Luton kommende helg, hvilket betyr at skadde spillere som Andy Burgess, Lewis Emanuel og Liam Hatch får enda mer tid på å bli friske.

 

  16.09.2009 - #93:

Luton-duo spilte for England

Både Rossi Jarvis og Callum Reynolds var med da England C (U23) spilte 1-1 borte mot Ungarn tirsdag kveld.

 

Vertene tok ledelsen ved Srekeres i det 26. spilleminuttet. Mansfields Louis Briscoe utliknet fire minutter før hvilen.


Oppgjøret var en treningskamp i forberedelsene til Englands deltakelse i turneringen International Challenge Trophy, og ble spilt på Sostoi-stadionet i Budapest.


I skrivende stund vites det ikke hvorvidt Luton-spillerne startet kampen, men begge fikk spilletid.

 

  16.09.2009 - #94:

LTSCS sponser Luton-spiller

I år som i fjor bruker LTSCS litt av overskuddet på å gå inn og sponse en Luton-spiller.

 

Tom Craddock er spilleren som nyter godt av supporterklubbens støtte.


Vi i supporterklubben ser på denne sponsingen som en fornuftig måte å støtte klubben på.


Etter endt sesong får vi tilsendt Craddocks skjorte, som vi vil gi til en av våre betalende medlemer i form av en trekning eller utlodning.

 

  17.09.2009 - #95:

Luton får £30 000

Klubbene i Premier League med gave til Conference.

 

Klubbene i Premier League har gått sammen og gir lagene i Conference til sammen £1 000 000. Klubbene i Blue Square Premier får £30 000 hver, mens lagene i Conference North og South får £6000 hver.


Denne gaven er et "plaster på såret" etter at Sentanta gikk konkurs og at avtalen med ESPN gikk i vasken.

 

  19.09.2009 - #96:

Luton ned til 6. plass

Oxford imponerte med 4-0-seier og Luton falt ned til 6. plass etter dagens kamper i Blue Square Premier.

 

Ligaleder Oxford banket Eastbourne 4-0 i universitetsbyen og topper tabellen med 29 poeng. Stevenage, Tamworth, Cambridge og Rushden følger på de neste tabellplasseringene.


Luton har 19 poeng med én kamp mindre spilt. Tirsdag spiller Luton borte mot Wrexham. Waliserne tapte 0-2 borte mot Cambridge i dag, og innehar 16. plassen med ti poeng.


Sist klubbene møttes, så vant Luton 2-1 i Wales. Luton vant også det foregående møtet; 5-1 på Kenilworth. Wrexham har dog vunnet flere innbyrdes møter tidligere.


 

  22.09.2009 - #97:

- Dette blir vanskelig

Luton-manager Mick Harford om at fire av Lutons seks neste kamper spilles borte. Kveldens utfordring er i Wales.

 

Harford var i Cambridge og så vertene slå Wrexham 2-0 sist helg.


- Cambridge vant fortjent. Wrexham-manager Dean Saunders er under press på Recreation Ground. Det blir vår jobb å opprettholde presset, sier Harford.


Luton opplevde en virus-spredning i spillerstallen i forrige uke, men alle er nå friske igjen.


Englands U23-landslagsduo Rossi Jarvis og Callum Reynolds er tilbake igjen, og Harford tar også med Liam Hatch i troppen til Wrexham-kampen.


Luton-manageren har ingen planer om særlige endringer i laget som slo Barrow 1-0 sist.


- Jeg har gjort spillerne oppmerksom på hva vi står overfor i Wales. Vi reiser med en positiv ånd og jeg ser på kampen som en mulighet til å hente tre poeng, sier Harford.

 

  22.09.2009 - #98:

Braknederlag i Wales

Luton skuffet nok en gang på bortebane. Wrexham banket The Hatters med 3-0 hjemme i Wales.

 

Kampen startet på verst tenkelige måte for gjestene fra Bedfordshire, som ga bort et straffespark da Alan White felte Marc Williams i det fjerde spilleminuttet. Vertenes kaptein Gareth Taylor scoret sikkert.


I det 17. spilleminuttet headet Liam Hatch ballen i nota for Luton, men scoringen ble annullert.


Fire minutter senere var Wrexhams Taylor på farten igjen, da han stupheadet inn et frispark fra venstre side.


Tidlig etter sidebytte var vertene svært nær ved å øke til 3-0, men skuddet strøk stolpen og gikk utenfor. Luton klarte ikke å skape store farligheter utover i omgangen, og tapte sin andre bortekamp på rad. Wrexham fullbyrdet ydmykelsen av gjestene ved å gå opp til 3-0 fem minutter før slutt, da Mark Jones utnyttet det grufulle tilbakespillet fra Town-innbytter Shane Blackett


Kveldens braknederlag betyr at det blir diskusjoner om Mick Harfords stilling som Luton-manager. Luton startet sesongen som storfavoritt til å vinne ligaen, men ligger ti poeng bak topplaget. Oxford tapte riktignok også denne kvelden (1-2 borte mot Mansfield) og Luton har én kamp til gode. Spørsmålet er hvorvidt det er godt nok for klubbledelsen, som har klare ambisjoner om direkte opprykk. Luton er nå helt nede på 9. plass.


Neste utfordring for The Hatters er borte mot Cambridge førstkommende lørdag. Sist helg vant Cambridge 2-0 hjemme mot Wrexham...


KAMPFAKTA

Blue Square Premier, tirsdag 22. september 2009:

Wrexham - Luton 3-0 (2-0)

Racecourse Ground - 3448 tilskuere (303 fra Luton).

Scoringer: 1-0 (6.) v/Gareth Taylor, straffe, 2-0 (21.) v/Gareth Taylor og 3-0 (86.) v/Mark Jones.

Gule kort: Ingen til Wrexham. Liam Hatch (29.) og Kevin Gallen (68.), Luton.

Røde kort: Ingen

Dommer: Rob Merchant, Stoke-on-Trent

Målsjanser: 13-2

Avslutninger på mål: 5-0

Cornere: 4-3

Ballbesittelse: xx %-xx %

Luton: Mark Tyler - Alan White, George Pilkington, Adam Newton, Liam Hatch (George Donnelly, 79.) - Tom Craddock, Asa Hall, Rossi Jarvis, Claude Gnakpa - Kevin Gallen (Ryan Charles, 68.) og Freddie Murray (Shane Blackett, 58.).

Ubenyttede reserver: Shane Gore og Callum Reynolds.

 

  23.09.2009 - #99:

Juniorene tar imot Raunds

Lutons juniorlag spiller hjemme mot Raunds Town i første ordinære kvalifiseringsrunde til FA Youth Cup onsdag kveld.

 

Lutons U18-lag vant 6-0 mot Northampton Spencer i forrige runde, som var en preliminær kvalik-runde.


Veien til 1. runde er lang. Vinner Luton mot Raunds, venter 2. kvalifiseringsrunde. Også 3. kvalifiseringsrunde må forseres før tenåringene kan se fram til eventuell førsterundeplass i november.


Martin Prickett er ansvarlig for Town-juniorene, som spaker i gang kveldens oppgjør kl. 20.45 skandinavisk tid.

 

  24.09.2009 - #100:

Juniorlaget vant 7-1

Lutons juniorlag vant 7-1 hjemme mot Raunds Town i 1. kvalifiseringsrunde til FA Youth Cup onsdag kveld.

 

Aidan Quinn scoret hattrick på Kenilworth Stadium, mens Sam Barker, Christian Tavernier, Matt James og Liam Toomey signerte de øvrige Hatters-scoringene.


164 betalende tilskuere var på plass.


2. kvalifiseringsrunde spilles i uke 41.

 

  26.09.2009 - #101:

Utrolig snuoperasjon ga tre poeng!

Luton så ut til å gå på en ny smell, men reiste seg mesterlig med ti spillere og tok tre poeng i Cambridge.

 

Vertene ledet 2-0 da Liam Hatch pådro seg sitt andre gule kort for dagen og ble utvist. Matchuret viste 43 minutter. Luton gikk til pause med 0-2, og den sportslige krisen virket fullstendig.


Etter hvilen gikk Luton effektivt til verks, til tross for mannskapsmesig undertall. Kevin Gallen reduserte til 1-2 på corneren fra Rossi Jarvis. I det 60. spilleminuttet utliknet Rossi Jarvis etter samspill med Gallen. Jake Howells førte Luton opp i en sensasjonell ledelse minuttet etter, da han scoret på keeperreturen etterfulgt av Gallens skudd.


Men Luton var ikke lenge i paradis, for Holroyd utliknet til 3-3 for hjemmelaget i det 65. spilleminuttet. The Hatters viste imidlertid stor viljestyrke, og ble belønnet med straffespark da Shane Blackett ble holdt i skjorten innenfor boksen. Kevin Gallen ekspederte straffen og sikret seg matchvinnerstatus kvarteret før full tid.


Oxford vant igjen og fører an ti poeng foran Luton, som klatret fra 9. til 6. plass og har én kamp til gode.KAMPFAKTA

Blue Square Premier, lørdag 26. september 2009:

Cambridge - Luton 3-4 (2-0)

Abbey Stadium - 4870 tilskuere (1728 fra Luton).

Scoringer: 1-0 (20.) v/Courtney Pitt, 2-0 (33.) v/Chris Holroyd, straffe, 2-1 (48.) v/Kevin Gallen, 2-2 (60.) v/Rossi Jarvis, 2-3 (61.) v/Jake Howells, 3-3 (65.) v/Chris Holroyd og 3-4 (75.) v/Kevin Gallen, straffe.

Gule kort: Saah, Cambridge. Gnakpa og Hatch, Luton.

Røde kort: Liam Hatch, Luton (43.)

Dommer: R. Madley, Ossett

Målsjanser: 7-17

Avslutninger på mål: 6-8

Cornere: 2-5

Ballbesittelse: 50 %-50 %

Luton: Mark Tyler - Claude Gnakpa (Callum Reynolds, 52.), Alan White , George Pilkington, Freddie Murray - Adam Newton, Rossi Jarvis, Asa Hall, Jake Howells (Shane Blackett, 63.) - Kevin Gallen (Tom Craddock, 81.) og Liam Hatch.

Ubenyttede reserver: Shane Gore og Ryan Charles.

 

  29.09.2009 - #102:

Town-juniorene ute av ligacupen

Lutons U18-lag tapte 0-2 borte mot Leyton Orient i Youth Alliance League Cup på mandag.

 

Luton startet best, men klarte ikke å omsette det spillemessige overtaket i scoringer. Etter pause slo vertene tilbake og scoret to ganger.


Den avgjørende scoringen kom da Lutons prøvespillende keeper Max Crocombe var oppe på en corner i sluttminuttene. Han rakk ikke tilbake til eget mål for å hindre Orients 2-0-scoring.

 

  29.09.2009 - #103:

Siste nytt før Stevenage-kampen

Begge spissene Luton Town brukte i seieren over Cambridge er trolig ute i kveldens lokaloppgjør mot Stevenage. Kevin Nicholls er imidlertid tilbake.

 

Liam Hatch er definitivt ute, ettersom han er suspendert i en kamp etter sitt røde kort mot Cambridge. Kevin Gallen er svært usikker grunnet en skulderskade.


Fra før er Lewis Emanuel fortsatt ikke skadefri.


Gledelig er det imidlertid at Kevin Nicholls er tilbake etter å ha sonet i tre kamper, mens Ed Asafu-Adjaye er tilbake fra skade.


Det er vel få skandinaver, om noen, som i tidens løp har reist gjennom Stevenage med taxi på vei fra Stanstead til Luton, som trodde de skulle få oppleve lokaloppgjør mellom Luton Town og Stevenage. Nå er det realitet, og alt annet enn en seier mot babybror vil vere uholdbart!

 

  29.09.2009 - #104:

Ben Wright på lån

Luton Town har idag bekreftet å ha lånt spissen Ben Wright fra Peterborough United.

 

Luton Town har tidligere lånt Liam Hatch fra Championship laget Peterborough United, og nå Ben Wright.


Ben Wright vil være på utlån til Luton i en måned.


Det er ventet at Wright går rett inn i første elleveren som ikveld skal møte Stevenage Borough. Wright vil mønstre drakt nummer 24.

 

  30.09.2009 - #105:

Luton Town-Stevenage 0-1

Luton Town er på et historisk bunnivå sportslig etter et ydmykende tap mot naboklubben Stevenage fra nabobygda ti minutters kjøretur fra Luton.

 

Første omgang var en advarsel på hva som kom til å skje foran hele 8 223 tilskuere på Kenilworth Road. Stevenage var nemlig det spillemessig førende laget i omgangen, og Luton Town skal være mest fornøyd med at lagene kunne gå til pause med 0-0.


The Hatters gjennomførte en bedre 2. omgang, men det er likevel ingenting å si på at Scott Laird scoret kampens eneste mål med fem minutter igjen å spille. Hjemmelaget hadde to store sjanser i 2. omgang, den andre etter at Stevenage hadde tatt ledelsen, men Luton Town klarte ikke å finne nettmaskene.


Dermed kunne de 793 tilreisende fra Stevenage reise hjem fra Kenilworth Road med hevet hode, etter å ha slått klubben som i mange år lå fem og seks divisjoner over dem i ligasystemet.


Laget: Tyler, Asafu-Adjaye (Gnakpa fra 66 min.), White, Pilkington, Newton, Nicholls (Wright fra 80 min), Craddock, Hall, Howells (Charles fra 88 min.), Jarvis, Murray

 

  30.09.2009 - #106:

Kommentar: Hvor er den sportslige kompetansen?

Hvor er de som har sportslig kompetanse til å ta klubben opp og fram i dagens Luton Town FC?

 

Mick Harford har snart vært to år i klubben, og under hans regime har klubben vunnet 26 % av sine kamper. Harford hadde dårlige arbeidsforhold etter at han tok over skuta midt i 2007/08-sesongen, så den sesongen kan vi ikke ta med i betraktningene.


Også i fjor kunne arbeidsforholdene vært bedre. Med 30 minuspoeng, og nesten ingen spillere da oppkjøringen tok til. Han fikk imidlertid sydd sammen en god spillerstall til slutt etter god support fra styret, men resultatene sto absolutt ikke til det vi kan forvente av en så god spillerstall.


Harford vant JPT-cupen, og all honnør for det. En deilig opplevelse! Men samtidig var cupseieren et bevis på at laget var mye bedre enn hva de presterte i ligaen. Vi er overbevist om at laget var sterkt nok til å kunne reddet plassen.


Før inneværende sesong har Harford klart å beholde store deler av fjorårets spillerstall, og samtidig har han fått hentet sju gode spillere på Blue Square Premier-nivå. Luton Town er Blue Square Premier sitt svar på Rosenborg i Norge. Men resultatene så langt har vært katastrofale!


Vi nevnte innledningsvis at Harford har en vinnerprosent på 26 så langt i Luton Town. Samme mann har vært manager i tre andre klubber. Lengst i Rotherham, der han fikk sparken etter 30 kamper med bare fem seirer. I Nottingham Forest ble han avsatt etter to seirer på seks kamper, og i Queen's Park Rangers vant laget hans to av de fem kampene hvor han styrte skuta.


Vi elsker Mick Harford for det han var som spiller, for det store hjertet han har for klubben og at han gir 100 % for Luton Town. Det betviler ingen! Men som manager er han ikke dyktig nok!


2020 har gjort en flott jobb med å redde klubben. Investorene har fortjent fått en support fra fansen som ingen andre eiere har hatt tidligere. Nå er redningsoperasjonen så å si gjennomført. Nå gjenstår det å ta grep rundt det sportslige. Det er ingen tvil om at Luton Town underpresterer sportslig nå ut fra den spillerstallen og de ressursene som er brukt. Forelskelsen som fansen har gitt til 2020 vil etter hvert gå over om ikke det presteres også på banen. 2020 har som nevnt gjort en god jobb med å redde Luton Town, men virker å ha null sportslig kompetanse. Hadde den hatt det, ville en ny manager sittet ved roret akkurat nå.


Vi har en klubb som fortsatt eksisterer, som ga oss en fantastisk Wembley-opplevelse i fjor, men har det nåværende regimet den kompetansen som skal til for å ta Luton Town oppover i divisjonssystemet? Ikke bare til League 2, men til League Championship og kanskje sågar Premier League?


Med 8. plass i Blue Square Premier, og slik det ser ut fortsatt ingen vilje til å ta grep rundt det sportslige apparatet, tror vi ikke det! Men det kan gi oss et håp om at vi tar feil ved å ta første grep, og det smerter oss å si det, men: HARFORD OUT!

 

  01.10.2009 - #107:

Mick Harford fikk sparken

Mick Harford har fått sparken som manager i Luton Town etter 21 måneder i sjefsstolen.

 

Harford ble avsatt sent onsdag kveld, og assistenttrener Alan Neilson tar midlertidig over ansvaret inntil en ny manager er på plass.


Harford har opplevd 40 minuspoeng og to nedrykk, men tok Luton Town til seier i Johnstone`s Paint Trophy på Wembley foran 40 000 Luton-fans. Inneværende sesong har startet elendig, og det vart også den utløsende grunnen til at 2020 til slutt tok affære og sparket Harford.


-Vi kommer til å få fatt i en ny manager så fort som mulig, sier Gary Sweet i 2020.

 

  02.10.2009 - #108:

Konkurranse!

På tide å dra igang sesongens første konkurranse. Svar på tre spørsmål og vinn en eksklusiv og fantastisk "bøttehatt"! Svarfrist 14. oktober.

 

Årets første konkurranse følger under. Tre spørsmål som alle må besvares pr. e-post til undertegnede innen 14. oktober. Svarer du korrekt på disse spørsmålene, er du med i trekningen av en av våre eksklusive "bøttehatter"!


1. Hvilken Luton-født nordirsk spiller ble solgt fra Luton Town til Nottingham Forest i 1991?


2. Når og hva er tilskuerrekorden på Kenilworth Road, og mot hvilket lag?


3. Luton Town ér en av to klubber som har spilt i alle 5 landsomfattende divisjonene i engelsk fotball. Hvem er den andre?


Svar sendes til otrillhus@hotmail.com innen 14. oktober.

 

  02.10.2009 - #109:

Vinn Tom Craddocks spillerdrakt!

Meld deg inn og betal medlemskontigenten i Luton Town Supporters' Club of Scandinavia, og delta i loddtrekningen av Tom Craddocks spillerdrakt!

 

Supporterklubben har igjen bestemt seg for å sponse en spillerdrakt i Luton Town. I år har vi bestemt oss for å sponse drakten til den lovende spissen Tom Craddock. Og igjen blir drakten loddet ut til en av våre betalende medlemmer.


Ved å betale medlemskontigent på kr 100,- i Luton Town Supporters' Club of Scandinavia, får du automatisk ett lodd i loddtrekningen av Craddocks trøye.


Du kan selvfølgelig betale enda mer, og da får du et ekstra lodd pr. hundrelapp du vil sponse LTSCS med.


Trekningen vil foregå etter endt sesong, på en liknende måte som ifjor.


Innmelding skjer ved innbetaling til LTSCS' konto 2135.30.34429, samtidig som du sender en e-postmelding til kassererens adresse knuwa@yahoo.no.


Lykke til!

 

  04.10.2009 - #110:

Luton Town-Tamworth 2-1

The Hatters tok tre fortjente poeng mot høytflyvende Tamworth i første kamp etter at Mick Harford fikk sparken i klubben.

 

Midlertidig manager Alan Neilson hadde lagt om til 4-4-2 før kampen mot Tamworth, og stilte et helt nytt spisspar i Liam Hatch og Ben Wright.


De to skapte mye hodebry for bortelaget i 1. omgang, og Luton Town tok tidlig en tomålsledelse. Først scoret Asa Hall etter 19 minutter, og bare fem minutt senere var det klart for 2-0 ved Wright.


Luton Town spilte med et større balltempo enn i sine siste kamper, og hadde gode sjanser til å øke ledelsen før pause, men uten tellende resultat foran mål.


Med medvind i ryggen i 2. omgang fortsatte The Hatters jakten på sitt tredje mål. Likevel var det fjorårets Blue Square North-vinnere Tamworth som scoret omgangens eneste mål, og gav nerve til både Luton-laget og fansen mot slutten av kampen. Luton Town holdt imidlertid unna, og tok en fortjent seier foran 6297 tilskuere på Kenilworth Road.


Laget: Mark Tyler, Ed Asafu-Adjaye (Claude Gnakpa fra 63 minutt), Alan White, George Pilkington, Adam Newton, Kevin Nicholls, Liam Hatch (Tom Craddock fra 66 minutt), Asa Hall, Rossi Jarvis, Freddie Murray, Ben Wright (Ryan Charles fra 80 minutt).

 

  05.10.2009 - #111:

Medlemmene strømmer til LTSCS

Selv om det selvsagt er frivillig, har det allerede begynt å ramle inn kontingenter fra både nye og gamle medlemmer!

 

Formannens e-mail har satt i gang folket, og det er meget hyggelig å registrere at så mange betaler den frivillige kontingenten for sesongen 2009/2010 i LTSCS.


Styret har i tillegg gravd frem gamle arkiver, så i dag går det nesten 100 brev i posten til "gamle" Luton Town fans!


Ønsker du å se om din betaling er registrert? Ta en titt under Tlf.liste øverst i menyen. Har du en stjerne foran ditt eget navn, så er betalingen registrert.


(Styret sender samtidig en ekstra takk til Reidar Solli, Rolf Breisnes, Ole Trillhus og John Yngvar Nielsen for deres ekstra-bidrag!)

 

  07.10.2009 - #112:

FA Youth Cup-kamp i kveld

Luton-juniorene spiller borte mot naborival Rushden & Diamonds i 2. kvalifiserende runde onsdag kveld.

 

Med seier vil Martin Pricketts mannskap være klart for 1. runde i FA Youth Cup.


Luton har knust drømmene til sine to første motstandere, Northampton Spencer (6-0) og Raunds Town (7-1). Holder juniorene liv i egen drøm i kveld?


Kampen starter kl. 20:45 skandinavisk tid.

 

  07.10.2009 - #113:

Harford hadde ikke kontrakt

Ifølge daglig leder Gary Sweet i Luton Town FC, hadde Mick Harford aldri noen kontrakt som Luton-manager.

 

Sweet hevder Harford ikke ble sparket, men at klubben og manageren ble enige om avgangen i fellesskap.


- Mick vil alltid være en legende i denne klubben. Jeg tenkte; hvem i all verden er jeg som ber ham trekke seg til siden etter all gleden han har brakt til denne klubben, sier Sweet til Luton News.


- Det var veldig emosjonelt, men ingen er større enn fotballklubben. Jeg måtte likevel tenke meg om to ganger før avskjedsmøtet, fordi Mick er en gigant hvis baller jeg skulle ønske jeg hadde selv, fortsetter Sweet.


Han forteller videre at selv om Harford aldri hadde noen kontrakt, så ble klubben og Harford enige om en avskjedsavtale begge parter var fornøyd med.

 

  07.10.2009 - #114:

Sett opp ditt drømmelag!

Luton Town FCs kampprogramredaksjon oppfordrer alle supportere til å sende inn sitt drømmelag.

 

Sist sesong kjørte kampprogrammet en liknende Dream Team-spalte, der supporterne valgte sine Luton-favorittspillere.


Nå kjører redaksjonen en ny vri, og ber om ditt favorittlag fra valgfritt tiår: 50-tallet, 60-tallet, 70-tallet, 80-tallet, 90-tallet eller inneværende tiår.


Slik går du fram:

Navngi spillerne på ditt utvalgte lag i en 4:4:2-formasjon med en kort begrunnelse (maksimalt 50 ord pr. spiller).


Så forteller du litt om deg selv, som eksempelvis:

* hvor lenge du har vært Luton-supporter

* hvor mange kamper du har sett

* og så videre...


Når det er gjort, sender du alt pr. e-post til andrew.barringer@2020mission.com.


Lykke til! Kanskje det blir ditt drømmelag som figurerer i neste kampprogram!

 

  08.10.2009 - #115:

Ute av cupen

Lutons juniorlag klarte ikke å nå 1. runde i FA Youth Cup.

 

Onsdagens bortemøte med Rushden & Diamonds i 2. kvalifiseringsrunde endte med 0-2-tap.

 

  09.10.2009 - #116:

Luton stresser ikke

Luton jakter på ny manager, men har ingen planer om å forhaste seg.

 

Kettering-manager Mark Cooper er bookmakernes favoritt til å innta den ledigs sjefsjobben i Luton.


Daglig leder Gary Sweet i Luton Town FC hevder imidlertid at klubben ikke har foretatt noen intervjuer ennå.


- Før vi tok farvel med Mick Harford, forsikret vi oss om å ha noen potensielle kandidater på blokken. Kandidater vi har råd til og som kan være interessert, sier Sweet.


Mange har vist interesse for den ledige stillingen på Kenilworth Stadium.


- Vi har identifisert noen vi ønsker å snakke med, men foreløpig har vi ikke hørt noe fra dem. Luton er en stor klubb som bare kan gå én vei hvis vi foretar de rette valgene, poengterer Sweet.

 

  09.10.2009 - #117:

Før Kidderminister - Luton Town

Lørdag gjester Luton Town Aggborough Stadium for å møte Kidderminister Harriers. Kidderminister-manager Mark Yates lover Luton tøff kamp om poengene.

 

Luton og Kidderminister har kun møtt hverandre ved to anledninger. Begge gangene i 2001/2002-sesongen, og begge gangene vant Luton. Den eneste gangen Luton gjestet Aggborough Stadium, var i januar 2002 da vant Luton hele 4-1.


Selv om bookmakere og fans forventer at Luton skal ta tre poeng borte mot Kidderminister, er det ingen lett motstand Luton møter. Kidderminister ligger på plassen bak Luton på tabellen, kun ett poeng bak.


Formen til "the Harriers" er også bra, spesielt på hjemmebane. Her har Kidderminister vunnet fem og tapt to oppgjør. Av de siste seks kampene har Kidderminister vunnet tre, spilt to uavgjorte og tapt én. Målforskjellen er 10-7.


Som de fleste vet, har ikke formen til Luton vært mer enn gjennomsnittlig i det siste, selv om Luton vant forrige kamp. På de siste seks kampene står Luton med ordinære tre seirer og tre tap. Ser vi på borteformen, har Luton de siste seks kampene prestert to seirer, to uavgjort og to tap.


For Luton ser det ut til at Keith Keane, Kevin Gallen, Lewis Emanuel og Andy Burgess er ute på grunn av skade. Liam Hatch vil bli testet før kampstart, om han kan spille eller ikke.


Kidderminister har per nå ingen skadede spillere.


Konstituert Luton-manager, Alan Neilson, har fortalt at ukens treninger har vært veldig bra og hatt høyt tempo. Kampen mener Neilson vil bli en tøff utfordring, men mener at kun tre poeng er godt nok.

 

  10.10.2009 - #118:

Luton-seier på overtid!

Luton trakk det lengste strået og vant 2-1 i en dramatisk kamp mot Kidderminister på Aggborough Stadium.

 

2927 tilskuere, hvorav 925 fra Luton, ble vitne til en svært så dramatisk kamp mellom Luton og Kidderminister. Tre scoringer og to røde kort måtte kveldens dommer Richard Wigglesworth bokføre.


Det begynte veldig dårlig for Luton. Allerede etter 13 minutter tok Kidderminister ledelsen ved Matthew Barnes-Homer.


Bedre ble det ikke da Rossi Jarvis fikk direkte rødt kort, etter å ha felt hjemmelagets kaptein Chris McPhee i det 41. spilleminuttet.


Derimot tok det ikke mange minuttene før lagene var likt i styrkeforhold. Kidderminister fikk utvist Robbie Matthews etter at han stemplet Lutons keeper Mark Tylor to minutter på overtid i første omgang. Begge de røde kortene vil bli diskutert.


Luton skal være glad for at Kidderminister ikke ledet mer enn 1-0 til pause.


Etter en førsteomgang som var dominert av Kidderminister, snudde det hele i andre omgang.


Det var derfor ikke ufortjent at Luton utlignet i det 76. minuttet ved Adam Newton. Newton satte inn scoringen etter et innlegg fra Murray.


Flere begynte å lure på om Luton kunne gjøre et comeback som laget gjorde mot Cambridge for to uker siden.


Ett minutt på overtid skjer det som alle Luton-fans håpet på. Asa Hall får slått et innlegg som innbytter Ryan Charles omsetter i mål. Luton demonstrerte nok et fantastisk comeback og en utrolig moral i andre omgang.


Lutons lag: Tyler, Asafu-Adjaye (Gnakpa 53.minutt), White, Pilkington, Murray (Howells 88.minutt), Nicholls, Jarvis, Hall, Newton, Craddock, Wright (Charles 61.minutt).


Innbyttere: Gore, Blackett, Charles, Howells, Gnakpa


Ballbesittelse: Kidderminister 50% Luton 50%

Skudd på mål: Kidderminister 3 Luton 7

Skudd utenfor mål: Kidderminister 4 Luton 8

Cornere: Kidderminister 3 Luton 6

Frispark: Kidderminister 7 Luton 11

 

  12.10.2009 - #119:

Grays i FA-cupen

Luton Town har trukket Grays Athletic i fjerde kvalikrunde i FA-cupen.

 

Lørdag 24. oktober kommer Grays Athletic til Kenilworth Road. Grays Athletic spiller i samme divisjon som Luton, men har ennå ikke møtt Luton denne sesongen.


Dermed er det duket for at en nordmann skal spille på Kenilworth Road. Tidligere Mjøndalen-spiller Petar Rnkovic skrev under for Grays Athletic tidligere i høst. Petar er spiss og foreløpig har han scoret ett mål for Grays.

 

  15.10.2009 - #120:

Mens vi venter på ny manager...

...kan vi ta med noen notiser

 

* Vi venter i spenning på at klubben skal ansette ny manager, men det tar sin tid og klubben har sagt at de ikke vil forhaste seg. Samtidig har kaptein Kevin Nicholls sagt at midletidig manager Alan Nielson er spillerenes førstevalg til jobben som ny manager.


* Lutons reservelag gikk på sitt andre tap på rad da Wycombe ble for sterke og vant 1-0. Luton stillte et sterkt lag, men kom dessverre til kort.


* Andy Burgess var med i nevnte resvelagskamp, og er dermed på full fart tilbake etter skade.


* U18 laget slo til med en fantastisk 5-1 seier bort mot Barnet i helgen, der stor-talentet Jordan Patrick scoret hat-trick.

 

  15.10.2009 - #121:

Seks konkurransevinnere

Siden vi fikk seks korrekte svar på vår konkurranse, hadde vi ikke hjerte til kun å premiere fem vinnere. Derfor får alle seks hver sin bøttehatt.

 

Følgende spørsmål ble stilt, med påfølgende svar:


- Hvilken Luton født Nord-irsk spiller ble solgt fra Luton Town til Nottingham Forest i 1991?


Svar: Kingsley Black


- Når og hva er tilskuerrekorden på Kenilworth Road, og mot hvilket lag?


Svar: 30 068 i 1959 mot Blackpool


- Luton Town er én av to klubber som har spilt i alle fem landsomfattende divisjoner i engelsk fotball. Hvem er det andre laget?


Svar: Oxford United.


Følgende personer svarte korrekt:


Hans Olav Kjeljebakken

Frode Johansson

Thomas Holmgren

Rolf Breisnes

Svein Axel Johannessen

Per Axel Pettersen


Vi gratulerer!!!

 

  16.10.2009 - #122:

Før kampen: Altrincham - Luton Town

Lørdag er det nok en gang klart for kamp, og nok en gang skal Luton ut i bortekamp!

 

Nok en lørdag skal Luton spille bortekamp, denne gangen mot Altrincham på Moss Lane.


Altrincham ligger på 10. plass, og har tre seirer, to uavgjorte og ett tap på sine siste seks kamper, men har ikke vist noen imponerende hjemmeform i det siste.


Luton har møtt Altrincham ved kun to anledninger. Begge forrige sesong, begge endte 0-0, begge var i FA-cupen, der Conrad Logan ble den store helten da han reddet en straffe i ordinær tid og to straffer i straffesparkkonkuransen.


Det er nå klart at Keith Keane, Liam Hatch, Lewis Emanuel og Kevin Gallen er ute med skader og Rossi Jarvis soner karentene for sitt røde kort i forrige kamp. Det er også klart at Andy Burgess er tilbake etter skade, og er med i troppen etter å ha fullført hele reservelagskampen i midtuken.


Det blir nok en tøff kamp for Luton, men kun tre poeng er godt nok. Kanskje kan Alan Nielson fortsette med full pott etter at han tok over roret.

 

  18.10.2009 - #123:

Ny Luton-seier

Dramatikk da Luton tok sin tredje strake seier!

 

Luton tok turen til Altrincham lørdag ettermiddag, for å fortsette den fine trenden etter at Alan Nielson tok over som manager.


1762 tilskuere fikk med seg en første omgang, som var ganske jevn, med noen sjanser til begge lagene, men som ikke ble omsatt i scoringer, så omgangen ebbet ut med 0-0.


Andre omgang startet med et Altrincham-overtak, uten at det skjedde spesielt mye foran de to målene. Dramatikken starter i det 63. minuttet, da Kevin Nicholls feller Burns og dommer West peker på straffemerket. Little gjør seg klar, skyter, men Mark Tyler redder mesterlig. Luton går rett i angrep, ballen havner hos Ryan Charles, han blir felt, og dommer West peker nok engang på straffe-merket. Adam Newton er sikker på straffesparket og sender Luton i ledelsen. Både Craddock, Hall, Charles og Gnapka hadde store muligheter til å øke ledelsen, men kampen ender med 1-0 seier til Luton.


Det er tredje strake seieren til Luton, som virkelig begynner å ligne et topplag.


Lutons lag:


Tyler - Adjaye, White, Pilkington, Gnakpa (Reynolds 88) - Howells, Nicholls, Hall, Newton - Wright (Charles 56), Craddock

 

  19.10.2009 - #124:

- Gi Neilson jobben!

Luton-kaptein Kevin Nicholls mener at Alan Neilson bør ansettes som manager i klubben.

 

Neilson har ledet Luton til tre strake seirer i Blue Square Premier, etter at Mick Harford forlot klubben.


- Det raskeste Luton-styret kan gjøre, er å gi Neilson og hans assistenter jobben. Vi skuffet den tidligere manageren, men nå er vi fornøyd med det gjeldende regimet, sier Nicholls.


Tirsdag kveld får The Hatters besøk av York.

 

  20.10.2009 - #125:

Bare ett poeng mot York

Luton klarte bare å beholde ett av poengene på Kenilworth i kveld.

 

Gjestene var best før pause, og scoret ledermålet i det 36. spilleminuttet. Neil Barrett signerte scoringen.


Etter hvilken skjerpet Luton seg. Asa Hall utliknet med et flott skudd fra drøyt 20 meter, som føk opp i venstre kryss. Vertene presset York i sin streben etter seiersmålet, men på tillagt tid holdt gjestene på å ta med seg alt.


Luton klarte dermed ikke å ta sin fjerde strake seier for første gang siden opprykket fra League One. Ett poeng betyr at Luton fortsatt ligger på 5. plass. Avstanden opp til ledende Oxford er åtte poeng.KAMPFAKTA

Blue Square Premier, tirsdag 20. oktober 2009:

Luton - York 1-1 (0-1)

Kenilworth Stadium - 6387 tilskuere (257 fra York).

Scoringer: 0-1 (36.) v/Neil Barrett og 1-1 (65.) v/Asa Hall,

Gule kort: Chris Carruthers, York

Røde kort: Ingen

Dommer: Nick Kinseley, Essex.

Målsjanser: 12-6

Avslutninger på mål: 4-3

Cornere: 8-5

Ballbesittelse: 46 % - 54 %

Luton: Mark Tyler - Claude Gnakpa, Ed Asafu-Adjaye, Alan White, George Pilkington - Jake Howells, Kevin Nicholls, Adam Newton, Asa Hall - Ben Wright (Ryan Charles, 43.) og Tom Craddock.

Ubenyttede reserver: Shane Gore, Andy Burgess, Callum Reynolds og Steve Basham.

 

  22.10.2009 - #126:

FA-cupkvalifisering lørdag

Luton spiller for plass i FA-cupen når divisjonskollega Grays Athletic gjester Kenilworth på lørdag.

 

Klubbene har aldri møttes i liga- eller cupsammenheng før, men står nå overfor minst to dueller på kort tid.


Først i FA-cupens 4. kvalifiseringsrunde lørdag 24. oktober, så i Blue Square Premier lørdag 14. november. Ligaoppgjøret spilles på New Recreational Ground. Blir det uavgjort i FA-cupkampen på Kenilworth, vil lagene få ytterligere et møte i Essex.


Dersom Luton når 1. runde i FA-cupen, er denne terminfestet til lørdag 7. november.

 

  24.10.2009 - #127:

Luton til 1. runde i FA-cupen

For første gang på 90 år måtte Luton spille kvalifisering for å nå 1. runde i FA-cupen. Grays ble slått 3-0 på Kenilworth i dag.

 

Shane Blackett sendte The Hatters i føringen etter ni minutter. Sju minutter før pause fikk Luton norsk hjelp (!), da Petar Rnkovic var sist på ballen før den gikk inn i Grays' mål.


Asa Hall spikret seieren og avansementet med sitt skudd fra knappe 20 meter. 2721 tilskuere var på plass.


Lutons lag: Mark Tyler, Callum Reynolds, Alan White (Ed Asafu-Adjaye, 61.), Shane Blackett, Jake Howells - Adam Newton, Asa Hall (Claude Gnakpa, 60.), George Pilkington, Andy Burgess (Taylor Nathaniel, 79.) - Ryan Charles og Kevin Gallen.

Ubenyttede reserver: Shane Gore, Jack Wood og Sam Barker.

 

  26.10.2009 - #128:

Hjemmekamp mot Rochdale

Luton trakk League Two-klubben Rochdale i FA-cupens 1. runde.

 

Kampen spilles på Kenilworth Road lørdag 7. november.

 

  28.10.2009 - #129:

Notiser fra Kenilworth Road

En ny manager er straks på plass, spiller returnerer fra lån og lokalderby utsatt. Her er noen Luton Town-notiser:

 

* Det bekreftes fra styrehold at en ny manager trolig er på plass med det første.


Favoritt til jobben for øyeblikket er Paul Buckle, som er manager i Torquay. 38-åringen tok over sørkystklubben i 2007, og har tatt klubben tre ganger til Wembley på den tiden. En gang til FA Trophy-finalen. To ganger til playoff i Conference, der han i fjor vant på Wembley og tok klubben tilbake til League 2.


Buckle forlenget kontrakten med Torquay så sent som i september, etter at blant andre Colchester i League 1 var ute etter hans tjenester.


* Reservelagskampen som skulle gå onsdag mellom Luton Town og Watford er utsatt. Kampen er satt opp på nytt onsdag 9. desember klokka 14:00 engelsk tid.


* Ben Wright har returnert til Peterborough etter å ha vært på lån i Luton Town siste måneden. Wright hadde ingen suksess i Hatters-trøya.

 

  30.10.2009 - #130:

Richard Money ny manager

Richard Money er ny manager i Luton Town, etter å ha jobbet som sjefsspeider i Newcastle siste tiden. Alan Neilson blir assistenttrener. Gary Brabin, som ble kåret som "Årets Manager" i Conference i fjor, er ny spillerutvikler i Luton Town.

 

Money har fått gode skussmål for sin jobb som spillerutvikler den siste tiden på St Andrews i Newcastle, og er et spennende valg som ny manager i Luton Town. 54-åringen tok Walsall til opprykk fra League 2 i 2006/07-sesongen. Han gikk av i april året etter, da Walsall så vidt mistet playoff i League 1.


Money ble deretter spillerutvikler i Newcastle, hvor han har fått mye skryt for sitt arbeid.


Han har tidligere vært manager i Newcastle Jets i Australia, der han tok laget til 4. plass i toppserien.

Money var manager i Sverige for to klubber. Først AIK i halvannet år i Allsvenskan, og deretter Vesterås i Superettan. Karrieren som manager startet i Scunthorpe i 1993, hvor han hadde et lite vellykket opphold.


Som spiller var Money innom Luton Town i en sesong da klubben spilte i nåværende Premier League i 1982/83, og står med 44 kamper og ett mål for The Hatters. Han huskes imidlertid best fra tiden i Liverpool, hvor han blant annet vant nåværende Champions League. Money spilte 465 ligakamper for syv forskjellige klubber.


Gary Brabin er ny spillerutvikler i Luton Town. 38-åringen ble kåret til "Årets Manager" i Conference i fjor, etter å ha tatt Cambridge til playoff-finale. Han ble imidlertid avsatt etter sesongen etter å ha havnet i unåde med noen i Cambridge-styret.


Brabin tok Southport til playoff-finale i Conference North sesongen før, i det som var hans første sesong som manager.


Som spiller har han en ikke særlig suksessfull karriere i en rekke klubber i lavere divisjoner og i amatørfotball i England.


Brabin er en spennende signering i Luton Town, og en mann som vil jobbe tett opp mot Richard Money. Det skulle ikke være noen stor overraskelse at nettopp Brabin blir manager i Luton Town den dagen Money eventuelt forsvinner.


Alan Neilson har hatt suksess som vikar-manager etter at Mick Harford ble fjernet, og blir assistenttrener til Money. Kevin Watson fortsetter også på Kenilworth Road, nå som førstelagstrener.

 

  01.11.2009 - #131:

Hjemmetap mot Rushden

Luton skuffet sin nye manager med 0-2 hjemme mot Rushden & Diamonds.

 

7101 tilskuere på Kenilworth vitnet et skuffende nederlag mot gjestende Rushden, som scoret begge målene i løpet av kampens seks siste minutter.


Lee Tomlin og Mark Byrne sendte hjemmepublikummet hjem i skuffelse.


 

  03.11.2009 - #132:

Luton-duo på C-landslaget

Landslagstrener Paul Fairclough, som er manager for Englsnds C-landslag, har tatt ut Rossi Jarvis og Jake Howells til landskamp mot Polen U23.

 

Kampen spilles senere denne måneden.


Callum Reynolds, Tom Craddock og Ryan Charles, har fått beskjed om at de er reserver til kampen.

 

  06.11.2009 - #133:

Før kampen mot Rochdale

Lørdag er det duket for første runde i FA-cupen. Etter at Luton vant 3-0 mot Grays Athletic, er det duket for hjemmekamp mot League Two-klubben Rochdale.

 

Rochdale ligger for tiden på andre plass i sin divisjon, der klubben har vært sammenhengende i 35 år!


Det knytter seg stor spenning til Richard Moneys debutkamp for Luton.


Det kan se ut som Keith Keane er klar igjen etter et lengre skadeopphold. Money kan også få tilbake Andy Burgess og Fred Murray etter skade, etter at begge gjennomførte en reservelagskamp i midtuken. Derimot kan de se ut til at Lewis Emanuel, Steve Basham og Liam Hatch fortsatt er skadet.


Også Rochdale sliter med noe skade problematikk. Det ser ut til at Rochdales ungdomslagskeeper Danny Taberner får sin debutkamp for Rochdale.


Money har uttalt at han ser frem til helgens cupkamp, og ønsker seg seier i sin premiere. Derimot er det nokså voksen motstand som entrer Kenilworth Road. Blant annet slo Rochdale serieleder Bournemouth forrige helg hele 4-0. På de siste seks kampene har Rochdale vunnet fire og tapt to.


Luton har møtt Rochdale 13 ganger. Syv ganger har Luton vunnet, Rochdale har vunnet fire, mens to ganger har oppgjørene endt uavgjort. Luton og Rochdale møttes sist gang i april. Kampen endte da 1-1 etter at Tom Craddock satte inn en straffe for Luton.

 

  07.11.2009 - #134:

Fra 3-0 til 3-3...

Til tross for at Luton ledet 3-0 til pause klarte Rochdale å komme tilbake til 3-3 i dagens FA-cupkamp på Kenilworth. Dermed blir det omkamp på Spotland 17. november.

 

Richard Moneys debutkamp som manager for Luton Town ble spilt foran 3167 tilskuere, og vil bli sett på som en av de mer spennende kampene som er blitt spilt på Kenilworth Road i nyere tid.


Allerede etter fire minutter scoret Luton sitt første mål for dagen. Målet kom etter at Burgess, Newton og Gallen kombinerte godt sammen på venstresiden. Gallen fikk lagt inn et innlegg som Basham omsatte i mål. For første gang i sin Luton karriere, satte Basham inn en scoring.


Etter 21 minutter jublet hjemmefansen på Kenilworth Road igjen. Denne gang for en glimrende scoring av Newton. Scoringen kom etter en gjennombruddspasning fra Burgess, som Newton fikk chippet over Rochdales keeper. Målet blir omtalt som det vakreste på Kenilworth Road hittil i sesongen.


Etter at halvtimen var spilt, satte Basham inn sitt andre mål for dagen og Lutons tredje. Stillingen etter 30 minutter var overraskende og fantastiske 3-0 til Luton. En stilling som holdt seg omgangen ut.


Dagens kaptein, Keith Keane ble byttet ut med Jake Howells i pausen, etter ha spilt sin første hele omgang på lang tid.


Etter 58 minutter fikk "The Dale" et frispark på sin venstrekant, etter at Gnapka ble skyldig i et frispark. Kennedy slo inn frisparket som McArdle omsatte i mål. 3-1 til Luton.


3-1 holdt seg til det var tre minutter igjen å spille. Igjen et innlegg fra Kennedy på Rochdales venstreside, som ble omsatt i scoring; denne gang av Thompson.


I det aller siste minuttet ble skuffelsen total. Thompson scoret sitt andre mål på tre minutter. Rochdale klarte å komme tilbake og fikk til slutt et uavgjortresultat 3-3 mot Luton. Dermed blir det omkamp 17. november.


Richard Money var selvfølgelig skuffet over at Luton ikke klarte å holde på ledelsen kampen ut, men allikevel veldig fornøyd med kampen og innsatsen til spillerne.


KAMPFAKTA:


Luton Rochdale

Mål : 3 3

Ballbesittelse : 47% 53%

Skudd på mål : 5 9

Skudd utenfor mål : 3 6

Cornere : 5 6

Frispark : 7 3

Flest frispark : Keane (2) Dagnall (1)

Gule kort : 2 0

Røde kort : 0 0


Mål for Luton:

Basham 4

Newton 21

Basham 29


Mål for Rochdale:

Dawson 58

Thompson 87

Thompson 89


Lagoppstillinger:


Luton Town: Tyler, Keane, White, Pilkington, Newton, Blackett, Gnakpa, Basham, Gallen, Murray, Burgess.


Innbyttere: Asafu-Adjaye, Craddock, Gore, Hall, Howells, Jarvis, Charles.


Rochdale: Arthur, Thomas Kennedy, Jason Kennedy, Jones, Dagnall, Rundle, Thompson, O'Grady, McArdle, Dawson, Holness.


Innbyttere: Spencer, Taberner, Magna, Higginbotham, Brizell, Flynn, Buckley.

 

  09.11.2009 - #135:

Luton Town på TV onsdag 11. november!

Omkampen borte mot Rochdale er flyttet grunnet TV-overføring!

 

Det var trist for Luton å måtte gi fra seg 3-0-ledelsen sist helg, men en TV-kamp hjelper litt mot skuffelsen?


Det er kanalen ITV4 som skal sende onsdag kl. 21.00, og LTSCS vil gjøre alt som står i sin makt for å finne linker på nettet som dere kan følge.


Vi oppfordrer alle til å lete rundt, og poste eventuelle linker i diskusjonsforumet.


TV-kampen gir også kjærkomne penger i klubbkassen, med hele £33 750 til hver av klubbene, samt ekstra £18 000 til kampens vinner!

 

  11.11.2009 - #136:

Sterk cuptriumf

Lørdag rotet Luton bort 3-0 på Kenilworth. I kveldens omkamp scoret Kevin Gallen to, og Luton lot aldri Rochdale få komme tilbake.

 

Dermed venter Rotherham borte i 2. runde i FA-cupen.


Luton var heldig som hadde 0-0 etter en times spill. Rochdale radet opp angrep etter angrep og skapte noen helt enorme sjanser. Men vertenes angripere lyktes ikke med avslutningene, som Luton-keeper Shane Gore sto i veien for flere av.


Så tok Luton ledelsen. Kevin Gallen fant en luke ved siden av Rochdales 16-årige keeper Danny Taberner. Kvarteret før slutt doblet veteranen Lutons ledelse med en enkel 'tap-in' etter rot i vertenes forsvar.


Rochdale mistet noe av piffen mot slutten, og da kontrollerte gjestene avansementet i havn.


2. rundekampen borte mot Rotherham spilles lørdag 28. november på Don Valley.KAMPFAKTA

FA-cupen, 1. rundeomkamp, onsdag 11. november 2009:

Rochdale - Luton 0-2 (0-0)

Spotland - 1982 tilskuere (ca. 100 fra Luton).

Scoringer: 0-1 (60.) v/Kevin Gallen, 0-2 (74.) v/Gallen,

Gule kort: Kevin Nicholls, Alan White og Claude Gnakpa - alle Luton

Røde kort: Ingen

Dommer: A. Bates

Målsjanser: 20-6

Avslutninger på mål: 10-5

Cornere: 9-4

Ballbesittelse: 55 %-45 %

Luton: Shane Gore - Ed Asafu-Adjaye, Jake Howells, Alan White, George Pilkington - Rossi Jarvis, Andy Burgess, Asa Hall (Adam Newton, 68.), Kevin Nicholls - Kevin Gallen (Ryan Charles, 83.) og Tom Craddock (Claude Gnakpa, 76.).

Ubenyttede reserver: Shane Blackett og Callum Reynolds.

 

  12.11.2009 - #137:

Moneys to første signeringer

Dagenhams spiss Mark Nwokeji og Notts Countys keeper Kevin Pilkington er lånt ut til Luton Town.

 

Den 27 årige spissen Nwokeji, har akkurat kommet tilbake etter skade, og er lånt ut for å skaffe seg kamptrening. Nwokeji er lånt ut til og med januar.


35 årige Pilkington, er først og fremst lånt ut som følge av at Lutons første keeper Taylor er skadet. Pilkington vil møte hard konkurranse hos Shane Gore, som sto glimrende i FA cup kampen mot Rochdale. Pilkington er først og fremst lånt ut til Luton i en måned.

 

  14.11.2009 - #138:

Ny borteseier

Luton fulgte opp onsdagens cuptriumf med ny borteseier i dag. Grays ble slått 2-0 i Blue Square Premier.

 

Med fantastisk støtte fra rundt 1000 tilreisende supportere hadde Luton bra kontroll på kampen. Det var dog usikkert i timene før avspark hvorvidt den kunne bli spilt. Det regnet nemlig mye i dag!


Både keeper Kevin Pilkington og angriperen Mark Nwokeji debuterte for Luton. Pilkington fra start og Nwokeji som innbytter.


Luton tok ledelsen etter 38 minutter, da Tom Craddock banket ballen i mål fra fem meter. Like etter pause ble dødsstøtet satt inn. Midtukens tomålsscorer Kevin Gallen skjøt i nota via en forsvarer.


Ikke bare seiret Luton i dag: Oxford tapte borte mot Kidderminster! Luton ligger fortsatt på 5. plass, tre poeng bak andreplasserte Stevenage og åtte bak Oxford på toppen. Lørdag 21. november kommer Cambridge United til Kenilworth. Cambridge ligger på 9. plass, åtte poeng bak Luton.


KAMPFAKTA

Blue Square Premier, lørdag 14. november 2009:

Grays Athletic - Luton 0-2 (0-1)

New Recreation Ground - 1668 tilskuere (ca. 1000 fra Luton).

Scoringer: 0-1 (39.) v/Tom Craddock og 0-2 (50.) v/Kevin Gallen.

Gule kort: Billy Crowther og Alsseny Cissoko - begge Grays.

Røde kort: Ingen.

Dommer: S. Creighton.

Målsjanser: 2-8

Avslutninger på mål: 1-5

Cornere: 2-1

Ballbesittelse: 49 %-51 %

Luton: Kevin Pilkington - George Pilkington, Shane Blackett, Alan White, Fred Murray - Claude Gnakpa (Jake Howells, 70.), Keith Keane, Kevin Nicholls, Adam Newton - Kevin Gallen og Tom Craddock (Mark Nwokeji, 66.).

Ubenyttede reserver: Shane Gore, Ed Asafu-Adjaye og Asa Hall.

 

  18.11.2009 - #139:

Fra Luton til Liverpool

Luton har solgt unggutten Dave Moli til Liverpool.

 

Moli spiller på Lutons U15-lag. Under et treningsopphold på Liverpool-akademiet i forrige uke, skal han han imponert Liverpool-legenden Kenny Dalglish.


Flere Premier League-klubber ønsket seg Moli, som Luton ville beholde, men ikke for enhver pris.


- Selv om vi aldri ønsker å miste talentfulle spillere, er det også viktig at når vi mener det er riktig så vil vi ikke stå i veien for en ung spillers utvikling, sier Lutons ungdomsutviklingssjef Gregg Broughton.


- Vi er henrykt over å ha akseptert budet fra en storklubb som Liverpool, men understreker at klubbens politikk om å la spillere få gå er streng. Mange elementer er hensyntatt i denne saken, sier Broughton.


Overgangssummen er ikke offentliggjort av partene.

 

  18.11.2009 - #140:

Seier og tap

U18-laget vant mot Northampton, mens reservelaget tapte mot Ipswich.

 

Alasan Ann og Jack Wood scoret for Luton i 2-0-seieren mot Northampton sist helg. Kommende helg spiller Luton-ungguttene mot Barnet i Youth Alliance League.


Mark Nwokeiji utliknet til 1-1 for Lutons reservelag hjemme mot Ipswich. Men gjestene seiret 3-1. Lewis Emanuel var tilbake på banen i denne kampen. Han spilte fra start og er på vei tilbake etter flere skader og uhell.

 

  18.11.2009 - #141:

Money vil låne flere

Luton-manager Richard Money er keen på å låne flere spillere, men risikerer samtidig å miste Keith Keane.

 

Klubbens nye manager har allerede lånt keeper Kevin Pilkington fra Notts County og Mark Nwokeiji fra Dagenham. Etter lørdagens borteseier mot Grays, sa han at flere lånespillere er ønsket.


Det må i så fall skje før torsdag, som er deadline for overganger i BSP.


Avisen The Mirror melder at League One-klubben Charlton ønsker seg Keith Keane. Sistnevnte debuterte for Luton som 16-åring, og skal visstnok være aktuell for klubbytte i transfervinduet i januar. 22-åringen kan spille hvor som helst i backrekka, og er sterkt ønsket av Charlton-manager Phil Parkinson.

 

  18.11.2009 - #142:

Ny bok om Luton Town

Journalisten og Luton-supporteren Rob Hadgraft har skrevet boken "Luton Town - Through the trap door".

 

Luton Towns fall gjennom Football Leagues "trap door" var en ekstraordinær hendelse som skjedde til tross for at klubbens førstelag vant flere kamper enn det tapte i 2008/09-sesongen.


Luton mistet sin ligastatus etter 89 år på grunn av tunge sanksjoner fra fotballmyndighetene. Klubben sank som en stein og ble tidenes desidert største klubb degradert til nonleague-status.


I 2004 var Luton høyt oppe i League Championship. Det ble snakket om opprykk til Premier League. Men i dag er Luton i Blue Square Premier...


Boken inneholder blant annet rapporter fra samtlige 265 kamper i tidsrommet 2004 til 2009. Boken teller 160 sider og koster 14,99 pund.


Forfatteren har sett Luton i de fem øverste divisjonene, i tillegg til fem av klubbens opptredener på Wembley. Han har støttet Luton siden 1975.


Boken kan bestilles gjennom Desert Island Books, 7 Clarence Road, Southend-on-Sea, Essex, SS1 1AN.


Telefonnummeret til forlaget er +44 1702 432580. E-postadresse: info@desertislandbooks.com

 

  21.11.2009 - #143:

Luton Town-Cambridge 2-2

The Hatters har blåst utallige ledelser siste sesongene, og så også denne lørdagen. Tom Craddock sendte Luton Town i ledelsen med 2-0 etter 79 minutt, men Cambridge kom tilbake.

 

Det er bare et par uker siden Luton Town blåste 3-0 hjemme mot Rochdale. Med det friskt i minnet, og en historie med utallige blåste ledelser siste årene, var det håp om at Luton Town skulle kunne unngå å blåse en trygg ledelse nok en gang.


Claude Gnapka gav The Hatters ledelsen etter 61 minutt i det som til da hadde vært en jevn og sjansefattig kamp.


Luton Town overtok kampen fullstendig etter 1-0, og Tom Craddock doblet fortjent ledelsen etter 79 minutter på et langskudd fra 30 meter. Dermed 2-0 med 11 minutter igjen å spille.


Rett fra avspark etter målet gikk Cambridge i angrep å reduserte til 2-1. Så rett fra avspark igjen gikk Cambridge i angrep og fikk straffe, som Kevin Pilkington reddet!


Cambridge fikk imidlertid enda en straffe dypt inn i tilleggstiden, og den ble satt i mål bak Pilkington.


Dermed endte kampen 2-2, og Luton Town falt dermed ut av play off-posisjon i Conference!


7 458 tilskuere så kampen på Kenilworth Road.

 

  23.11.2009 - #144:

Cambridge i FA Trophy

Det er duket for nok et spennende møte mellom Luton Town og Cambridge United, da de møtes i første runde i FA Trophy.

 

FA Trophy ble første gang arrangert i 1969, og var i utgangspunktet en cup for halvprofesjonelle engelske lag.


Cupen omfatter idag lag ifra Blue Square Premier, Southern League, Isthmian League og Northern Premier League.


Ifjor var det "nabo" Stevenage Borough som vant cupen, etter å ha slått York City 2-0 på Wembley.


FA Trophy kampen mot Cambridge spilles 12. desember på Abbey Stadium.

 

  24.11.2009 - #145:

Mansfield-Luton avlyst

Kveldens kamp på Field Mill er allerede avlyst grunnet dårlig vær

 

Med planlagt avreise 09.30 for Luton Town, foretok dommer Russel Booth en inspeksjon av banen i morgentimene.

Overvann på banen, og værmelding om regn utover dagen gjorde avgjørelsen om avlysning enkel.


Neste kamp for Luton blir nå 2 runde i FA-Cupen lørdag, borte mot Rotherham

 

  26.11.2009 - #146:

Tre lånt ut, to lånt inn

Andy Burgess lånes ut til Mansfield Town, Ryan Charles lånes ut til Kidderminister Harriers, mens Steve Basham er lånt ut til Hayes & Yeading. Luton har lånt Ashley Cain fra Coventry City og Matthew Barnes-Homer fra Kidderminister Harriers.

 

Den selverklærte Luton Town patrioten Andy Burgess, var den første signeringen som Mick Harford gjorde før årets sesong.


Dessverre skadet Burgess seg allerede mot Kettering i august. Etter skaden, har Burgess strevet veldig med å komme inn på laget. Hittil har det blitt ni kamper for Burgess som Luton Town spiller.


Låneavtalen går i første omgang frem til 1. januar, med oppsjon på at Mansfield kan kjøpe Burgess på permanent basis.


Ryan Charles lånes ut for en måned til Kidderminister Harriers.


Steve Basham lånes ut for to måneder til Hayes & Yeading.


Venstre vingen Ashley Cain, er et produkt av ungdoms akademiet til Coventry City. 19 åringen er i første omgang lånt ut i en måned. Cain har flere innhopp for "the Sky Blues", og er spådd en lysende karriere.


Signeringen av spissen Matthew Barnes-Homer, ses på som et skoop av Luton. England C-landslagsspilleren, har signert en låneavtale til og med januar 2010. Men har også signert en permanent kontrakt på to og et halvt år for Luton, gjeldende fra januar når låneavtalen går ut og overgangsvinduet åpner igjen.


 

  28.11.2009 - #147:

The Hatters i hatten i 3. rundetrekningen

Luton klarte 2-2 borte mot Rotherham i dagens 2. rundekamp i FA-cupen, og er i søndagens trekning sammen med Premier League-klubbene!

 

Luton tok ledelsen borte mot League Two-klubben Rotherham. Tom Craddock scoret fra krittmerket. Så våknet favoritten. To scoringer sendte Luton på utlikningsjakt. Mark Nwokeji sikret omkamp da han omsatte pasningen fra Craddock.


Søndag trekkes kampene i 3. runde. Viasat Fotball direktesender trekningen fra kl. 16.55.

 

  29.11.2009 - #148:

"Bare" Southampton i FA-cupen

Elendig trekning for Luton Town hvis laget går videre i FA-cupen: Bortekamp mot Southampton.

 

Bortebane og mot et godt lag fra lite attraktive League One. Trolig den verste trekningen The Hatters kunne fått.


Men først er det Rotherham hjemme i omkamp i 2. runde.

 

  01.12.2009 - #149:

Barnes-Homer- og Cain-debuter

Det forventes at Matthew Barnes-Homer og Ashley Cain får sine debuter mot Kettering onsdag kveld.

 

Hatters-manager Richard Money ønsker å bruke begge sine to nye signeringer mot Kettering på Kenilworth Road.


Ellers ser det ut til at Money nesten kan velge og vrake på øverste hylle fra spillerstallen til Luton. Bortsett fra Liam Hatch og Mark Taylor er spillerstallen så godt som skadefri.


Det er også ventet at Kettering stiller med uforandret lag fra helgens cupkamp mot Leeds, som endte 1-1.

 

  01.12.2009 - #150:

Oxford vant igjen

Det ser mørkt ut for Luton med tanke på direkte opprykk til League Two, etter at Oxford vant 2-1 borte mot Crawley i dag.

 

Toppscorer James Constable scoret vinnermålet i det 90. spilleminuttet, etter at klubben fra universitetsbyen kom tilbake fra underlege.


Andreplasserte Stevenage tapte 1-2 borte mot Ebbsfleet, og ligger fem poeng bak Oxford med én kamp mer spilt.


Tredjeplasserte York og fjerdeplasserte Mansfield vant sine kamper i kveldens runde - begge på bortebane.


Luton spiller hjemme mot Kettering onsdag. Med seier vil Luton overta den fjerde og siste playoffplassen og ligge 13 poeng bak Oxford med én kamp til gode.

 

  02.12.2009 - #151:

Tap mot Kettering

Et stort og trofast hjemmepublikum måtte gå skuffet hjem fra Kenilworth Road etter å ha sett Luton Town tape 0-1 mot Kettering.

 

6608 tilskuere (237 bortefans) så en tett, men lite spennende første omgang som Luton hadde et lite overtak over. Luton hadde de farligste sjansene, men hadde allikevel problemer med å vinne midtbaneduellene og styre kampen.


Andre omgang ble dessverre enda dårligere enn første omgang sett med hjemmefansens øyne. Bedre ble det heller ikke at de to gamle Luton-kjempene Sol Davies og Ian Roper, spilte godt i de bakre rekker hos Kettering.


I det 64. minuttet scoret Ritchie Partridge det avgjørende målet for Kettering. Vingen satte inn et glimrende mål med sitt venstrebein.


Det nærmeste Luton kom utlikning var etter 77 minutter. Ketterings spillende manager Lee Harper klarerte et innlegg fra Claude Gnapka i tverrliggeren.


I det 70. minuttet ble Matthew Barnes-Homer byttet inn for Shane Blackett. Med andre ord fikk han sin debut i den oransje hjemmetrøyen. Lewis Emanuel ble byttet inn til fordel for Kevin Gallen i det 83. minuttet.


Etter dagens tap er Luton fire poeng bak det soste av de fire lagene som etter endt sesong skal gjøre opp om den siste opprykksplassen. Luton er dessuten mer eller mindre helt hektet av kampen om direkte opprykk til Coca Cola League Two. At Oxford skal gi fra seg hele 16 poeng, er nok å anse som meget urealistisk.


Lutons lag: Kevin Pilkington, George Pilkington, Alan White, Shane Blackett, Fred Murray, Claude Gnakpa, Kevin Nicholls, Keith Keane, Adam Newton, Tom Craddock og Kevin Gallen.

Innbyttere: Matthew Barnes-Homer, Rossi Jarvis, Shane Gore, Lewis Emanuel, Ashley Cain


Ketterings lag: Lee Harper, Greg Taylor, John Dempster, Ian Roper, Sol Davis, Marcus Kelly, Andre Boucaud, Simon Heslop, Richie Partridge, Anthony Elding, Jean-Paul Marna

Innbyttere: Danny Thomas, Darren Wrack, Niall Cooper, James Dance, Alton Thelwell


Luton Kettering

Mål: 0 1

Ballbesittelse: 48% 52%

Skudd på mål: 4 5

Utenfor mål : 5 4

Hjørnespark: 9 6

Frispark : 12 8

Gulekort : 3 1

Røde kort : 0 0


Målscorer:

Partridge (64.)

 

  04.12.2009 - #152:

Før Chester-kampen

Lørdag gjester Luton The Dave Stadium for å måle krefter med Chester City, som ligger sist i Blue Square Premier.

 

Det lukter uavgjort lang vei av denne kampen, hvis man ser på historikken. Fire av de siste syv møtene mellom disse to lagene har endt uavgjort.


Derimot har ikke Chester vist den beste formen i det siste, ettersom det kun har vunnet to av de siste seks kampene. Derimot er det viktig å ta med seg at Chester startet sesongen med minus 25 poeng, og har nå minus 4 poeng. Borteformen til Luton er derimot sterk om dagen, da Luton har vunnet fem av de siste seks kampene. Og totalt plukket 36 poeng hittil i sesongen.


Richard Money ser ut til igjen å kunne velge på øverste hylle når det gjelder hvem som skal ikle seg draktene. De eneste som er skadet er spissen Liam Hatch og keeper Mark Taylor.


Da gjenstår det å se om Luton klarer å slå tilbake etter det forsmedelige 0-1-tapet mot Kettering onsdag.

 

  05.12.2009 - #153:

Målløst mellom Chester og Luton

Til tross for at Chester fikk en mann utvist rett før pause, klarte ikke Luton Town å utnytte fordelen og score mål. Kampen endte skuffende 0-0.

 

Det var 1352 tilskuere på Dave Stadium, hvorav hele 532 tilskuere holdt med bortelaget. Tilskuerne fikk se en sjansefattig kamp mellom Luton Town og Chester City.


0-0 er å anse som et svakt resultat. Spesielt ettersom Chester fikk Kevin Roberts utvist helt på slutten av første omgang, etter en forseelse mot Matthew Barnes-Homer.


Luton skapte kun en sjanse som det er verdt å nevne. I det 69. minutt headet Alan White over mål, etter et innlegg fra Matthew Barnes-Homer.


Luton ligger nå på 7. plass, men hele 18 poeng etter serie leder Oxford, og fire poeng bak siste kvallik plass som innehas av Kettering Town.


Ellers er det verdt å nevne at Lewis Emanuel og Matthew Barnes-Homer hadde sine to første kamper fra start i Luton drakt denne sesongen.Chester Luton


Goals: 0 0

Possession: 51% 49%

Shots On Target : 0 0

Shots Off Target : 2 5

Corners : 1 11

Fouls : 11 12

Yellow Cards : 3 1

Red Cards :

Roberts 43


Luton Town: K. Pilkington; G. Pilkington, White, Blackett, Murray; Newton, Keane, Hall, Emanuel; Craddock, Barnes-Homer.

Innbyttere: Gore, Jarvis, Cain, Howells, Nwokeji.

 

  10.12.2009 - #154:

Sterk Luton seier i FA-cupen !

Luton hadde få problemer med å slå League 2 laget Rotherham.

 

Kun 2518 tilskuere hadde funnet veien til Kenilworth Road for å se Luton ta i mot Rotherham til omkamp i FA-cupens 2. runde. Det var nok mange som i ettertid skulle ønske de hadde vært der, for dette skulle vise seg å bli Lutons aften.


Rotherham åpnet kampen best, og allerede etter 1 minutt reddet Rossi Jarvis et forsøk fra Ian Sharpe på målstreken. Etter dette tok Luton over, og etter 7 minutter finner Kevin Nicholls sin rekke kamerat Adam Newton med en utsøkt passning, som sistnevnte dundrer i mål, og sender Luton opp i en tidlig ledelse


Luton presset veldig på etter scoringen, og produserte flere gode muligheter, og bare 12 minutter etter skulle uttellingen komme. Gnakpa kjører karusell med noen Rotherham spillere, som ikke kan gjøre annet enn å felle Lutons franske spiller, dommeren blåser frispark, som Nicholls slår inn i feltet, der venter Alan White, som setter pannebrasken til, og det står 2-0, noe som også er pause resultatet.


Luton fortsetter å presse i 2. omgang, uten å skape så mye som i den første. Men etter 68 minutter sliter Gnakpa seg fri like utenfor 16 meteren, og dundrer ballen i mål, utagbart for Rotherhams keeper, til 3-0 for Luton.


Luton har full kontroll resten av kampen, og ror i land en meget fortjent seier, og det mot et av topplagene i League 2, en veldig god prestasjon.


Luton tar turen til St.Marys og Southampton i 3. runde, så er det bare å krysse fingre å håpe at Luton nok engang hever seg mot bedre lag !!


Lutons lag denne kvelden:


K.Pilkington- G.Pilkington, White, Keane, Blackett, Murray,- Newton, Nicholls (Hall), Jarvis, Gnakpa (Craddock), Gallen (Howells) 

  10.12.2009 - #155:

Luton vant kåring !!

FA-cup seieren over Rotherham ukens prestasjon

 

Lutons FA-cup seier mot Rotherham på tirsdag er kåret til "F&C Investments Performance of the Week".


Et panel som blir kalt:" The League Managers Association five-man Performance of the Week panel" , som består av LMA Chairman Howard Wilkinson, Sir Alex Ferguson, Joe Royle, Dave Bassett og Barry Fry, og de var veldig enige om at Luton hadde fortjent denne utmerkelsen.


Hatters manager Richard Money skal motta en krystal fotball med gravering, og det hele skal vises på Skysports på lørdag.

 

  11.12.2009 - #156:

Før kampen: Cambridge - Luton

1. runde i FA-Trophy

 

Denne helgen er det klart for 1. runde i FA Trophy, en turnering der lag fra 5. - 8. nivå i England kan delta. Det er i år 40. gang turneringen arrangeres, og det er , så vidt jeg vet, første gang Luton deltar.


Cambridge er laget Luton skal besøke i denne 1. runde kampen, og det er det 3. møte mellom lagene denne sesongen. I den første kampen vant Luton ,hvem husker vel ikke kampen da Luton lå under 2-0 ved pause og med en mann mindre, og tilslutt snudde det hele til en 4-3 seier. I den andre kampen for ca tre uker siden endte det uavgjort 2-2, der vi ledet 2-0 ti minutter før fulltid, men rotet det vekk på overtid.


Cambridge ligger tre plasser bak Luton på tabellen, og har vunnet en, spilt uavgjort tre og tap to kamper på de siste seks kampene.


Undertegnede regner med det blir en tett og jevn affere på R Costings Abbey Stadium, men håper og tror Luton trekker det lengste strået.


Come on u HATTERS !

 

  14.12.2009 - #157:

Luton ute av FA-Trophy

tapte mot Cambridge

 

Luton tapte lørdagens kamp mot Cambridge i FA-Trophys 1. runde.


Crowe og Holroyd (2) scoret målene for Cambridge, og et selvmål av Hatswell pyntet litt på resultatet for Luton.


Cambridge vant kampen fortjent, så Luton må nå fokusere på Ligaen og FA-Cupen.

 

  14.12.2009 - #158:

To nye kampdatoer

Kampene mot Mansfield og Histon er flyttet.

 

Kampen mot Mansfield på Field Mill er nå flyttet til 9. januar. Kampen, som opprinnelig skulle vært spilt 24. november, ble utsatt grunnet kraftig regnvær.


Som følge av at Luton skal spille mot Southampton 2. januar, vil kampen mot Histon 3. januar også bli flyttet. Kampen på Bridge Road vil nå bli spilt tirsdag 26. januar.

 

  18.12.2009 - #159:

Luton - Forest Green utsatt

Kenilworth Road-gressmatten er dekket med snø etter tungt snøfall.

 

Snø og is på og rundt stadionet medfører også en sikkerhetsrisiko for supportere. Ny dato for lørdagens utsatte kamp vil bli kunngjort senere.

 

  22.12.2009 - #160:

Snømåkere ønsket på Kenilworth Road

Kenilworth Road er dekket av snø, og av den grunn søkes det frivillige snøryddere.

 

Supportere som ønsker å hjelpe til, er bedt om å møte ved hovedinngangen til Maple Road kl ni tirsdag og onsdag, og helst med snømåke.


Det er vel tvilsomt om skandinaviske supportere får ta med seg snømåke på flyet som håndbagasje, om de evt. skulle være impulsive og ta turen over.

 

  25.12.2009 - #161:

Kampen mot Histon utsatt

Lørdagens kamp mot Histon, den populære "boxing day" kampen, er utsatt grunnet mye snø både på og utenfor Kenilworth Road.

 

Til tross for iherdig innsats fra banemannskaper og frivillige, er Kenilworth Road i en slik tilstand at det ikke kan spilles kamp andre juledag. Ikke bare er det mye snø, men det er også frost i bakken.


Politiet har også hatt innvendinger mot å avvikle kampen, da det har vært umulig å rydde parekringsplassene som er knyttet til Kenilworth Road. Tilskuere til kampen, hadde vært nødt til å parkere et stykke unne stadion, noe som igjen hadde ført til at det hadde blitt mange som hadde måttet kommet seg til stadion til fots via snødekte og smale fortau. Ifølge politiet fryktet de derfor økt risiko for ulykker og skader.

 

  27.12.2009 - #162:

Før kampen: Luton – Eastbourne

Etter iherdig dugnads innsats fra hjemmefansen, er det endelig kamp igjen for Luton Town, etter at begge de foregående kampene som skulle vært spilt på Kenilworth Road, ble utsatt grunnet mye snø. Eastbourne Borough er laget som gjester Kenilworth Road denne gangen.

 

Klubbledelsen ber alle som ønsker å ta turen til Kenilworth Road, om å være forsiktige, da det er svært glatt på veiene og fortauene i Luton.


Det er første gang i historien at Luton møter Eastbourne Boro’. Eastbourne ligger rett over streken med sine 22 poeng, som de har samlet sammen på 24 kamper.


Eastbourne har kun tapt en av de siste seks kampene. Derimot har fire av de siste seks kampene endt uavgjort, mens Eastbourne har scoret seks mål.


Lutons hjemmeform, er heller ikke noe å skryte av. På de siste seks kampene, har to endt med tap, tre uavgjort og en seier. I løpet av disse seks kampene har Luton scoret ni mål, mens like mange er også sluppet inn.


Hos Luton er fortsatt keeper Mark Taylor og spissen Liam Hatch skadet. Forsvars duoen Fred Murray og Ed Asafu-Adjaye ser ut til å være skadefrie, til tross for at de begge ble skadet mot Camebridge.

 

  29.12.2009 - #163:

Solid Luton seier !

Luton slo Eastbourne på Kenilworth Road

 

Etter at snø og kulde har hindret de to siste kampene til Luton i å bli spilt, har en solid innsats av både klubben og ikke minst supporterene, fått Kenilworth Road klar til kamp.


For første gang i historien stod Eastbourne på motsatt side, og laget som ligger like over nedrykk, var frekke nok til å ta ledelsen etter bare 6 minutter, når Matt Crabb satte ballen mellom beina på Kevin Pilkington i Luton målet. Men Luton skulle komme sterkere tilbake, og bare 3 minutter etter 0-1 målet var det duket for utligning da Matthew Barnes-Homer scoret sitt første mål i Luton-trøya, på passning fra Tom Craddock.


Etter 19 minutter var kampen plutselig snudd, da Kevin Gallen satte inn en retur fra Eastbourne keeper, etter et skudd fra Tom Craddock.


Men Gallen var ikke ferdig for kvelden, og etter 36 minutter var han nok en gang først på en retur og bredside inn 3-1. Luton fortsatte å presse resten av omgangen, og kunne puttet et mål eller to til, men gikk til pause med en grei 3-1 ledelse.


Andre omgangen var ikke like innholdsrik som den første, men vi skulle få et mål i denne omgangen og. 15 minutter før slutt finner kaptein Kevin Nicholls Rossi Jarvis inne i feltet, og han banker ballen i nettet.


Alt i alt en meget fortjent seier , tre viktige poeng og en veldig god avsluttning på 2009. Måtte Luton få en like god start på 2010 når de skal til Southampton i FA-cupen.


Kampfakta:


Luton - Eastbourne Borough 4-1


6. min 0-1 Matt Crabb

9. min 1-1 Matthew Barnes-Homer

19.min 2-1 Kevin Gallen

36.min 3-1 Kevin Gallen

75.min 4-1 Rossi Jarvis


Tilskuere: 6646

 

  31.12.2009 - #164:

Godt nytt år !!!

fra LTSCS

 

Luton Town Supporters`Club Scandinavia vil ønske alle våre medlemmer og andre Luton supportere et riktig Godt Nytt År !!


Det siste året har, i kjent Luton stil, vært innholdsrikt, desverre nok en gang mest negativt. Nedrykket til Conference var veldig tungt, spesielt med tanke på alle poeng trekk klubben har fått, noe mange følte var urettferdig.


Men som det heter: "over skyene er himmlen alltid blå" , å undertegnede har stor tro på at 2010 blir et flott år for vårt kjære Luton Town, og håper det starter allerede på lørdag, mot Southampton i FA-cupen :)


Nok en gang, GODT NYTT ÅR !!


mvh


Nils Tore Heggestad

Formann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se alle Luton Town-kampene via iFollow!

Klikk på logoen for å bestille abonnement!
Samtlige ligakamper*

live i full HD for £140!

Med unntak av alle TV-kamper.